Şimdi Ara

PS3 de yeni downgradelermi olacak ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
462
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • hakkaten nerenle anlıyorsun anlayamadım da şöyle söyleyeyim. şu an çıkan işlemcilerden bahsetmedim bak gördüğün gibi. intelin yeni çıkacak işlemcisi conroe den bahsettim. şu anki sistemler zaten fazla güç istiyor X1800 XT nin sadece kutusunda en az "gerçek" 450W psu lazım diyor.

p4 lerde dediğim 90-100W yiyor.

kısaca şu anki sistemler deli gibi güç çekiyor. ama ilerde düşecek bu güç gereksinimleri al sana yazdım orada işte yeni çıkacak conroe şu an 1400$ olan AMD Fx62 lerden 2-3 kat daha güçlü olmasına karşın 30W çekiyor.

yani artık daha fazla güç daha fazla enerji akım vs. değil geçeceksin onları aynen dediğim gibi senin mantığınla gidersek 2 sene sonra PC kullanamayız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dante -- 14 Haziran 2006; 0:54:45 >

|| PlayStation 5 | Fanatec GT DD Pro 8nm | GPX Blue92 Ultimate Plus Real Touch | Oculus Quest 2 VR - Halo Strap | DJI Mini 3 Pro Fly More Combo | Sapphire Pulse RX 7900 XTX @ 1.1v-3100Mhz-2800Mhz-15% PL | Ryzen 3700x @ 4.4Ghz | GSkill 16GBx2 3200Mhz DDR4 | Asus TUF X570 Plus | Xbox Elite Series 2 | Nintendo Switch | LG OLED C9 | Sony DN1080 - Dolby Atmos/DTS:X 5.2.2 Heco Victa Prime | HyperX Cloud 2 | Heritage H150CM | Zoom G5n ||

• Kavga etmeyin len

Orjinalden alıntı: TuGy18

hakkaten nerenle anlıyorsun anlayamadım da şöyle söyleyeyim. şu an çıkan işlemcilerden bahsetmedim bak gördüğün gibi. intelin yeni çıkacak işlemcisi conroe den bahsettim. şu anki sistemler zaten fazla güç istiyor X1800 XT nin sadece kutusunda en az "gerçek" 450W psu lazım diyor.

kısaca şu anki sistemler deli gibi güç çekiyor. ama ilerde düşecek bu güç gereksinimleri al sana yazdım orada işte yeni çıkacak conroe şu an 1400$ olan AMD Fx62 lerden 2-3 kat daha güçlü olmasına karşın 30W çekiyor.

yani artık daha fazla güç daha fazla enerji akım vs. değil geçeceksin onları aynen dediğim gibi senin mantığınla gidersek 2 sene sonra PC kullanamayız.

Sadece işlemcidenmi oluşuyor sistemler diyorum bende sana...x2000XT nin düşük çekeceginimi sanıyorsun ? Tüm bileşenler düşük çeker amenna, kaç sene sonra olur peki bu işler yada olurmu ?

Elinin altında PC in var, gelişiminide kendin çok iyi bilirsin, kaç W dan başlayıp nerelere geldiğini, kaç fanken, kaç fanlı kasa oldugunu, ses, ısı, enerji vs vs hepsi ortada...Daha neyin inadını yapıyorsun anlamış degilim, sırf muhalefet olsun diyemi konuşuyorsun ?

Oculus Quest ve Intel i5-6500 / MSI H110M PRO-VD / EVGA GTX970 FTW+

• quote:

Orjinalden alıntı: korayg

quote:

Orjinalden alıntı: TuGy18

hakkaten nerenle anlıyorsun anlayamadım da şöyle söyleyeyim. şu an çıkan işlemcilerden bahsetmedim bak gördüğün gibi. intelin yeni çıkacak işlemcisi conroe den bahsettim. şu anki sistemler zaten fazla güç istiyor X1800 XT nin sadece kutusunda en az "gerçek" 450W psu lazım diyor.

Sadece işlemcidenmi oluşuyor sistemler diyorum bende sana...x2000XT nin düşük çekeceginimi sanıyorsun ? Tüm bileşenler düşük çeker amenna, kaç sene sonra olur peki bu işler yada olurmu ?

Elinin altında PC in var, gelişiminide kendin çok iyi bilirsin, kaç W dan başlayıp nerelere geldiğini, kaç fanken, kaç fanlı kasa oldugunu, ses, ısı, enerji vs vs hepsi ortada...Daha neyin inadını yapıyorsun anlamış degilim, sırf muhalefet olsun diyemi konuşuyorsun ?

yav ben sana örnek verdim işte yeni nesil işlemciler şöyle şöyle güç çekecek diye. ilerki gpu lar ne çeker bilemem ama onlar doğal olarak işlemcilerde fazla çekecektir. ben işlemci örneğini verdim işlemciyle başladıysa bu olay gpu larda neden görmeyelim aynı şeyi. üreticiler artık düşük güç gereksinimine girişmeye başladılar. intel ilk örnek işte yakında nvidia ve ati de böyle kart üretirse normal bunu diyorum.

ama duyduğuma göre ati r600 ve nvidia g80 300 watt güç çekecek. bunlar baya fazla gereksinim doğrudur. ama bunlardan sonraki jenerasyona bakmak lazım. işte onlar intel gibi düşük güç çekecekler çok büyük ihtimal.

|| PlayStation 5 | Fanatec GT DD Pro 8nm | GPX Blue92 Ultimate Plus Real Touch | Oculus Quest 2 VR - Halo Strap | DJI Mini 3 Pro Fly More Combo | Sapphire Pulse RX 7900 XTX @ 1.1v-3100Mhz-2800Mhz-15% PL | Ryzen 3700x @ 4.4Ghz | GSkill 16GBx2 3200Mhz DDR4 | Asus TUF X570 Plus | Xbox Elite Series 2 | Nintendo Switch | LG OLED C9 | Sony DN1080 - Dolby Atmos/DTS:X 5.2.2 Heco Victa Prime | HyperX Cloud 2 | Heritage H150CM | Zoom G5n ||

• Süper iletken bulunmadan çok birşey degişmez..İleride 1000W lık kasalar görürsek şaşırmam
    Ne kadar transistor, o kadar enerji, güç, ısı vs vs vs..

• Atladığınız nokta gpu'ların/cpuların üretim teknolojisi. Aynı alanda, 90nm'de ürettiğin gpu içine 180nm'de ürettiğine nazaran 2 kat fazla transistör koyarsın. Aynı zamanda küçültükçe transistör switch hızı dediğimiz transistörlerin açma-kapama hızı artar. Buda transitörlerlerin kanal genişliğiyle ilgili bir durumdur. Kanal genişliğini daraltıkça switch yani iletim hızımız yüksek olur.

Süper iletken bulunma davasını es geçersek eğer, hali hazırda ibm, intel vs.. karbon nanotüpler üzerine yıllardır çalışıyorlar. Ve mevcut silikon teknolojisinin yerini alacak olanda yine karbon nanotüpler. Bunlarda kanal genişliği 1-2nm'ye iniyor ki korkunç bir rakam.

Şuan 90nm'deyiz. 65nm üretimler yavaş yavaş yaygınlaşıyor. ibm,sony,toshiba üçlüsü 45 hatta 32nmlere kadar şuan için yatırım yapıyorlar. Aynı zamanda intel, amd'de durum farklı değil tabi. Yalnız ağırbaş, başı çeken ibm. 2008 gibi 45nm, 2010'larda 32nm'yi görcez. 65-45-32-22-15... artık 15'i görürmüyüz bilemem ama 22nm seviyesinden sonra karbon nanotüplere geçiş olacaktır tahminim.

Tüm bunların tartışmayla ilgili olan kısmı ise bir 90nm 180e göre daha az güç tüketimi sağlar dolayısıyla daha az ısı yayar. Hız artışına karşın gelecek olan yük bindirimini birebir karşılamayabilir ama yinede önemli ölçüde güc gereksinimi ve ısıyı aza indirger. Yani teknoloji tek yönlü bir ilerleme katetmiyor. Burdan yola çıkarakta ilerisi için şimdiye nazaran çok uçuk kaçık güç gereksinimleri duymıcaz

umarız

• Sony'nin 32nm'lik çalışmasını heyecanla bekliyorum ben de, 45 ve 32 den bahsediyo elemanlar... Ps4 için 32 rahat olur, belki de 22

Bu arada IBM yaparsa olur, üç konsolunda dagıtıcısı..Sony ye özel olmaz olay ha belki ileride AMD kullanırlar ayrı.Ama güç ihtiyacı her geçen sene artacak.Bahsedilen şeyler şimdilik pratikten çok uzakta şeyler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shadow Fox -- 15 Haziran 2006; 1:48:42 >

• quote:

eh CELL inde 2.8GHZ e düşürülecegi söyleniyorki,

Bitek sen söylüyosun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Adventure -- 15 Haziran 2006; 2:01:30 >

Orjinalden alıntı: Adventure

quote:

eh CELL inde 2.8GHZ e düşürülecegi söyleniyorki,

Bitek sen söylüyosun

+1 yav nedense hep bişeyler söyleniyor ama bir türlü doğru dürüst kaynak göremiyorum

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.