|
PS2 Oyunlarını ISO'ya Dönüştürme
PS2 oyunlarını ISO formatına dönüştürmek, fiziksel oyun disklerini dijital kopyalara dönüştürmeni sağlar ve oyunlarını emülatörlerde oynamanı veya yedekleme amaçlı kullanmanı mümkün kılar. İşte PS2 oyunlarını ISO'ya dönüştürme adımları:
Adım 1: Bir PS2 Yedekleme Programı İndir
PS2 oyunlarını ISO'ya dönüştürmek için bir PS2 yedekleme programına ihtiyacın olacak. imgBurn, PS2 Classics GUI ve MagicISO gibi çeşitli ücretsiz ve ücretli programlar mevcuttur.
Adım 2: PS2 Oyun Diskini Tak
PS2 yedekleme programını başlattıktan sonra PS2 oyun diskini bilgisayarının disk sürücüsüne tak.
Adım 3: Yedekleme Seçeneklerini Yapılandır
Yedekleme programı, yedekleme seçeneklerini yapılandırmanı isteyecektir. Aşağıdaki seçenekleri seçtiğinden emin ol:
- Hedef Dosya Türü: ISO
- Yedeklenen Veriler: Oyun Verileri (sektörlerin tamamı)
Adım 4: Yedekleme İşlemini Başlat
Tüm seçenekleri yapılandırdıktan sonra yedekleme işlemini başlat. İşlem, oyunun boyutuna bağlı olarak birkaç dakika sürebilir.
Adım 5: ISO Dosyasını Doğrula
Yedekleme işlemi tamamlandıktan sonra ISO dosyasının bütünlüğünü doğrulamak için PS2 yedekleme programını kullan. Bu, ISO dosyasının hasarlı veya hatalı olmadığını garanti eder.
Artık PS2 oyunun ISO formatında bir kopyasına sahipsin. Bu ISO dosyasını emülatörlere yükleyebilir veya yedekleme amaçlı kullanabilirsin.