Şimdi Ara

Ps2 mi ps3 mü ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
2.142
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • hocam eğer grafik dediğin gibi umrunda değilse al ps2yi. hatta senin yerinde olmak isterdim god of war 1 ve 2'de kratosla dehşet saçmayı, shadow of the colossus'taki içime işleyen yalnızlık hissini, okami gibi bir ressamın tuvalinden fırlamış sanat eserini, fahrenheit gibi bir efsaneyi yeniden sıfırdan tatmak isterdim. ha ps3 alırsan sana sayılan oyunların yeni serilerini oynayacaksın, mesela god of war 3, fahrenheit'ın yapımcılarından heavy rain, metal gear solid 4, çıkacak olan gran turismo 5, shadow of the colossus ve ico'nun devamı the last guardian ve artık bi ps klasiği olmuş uncharted 1 ve 2 olağanüstü güzel. ps3 için okami'nin collectors edition tarzı bişeyini yapsalar keşke, ah uleyn
  • quote:

Orijinalden alıntı: arjantin

hocam eğer grafik dediğin gibi umrunda değilse al ps2yi. hatta senin yerinde olmak isterdim god of war 1 ve 2'de kratosla dehşet saçmayı, shadow of the colossus'taki içime işleyen yalnızlık hissini, okami gibi bir ressamın tuvalinden fırlamış sanat eserini, fahrenheit gibi bir efsaneyi yeniden sıfırdan tatmak isterdim. ha ps3 alırsan sana sayılan oyunların yeni serilerini oynayacaksın, mesela god of war 3, fahrenheit'ın yapımcılarından heavy rain, metal gear solid 4, çıkacak olan gran turismo 5, shadow of the colossus ve ico'nun devamı the last guardian ve artık bi ps klasiği olmuş uncharted 1 ve 2 olağanüstü güzel. ps3 için okami'nin collectors edition tarzı bişeyini yapsalar keşke, ah uleyn

okami güzel amadeğeri bilinmeyen bi oyundu tekrar yapmazlar

• quote:

Orijinalden alıntı: car_26

@WOWOZANGE
    10 yaşımdan beri pc de bişeyler oynayıp duruyorum 9 yıl oldu neredeyse ve artık zevk vermemeye başladı.
    ve oyunların grafikleri ilerlemiyor artık konsollar yüzünden (bu bahanem.yoksa fazla grafik takan biri değilim)
    crysis2 bile konsollara optimize ediliyor bende bu yüzden ps almaya karar verdim.

@beynini.delerim
    not aldım hepsini hocam

@arjantin
    pek grafik takan biri olduğum söylenemez

şimdi ps2 karar kıldık diyelim,dikkat etmem gerekenler ne ? araştırdım birazda çipi kırık-çip normal çip felan satıyorlar.kırık çip korsan oyunları oynatmak için,zor bişeymi çip kırmak profesyönellikmi gerektirir ?

Dostum bende 6 yaşımdan beri gerek konsol gerekse zamanının computerleri ile oyun oynarım (zamanın derken msx-commodore-atari-sega master-nes vs vs) yani oyunlarla aram çok iyidir.
    Şimdi pc de grafikler ilerlemiyor diyorsunda çok yanılıyorsun bugün sağlam gpu ve cpu ya sahip (diğer bileşenlerde önemli tabiki ama yazmıyorum) pc de oynadığın oyunların grafikleri seni tatmin etmiyorsa şayet o zaman ne ps2 ne ps3 nede xbox tatmin eder çünkü multiplatform oyunlarda ve kendine has oyunlarda pc her zaman grafik konusunda üstündür konsollardan üstündür.
    Konsolların grafik hükümdarlığı ilk çıktığı zamanlardan sonraki 2 seneye hükmeder sonrasında grafik olarak pclerin gerisine düşerler.
    Mesela şu andaki tam donanımlı bir pc ile konsol grafiklerini karşılaştırmak saçmalık olur çünkü pc grafiği her kulvarda ezer geçer konsolları.
    Ve şu anda pc de birçok oyunu full hd modda yani 1920x1080 yada 1920x1200 (yani 1080p ve 1200p) gibi çözünürlüklerde oynayabilirsin ama x360 ve ps3 te oynacağın oyunların çözünürlüğü 1280x720 yada 1280x768 (yani 720p ve 768p).

Ayrıca sana demek istediğimi tam anlamadın sanırım.
    Yukarıda bir arkadaşın ps2 oyun listesini verdiğini gördün o oyunları elindeki pc yazdığın donanım özelliklerine sahip ise şayet ps2 emulatörü ile ps2 den çok daha güzel görüntülerle ve yüksek çözünürlük ile pcde oynayabilirsin yani bu iş için ps2 almana gerek yok kendine birde logitech wireless joypad aldınmı kolay gelsin.
    Hee grafik takan biri değilim diyorsun sırf eğlence amaçlı alıcaksan o zaman yukarıda yazdığım konsolları düşünebilirsin sonuçta her konsolun kendine göre müthiş oyunları var.
    Sana tavsiyem özellikle bulabilirsen dreamcast al derim sonrasında xbox yada ps2 al derim...

• ps2 kraldır al ps2 250-300 arası değişiyor burada matrix çipli-5-10 tane de oyun veriyor
  • farketmez yazı tura at . %50 %50
  • PS one, ps 2 , ps3, nintendo wii, gamecube, xbox 360 bu konsolların hepsini denemiş ve oyunlarını oynamış biri olarak şunu diyebilrim ki ps 2 oyunlarının çeşitliliğine, güzelliğine hiçbir konsolda ulaşamıyorsun. Ps 3 de çok güzel oyunlar var ama çok para istiyor. Xbox 360 da kopya oynanabildiği için online oynamam gerekmiyo derseniz tercih edilebilir ama ps 2 deki silent hill 2-3, final fantasy X, onimusha serileri gibi oyunlar almanız için yeter zaten. Hazır ucuzlamışken ps 2 alın bence zaten ilerde ps 3 isterseniz alırsınız yine kalan parayla..
  • @WOWOZANGE
    Son paragrafına kadar katılıyorum hocam, ve evet, zevk için alacağım tabiki.Örneğin crysis,cod,bc2 her modda bitiriyorum ve sıkılıyorum.Fakat ps1 de tekrar tekrar oynayıp sıkılmazdım.Kaldıki ps2de gow serisi,ff serisi felan süper oyunlar olduğunu biliyorum.

ps3 ü düşünmemdeki sebep yeni oyunların ps3e çıkmasıydı cod7 ac3 felan.ama aradaki 500tl gibi bir fiyat farkını verecek durumum şuan yok
    @tidus hocamın dediği gibi ileride ps3 düşünebilirim belki
  • quote:

Orijinalden alıntı: SolidRock

quote:

Orijinalden alıntı: car_26

iyi aksamlar,
    masaüstünden sıkıldıgım ve artık oynanacak oyun neredeyse kalmadıgı için konsollara yönelmeye karar verdim.
    ps1 im vardı sattım onu.
    şuan elimde 15 tane ps1 oyunu ve yaklaşık 600tl bulunmakta.
    fakat ps3 ile ilgili bilgim sıfır.Pal fat,3.40 - 3.41 fw sürümü jail break felan bahsediliyor haliyle hiç anlamıyorum.playstation hakkında bildigim tek şey tak cd yi oyun başlasınps3 te harddiske yüklemek felan varmış biraz özürlüyüm bu konuda fazlasıyla.aynı sekilde jail ile kırınca internetten oyun indrip dvdye çekip oynayabilrmiyim?
    ps3 biraz tuzlu olduğu için ps2 lere baktım.oyunları 5tl felanmış ucuz yani gayet. ps1 oyunlarım ps2 de calısırmı ? bilen bilir crash bandicot jc stuntmaster çin7 ölümsüzlerdendir
    hangisini tavsiye edersiniz siz ?

Aslında güzel bir PC'niz var. PS1 oyunları eğer size bu kadar zevk veriyorsa, PS2 oyunlarından çok daha fazla zevk alırsınız. Maalesef Grafik boyutu hariç PS3'ün size bu zevki vermesi pek olası görünmüyor. Bu nesilde önceki nesillerin zevkini bize tekrar yaşatacak oyun sayısı çok az oldu. Tek getirisi olarak online oyunları görüyorum. Açıkçası oyunlar çok kalitesizleşti...

O yüzden PS2 almanız daha doğru olur, forumda çok uygun fiyata satan arkadaşlar var, bir süre oynar sonra yeni nesil bir konsol alırsınız. PS1 oyunlarını da oynamak için bunu destekleyen bir çip kullanmanız gerekiyor. Matrix çiplerin bildiğim kadarı bu desteği mevcut, tabii bir kaç çip daha vardır, almadan sorarsanız net cevap alırsınız, olmadı deneyerek alınız...

Ps2 oynamayı garabet bir iş olarak gören arkadaşlara önce bu konsolun oyun kütüphanesine bir bakmasını öneririm. BSC'de güzel bir haberi vermiş, Japonların hala %70'i PS2 oynuyormuş, adamlar (buna ben de dahilim) bizim gibi teknoloji manyağı, parasını çarçur eden tipler değil ve doğrusunu yapıyorlar...

quote:

Konsol tarihinin en çok satanı olma özelliği taşıyan Playstation 2 için Japonya'da bir anket yapıldı ve Japonların halen bu ülkede en çok kullandığı konsolun Playstation 2 olduğu ortaya çıktı.

CESA tarafından yapılan ankete 1,000 kişi katıldı ve 10 yılını dolduran Sony'nin mucizesinin %70 oy aldığı kaydedildi. PS2, geçen sene yapılan ankette ise %78 oy almıştı. Playstation 2'den sonra en çok oyu alan %68,7 ile DS olurken bunu %68,6 ile PSP izliyor. Wii, %56,7, PS3, %47,7 paydaya sahipken Xbox 360 ise sadece %19,6 yüzdede.

Görünüşe göre ne HD kalitesinde görüntü, ne de hareket algılama teknolojisi Japonların ilgisini pek çekmiyor, onlar halen eski konsollarına vefalılar. Peki siz hangi yüzdedesiniz?

Kaynak

sanırım gerekli cevap buydu, bende konunun başında ps demiştim ama mesajları tekrar okuyunca(senin mesajların dahil) kesinlikle ps2 daha uygun diye düşündüm. bencede ps2 al.

• quote:

Orijinalden alıntı: beynini.delerim

mw-2, cod black ops, need for speed hot pursuit, assasins creed, fifa 11, gta 4 vs... gibi yeni nesil oyunları pc inde oynayıp shadow of the collossus, dmc 1-2-3, gow 1-2, gran turismo 3-4, wrc rally evolved, bully, moh frontline vs... gibi eski efsane oyunları ps2 de oynayabilirsin.

PS2 İÇİN TAVSİYE EDECEĞİM OYUNLAR :

01. Black
    02. Burnout Dominator
    03. Burnout 3: Takedown
    04. Burnout Revenge
    05. Call of Duty Serisi (4 Bölüm)
    06. Crash Serisi (6 Bölüm)
    07. Def Jam: Fight for NY
    08. Devil May Cry 1-2
    09. Devil May Cry 3: Dante's Awakening
    10. Fatal Frame 1-2-3
    11. Fight Night Round 3
    12. God of War 1-2
    13. Gran Turismo 3-A Spec
    14. Gran Turismo 4
    15. James Bond 007 Everything or Nothing
    16. Midnight Club 3: Dub Edition Remix
    17. Yakuza 1-2
    18. Medal of Honor: Frontline ve Rising Sun
    19. Medal of Honor: European Assault ve Vanguard
    20. Metal Gear Solid 3: Snake Eater
    21. Burnout 1-2
    22. Onimusha: Dawn of Dreams
    23. Onimusha: Warlords
    24. Onimusha 2: Samurai's Destiny
    25. Resident Evil Code: Veronica X
    26. Resident Evil Outbreak ve Dead Aim
    27. Shadow Of The Colossus
    28. Soul Calibur III - IV
    29. ICO
    30. Tekken 4-5
    31. Syphon Filter: Dark Mirror - Logan's Shadow - The Omega Strain
    32. Urban Chaos: Riot Response
    33. Wipeout Fusion
    34. Ace Combat 4-5-6
    35. Formula One 2006
    36. Mercanerias
    37. Okami
    38. Mercury Meltdown Remix
    39. Lotr Two Towers
    40. Lotr Return of The King
    41. Genji
    42. Bujingai
    43. Blood Will Tell
    44. Way Of The Samurai 1-2
    45. Castlevania 1-2
    46. WRC Rally Evolved, WRC-4
    47. Cold Winter
    48. Dark Watch
    49. Ratchet&Clack Serisi (6 Bölüm)
    50. Jak&Dexter Serisi (5 Bölüm)
    51. Sly Serisi (3 Bölüm)
    52. Silent Hill: Shattered Memories - Origins
    53. Ape Escape 2-3-4
    54. Viewtiful Joe 1-2
    55. Metal Slug Anthology
    56. Ace Combat 4-5-6
    57. SOCOM - U.S. Navy Seals 1-2-3-4

bu oyunlar seni uzun süre oyalar ve çokta keyiflidirler

hocam zaten sen bütün oyunları yazdın :D

• PS2 alman daha mantıklı gibi geldi.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.