Şimdi Ara

PS2'i klavyeyi USB'den kullanmak ve genel sorunlar @a4tech x7-g800

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
5.176
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Anakartın PS2'sunda sorun olduğunu düşürten şu olaylar geldi başıma; zaten takılı olan klavyemin çalışmayı kesmesi, ps2'nin onu tanımaması. Yan bilgisayardan klavyenin de ilk taktığımda çalışması fakat bilgisayarı kapattıktan sonra açtığımda monitörün açılmadığını gördüm, yani klavyeyi görmüyordu bilgisayar. İlk başta PS2 çıkışında bir elektrik kaçağı olduğunu ve bunun klavyeleri bozduğunu zannettim fakat sonra bozuk zannettiğim klavyelerden birini diğer bilgisayara bağladım ve çalıştığını gördüm. PS2'deki bu sorunu nasıl çözebilirim? Elimde şu an yeni aldığım ve daha önce sorunlu PS2'den takmadığım klavyem var, onu takarsam büyük ihtimalle çalışacaktır fakat tekrar başladığında da tanımayacak klavyeyi.

İki klavyem de bozulunca vatan bilgisayardan a4tech'in x7-g800 modelli ürününü aldım, bu klavye ps2 girişli olduğu için bunun yanında bir de ps2'yi usb yapan bir çevirici de almam gerekti. Şu an klavyeyi böyle kullanıyorum fakat oyun oynarken şöyle bir sorunum var, oyun da counter strike oluyor. W'ya bastığınızda karakterinizi ileriye doğru koşmaya başlıyor. W'ye (ya da herhangi bir tuşa) basılı tutma işlemi klavyeden başka bir tuşa basmadığınız sürece sorunsuz devam ediyor, fakat ne zaman klavyeden herhangi bir tuşa bastığınızda, klavyenin aklı o tuşa gidiyormuşcasına, o tuşun görevinin yapıyor fakat bu sefer W'nin basılı olduğunu unutuyor.
    Yani siz ileriye doğru koşarken sağ tuşa basıp yana kaydığınızda eliniz W'de olsa bile karakter koşmayı sürdürmüyor. PS2'ye takarsam eğer bu sorunun yaşanmayacağından neredeyse eminim, fakat yukarıda söylediğim riskten dolayı çekiniyorum. Usb çeviriciden kaynaklandığını düşünüyorum. Eğer ps2 girişimi düzeltemezsem bir şekilde usb çeviricinin sorununu halletmeliyim... Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mewthree -- 3 Kasım 2010; 15:27:24 >

• Yardımcı olun lütfen.
  • böle bi alet varmıs bende arıyorum temin ps2 klavye girisini usb ye cevirdimama windons tanımıyor
  • Aleti buldum ve kullanıyorum zaten... Vatan computer'dan alabilirsin dönüştürücüyü 15 tl karşılığında. Problemim biraz daha farklı.
  • kontorland adlı bir markanın aldım dönüştürücüsünü. hemen tanıdı hiç sorun yok 1 aydır kullanıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: güllaççı

kontorland adlı bir markanın aldım dönüştürücüsünü. hemen tanıdı hiç sorun yok 1 aydır kullanıyorum.

Aynı klavyeden mi bahsediyorsun?
  • Sorunu başka bir dönüştürücü kullanarak çözdüm.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Markası filan var mı o dönüştürücünün? Ben de alayım sağlamsa madem...
  • hangi dönüştürücüyü kullanarak çözdünüz sorunu acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Frostban3

Markası filan var mı o dönüştürücünün? Ben de alayım sağlamsa madem...

quote:

Orijinalden alıntı: capus35

hangi dönüştürücüyü kullanarak çözdünüz sorunu acaba?

arkadaş sorunu çözüm demiş fakat nasıl çözdüğünü yazmamış. yardım için konu açıpta sorununu çözünce bunu yazmamakta bi garip yani...neyse...

A4tech x7-g800 mu staın aldım bende. usb olduğunu sanıyordum açıkçası usb olmamasınada çok şaşırdım doğrusu... yaptığım araştırmalarda çevirici kullananlarında türlü sorunlar yaşadıklarını gördüm. ama bir ürün var ve bu ürün bu klavye ile birlikte tavsiye ediliyor. ben bu ürünü yazayım sizde araştırın. eğer bu ürünü yakın çevremde bulabilirsem hemen alıcam ve sonucu buraya yazıcam. fakat vatanbilgisayar vs gitmem gerekirse bu süre uzayabilir. her halukarda bu ürünü test ettikten sonra buraya sonucu yazarım. ürün ismi: DIGITUS DA 70118 USB-PS2
    link:http://www.vatanbilgisayar.com/adaptor-ve-ceviriciler/digitus-da-70118-da-70118-usb-ps2-cevirici/productdetails.aspx?I_ID=22057

• arkadaşlar aynı klavyenin usb girisli olan modelini alın.imkanınız varsa degistirin ps2 girisli olan klavyeyi cevirici ile kulllandığınızda oyunlarda cok sıkıntı yasarsınız.
    G800V modelini alın MU Modelini usb ile kullanmayın aynı durum benimde basıma geldi yeni klavye almak durumunda kaldım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ultimate82

quote:

Orijinalden alıntı: Frostban3

Markası filan var mı o dönüştürücünün? Ben de alayım sağlamsa madem...

quote:

Orijinalden alıntı: capus35

hangi dönüştürücüyü kullanarak çözdünüz sorunu acaba?

arkadaş sorunu çözüm demiş fakat nasıl çözdüğünü yazmamış. yardım için konu açıpta sorununu çözünce bunu yazmamakta bi garip yani...neyse...

A4tech x7-g800 mu staın aldım bende. usb olduğunu sanıyordum açıkçası usb olmamasınada çok şaşırdım doğrusu... yaptığım araştırmalarda çevirici kullananlarında türlü sorunlar yaşadıklarını gördüm. ama bir ürün var ve bu ürün bu klavye ile birlikte tavsiye ediliyor. ben bu ürünü yazayım sizde araştırın. eğer bu ürünü yakın çevremde bulabilirsem hemen alıcam ve sonucu buraya yazıcam. fakat vatanbilgisayar vs gitmem gerekirse bu süre uzayabilir. her halukarda bu ürünü test ettikten sonra buraya sonucu yazarım. ürün ismi: DIGITUS DA 70118 USB-PS2
    link:http://www.vatanbilgisayar.com/adaptor-ve-ceviriciler/digitus-da-70118-da-70118-usb-ps2-cevirici/productdetails.aspx?I_ID=22057

bahsettiğiniz ürünün aynısını aldım bilgisayar taktığınız an klavyeyi görüyor fakat ayni anda 1den fazla tuşa basamıyorsunuz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: maktel
    bahsettiğiniz ürünün aynısını aldım bilgisayar taktığınız an klavyeyi görüyor fakat ayni anda 1den fazla tuşa basamıyorsunuz

cevap için teşekkürler... bu çeviriciyi g800mu ile birlikte kullanıp sorun yaşamadığını söyleyenlerde var. hatta vatanbilgisayardan g800mu alırken usb bağlantısı için öneri istendiğinde DIGITUS DA 70118 USB-PS2 öneriliyormuş ve sorunsuz uyumluluk garanti ediliyormuş vs diye okudum. acaba neye göre sorun çıkıyor yada çıkmıyor? klavyenin üretim serisi falanmı fark ediyor ki? bakalım yarın gün içinde çevremdeki birkaç bilgisayarcıya gidicem ve bu dönüştürücüyü arıycam. enazından sorunum çözülmezse kolayca geri iade edebilirm. ama mutlaka bunun bir çözümü olmak zorunda...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ultimate82 -- 29 Mart 2012; 0:28:00 >

• quote:

quote:

quote:

cevap için teşekkürler... bu çeviriciyi g800mu ile birlikte kullanıp sorun yaşamadığını söyleyenlerde var. hatta vatanbilgisayardan g800mu alırken usb bağlantısı için öneri istendiğinde DIGITUS DA 70118 USB-PS2 öneriliyormuş ve sorunsuz uyumluluk garanti ediliyormuş vs diye okudum. acaba neye göre sorun çıkıyor yada çıkmıyor? klavyenin üretim serisi falanmı fark ediyor ki? bakalım yarın gün içinde çevremdeki birkaç bilgisayarcıya gidicem ve bu dönüştürücüyü arıycam. enazından sorunum çözülmezse kolayca geri iade edebilirm. ama mutlaka bunun bir çözümü olmak zorunda...

mutlaka vardır bizim bu aldıklarımız pasif cevirici olması gerek belkide aktif çeviriciside vardır belkide yoktur.bir püf noktasi vardir ama bakalım bulunabilıcekmi?ben sırf bu 1den fazla tuşa aynı anda basma muhabbeti yüzünden değistirdim.yeni aldığım anakartta ps2 girisi yok yoksa ps2 girisinde bircok klavyeden iyi ve hızlı calısiyor tek sorun usbden bağlanınca can sıkıyor yoksa klavye cok güzel.ps2 kullanıcaklar icin tam bir f/p klavyesi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

quote:

mutlaka vardır bizim bu aldıklarımız pasif cevirici olması gerek belkide aktif çeviriciside vardır belkide yoktur.bir püf noktasi vardir ama bakalım bulunabilıcekmi?ben sırf bu 1den fazla tuşa aynı anda basma muhabbeti yüzünden değistirdim.yeni aldığım anakartta ps2 girisi yok yoksa ps2 girisinde bircok klavyeden iyi ve hızlı calısiyor tek sorun usbden bağlanınca can sıkıyor yoksa klavye cok güzel.ps2 kullanıcaklar icin tam bir f/p klavyesi

klavyeyi henüz kullanamadım ben maalesef anakartım desteklemediği için... pc yi komple değişitmiştim birkaç ay önce. böyle bir klavyeye usb koymadıkları gibi 500 tl lik anakartada ps2 girişi koymamışlar :) kafaya taktım bu klavyeyi bir şekilde kullanıcam çevirici ile. klavyeyi oyunlar için aldım dolayısı ile birden fazla tuşa basıcaz mecburen :) bugün yakın çevremde birkaç bilgisayarcıya gittim ama hep 3-5 liralık basit görünümlü çeviriciler buldum ve almadım tabiki. gerekirse klavyeyi yanımda gezdiricem ama bir şekilde bulucam uygun dönüştürücü... tabi varsa :D

• quote:

klavyeyi henüz kullanamadım ben maalesef anakartım desteklemediği için... pc yi komple değişitmiştim birkaç ay önce. böyle bir klavyeye usb koymadıkları gibi 500 tl lik anakartada ps2 girişi koymamışlar :) kafaya taktım bu klavyeyi bir şekilde kullanıcam çevirici ile. klavyeyi oyunlar için aldım dolayısı ile birden fazla tuşa basıcaz mecburen :) bugün yakın çevremde birkaç bilgisayarcıya gittim ama hep 3-5 liralık basit görünümlü çeviriciler buldum ve almadım tabiki. gerekirse klavyeyi yanımda gezdiricem ama bir şekilde bulucam uygun dönüştürücü... tabi varsa :D

hangi anakartı kullanıyorsun?
  • quote:

quote:

hangi anakartı kullanıyorsun?

asus P8Z68-V DDR3-2200(OC) S+GL SATA 16X

• quote:

bende onun pro gen3 olanını kullanıyorum...
  • quote:

quote:

bende onun pro gen3 olanını kullanıyorum...

her güzelin bir kusuru olur derler ya... bu klavye ilede bu anakartlarlada uyumlu bir söz :) neyse en kısa zamanda şu dönüştürücü işini çözmem lağzım...öğleden sonra yanıma klavyeyide alıp tura çıkıcam :) uygun çeviriciyi bulana kadar aramaya devam...
  • Hâlâ arıyor musunuz? Çözüme ulaşan var mı bu konuda?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.