Şimdi Ara

PS 4 kol'u sapıtıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
1
Favori
26.206
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar yaşadığım sorunun çözümü için araştırdım ama bir çözüm bulamadım o yüzden yeni konu açmak zorunda kaldım. Dediğim gibi bu sorunu araştırdım ama ya ben bulamadım yada sadece benim yaşadığım bir sorun (hiç sanmıyorum). Başlıkta da belirttiğim gibi oyun oynarken kol biranda sapıtıyor mesela fps oynuyorsun hafif sola döneceksin hoop neredeyse 180 derece dönüyor kafasına göre sağa sola dönüyor. Youtube'da yabancıların paylaştığı çok video var ps4 controller lag diye paylaşıyorlar. Onlarda birçok şey yazmış ama direk şunu yaparsan sorun çözülür diyen yok. Kimine göre sorun koldaki analogta, kimine göre modemin kanal sayısını değiştirmek gerekir, kimisine göre televizyonun picture mode'unu değiştirirsen düzelir diyorlar kısacası sorunu nasıl çözeceğimi bilemedim. Bu sorunu yaşayıp çözüm bulan varsa lütfen yazsın

• sadece sag ve solda mi yapiyor yukari asagida da var mi? veyahut sadece sol veya sadece sag diyebilir misin?
  • Başka oyunlarda da aynı sorun var ise sorun kol da.
  • Buyukbaba kullanıcısına yanıt
    Yukarı aşağıdada sıkıntı var ama yürümede bir sıkıntı yok yani sağ analogta sıkıntı var
  • Call of duty ww2 oynarken bu sıkıntıyı yaşamıyordum son zamanlarda yaşadığım bir sıkıntı
  • Bazen analog içinde toz birikmesi olabiliyor, bu da hareketlerde takılmalara veya sapıtmalara yol açabiliyor. Ben de sol analogu ileri ittiğimde karakter takıla takıla yürüyordu. İnternetteki yorumlarda analogu sağa sola yukarı aşağı çekip dipteki boşluklardan birkaç kere içeri üfleyin demişlerdi. Ben denedim düzeldi Deneyebilirsiniz çok basit 10 saniyelik bir işlem.
  • Bende de benzer sıkıntı vardı, ps4 bir şey download ederken yaptığını fark ettim. Artık oyun oynarken indirmeleri durdurup öyle oynuyorum, yoksa sende olduğu gibi analog sapıtıyor.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ps4 kol 85 e doğru mu?
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • DakotaFred kullanıcısına yanıt
    deneyeceğim teşekkür ederim
  • sodostre kullanıcısına yanıt
    sorun olduğu zaman bir bakayım arkada download yapıyormu. Teşekkür ederim
  • crank444 kullanıcısına yanıt
    Benzer sorunu Ağustos ayında yaşadım. Cihazı zaten Haziran ayında almıştım. Sağ analog ortalanmış olmasına rağmen yaklaşık 15-20 dakika kullandıktan sonra oyunlarda kamera kafasına göre yukarı doğru hareket ediyordu. Vatan Bilgisayar aracılığıyla garantiye gönderdim. 2 hafta sonra arıza tespit edilmedi denerek aynı cihazı teslim ettiler. 1 gün sonra doğrudan Sony servisine gittim. Yaşadığım sorunu da kamera ile kaydettim ve orada izlettim. 2 hafta sonunda da DS4'ün yenisini gönderdiler. Garantiniz devam ediyorsa ve dediğim adımları uygulayacaksanız elinizde başka DS4 yoksa, garanti süreci sonuçlanana kadar geçici bir DS4 talep edebiliyorsunuz diye biliyorum, sorarsınız. Ben talep etmemiştim ancak şansınızı deneyin derim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RxCan -- 4 Kasım 2018; 6:56:8 >
  • Ilk cikan ds4’te benim de basima gelmisti buna benzer bir sorun. Gecici cozum olarak; Dualshock’a kulaklik takiliysa cikartip takin duzeliyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • html5gamepad.com
    HTML5 Gamepad Tester
    http://html5gamepad.com

Kolu bilgisayarınıza bağlayıp bu siteden test edin. Tüm fonksiyonları birebir göreceksiniz. Tüm değerler 1.00 olmalı.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yabancı bir forumda okumuştum titreşimi kapatınca düzeldiği yazıyordu 2 gündür titreşim kapalı oynuyorum sorun yaşamadım. Benim tuhafıma giden yabancı forumlarda çok fazla insan bu sorunu yaşarken Türkiye'de neredeyse bir benim başıma gelmiş gibi bir durum var. Soruna gelirsek bence titreşimi kapatıp sorunun düzelmiş olmasına rağmen sorunun kolda olduğunu düşünmüyorum öyle olsa yabancıların hemen hemen hepsi v2 kollarla bu sorunu yaşıyor ve 2 hatta 3. kolu alıp genede bu sorunu yaşayanlar var. Bir çok kişinin isyanı da koskoca sony çıkıp bu konuyla ilgili hiçbir açıklama yapmıyor. Playstation'ın bu forumunda aynı sorunu yaşayanlar var konu 2014'te açılmış ve 2018'e ait mesajlarda var.

• wrisy kullanıcısına yanıt
    Bunu deneyeceğim merak ettim bakalım nasıl bir sonuç çıkacak
  • wrisy kullanıcısına yanıt
    sadece sağ analog'u sağa çekince 1 olmuyor diğer hepsinin değerleri 1. Sağ analog'u sağa çekince çıkan değer 0.992157 bunun bana ne gibi olumsuz etkisi olur sorunun bundan kaynaklandığını düşünmüyorum yukarıda belirttiğim gibi titreşimi kapattım ve 2 gündür sorun yaşamıyorum ama sorun direk bundan kaynaklanıyormuş demek için biraz daha denemek lazım
  • RxCan kullanıcısına yanıt
    Garantisi yok ben ilk çıktığında almıştım çok oldu yani. Yeni kol almayı düşündüm ama belirttiğim gibi 2. hatta 3. yeni kolu alıp sorunu yaşayanlar var ucuz bir şey olsa alır denersin.Şuan zaten elimde 2 tane kol var ikisiylede aynı sorunu yaşıyordum ikiside v1 kollardan
  • crank444 kullanıcısına yanıt
    Evet dostum 1.00 a çok yakın olduğu için sorun mekanik değil gibi görünüyor. Dediğin şikayetlerin yaşanması için normalde o değerlerin kendi kendine oynuyor olması gerekirdi. Kendi kendine sağa sola dönüyorsa kendi kendine de değerler bi nevi yukarı-aşağı değişmeliydi. Titreşimi kapatınca sorunun çözülmesi de ayrı bir tuhaf olmuş. Ortamda manyetik alan oluşturabilecek bir etmen var mı ne bilim, sorun bazen en saçma şekilde de çözülebiliyor. Aklıma da başka bir şey gelmiyor.

• PS4'ten internet browser'ı açıp 10-15 dakika imleci yavaş bi şekilde sağ sola yukarı aşağı oynatın analog ile. Analogda sorun olup olmadığını anlamanın en net yöntemi budur.
  • Yere düşüre düşüre bi sürü bozdum nasıl bozuluyor bi fikrim de yok 😃😃

• DakotaFred kullanıcısına yanıt
    Benim de PS4 Pro 7118B v2 kolunda aynı sorun oluştu. İlk başlarda herhalde oyun ile alakalı sanmıştım. Sniper elit 4 de hedef alıyorum sağ analog birden yukarı sapıtıyor. Sonra başka oyunlar denedim onlarda da aynı sorunu yapınca kol bozuk diye düşünmeye başladın. Şimdi uncharted oynayınca sinirimi bozdu yine yapması.

İntetnette araştırdım ilk bu konuya girdim ve dostum sayende sorunum düzeldi. Yoksa analog u kıracaktım. Dedigin gibi saga ve sola hareket ettirerek kuvvetlice üfledim sorun düzeldi.

Teşekkür ederim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.