PS 3 Sadece oyun mu ? Golü yediniz ! İşte günümüzün en popüler oyun konsollarından biri olan Sony Playstation 3'ün, çoğu kişi tarafından bilinmeyen sırları..
GELİŞMİŞ İNTERNET TARAYICI
Piyasaya sürülen ilk 20GB’lık modellerinin dışında bütün PS3 modelleri kablosuz ağ destekliyor. Oldukça gelişmiş ve her güncellemeyle yeni özellikler eklenen internet tarayıcıyı kullanarak internette gezinebilir, video sitelerindeki videoları lcd tv’nizde tam ekran izlemenin keyfine varabilirsiniz.
KLAVYE VE FARE DESTEĞİ
Belkide PS3 için en çok sorulan en çok merak edilen konulardan biri de budur. “Klavye ve fare bağlayarak oyun oynayabilir miyim?” Hayır oynayamazsınız. Piyasada bunun için satılan bazı aparatlar var ama ne kadar başarılı oldukları tartışılır. PS3 sadece arabiriminde klavye fare desteği sağlamaktadır. USB portundan klavye ve fare bağlayarak yukarda bahsettiğim internet tarayıcısını kullanabilirsiniz, PlayStation Network üzerindeki arkadaşlarınızla mesajlaşabilirsiniz.
MEDİA CENTER
Piyasadaki bütün PS3 konsolları dahili bir sabit sürücüye sahipler. 40GB, 60GB, 80GB gibi. Bu harici disklere usb belleklerinizi kullanıp istediğiniz gibi fotoğraflarınızı , videolarınızı, müzik dosyalarınızı kopyalayabilirsiniz. Buraya kadar herşey normal gibi görünebilir fakat asıl önemli nokta, PS3 ün kablosuz veri aktarımını kullanarak ağı paylaştığı PC’deki bütün çoklu ortam dosyalarını oynatabilmesi olarak belirtilebilir. Size gereken tek yazılım ise bilgisayarınıza ücretsiz olarak indirebileceğiniz Microsoft Media Player 11’i kurup, “media sharing – medya paylaşımı” özelliğini aktif edip paylaşılacak klasörleri seçmek.
PS 3
Sony tarafından yaklaşık iki yıl önce duyurulan “3 boyutlu sosyal iletişim platformu” olan Home yakın zamanda beta sürümünden kurtularak tam sürümüne kavuştu. Tamamen ücretsiz olan uygulamada kendinize ait bir karakter oluşturup Sony’nin yarattığı Home evreninde gezip dünyadaki başka Home kullanıcılarıyla tanışabilir, arkadaşlarınızla buluşabilirsiniz. Klavye fare desteğinin yanında, bununla beraber bluetooth kulaklığınızı kullanarak diğer kullanıcılarla iletişime geçebilirsiniz.
Eğer herhangi bir bluetooth v2.0 bir kulaklığınız varsa bunu PS3 ile kullanabilirsiniz. Bu özellik arkadaşlarınızla oynayacağınız online oyunlarda ve Home yazılımında oldukça işinize yarayabilir
PLAYSTATİON İLE YAŞAMAK (Life With PlayStation)
Geçen aylarda aktif olan bu yazılım ile neredeyse sanal dünyada olup biten ne varsa ekranınızda görebiliyorsunuz. Üç boyutlu bir dünya modellemesi içeren yazılımda istediğiniz şehri seçip, güncel haberlerini görüntüleyebilir, o an ki hava durumuna bakabilirsiniz. Üstelik bu hizmetlerin tamamı ücretsiz.Şimdi, PS3’ü hala bir oyun konsolu olarak mı görüyorsunuz?
Sadece oyun evet.PC diğer işlerimi fazlasıyla görüyor.
bunları hemen hemen hepimiz biliyoruz
Bluetooth kulaklık ile Browser hiçbir işe yaramıyor, sebepler :
1)Bluetooth kulaklık kalitelde olsa PSN kalitesiz ses iletiyor, çoğu zaman ne dendiğini anlamıyorum.
2)Browser kullanışlı değil sayfalar geç açılıyor, bazen tıkanıyor, çözünürlük sorunu olabiliyor ve kim neden PS3 browserını kullansın hiç mi PC kalmadı evde. :)
quote:
Orjinalden alıntı: Miex
Bluetooth kulaklık ile Browser hiçbir işe yaramıyor, sebepler :
1)Bluetooth kulaklık kalitelde olsa PSN kalitesiz ses iletiyor, çoğu zaman ne dendiğini anlamıyorum.
2)Browser kullanışlı değil sayfalar geç açılıyor, bazen tıkanıyor, çözünürlük sorunu olabiliyor ve kim neden PS3 browserını kullansın hiç mi PC kalmadı evde. :)
Doğrumudur Doğrudur Arz ederim.Sırf bu yüzden kulaklık almaktan vazgeçmiştim.
ben bi koşu gidip bi ps3 alayım en iyisi. madem pc nin yaptığı işi yapıyo pc almak mantıksız ozaman.
hem bu sayede crysis da oynarım.
quote:
Orjinalden alıntı: Prince*
Aynen
+1
Kesinlikle sadece oyun değil örneğin haftasonları sürekli ps3 başında olduğum için dhye ps3den bağlanıyorum browser ile bana göre çok iş görüyor. Ayrıca diğer özellikleride çok iyi müzik video resim vs. Ps3ün tek eksiklerinden biri Psnnin liveden çok daha kötü olmasıdır.O farkda yakında psnye gelicek game cross chat ile büyük ölçüde kapanıcaktır.
bence fazla özellik göz çıkarmaz. bu özelliklerin ps3 te olmasından fazlasıyla memnunum. ayrıca internetten film indirip flash belleğe atıp usbden ps3 ile film izlemek mükemmel oluyor. tavsiye ederim...
quote:
Orjinalden alıntı: ahmad85
bence fazla özellik göz çıkarmaz. bu özelliklerin ps3 te olmasından fazlasıyla memnunum. ayrıca internetten film indirip flash belleğe atıp usbden ps3 ile film izlemek mükemmel oluyor. tavsiye ederim...
Alt yazılı oluyor ya alt yazısını çekiyorsun yanına koyup attığımda alt yazıyı görür mü? Ayrıca makineye bir zararı var mı?
quote:
quote:
Alt yazılı oluyor ya alt yazısını çekiyorsun yanına koyup attığımda alt yazıyı görür mü? Ayrıca makineye bir zararı var mı?
ps3 e hiçbir zararı olduğunu düşünmüyorum. zaten cd bile takmıyorsun. yani göz okuma bile yapmıyor. sadece usb den görüntü aktarımı diye düşün.
altyazı konusunda buraya bir göz at. umarım yardımcı olmuşumdur.
Multiple Blue-ray'li PS-3'ler ne zaman çıkar, işte o zaman buraya yazacak değerde bir yenilik var demektir
Bazen çok üşeniyor insan, oyunlar için blue-ray değiştirmesini yalan mı
quote:
Orjinalden alıntı: Ozitech
Multiple Blue-ray'li PS-3'ler ne zaman çıkar, işte o zaman buraya yazacak değerde bir yenilik var demektir
Bazen çok üşeniyor insan, oyunlar için blue-ray değiştirmesini yalan mı
Kesinlikle katılıyorum. PC, PS3 ün yanında olduğu için PS3 ü sadece film ve oyun için kullanıyorum. Chat mi istiyosun aç MSN i konuş konuşabildiğin kadar. Hemi de klavyeli
müzik için kullanıyım dedim, müzik klasörünün altında 'subfolder' yaratamıyorsun. ancak dışardan usb sabit disk takıp ( o da fat32 olmak zorunda ) içindeki subfolder lardan müzikleri ayırabiliyorsun. onu da bilgisayarda yapıp öyle takmak gerek . ps3 kendisi yapamıyor. resim ve video klasörleri için de aynı şey geçerli
internet tarayıcı türkçe karakterleri bende göstermiyor nedense. zaten pek de beğenmedim tarayıcıyı doğrusu.
video dedik, o da fat32 diskte 4 gig'i geçemiyor, 'dvdleri hdd ye atar arşivler sonra izlerim ben hafız' teorisi de yattı kısaca, sabit disk fat 32 olduğu için 4 gigden yüksek dosyaları almıyor.
neden bu basit sorunlar hala çözülmedi anlamadım gitti.
çok basit kalıyor işletim sistemi bir mediacenter iddiasındaki makineye göre. winamp gibi bir media library bile yok, ilhan irem yazıp şıp diye bulamıyorsun. uğraş babam uğraş çok mu zor?
oyun makinesinden ileri gidemedi gitti çıktı çıkalı.
benim icin en onemli ozelligi free multiplayer
quote:
quote:
quote:
ps3 e hiçbir zararı olduğunu düşünmüyorum. zaten cd bile takmıyorsun. yani göz okuma bile yapmıyor. sadece usb den görüntü aktarımı diye düşün.
altyazı konusunda buraya bir göz at. umarım yardımcı olmuşumdur.
Yok baba onu demedim,Ben PC'de film izlerken filmi indirp yanınada alt yazısını atıyorum alt yazısını birleştirmiyorum o direk görüyor.PS3'de de alt yazıyı görüyor mu onu soruyorum?
Yok baba onu demedim,Ben PC'de film izlerken filmi indirp yanınada alt yazısını atıyorum alt yazısını birleştirmiyorum o direk görüyor.PS3'de de alt yazıyı görüyor mu onu soruyorum?
valla kardeş dublaj filmlerle ilgileniyorum. altyazı hakkında pek bilgim yok ama çok hoşuma giden wm playerda bulamadığım özellik olan çift dil desteği özelliği mevcut. kısacası benim çok işimi görüyor.ayrıca dvd takarsanızda normal görüntüyü hd ye çeviren upscale özelliği de mevcut. deneyin farkı göreceksiniz. yani benim işimi gören özellikler mevcut. upscale özellikli dvd player alacaktım bu özelliğin ps3 te olduğunu son anda fark ettim. hiçte duymamıştım. çok sevindim.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme