Şimdi Ara

Provizyondaki işlem (çok acil beyler)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
11.567
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Beyler bir işlem provizyona düşünce kart limitinden düşer mi anında?

Yani demek istediğim işlem provizyondaysa limitimden düşülmüş müdür?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Provizyondaki İşlem: Bilmeniz Gereken Her Şey

Provizyon, bir kredi kartı veya banka kartıyla yapılan ancak henüz hesabından düşülmemiş işlemleri ifade eder. Bu işlemler, hesabında yeterli bakiye bulunmadığında bile gerçekleştirilebilir ve limitine dahil edilir.

Provizyondaki İşlemi Hızlandırma

Provizyondaki işlemlerin hızlandırılması genellikle mümkün değildir. Ancak bazı durumlarda, alışveriş yaptığın işyeriyle iletişime geçerek işlemin daha hızlı işlenmesini talep edebilirsin.

Provizyondaki İşlem Limitten Düşer mi?

Evet, provizyondaki işlemler kredi kartı limitinden düşer. Ancak bu işlemler henüz tamamlanmadığı için ekstrene yansımaz ve kullanılabilir limitini azaltır.

Bekleyen Provizyon Hızlandırma

Bekleyen provizyonların hızlandırılması genellikle mümkün değildir. Ancak işlemin neden beklediğini öğrenmek için ilgili iş yeri veya banka ile iletişime geçebilirsin.

Provizyondaki İşlemler Ekstreye Yansır mı?

Evet, provizyondaki işlemler tamamlandıktan sonra ekstrene yansır. Bu işlemler, ekstre dönemi içinde gerçekleştirilen tüm işlemleri içerir.

Açık Provizyon Limitten Düşer mi?

Açık provizyonlar, henüz tamamlanmamış işlemlerdir ve limitten düşer. Ancak bu işlemler iptal edilirse veya tamamlanmazsa limitine geri eklenir.

Provizyon Ne Demek?

Provizyon, henüz tamamlanmamış ancak kart limitinden düşülmüş olan işlemleri ifade eder. Bu işlemler, genellikle kredi kartı veya banka kartı ile yapılır.

Provizyondaki İşlem Ne Demek?

Provizyondaki işlem, henüz hesaptan düşülmemiş ancak kart limitinden ayrılmış olan işlemleri ifade eder. Bu işlemler, genellikle alışveriş, yemek veya nakit çekimi gibi işlemleri içerir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Sen böbregi hazırla biz helip alırız

• Düşmez

• quote:

Orijinalden alıntı: ...WatchAndLearn...

Sen böbregi hazırla biz helip alırız

Kıkırdak dokulu organ verip boşlukları doldurmam, kalıcı olarak diğer organlarıma sahip olabileceğiniz anlamına gelmiyor.

Saygılar,
    İyi forumlar.

• İşlemin provizyondan geçmeden limitinden düşmez diye biliyorum. Zaten provizyonun amacı bu değil mi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr. Hyde -- 10 Nisan 2016; 22:30:39 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr. Hyde

İşlemin provizyondan geçmeden limitinden düşmez diye biliyorum. Zaten provizyonun amacı bu değil mi

Hocam o zaman provizyona düştüğü Zaman bir sürü şey alabiliriz, örneğin 400 liralık limit varsa 700-800 liralık ürün alabiliriz. Sistem neye göre onay verip vermeme konusunda ayrım yapıyor?

• Silent Guardian kullanıcısına yanıt
    Provizyon zaten kartın limitinin olup olmadığı, çalıntı kart olup olmadığını anlamak için yapılan bir uygulama. Provizyonda bekleyen işlemin olsun kartının limitini doldur büyük ihtimalle o işlemin reddedilir. Anlayacağın onu da bankacılar düşünmüştür.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr. Hyde

Provizyon zaten kartın limitinin olup olmadığı, çalıntı kart olup olmadığını anlamak için yapılan bir uygulama. Provizyonda bekleyen işlemin olsun kartının limitini doldur büyük ihtimalle o işlemin reddedilir. Anlayacağın onu da bankacılar düşünmüştür.

Şöyle ki; Şimdi ben Gearbestten 220 liralık ürün aldım ve provizyonda 5-6 gündür. Ve limitim 100 lira diyelim ki. Provizyondan geçtiği zaman limit doğrulamazsa ve adamlar kargoyu yollamış olursa ne olacak. Zira 5-6 gündür hala provizyonda öylece. Şimdi ben AppStore'dan falan ürün alıp denesem diyeceğim, bu sefer de AppStore bayağı gecikmeli hesaptan kesiyor. Anlamadım ben bu işi

• Düşüyormuş beyler, daha doğrusu limitinize blok konuluyor ve 100 lira az görüyorsunuz.

Provizyon / Otorizasyon (Auth): En basit anlatımla, karttan elektronik olarak para çekme işlemi olarak tarif edilebilir. Para çekme işleminin fiziksel POS veya sanal POS aracılığıyla bankaya iletildikten sonra bankanın olumlu cevap vermesiyle başarıyla sonuçlananmasıdır.
    Ön Provizyon / Ön Otorizasyon (Pre-Auth): Karttan para çekmeyen fakat ilgili meblağ için blok koyan işlem. Örneğin 100 TL’lik provizyon gerçekleştiğinde kartınızdan 100 TL çekilmiş olur, kart limitiniz 100 TL düşer, ancak ön otorizasyon yapıldığında ise para gerçekte çekilmez sadece bloklanır ve limitiniz 100 TL düşer. Kullanıcının yeterli limitinin olup olmadığı, güvenlik kontrolü, ön sipariş vb amaçlarla kullanılır. Ön otorizasyon işlemi başarılıysa daha sonradan post-otorizasyon ile para çekme işlemine döndürülebilir. Ön otorizasyon sonrası hiçbir işlem yapılmazsa, bankadan bankaya değişmekle birlikte kabaca 7-10 gün içinde tutar için koyulan blok ortadan kalkar ve kartın limiti tekrar eski haline döner.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.