Şimdi Ara

PROTON (34. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.152
Cevap
23
Favori
260.649
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3233343536
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: hakikiyol

quote:

Orijinalden alıntı: umera

a.selam
    o bahsettiğiniz lastik toz ve ses için.Direksiyonun dönmesi ile uzaktan yakından alakası yok.
    Kaputu kaldırarak direksişyon pompasının kayışını kontrol edin. Kopmuş olabilir.

Sayın umera dediğiniz gibi kayıştanmış direksiyon sertliği... kaputu kaldırınca gördüm ki kayış kopmuş ve tabi düşmüş ... ben de ustaya gidip taktırdım. sorun halloldu elhamdülillah.

Probleminizin çözümünü bizimle paylaştığınız için teşekkürler.

• Amin.Hepimizdne inşaAllah!
    Gaz pedalı altında ki düğme(sanayi ağzıyla roket)gaza yuklenmelerde vites geçiş devrini yüksek tutarak agresif sürüş sağlar.
    Kapıyı açtığınızda orta direkte düğme olacak.
    Düğme direğe vida ile tutturulmuş.vidayı çıkarıp düğme bağlantılarında pas var mı diye bakın.
    Temzileyici sıvı sıkarak çalışmasını sağlayın.Anahtar aydınlatması sadece şöför kapısından yanar.
    Su alma işi ise bagajın arka tarafında ki plastiği çıkararak çamurluklar ile orta kısmın birleştiği noktaları kontrol edin..
    Plastiği söktüğünüzde anlatmaya çalıştığı anlarsınız.
    Bu sorun Carismalarda da mevcut.
    Dayson(kaliteli silikon)sıkarak kurtulabilirsiniz.
  • Sizin yardımlarınız için de ben teşekkür ederim
  • MaşaAllah umera kardeş tecrübeleriniz ne kadar çok... dediklerinizi gündüz gözüyle uygulayayım inşaAllah... Mevla cc. cümlenizi görünmez kaza,bela ve afetlerden muhafaza eylesin...
  • Amin.
  • Arkadaşlar torpidonun altında kırmızı bir düğme var, akşam torpidoyu kapatırken gördüm ve ellemedim ne işe yarıyor o?
  • quote:

Orijinalden alıntı: edarguner

Arkadaşlar torpidonun altında kırmızı bir düğme var, akşam torpidoyu kapatırken gördüm ve ellemedim ne işe yarıyor o?

Bahsettiğiniz düğme bende yok.
    Resim koyabilir misiniz?

• Yıl 1998.
    Jetpa Ahmet Kaya'ya sponsor.
    Klip içerisinde araçları bolca görebilirsiniz?

Bu arada geçen youtube sizde açılıyor mu diye sorduğumda tek bir arkadaşımız tenezzül edip yazmadı.
    Bu tür davranışlar ister istemez paylaşımlarıma yansıyacaktır arkadaşlar.
  • foruma koyduğun video bende açılmıyor umera, ancak youtube sitesine normalde girebiliyorum.hayırlı günler...
  • Yazık ama Gerçekten çok yazık. aynı dünya görüşünü paylaşmadığımız insanlarımızı dışlayarak yok sayarak devam ediyoruz. o zamanlar Ahmet Kaya ya daha sonrasında Fethullah Gülen Hoca ya yapılanlar , Fadıl Akgündüze yapılanlar daha neler neler... vur ama dinle düsturu biraz olsaydı bugun ülkemiz Gerçekten çok farklı bir konumda olurdu.
    Tansu Çillerin, Mesut Yılmazın mezun olduğu okulları Amerikan gevuru yapınca sorun yok, Fethullah hoca yapınca sorun var! yine Koç 50 yıldır ithalat-montaj yapınca sorun yok ama Hür pa ları Mil Pa ları bitiren tıpkı Koreliler(*) gibi işi öğrenince -bana göre stratejik hatalarda olsa- araç üretmeye kalkan Fadıl Akgündüz yapınca sorun oluyor. bu konu çok su götürürde ancak malesef yine su da kalıyor...

(*)G.Kore de aynı TR gibi o yıllarda yine Ford la anlaşma yapıyor.(örneğin 1994 Ford Festiva ile 1999 Kia Pride nin aynı olması gibi) ancak yıllar geçipde işi öğrenince lisans anlaşmasını bitirip kendi araç üretmeye başlıyor.

bu arada umera hocam klibin sonunda bizim HB bayağı etkileyici geliyor....

• @akustik
    tahlillerin gerçekten yerinde.
    Daha evvel konuştuğumuzda söylediğimi tekrarlayayım.
    Jetpa(ve diğerleri)zamanın kurbanı oldu. o günkü şartlar yaşatılmamasını gerektiriyordu.
    Yaşatmayanların yerine kendimizi koyduğumuzda endişelerininde yerinde olduğunu görmekteyiz.
    Bu atılımlar bugün yapılacak olsa 10 yıl sonra neden bir g.kore gibi olmayalım.
    Adamlar çok kısa bir sürede otomotivde söz sahibi oldular. Hyundai bugün engel tanımıyor ve çok hızlı büyüyor.
    Aslında Protonda da stratejik hata mevcut halihazırda.
    İçimden ne işiniz var F1 de. Oturun araç üretin ve pazarı büyütün diyesim geliyor. Onlarında bir bildiği vardır elbet deyip susuyorum:)

O yıllarda ülkemize gelen araçlarla kıyaslandığında gerçekten son derece modern bir yapıya sahip olduğunu görüyoruz.
    Ben hala Fadıl'ın bir ticari deha olduğunu düşünüyorum.Geriye dönük icraatları bu düşüncemi doğruluyor.
    (olayın aslını bilmeyenler lütfen sahtekar muhabbeti yapmasın, açmasın)

• Tarayıcınızla ilgili birsıkıntı olabilir.
    Sorun kalmadı şimdi açılıyor bende de.
    sitemiçin yazdım mesajı.
    quote:

Orijinalden alıntı: keppir

foruma koyduğun video bende açılmıyor umera, ancak youtube sitesine normalde girebiliyorum.hayırlı günler...
  • Kazalı Proton Tıkla

Arkadaşlar merak edip ilanda ki aracın sahibini aradım kazanın nasıl olduğunu,aracın hızını falan sordum.
    Gelen cevaplar.
    Çarpan araç wv Jetta,hızı 100km civarı(proton karşıya geçiyormuş)Jetta pert.8 aylık kullanıcıyım.Araç gerçekten sağlammış.
    Resimler fikir verecektir size.Hava yastığı makara değiştirilmediği için açılmamış.SRS ışığı yanıyormuş aracın.
    Araç olduğu yerde 4 tur dönmüş,takla atmamış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi umera -- 26 Şubat 2011; 14:14:36 >
  • Selamun Aleyküm...! ben de baktım kazalı araca... sağlamlığı ortada.. Kazadan beladan korusun Rabbim cümlemizi. Kapı daki vidaları söküp temizledim etrafını ve düzeldi kontak ışığı ile arac içi lambası. 2 kapı bu şekilde imiş meğer. Hava yastıgı demişken benim araçta kapıdaki yazıda 2009 yazıyor. yani değiştirmek gerekli... nasıl değiştirebiliriz hava yastığını.
  • 418 lerin manuel olanları var mıydı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: umera

@akustik
    tahlillerin gerçekten yerinde.
    Daha evvel konuştuğumuzda söylediğimi tekrarlayayım.
    Jetpa(ve diğerleri)zamanın kurbanı oldu. o günkü şartlar yaşatılmamasını gerektiriyordu.
    Yaşatmayanların yerine kendimizi koyduğumuzda endişelerininde yerinde olduğunu görmekteyiz.
    Bu atılımlar bugün yapılacak olsa 10 yıl sonra neden bir g.kore gibi olmayalım.
    Adamlar çok kısa bir sürede otomotivde söz sahibi oldular. Hyundai bugün engel tanımıyor ve çok hızlı büyüyor.
    Aslında Protonda da stratejik hata mevcut halihazırda.
    İçimden ne işiniz var F1 de. Oturun araç üretin ve pazarı büyütün diyesim geliyor. Onlarında bir bildiği vardır elbet deyip susuyorum:)

O yıllarda ülkemize gelen araçlarla kıyaslandığında gerçekten son derece modern bir yapıya sahip olduğunu görüyoruz.
    Ben hala Fadıl'ın bir ticari deha olduğunu düşünüyorum.Geriye dönük icraatları bu düşüncemi doğruluyor.
    (olayın aslını bilmeyenler lütfen sahtekar muhabbeti yapmasın, açmasın)

@Umera ,

Paylaşımların ve çabaların için teşekkür ederim tekrardan. 1998 Yılında belki önceki sayfalarda bahsetmişimdir Jetpa Holding bizim Müşterimizdi ( Fuar ve toplantı organizasyonlarına ses ve ışık sistemi kuran bir firmada çalışıyordum o yıllarda ) İnanın bizim firmaya 1 tane keleği olmamıştı adamların ve borçlarını günü gününe ödemişlerdi. Dediğiniz gibi herkesin bilmediği birçok şey var bu konuyla ilgili. En başta tabiki Sahin, doğan parasına 416 gibi bir araca binmeye başladı insanlar. Klimalı,Abs'li araç kullanmaya başladı orta gelirli vatandaşlar.Bu durum bazı kartellerin keyfini kaçırdı ve adamı paket ettiler.

• quote:

Orijinalden alıntı: x15

418 lerin manuel olanları var mıydı?

Bende hepsini otomatik biliyordum ama Adam yazmış nadir manuellerden diye.
  • İlk defa duydum ,gördüm.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hakikiyol

Selamun Aleyküm...! ben de baktım kazalı araca... sağlamlığı ortada.. Kazadan beladan korusun Rabbim cümlemizi. Kapı daki vidaları söküp temizledim etrafını ve düzeldi kontak ışığı ile arac içi lambası. 2 kapı bu şekilde imiş meğer. Hava yastıgı demişken benim araçta kapıdaki yazıda 2009 yazıyor. yani değiştirmek gerekli... nasıl değiştirebiliriz hava yastığını.

Bu konuda akustik sana yardımcı olacaktır.
    Hava yastığı değişmeyecek. Zamanlayıcı gibi bir şey içerisinde direksiyonun.
    Srs ışığı yanıyor mu?
    Yanıyorsa,O ya değişecek ya da onarılacak.
    Bu konuda tecrübem yok.
  • srs makarası tamiri kablo çürümüşse çok güvenli olmayabilir. çalışır durumda çıkma bulmak daha iyi. ben yurtdşından makarayı 22 sterlinge almıştım. Gidersem yakın zamanda size getirebilirim.
  • 
Sayfa: önceki 3233343536
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.