Şimdi Ara

protokol ile arac satisi olurmu...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
12.261
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

protokol ornegi doldurularak arac satisini yapmak mumkunmu ?

olay soyle : arac icin protokol yapilacak , odemenin tamami 4 ay sonra olacak,... boyle bir sey mumkunmu ?

protokol ornegini aktarmam mumkun ...

ilginize tesekkurler...

• Protokol ile otomobil satışı olmaz, ancak satış vaadi olur. Motorlu aracın mülkiyetinin nakli için noterden satışının yapılması gerekir. Yapılan satış motorlu araçlar siciline işlenir ve mülkiyet alıcıya geçer. Protokolde ise satıcı sadece otomobili alıcıya satmayı vaad eder, mülkiyet bu aşamada alıcıya intikal etmez. Aracı fiilen teslim almak mülkiyeti almak değildir.

En önemli farkları;

1-) Araç alıcının mülkiyetine geçmediği için satıcının borç ve benzeri ilişkilerinden kaynaklı haciz, tedbir gibi takyidatlar aracın kaydına işlenir. İşin en sakıncalı kısmı budur.

2-) Aracın mülkiyeti hala satıcıda olduğundan işleten sıfatı devam eder. (kaza vb durumlarda satıcının hala sorumluluğu vardır)

3-) Satıcı cayarsa aracı teslime zorlayamassınız, ancak ödediğiniz bedeli ve varsa uğradığınız zararı dava ile talep edersiniz.

Önemli bir nokta daha; eğer satıcı kötüniyetli ise protokol ile aynı aracı başka kimselerede satabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi In absentia -- 13 Temmuz 2011; 14:03:00 >

• protokol taslagini asagida aktariyorum, bilgisi olan varsa yardimci olmasini rica ediyorum,...

Bir tarafta adresi ___(adres)_______ olan __(isim)___ (Bundan böyle kısaca ‘’ALACAKLI ‘’ olarak adlandırılacaktır.) ile diğer tarafta adresi ___(adres)_____olan _________ T.C. Kimlik numaralı ___________ (Bundan böyle ‘’ BORÇLU ‘’ olarak adlandırılacaktır.) aşağıdaki hususlarda anlaşmışlardır :

* BORÇLU _/_/2011 tarihi itibari ile kendisine TAM ve SAĞLAM olarak teslim edilen ve üzerinde gerekli muayeneleri yaptırmış olduğu ALACAKLI’ya ait _______ plakalı , ___________ motor numaralı , ____________ şase numaralı __/__/___ tescil tarihli , ___ renkli ____ _____ marka aracın satımına ilişkin ALACAKLI’ya ________TL borçlu olduğunu kabul etmekte ve işbu borcunu ALACAKLI’ya işbu protokol ekinde vereceği / /2011 tarihli _________ TL bedelli , senetler karşılığında ödemeyi taahhüt etmektedir.

* BORÇLU tarafından ALACAKLI’ya verilecek olan işbu senedin vadesi tarihinde ödenmemesi durumunda muaccel hale gelmiş işbu borç ALACAKLI tarafından her türlü yasal yolla talep edilebilecektir.BORÇLU’nun işbu borcu ayrıca işbu protokol ile kefalet altına alınmıştır.__________ T.C. Kimlik numaralı ___________________________adresinde ikamet eden ______ -______ ‘’KEFİL’’ olarak işbu protokole konu borçların tamamını , esa borçlu ile birlikte ve esas borçlu yanında müşterek meteselsil borçlu ve müşterek müteselsil kefil sıfatı ile ödemeyi kabul ve taahhüt etmektedirler.

* KEFİL ayrıca işbu borcun tahsili kapsamında 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ve 543 sayılı T.C. Emekli Sandığı Kanunu uyarınca emeklilik ödeneğine (maaş , ikramiye vb. ) haciz konulmasına açıkça muvafakat ettiğini beyan etmektedirler.

* İşbu protokolün imzalandığı tarihten itibaren yukarıda protokol konusu araca ilişkin olarak doğacak hiçbir vergi , ceza vb. mali yükümlülüklerden ve aracın kaza yapması durumunda 3. Kişiler nezdinde ortaya çıkacak zararların tazmininden ALACAKLI ’ nın hiçbir şekilde sorumlu olmayacağı taraflarca kabul edilmektedir.

* Senedin vadesinde ödenmemesi durumunda başkaca hiçbir ihtara gerek kalmaksızın BORÇLU ve KEFİL işbu protokol konusu aracın ALACAKLI ‘ ya 3 gün içerisinde iadesini ve yine 3 gün içerisinde ALACAKLI ‘ ya _________ TL cezai şart ödemeyi taahhüt etmektedir.

* İşb protokol __/__/2010 tarihinde imzalanmıştır.İhtilaf vukuunda ___ Mahkemeleri ve İcra daireleri yetkilidir.

• acikcasi arac bende, bir aile emekli ikramiyesini kasim ayinda alabilecekmis, araci alalim kapora verelim diyorlar,.. 4 ay boyuncada belirli miktar para aktaralim vade farki olsun diyorlar,... bu surectede protokol yapalim sorun cikmasin diyorlarlar,...

islerimin yogunlugundan olayla ilgilenemedim,... burada mutlaka birinin bilgisi vardir diye sormak istedim...
  • quote:

Orijinalden alıntı: ak2n

acikcasi arac bende, bir aile emekli ikramiyesini kasim ayinda alabilecekmis, araci alalim kapora verelim diyorlar,.. 4 ay boyuncada belirli miktar para aktaralim vade farki olsun diyorlar,... bu surectede protokol yapalim sorun cikmasin diyorlarlar,...

islerimin yogunlugundan olayla ilgilenemedim,... burada mutlaka birinin bilgisi vardir diye sormak istedim...

Yukarıda konu ile ilgili açıklamayı yaptım, orada da belirttim. Mülkiyet alıcıya geçmemiş olacağından, aracı sizden protokol ile alan şahıs cismani veya maddi hasar doğuran bir kazaya sebebiyet verdiğinde sizin sorumluluğunuz devam ediyor olacak. Yani aracı ne şekilde kullanacağını bilmediğiniz birinin sorumluluğuna birebir ortak olursunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi In absentia -- 13 Temmuz 2011; 14:07:53 >
  • cok haklisiniz,.. 4 ay uzun bir sure + sure sonunda parami alip alamiyacagim konusuda tartisilir...

nasil bir yol izlemek mantikli olur acaba...

• Benzer alışverişlere gireceklere yararlı olması açısından; tekrar altını çizmek lazım buradaki sıkıntı caymaları değil, bir kaza halinde müşterek ve mütesessil sorumlu olursunuz (birebir borçlu gibi sorumlu). Yoksa sözleşmenizde cezai şart kısmı var, oraya yüksek bir meblağ yazarsınız alıcı cayarsa ciddi para ödemek zorunda kalır. Tabi sizden alacağı araç dışında da mal varlığı var ise. Aksi halde cayma halinde kağıt üzerinde alacaklı olursunuz fakat fiilen zararı tazmin edemessiniz. Benim önerim mülkiyeti vererek satış yapmanız. Yani noterde, usulüne uygun olarak. İyi günler
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Sayın günerkanat arkadaşım. Bu konuları biliyorsunuz gibi algıladım. Acaba şu şekilde bir protokol olabilir mi: Araç bedeli .... kadar TL ... bankası .... şubesi .... no'lu hesaba araç bedeli açıklamasıyla yatırıldıktan sonra araç noter devri yapılacaktır vs vd..

Zira araba satışı sırasında noterde para saymak bana çok saçma geliyor. Adam bana sahte para verse ben nereden bileceğim? Çıkışta beni soysalar nolacak? O kadar para gidecek belki canıma da kast edecekler. Yani bu işin daha medeni daha mantıklı bir yolu olamaz mı???

Şimdiden teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: ak2n

cok haklisiniz,.. 4 ay uzun bir sure + sure sonunda parami alip alamiyacagim konusuda tartisilir...

nasil bir yol izlemek mantikli olur acaba...

Aracınızın fiyatında indirim yapın, peşin para verene satın. Bu işlerle uğraşmayın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: genie1

Sayın günerkanat arkadaşım. Bu konuları biliyorsunuz gibi algıladım. Acaba şu şekilde bir protokol olabilir mi: Araç bedeli .... kadar TL ... bankası .... şubesi .... no'lu hesaba araç bedeli açıklamasıyla yatırıldıktan sonra araç noter devri yapılacaktır vs vd..

Zira araba satışı sırasında noterde para saymak bana çok saçma geliyor. Adam bana sahte para verse ben nereden bileceğim? Çıkışta beni soysalar nolacak? O kadar para gidecek belki canıma da kast edecekler. Yani bu işin daha medeni daha mantıklı bir yolu olamaz mı???

Şimdiden teşekkürler

8bin TL'nin üzerindeki alışverişlerin banka kanalıyla yapılması zorunluluğu var.

Dolandırılma durumlarından kurtulmak için alırken de satarken de Bloke Çek kullanın:

1- Alıcı şahıs, banka şubesine gider, anlaşılan meblağ üzerinden parayı + komisyonu bankaya yatırarak satıcı adına düzenlenmiş bir bloke çek oluşturur.
    2- Bankadan aldığı bloke çeki cebine koyan Alıcı, Satıcıyla birlikte notere gider. Araç satışıyla birlikte çeki Satıcı'ya verir.
    3- Satıcı kendi adına düzenlenmiş bu çeki alıp banka şubesine gider, noter satış sözleşmesini de ibraz ederek bankadan parasını tahsil eder.
    4- 3. bir şahsın eline geçmiş dahi olsa bu çek bankadan tahsil edilemez. Sadece (satış sözleşmesiyle) satıcı veya çeki düzenleyen alıcı (satıştan vazgeçilmesi durumunda) bu çeki bankadan tahsil edebilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: dedikodu

quote:

Orijinalden alıntı: genie1

Sayın günerkanat arkadaşım. Bu konuları biliyorsunuz gibi algıladım. Acaba şu şekilde bir protokol olabilir mi: Araç bedeli .... kadar TL ... bankası .... şubesi .... no'lu hesaba araç bedeli açıklamasıyla yatırıldıktan sonra araç noter devri yapılacaktır vs vd..

Şimdiden teşekkürler

8bin TL'nin üzerindeki alışverişlerin banka kanalıyla yapılması zorunluluğu var.

Dolandırılma durumlarından kurtulmak için alırken de satarken de Bloke Çek kullanın:

1- Alıcı şahıs, banka şubesine gider, anlaşılan meblağ üzerinden parayı + komisyonu bankaya yatırarak satıcı adına düzenlenmiş bir bloke çek oluşturur.
    2- Bankadan aldığı bloke çeki cebine koyan Alıcı, Satıcıyla birlikte notere gider. Araç satışıyla birlikte çeki Satıcı'ya verir.
    3- Satıcı kendi adına düzenlenmiş bu çeki alıp banka şubesine gider, noter satış sözleşmesini de ibraz ederek bankadan parasını tahsil eder.
    4- 3. bir şahsın eline geçmiş dahi olsa bu çek bankadan tahsil edilemez. Sadece (satış sözleşmesiyle) satıcı veya çeki düzenleyen alıcı (satıştan vazgeçilmesi durumunda) bu çeki bankadan tahsil edebilir.

Valla şimdiye kadar forumdan öğrendiğim en faydalı bilgilerden biri.. konuyu araştıracağım bankacı arkadaşlarıma da sorayım. bu iş olursa müşteriyi gözüm tutmasa da olur. zaten adam dolandırıcıysa bloke çeki duyunca olaydan cayar..
    çok teşekkürler

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.