Şimdi Ara

PROTEUS'u gerçekten biliyorum diyen ve Library(packet) hazırlayabilirim diyen bir baksın ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
10.719
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamlar. Arkadaşlar ben elimden geldiğince herkeze yardım etmeye çalışıyorum.
    Bir kaç aydan beri TB6560, SLA7062 gibi step motor sürücü entegrelerinin proteus kütüphanelerini arıyorum, buraya da konu açtım ama elinde olan yoktu. Kendim kütüphane yapmaya çalıştım beceremedim. Altium bile yükledim belki içinde o entegre vardır diye o da olmadı. Eagle de SLA7062 buldum ama programı beceremedim çünki proteus kullanıyorum.

Sizden ricam; bu işten anlayan bir kişi bu entegrelerin kütüphanesini hazırlayabilirse çok yararlı bir iş yapmış olucak. 2-3 aydır uğraşıyorum işin içinden çıkamadım. Simülasyon konusu önemli değil. İsis ve ares kütüphanesi olsn yeterli, en azından devreyi oluşturabiliyim.

Tek ben de ğil çok kişi de yararlanmış olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yucelnet -- 7 Ocak 2013; 1:54:04 >

• Simülasyon istemiyorsanız hem ISIS hem de ARES kütüphanesi yapmak çok zor değil aslında. Mevcut bir entegreyi 'decompose' yaptıktan sonra pinlerin isimlerini değiştirip 'make device' ile farklı bir isim vererek yeni bir eleman hazırlayabilirsiniz. Ben çizimlerde kullanmak için bu şekilde yapıyorum. Ares kütüphanesi için pcb ve şemadaki pin numaralarını eşleştirmek yetiyor. İsterseniz boş bir zamanımda TBA650'nin kütüphanesini hazırlamaya çalışayım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ftsahin

Simülasyon istemiyorsanız hem ISIS hem de ARES kütüphanesi yapmak çok zor değil aslında. Mevcut bir entegreyi 'decompose' yaptıktan sonra pinlerin isimlerini değiştirip 'make device' ile farklı bir isim vererek yeni bir eleman hazırlayabilirsiniz. Ben çizimlerde kullanmak için bu şekilde yapıyorum. Ares kütüphanesi için pcb ve şemadaki pin numaralarını eşleştirmek yetiyor. İsterseniz boş bir zamanımda TBA650'nin kütüphanesini hazırlamaya çalışayım.

Çok teşekkürler arkadaşım. Ben de bir yandan uğraşayım, sende boş zamanında hazırlarsan sevinirim.
  • TBA6560'ın isis ve ares kütüphanelerini aşağıdaki adrese yükledim. Bu dosyaları Proteus'un Library klasörüne kopyalayın. Benim kullandığım Proteus versiyonu 7.6 SP4.

http://www.yukletr.com/download.php?file=297c5102daaf28718047d84e1047ec17
  • quote:

Orijinalden alıntı: ftsahin

TBA6560'ın isis ve ares kütüphanelerini aşağıdaki adrese yükledim. Bu dosyaları Proteus'un Library klasörüne kopyalayın. Benim kullandığım Proteus versiyonu 7.6 SP4.

http://www.yukletr.com/download.php?file=297c5102daaf28718047d84e1047ec17

Dostum çok teşekkürler eline koluna sağlık, ares paketini de yapmışsın. Sanırım datasheet dosysına göre yapıosun dimi? SLA7062 nin de bacak yapıları nerdeyse aynı. Yani kılıfı aynı sadece bacak sayısı az sanırım.

• quote:

Orijinalden alıntı: yucelnet

Selamlar. Arkadaşlar ben elimden geldiğince herkeze yardım etmeye çalışıyorum.
    Bir kaç aydan beri TB6560, SLA7062 gibi step motor sürücü entegrelerinin proteus kütüphanelerini arıyorum, buraya da konu açtım ama elinde olan yoktu. Kendim kütüphane yapmaya çalıştım beceremedim. Altium bile yükledim belki içinde o entegre vardır diye o da olmadı. Eagle de SLA7062 buldum ama programı beceremedim çünki proteus kullanıyorum.

Sizden ricam; bu işten anlayan bir kişi bu entegrelerin kütüphanesini hazırlayabilirse çok yararlı bir iş yapmış olucak. 2-3 aydır uğraşıyorum işin içinden çıkamadım. Simülasyon konusu önemli değil. İsis ve ares kütüphanesi olsn yeterli, en azından devreyi oluşturabiliyim.

Tek ben de ğil çok kişi de yararlanmış olur.

arkadaşım bak şu şekilde var zaten.

PROTEUS'u gerçekten biliyorum diyen ve Library(packet) hazırlayabilirim diyen bir baksın ?

width=0,3inc diyor kenarda bu dar kılıf
    width=0,6inc bu da geniş kılıf.

isteğinize göre integrated circuits bu butondan istediğiniz kılıf entegreyi
    bulabilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: yucelnet

Dostum çok teşekkürler eline koluna sağlık, ares paketini de yapmışsın. Sanırım datasheet dosysına göre yapıosun dimi? SLA7062 nin de bacak yapıları nerdeyse aynı. Yani kılıfı aynı sadece bacak sayısı az sanırım.

Önemli değil. Başta da söylediğim gibi yapması zor değil piyasada bulunan her çeşit malzeme hazırlanabilir. Malzemelerin özellikerine datasheetlerinden bakıyorum. SLA7062'yi ayrıntılı incelemedim ama TBA 6560 üzerinde oynayarak daha kolay halledilebilir.

quote:

Orijinalden alıntı: rakimalar

arkadaşım bak şu şekilde var zaten.

.
    .
    .
    .
    width=0,3inc diyor kenarda bu dar kılıf
    width=0,6inc bu da geniş kılıf.

isteğinize göre integrated circuits bu butondan istediğiniz kılıf entegreyi
    bulabilirsiniz.

Areste entegre kılıfları var ama TBA 6560'ın kılıfı standart DIL kılıf değil. Ares kütüphanelerinin içinden çıkmıyor. Bu yüzden hazırlanması gerekiyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • evet DIL kılıfı değil.
    ftsahin boş zamanın olursa SLA entegresini de ayarlarsan çok sevinirim. Nerdeyse herşeyi aynı sadece bacak sayısı ve bacaklardaki özellikler farklı. Ve yeniden teşekkür ederim.

ben de bir yandan TBA6560 entegresinin tam özellikli devre şemasını ayrıyorum. Çok farklı devreler var. Kimisinde motor bağlantı kısmında diyotlar yok kimisinde var vb. Bayağı farklar var, onları araştırıyorum.
  • Arkadaşlar
    Link te hata var. TB6560 in ares formunu yeniden yükleye bilirseniz çok sevinirim. Teşekkürler
  • arkadaşlar ben proteus 8 kullanıyorum lıbrary dosya hiç yok yardım edermisiniz ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: RedWhiTe59

arkadaşlar ben proteus 8 kullanıyorum lıbrary dosya hiç yok yardım edermisiniz ?

İndirdiğin setup ın yanında gelmiş olması lazım. Readme dosyasını oku ve ilgili yerlere kopyala o klasörleri.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.