Şimdi Ara

Proteus'ta AC-DC Çevirim Yardımı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.859
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

STK ile bir anfi yaptım ancak besleme çizimini yapamadım.

Trafo için 3 sargı düşünüyorum.
    1.sargıda : 2x42V 150W (STK Beslemesi)
    2.sargıda : 12V ~10W (Ekolayzer Beslemesi)
    3.sargıda : 9V ~10W (Distorsiyon Beslemesi)

STK beslemesi için 2x42V'luk AC akımı DC akıma çevirmem gerekiyor. Elimde 2 adet 10.000uF 100V luk kondansatör ve dikdörtgen tipinde (sanırım 15A olması gerekiyor) köprü diyot var.

Aynı zamanda 12V'uk ve 9V luk çıkışlarıda doğrultmam gerekiyor ve bunları tek pcb'de yaparsam çok iyi olucak. 12V ve 9V luk çıkışlara çok büyük olmayan kondansatörlerle 7812 ve 7809 te bağlayarak pcb'yi çizmek istedim ama yapamadım. Elektronik ile fazla bilgim ve proteus'ta acemi olduğumdan çizim yapamadım.

Bu üç doğrultmayı tek pcb'de (çokta büyük olmaz sanırım) küçük yeşil klamens tarzı parçalar yardımıyla anfide kullanmak istiyorum

Zor birşey gibi görünmesede bilmediğimden yapamıyorum.

Proteus'ta bunu çizebilicek arkadaşlar yardım ederse çok sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mortal_virus -- 13 Haziran 2007; 15:06:02 >

• Bir kağıda taslak olarak ve bir soruya mahal bırakmayacak şekilde çiz. Bende aktarayım.
  • Çizimdeki ölçüleri karşılaştır yaz ve değişmesini istediğin noktaları ayrıntılı olarak belirt.

• Öncelikle yardımınız için çok teşekkür ederim.

Ben farklı bir tasarım düşünüyordum ancak sizin gösterdiğiniz gibi olursa çok daha güzel olur. Ölçüleri resimde gönderiyorum ancak resimde gösterdiğiniz BR3 parça bende yok. Köprü diyot olarak kare değilde dikdörtgen tip var.ARES'teki adı Bridge5 olması gerekiyor.

9V ve 12V doğrultmalarında adaptörlerdeki basit köprü diyot gibi bişey benim işimi görücek diye düşünüyorum. Ama şeması gerekiyor ise bakmaya çalışırım. Bunların doğrulturken bir fix ve kondansatörde kullanmam gerekiyor. Distorsiyon için kullanıcağımdan voltaj dengesi benim için önemli. Kullanılıcak kondansatörler ise 1000uF 16V gibi küçük tipte kondansatörler olabilir.

Kusura bakmayın tam bir bilgim olmadığından cevap olarak sizi tam olarak tatmin edemiyorum
    http://img509.imageshack.us/my.php?image=ads305zca5.jpg

• Fotoğraf belirsiz yazılar okunmuyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: melih.yanardağlar

Fotoğraf belirsiz yazılar okunmuyor.

Resim oldukça büyük ve yazılarga okunaklı. Sizdeki browser'da bir sorun olabilirmi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mortal_virus -- 13 Haziran 2007; 18:13:58 >
  • Tarayıcıda bir sorun oldu herhalde 2.denemede açıldı. Bu hali nasıl. Bazı düzeltmeler sonra yapılacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi melih.yanardağlar -- 13 Haziran 2007; 19:48:23 >
  • Çok güzel olmuş elinize sağlık. Sanırım 100V'luk kondansatörler resimden daha fazla yer kaplayacaklar
    Biraz büyük olucak ama güzel olacak sanırım. Kutunun tasarımını biraz büyütmek gereksede önemli değil o kısmı.

Çizim bittikten sonra parça listesinide yazarsanız çok sevinirim.
  • Kondansatörlerin ayak aralıklarını vermişsin fakat çapları yazılı değildi. Zaten bunların hepsini bir kerede aktamak biraz zor. Kondansatörler 100Volt olduğu için hem etrafını hemde lehim Pad larini geniş tuttum.
  • Kondansatörlerin çapları 35mm. Resimdede olması gerekiyor. Ama pad'ler kurtarıyorsa önemli değil. Olmazsa resim kalemiyle ufak düzeltmelerde yapabilirim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.