Şimdi Ara

Projemizin biri bitti / HondaTech B16 Swap EG. Kadran Videosu. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
84
Cevap
3
Favori
9.502
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: *President*

quote:

Orijinalden alıntı: deniz6

Baya uğraşılmış tam olarak kaç beygir aldınız acaba?

Henüz dyno ya çıkmadık, aslında proje bizim gibilerin kafasında pek bitmiyor :)

Gerçi Dyno ya pek güvenmliyoruz, TR deki Dyno ların hepsi farklı ölçüyor, aynı araçla 3 ayrı dynoya çıktım hepsi alakasız ölçümler verdi.

Benim tahminim bu araç şimdilik 230 hp civarlarında diye tahmin ediyorum. Keşke adam gibi ölçen bir dyno olsada verilere göre mapping yapabilsek çok daha iyi olur

Valla atmosferik bu güç harika videoyu şimdi izledim araba zor zaptediliyor gerçekten.Kazasız belasız kullanın.

• Helal olsun.Şahini turbolayıp çıkmadınız ortaya.Bu şekildeki modifiyeler daha ilgi çekici ve daha fazla haz veriyor.İlerde bmw yi bırakıp vti alırsam bilki senin yüzünden Ondan sonra uğraşır durursun benle 7 lirayı bu motor için gözüm kapalı veririm muhteşem.
    acaltun17
  • atmosferik değil mi bu yahu,benim dizelle yerim bunu yer :)
    Şaka bir yana araç çok güzel duruyor henüz videoyu izleyemedim pc geçince izleyeceğim. Ancak kafama bişi takildi.. Arkadaşlar araç zor zaptediliyor vs demiş..e bu araç 230bg civari değil mi? 230 bg araçlar böyle ise,300bg ve üstünü düşünmek istemiyorum.. Yoksa arkadaşlar mi abartiyor...ikilemde kaldim aydinlatirsaniz sevinirim..
    Kazasiz belasiz binin inşallah.

Ankarada isen hafta sonları kendi sitemizin buluşması oluyor ufaktan, gerçi havalardan dolayı 2 haftadır yapmadık. İstersen buluşma olacağı zaman haber veririm, gelirsin. Hem tanışmış oluruz hemde vtec'e binme fırsatı bulursun, sonra virüs sanada bulaşırsa sorumluluk kabul etmem ama

@deniz6

Teşekkür ederim

şaka bir yana sağlam gidiyor maşallah

Orijinalden alıntı: SerkanYazgan.

Helal olsun.Şahini turbolayıp çıkmadınız ortaya.Bu şekildeki modifiyeler daha ilgi çekici ve daha fazla haz veriyor.İlerde bmw yi bırakıp vti alırsam bilki senin yüzünden Ondan sonra uğraşır durursun benle 7 lirayı bu motor için gözüm kapalı veririm muhteşem.

Hocam BMW kuşkusuz hepimizin çok sevdiği bir araç, fakat vtec çok bambaşka bir dünya, en güzel özelliğide envai çeşit modifiye parça bulabilmen ve 100 lerce ayrı setup oluşturabilmen. Az yakması da cabası

@raikonnen999

230 benim tahminim, daha fazlada olabilir. Fakat 300 hp ve üzeri bir vti ciddi fena oluyor. 1100 kg zaptedilmiyor resmen. En zor kısım yola tutunmak, bu yüzden pilotajın önemi ortaya çıkıyor tabi. Kendi aracım 300 hp olacak nasipse, özellikle 300 diyorum çünkü daha önce 400+ lık bir turbo vtec vardı elimizde, korkunç bir şeydi :) 300 den sonrasını istemiyorum.

• işte budur vallahi harika.

Atmosferik motorları zaten seviyorum. Birde bu videoyu izleyince bir kere daha sevdim.

0/100 kaç saniye ölçtünüz mü?

>>> DÜNYA KADAR HACMİN OLACAĞINA FINDIK KADAR TURBON OLSUN <<<
  • bununla yolda kaşınan almancılara ders vermek çok keyifli olur

Orijinalden alıntı: hunter06

hocam arabanın her şeyini değiştiriyorsunuz da şu kadranı da değiştirin bari tepe taklak oldu gariban

şaka bir yana sağlam gidiyor maşallah

Haklısın, kadran için aşağıdaki favorim, ilerde yaparız belki

Projemizin biri bitti / HondaTech B16 Swap EG. Kadran Videosu.

@angel_f!re

0/100 henüz ölçmedik, pekte gerek yok aslında. 1. vites ve 5 vites oranlarında değişiklik yapacağız. Nasipse bu yaz Drag yarışlarında 0/400 ölçmüş oluruz

@Bay KospiR

Yolda giderken çamur olup bulaşmayanlarla pek işimiz olmuyor :)

• Hocam buna minimum 0.6 bas yarışa çıkıcaksan Ayrıca araç nerde yapıldı Swap Center mı ?
    MSI Z690 Unify-X| Intel i9 14900KF SP104 Godbin |MSI Suprim Liquid X 4090 + Phanteks T30-12| 2x24GB Corsair Dominator Titanium 7800mhz | HAVN HS420 | MSI Ai1300P | Corsair MP600 PRO XT 1TB|Corsair Titan RX 360 |
    Gaming Gears Entertainment Setup
    Samsung G80SD QD-OLED | Dualsense Midnight Black Controller | Ipad Pro 12.9 M2|Airpods Pro 2 |Apple Watch Series 8 45mm, iPhone 15 Pro Natural Titanium
    Creator of Antec 1200 SuSeSi 2009-2011 | StreaMRoLLeR AC Origins Theme | StreaMRoLLeR Nature Theme Setup2023 | Best Lego Adventurers Collection in Turkiye
  • quote:

Orijinalden alıntı: StreamRolleR

Hocam buna minimum 0.6 bas yarışa çıkıcaksan Ayrıca araç nerde yapıldı Swap Center mı ?

13 sıkıştırma pistonlara değil 0.6 basmak hava filitresinden üflesen bile başına belayı alırsın

Bu arac Honda Tech Garage'da yapıldı zaten servisin kendi aracı

Özellikle atmosferik yapıldı, yoksa pistonları 9.0 cr ile değiştirip 1.5 bar basarsın bu motora çok kolay motor içi kaya gibi.

Fakat draglarda atosferik klansmanında yarışacak bu araç nasipse, özellikle bu kategori için hazırlandı. Yetiştirebilirsem ve istediğim gibi olursa aşırı besleme klansmanında kendi aracımla yarışabilirim. Tabi biraz maddiyata dayanıyor

• quote:

13 sıkıştırma pistonlara değil 0.6 basmak hava filitresinden üflesen bile başına belayı alırsın

MSI Z690 Unify-X| Intel i9 14900KF SP104 Godbin |MSI Suprim Liquid X 4090 + Phanteks T30-12| 2x24GB Corsair Dominator Titanium 7800mhz | HAVN HS420 | MSI Ai1300P | Corsair MP600 PRO XT 1TB|Corsair Titan RX 360 |
    Gaming Gears Entertainment Setup
    Samsung G80SD QD-OLED | Dualsense Midnight Black Controller | Ipad Pro 12.9 M2|Airpods Pro 2 |Apple Watch Series 8 45mm, iPhone 15 Pro Natural Titanium
    Creator of Antec 1200 SuSeSi 2009-2011 | StreaMRoLLeR AC Origins Theme | StreaMRoLLeR Nature Theme Setup2023 | Best Lego Adventurers Collection in Turkiye
  • quote:

Orijinalden alıntı: StreamRolleR

quote:

Şöyle izah etmeye çalışayım,

orjinal pistonumuz bu

Bizim araçtaki pistonlarımız bu aradaki fark mısır piramiti gibi

Turbo yapabilmek için bu pistonlardan kullanmak gerekiyor

Yüksek sıkıştırmaya basınç basarsan kırılmaması imkansız. Oem pistonlara bile maksimum 0.8 basılır daha fazlası göz göre göre motor kırmak anlamına geliyor, risk limitleri belli yani. Doğru setup, doğru tasarım, kaliteli malzeme, kaliteli işçilik ve sonuç mükkemmel keyif, ister atmo olsun ister turbo ister charger, hepsi ayrı bir zevk şiddetle tavsiye edilir heheheh

• utanmasa ibre bir tur daha dönecek

güzel çalışma emeğinize,elinize sağlık

Orijinalden alıntı: altunay2

utanmasa ibre bir tur daha dönecek

güzel çalışma emeğinize,elinize sağlık

Teşekkürler

kazasız belasız
  • atmosferik motor ne oluyor acaba ??? :D motor hakkında bilgim var fakat böyle terimler hakkında bilgim pek yok :) Birde şey sormak istiyorum siz bunları modifiye ediyorsunuz eyvallah fakat bu araçları aerodinamiğinde oynama yapıyor musunuz belli bir km hızdan sonra şekliyle oynama yapılmadığı takdirde yol tutuşunun baya düşeceğini düşünüyorum. :)

Orijinalden alıntı: altnkrtl

atmosferik motor ne oluyor acaba ??? :D motor hakkında bilgim var fakat böyle terimler hakkında bilgim pek yok :) Birde şey sormak istiyorum siz bunları modifiye ediyorsunuz eyvallah fakat bu araçları aerodinamiğinde oynama yapıyor musunuz belli bir km hızdan sonra şekliyle oynama yapılmadığı takdirde yol tutuşunun baya düşeceğini düşünüyorum. :)

Atmosferik;

Turbo veya supercharger gibi aşırı hava beslemesi olmayan, bildiğimiz havayı kendisi içeri çeken motor demektir.

Araçların setuplarına göre fren sistemi, süspansiyon sistemide modifiye edilmekte tabii ki, aksi taktirde aracın gücünü yola vermesi beklenemez. Örneğin bu araçta LSD kilitli diferansiyel, coilover süspansiyon gibi modifiyeler yapıldı.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.