Şimdi Ara

Projeksiyon Odası Yapmayı Planlıyorum Yardım !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
641
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Kendi Odamı Sinema Odası Gibi Birşey Yapmayı Planlıyorum Fakat Yardıma İhtiyacım Var
    Konu Hakkında Bilgili Arkdaslar Yardımcı Olursa Güzel Birşey Cıkabilir.

Şu Anlık Sadece Projeksiyonu Aldım

Ürün İsmi : LG PA70G

Birde Fixed Frame Bir Ekran Yapmayı Düşünüyorum Ama Bu Konu Hakkında da Pek Bir Bilgim Yok
    Birkaç Konu Okudum İşi Çözemedim Pek Bir Malzeme Bilgisi Vermemişler

Ekran da Güzel Bir Goruntu Alabilmek İçin 250x210 bir Ekran Yapmayı Düşünüyorum.

Yardımcı Olacağınızı Düşünüyorum Bu Yüzden Şimdiden Teşekkür Ederim

• Perde ölçünüze değinmek istiyorum, sinema odası olacaksa perdenizin de 16:9 formatın da olmasını
    öneririm yazdığınız ölçülere en yakın 16:9 ölçüleri 234x132 yada 265x149 dur.
    Kolay gelsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi astramastra -- 1 Ekim 2015; 11:32:44 >
  • ilk defa led projeksiyon kullancagım o yüzden nasıl bi goruntu alacagımı bilmiyorum kargo şubeye gelmiş bu aksamüstü denemeyi planlıyorum

oda biraz büyük oldugu için okadar bi alan yazdım

75m2 alan için nasıl bi ekran yapmalıyım
  • HayatiTufann H kullanıcısına yanıt
    izleme mesafeniz ve duvar ölçüsü izin veriyorsa 4 mt den 135" (269x169) görüntü alabilirsiniz.

Cihazınızda bildiğim kadarı ile zoom özelliği yok ona göre montaj öncesi test deneme yapmanızda fayda var.
  • bu ekte 3M den en net goruntuyu alcagım söyleniyor
    aşagıdada ekran bilgileri var incelerseniz sevinirim

Projeksiyon Odası Yapmayı Planlıyorum Yardım !
    model olarak PA72G yi seçmişsiniz, mesafe düştükçe perde ebatı da küçülür ben en üst sınırı söylemiştim 3 mt den 100" ekrana yansıtma yapabilirsiniz
  • Ben goruntu kalitesi duser diye 4m den korkuyorum dusmezse iyidir
    (Pa72 g ile aralarindaki tek fark widi olmasi kablosuz goruntu aktarabilmesi)
    Dedigim gibi aksam ustu gelirse goruntuyu paylasacagim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    zaten şu an perdeniz yok yansıtmayı düşündüğün duvar boş ise cihazı önce 3 mt den sonra 4 mt den yansıtın en iyi kararı siz verirsiniz bizim ki sadece teorik varsayımlar olur elde cihaz olmadığı için.
    Ben sadece ilk mesajımda düşündüğünüz perde ebatı 16:9 olmadığı ve izleme yapacağınız kaynak filmler muhtemelen bu formatta olacağı için tam ekran izleyebilmeniz adına alacağınız perdenin
    özellikle 16:9 olması gerektiği konusunda dikkatinizi çekmeye çalıştım.Düşündüğünüz perdenin uzun kenar/kısa kenar=1.77 civarı olması lazım.
  • çok bi inceleyemedim işim geç bitti ilk fotograflar
     Projeksiyon Odası Yapmayı Planlıyorum Yardım ! Projeksiyon Odası Yapmayı Planlıyorum Yardım ! Projeksiyon Odası Yapmayı Planlıyorum Yardım !

• Bende bir kaç ay sonra projeksiyon olayına girmeyi düşünüyorum. Bu bağlamda şimdiden cihaz olsun perde olsun yavaş yavaş araştırmaya başladım.imdilik cihaz LG pf1500 olacak gibi duruyor. Akşamları salonumda bir abajur vasıtasıyla loş bir ortamda otururuz. normal ışık baş ağrısı yapıyor. Dolayısıyla o ışıkta pek sorun olmayacağını düşünüyorum. Gündüzde bir penceremde panjur olduğundan izlenebilirlik seviyesinde görüntü alabileceğimi düşünüyorum cihazla ilgili yorumlara baktığımda. Kısacası cihazı sadece film v.s izlemek için değil tvnin yerini alacak şekilde kullanmayı düşünüyorum.

Gelelim perde konusuna. O konuda da kafamda çok netleşmeyen konular var. Birkaç perde sayfasına girdiğimde 2000 den başlayıp 8000 lere giden bir fiyat aralığını görünce aslında irkildim. Bazı perdelerde 600-800 gibi rakamlar görsemde onların performansından pek emin olamadım. Sanki sunum için gibi duruyorlar ve bahsettiğim kullanım şeklinde çuvallayacaklar diye korkuyorum. Bazı arkadaşlar evet kendi perdelerini yaptıklarını söylemişler ama dediğiniz gibi malzeme listeleri yok. Çerçeve listesine gerek yok ta en önemlisi perde nedir nerden kaça almışlar. Perdeyi bizim yapmamızın avantajı nedir. Kimisi boyadan bahsetmiş boya adı kodu v.s nedir nerden bulunur. Nasıl uygulanır bu boya. önce beyaz bir tahta yaptırıp üstünü bununlamı boyayacağız gibi açık olmayan hususlar var. Esasında Kendin Yap Perde yada sadece Perde adında bir başlık olsa ve burada perdeler yapılışları ve malzemeleri ile detaylıca paylaşılmış olsa çok daha faydalı olacağı kanaatindeyim.

Forumun projeksiyon bölümünde yine perdenin nasıl olması gerektiği, çeşitleri, ebatları, cihazların perdeye optimum uzaklıkları, projeksiyon dünyasında kritik terimler (key stone, ansi, kontrast gibi terimleri çok sık görüyorum) nelerdir, optimum cihaz ayarları nasıl yapılır (renk, boyut, aydınlatma, ekonomik normal gibi modlar falan bu tarz konuları ele alan rehber niteliğinde tek ve hep üstte kilitli bir konu olsa çok iyi olur diye düşünüyorum. Foruma gelen ziyaretçilerin çoğunluğunun paylaşımda bulunmak yerine derdine çare sorusuna yanıt aradığını düşünüyorum. Yukarıda saydıklarımın forumda bir yerlerde parça parça teferruatlı olarak anlatıldığına eminim ama kaybolmadan ve boğulmadan tek noktadan bu bilgilere ulaşılsa daha faydalı olacağını düşünüyorum. Yönetici arkadaşlardan ya da konuda uzman arkadaşlardan bu yönde bir çalışma istesek çok mu armut piş ağzıma düş tarzında ve bencilce bir yaklaşım mı olur karar veremedim. Mesela astramastra bu tarz uzman arkadaşlardan yanlış gözlemlemediysem. belkide zaten bu tarz bir başlık vardır ve ben gözden kaçırmışımdır. Böyle bir durumda varsa özür dilerim. Saygılarımla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bakiyilmaz -- 2 Ekim 2015; 1:12:50 >

• bakiyilmaz B kullanıcısına yanıt
    sn. @bakiyilmaz öncelikle teveccüh etmişsiniz konunun uzmanı falan değilim sadece kullanıcı olarak hayatıma projeksiyon girdikten sonra ki tecrübe ve deneyimlerimi elimden ve yeri geldiğince paylaşmaya çalışıyorum.
    Yukarıda ki mesajınızda haklısınız konunun teorisini içeren bir yazı üst başlığa sabitlense iyi olur tabii ama nihayetinde buna adminler karar verir.

Cevap aradığınız soruların bir çoğu forumda var aslında ama dediğiniz gibi dağınık. Biraz araştırmak gerekecek.
  • sol üst köşede biraz blurmu desem flumu desem öyle bir görüntü var gündüz performansından korkuyordum ama gayet güzel gösteriyor

ancak gribir çerçeve var o biraz canımı sıktı
     Projeksiyon Odası Yapmayı Planlıyorum Yardım ! Projeksiyon Odası Yapmayı Planlıyorum Yardım !

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HayatiTufann -- 2 Ekim 2015; 23:10:47 >

• Bende bunları buldum. Fikir verebilir.

(35 dolarlık ekranı yapan arkadaşın avforumda tüm detayları verdiği konusu)

http://www.avsforum.com...cting-screen-paint.html

Buda AZ Black Pearl ile boyananekranın gündüz performansı.

https://www.youtube.com/watch?v=lh_dFwHYcjE&feature=youtu.be
    https://www.youtube.com/watch?t=2&v=jM4jn6PwEDY

Açıklama olarak şunları yazmış.

DIY projection screen made easy. Theater screen from start to finish. Carl's Pro white screen painted using AZ Grey Silver Pearl. Don't buy Screen Paint for $250+ make it yourself. $100 paint and material 71" x 126" screen. 1. RolLED out Carl's ProWhite screen
    Light sprayed 3m spray glue except around edges. Let dry over night. 12hrs. Still will be a little sticky. But won't glue permanent to anything.
    Rolled it back on the tube.

2. Turned on pj's color pattern
    Aligned screen unrolled it at the same time using the tube adding pressure to stick on wall staple edge sides and middle.

3. Painted the screen with 1/4 inch nap roller with AZ Silver Grey 4 coats

4. Painted wood strips on floor with AZ Black Pearl

5. Turned on pj's color Pattern aligned the boards and nailed them in

6. Painted rest of wall same color as boards AZ Black Pearl.

7. Threw in Disney WoW Blu-ray Disc
    Calibrated to my likes.
    1. For cartoons
    2. For movies
    3. For sports
    4. For TV
    5. For dark movies

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bakiyilmaz -- 4 Ekim 2015; 23:21:42 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.