Cevabiniz icin sonsuz tesekkur ederim. Birde birsey sorcam.Ilk etapta perde almam zor gibi gozukuyor. Odaminda renki lacivert koyu bir renk. Oraya yansitmak olmaz sanirim. Buyuk beyaz birde karton tarzi kagita yansitmayla bir sonuc alabilirmiyim acaba?
lacıvert olmaz evet :) perdeyı uzun sure almayacaksanız karton yerine bir galon (en kucuk kutular) beyaz plastik yada tavan boyası alırsanız birde kağıt bant ve fırça ile duvarın bır kısmını boyarsanız daha ıyı olur. sadece bırkac saatınızı alır. tavan boyası mattır parlama yapmaz. karton olayında genelde bulunabilir ölçü 75x100 dür benim bildiğim, o da küçük olur ekleme yapsanız falan maliyet size boyayla aynı olur. ayrıca bu pj ile ilgili bir not: kendi üstünden oynatımlar ve pc bağlantısı harici hdmi bağlantıda 16:9 gelen görüntüyü 16:10 a uzatıyor bu da görüntüde biraz genişleme demek. yazılımsal birşety gibi duruyor belki ilerde düzeltilebilir ancak şimdilik böyle bir durum var. birde kendi üzerinden filmlerde dts yine yok malesef. ac3 film indirmek lazım.
Ben zaten pc felan degilde genelde bir playera baglayip kullanicam. Buyuk bir ses sitemim var. Bilgisayarla kullanirsam ondan faydalanmam imkansiz. Neyse ilginiz icin tesekkur derim bugun gidip alicam ayirttigim urunu. yakin zamandada bir 230*230 perde alabilirsem ayri bi guzel olur hersey :D
quote:
Orijinalden alıntı: dirkpitt19788
kırmızı baskınlığını gıdermek için perde şart, şimdi duvar size yeterli gelsede aslında bu ilk denemenin verdiği keyiften kaynaklanıyor. perde alırsanız renklerin daha iyi olduğunu göreceksiniz. f/p olarak hepsiprojeksiyon sitesinde medium marka perdeleri tavsiye ederim. fiyatına göre çok çok iyi. ayrıca oyun oynarken oturma mesafenize göre 50-55" i geçmemek lazım yoksa dediğiniz gibi başı dönüyor adamın :) oynatılan her görüntüde farklılık olabilir bu bir sorun değil takılmayın, güle güle kullanın
Perde alacağız artık.
Sağda solda oluşan yamulmayı da düzeltmenin yonu duvara direkt dik yansıtmak heralde?
hw300 kullanıyorum ama bir sorunum var.cihazı ilk aldığımda flash disk ve hard disk teki bazı videoları oynatıyor çoğunuda oynatmıyordu.1 aydır wd tv live ile izliyordum ama kendi oynatıcısıyla izlemek istiyorum.2 gündür cihaza usb den ne bağladıysam içindeki hiçbir videoyu görmüyor.resim dosyalarını açıyor ama film moduna geçtiğimde video daosyalarının hiçbirini görmüyor.ilk aldığımda izlediğim filmleri atıp deniyorum onları dahi görmüyor.sorun cihazda gibi sanki.şimdi servise göndersem 1 aydan önce gelmez ve sorunun çözüleceğide meçhul.sizce neden olur böyle birşey.
@djfilifoto taktığınız usb kayanağa format atıp denediniz mi?
Daha önce denendi mi bilmiyorum ama ben cihazı fotoğraf makinesi ayağında sabitledim. AYak 1,40m ye kadar yükselebiliyor. Sağ sol yukarı aşağı kolayca istenilen yöne çevirmek mümkün. Tavana asamayanlar için bir altertif olabilir kanımca.
quote:
Orijinalden alıntı: vdKa
Ben zaten pc felan degilde genelde bir playera baglayip kullanicam. Buyuk bir ses sitemim var. Bilgisayarla kullanirsam ondan faydalanmam imkansiz. Neyse ilginiz icin tesekkur derim bugun gidip alicam ayirttigim urunu. yakin zamandada bir 230*230 perde alabilirsem ayri bi guzel olur hersey :D
2 gün önce codegen marka 240x200 ayaklı perde aldım, hanım çok yer kaplıyor diye cırcır etmeye başladı:) istanbul halkalı da evden isteyene aldığım fiyat 279 tl yerine 260 tl'ye verebilirim, araştırın bu fiyata bu ürünün bulunması imkansız ....
quote:
@djfilifoto taktığınız usb kayanağa format atıp denediniz mi?
evet denedim ama maalesef video dosyalarını hangi formatta olursa olsun hiç görmüyor.ilk aldığımda her türlü video dosyasını görüyor bir kısmını açıyor bazılarını açmıyordu.ama şimdi sanki boşmuş gibi hiç görmüyor.
quote:
Orijinalden alıntı: amdfanatic
quote:
Orijinalden alıntı: vdKa
2 gün önce codegen marka 240x200 ayaklı perde aldım, hanım çok yer kaplıyor diye cırcır etmeye başladı:) istanbul halkalı da evden isteyene aldığım fiyat 279 tl yerine 260 tl'ye verebilirim, araştırın bu fiyata bu ürünün bulunması imkansız ....
İlginiz için teşekkür ederim. Dün vatandan hw300 alırken bırde 200*200 everest perde aldım 85 tl ye. teşir ürünü olduğu için sanırım kutu içeriği biraz eksikti kitapçıkları cd si felan yoktu ama mükemmel bir ürünmüş herkese tavsiye ederim. Hatta bilgilenmek isteyen varsa resimli videolu bir tanıtım yapabilirim ürünle ilgili.
HW 300G bazı filmlerin seslerini tanıyamıyor. Bunu halletmenin bir yolu var mı?
quote:
Orijinalden alıntı: Nevi şahsına münhasır
HW 300G bazı filmlerin seslerini tanıyamıyor. Bunu halletmenin bir yolu var mı?
Selamlar,
Öncelikle cihazınız hayırlı olsun.
Burada bu kadar projeksiyon uzmanı varken benim bilgi vermeye çalışmam çok doğru değil ama gene de bu konuda araştırma yaparak edindiğim bilgi şu yönde.
HW300G'nin dahili player'i ile MKV dahil pek çok formatı çalıştırabiliyoruz ama ses formatı DTS olan filmlerde ses alamıyoruz. Bu cihaz için herhangi bir Firmware update mevcut değil bu nedenle şu an için bunun pratik bir çözümü mevcut değil.
Ama eğer arzu ederseniz (çok pratik bir çözüm olmamakla beraber) "Xilisoft Video Converter Ultimate" gibi bir video converter ile filmi sesiyle birlikte komple yeniden düzenleyebilirsiniz. Bu düzenleme esnasında video ve ses codec'lerini arzu ettiğiniz şekilde seçebilirsiniz. Seçtiğiniz değerlere, kaliteye ve filmin süresine göre göre bu convert işlemi 2.5 saat kadar sürebilir.
Ben HW300G'ün dahili medya oynatıcısını kullanmıyorum. PC'den beri oynatıp sesi de PC'deki 5+1'den veriyorum. Ama, yukarıda yazdığımı da bizzat onaylayabilmek için şu an DTS sese sahip HW300G'de ses vermeyen bir filmi convert ediyorum. Sonucu da 3 saat kadar sonra bu post'u update edip yazacağım.
saygılar.
aynı şekilde Promacto da da bu problem var, AC3 codecleri okumuyor sanırım, bu nedenle bazı filmleri sessiz oynatıyor. dediği gibi arkadaşın, format çevirerek izlemeniz mümkün anca. ileriki zamanlarda FW update i ile birşeyler gelir mi bilinmez.
Teşekkür ederim.
Bir filmi 3 saat tekrar formatlamaya kalkarsam zevk eziyete dönüşür. Aslında medya oynatıcı var onunla aşabiliyorum ses problemini lakin ikinci bir medya oynatıcı hem fazladan kalabalık yapıyor(kablo, yer) Hem görüntü kalitesi de düşüyor(renk, kontrast, parlaklık gibi) HDMI ile bağladığım halde görüntü kendi oynatıcısındaki kadar canlı değil.
Ola ki yeni bir güncelleme gelirse o zamana dek medya oynatıcı ile devam edeceğiz sanırım.
Saygılar efendim.
quote:
Orijinalden alıntı: Nevi şahsına münhasır
Teşekkür ederim.
Bir filmi 3 saat tekrar formatlamaya kalkarsam zevk eziyete dönüşür. Aslında medya oynatıcı var onunla aşabiliyorum ses problemini lakin ikinci bir medya oynatıcı hem fazladan kalabalık yapıyor(kablo, yer) Hem görüntü kalitesi de düşüyor(renk, kontrast, parlaklık gibi) HDMI ile bağladığım halde görüntü kendi oynatıcısındaki kadar canlı değil.
Ola ki yeni bir güncelleme gelirse o zamana dek medya oynatıcı ile devam edeceğiz sanırım.
Saygılar efendim.
Selamlar,
Haklısınız, uzun ve keyifsiz bir işlem. Ben yine de test sonuçlarımı yazayım. İhtiyacı dahilinde olan arkadaşlara bir faydası dokunmasını dilerim.
113 dakikalık 720p'lik MKV Conan filmini, Xilisoft Video Converter Ultimate programında dönüştürme türü olarak HD-H.264 video seçtim. Default ayarların dışında sadece çözünürlüğü 720p olarak ayarlayıp filmi yeniden convert ettim. Ses codeci MPEG-4 AAC olarak seçiliydi ve HW300G cihazda ses ve görüntü olarak kusursuz çalıştı.
Bu işlem 5 yaşındaki Intel Core Duo @2.6 GHz işlemcili, 4 GB Ramli, 2x8700GT SLI grafik kartlı bir laptop'da 1 saat 15 dakika sürdü.
Bu şekilde bir convert işlemi ihtiyacı olan arkadaşlarımın bilgisine sunuyorum.
Saygılar.
quote:
lacıvert olmaz evet :) perdeyı uzun sure almayacaksanız karton yerine bir galon (en kucuk kutular) beyaz plastik yada tavan boyası alırsanız birde kağıt bant ve fırça ile duvarın bır kısmını boyarsanız daha ıyı olur. sadece bırkac saatınızı alır. tavan boyası mattır parlama yapmaz. karton olayında genelde bulunabilir ölçü 75x100 dür benim bildiğim, o da küçük olur ekleme yapsanız falan maliyet size boyayla aynı olur. ayrıca bu pj ile ilgili bir not: kendi üstünden oynatımlar ve pc bağlantısı harici hdmi bağlantıda 16:9 gelen görüntüyü 16:10 a uzatıyor bu da görüntüde biraz genişleme demek. yazılımsal birşety gibi duruyor belki ilerde düzeltilebilir ancak şimdilik böyle bir durum var. birde kendi üzerinden filmlerde dts yine yok malesef. ac3 film indirmek lazım.
Duvarı boyamak yerine yerlere serilen mineflo benzeri malzemenin arkasını boyayabilir ve duvara asabilirsiniz... minefloyu hurdaolarak da parça vs olarak alabilirsiniz...
quote:
Orijinalden alıntı: djfilifoto
hw300 kullanıyorum ama bir sorunum var.cihazı ilk aldığımda flash disk ve hard disk teki bazı videoları oynatıyor çoğunuda oynatmıyordu.1 aydır wd tv live ile izliyordum ama kendi oynatıcısıyla izlemek istiyorum.2 gündür cihaza usb den ne bağladıysam içindeki hiçbir videoyu görmüyor.resim dosyalarını açıyor ama film moduna geçtiğimde video daosyalarının hiçbirini görmüyor.ilk aldığımda izlediğim filmleri atıp deniyorum onları dahi görmüyor.sorun cihazda gibi sanki.şimdi servise göndersem 1 aydan önce gelmez ve sorunun çözüleceğide meçhul.sizce neden olur böyle birşey.
usb nin formatı fat 32 mi ntfs mi... ntfs sıkıntı yapabiliyor...
quote:
Orijinalden alıntı: cemo62
bu sayfada sanırım promactonun kadrolu elemanları var sürekli pompalanıyor olumsuz eleştiri yapan da dövülecek neredeyse , benim diyeceklerim şu fena olmayan fiyat/performans açısından kabul edilebilecek tarzda bir projeksiyon isterseniz pro 08 alınabilir, ama ben kaliteli görüntü istiyorum canlı renkler keskinlik sağlam bir hd istiyorum diyorsanız promactoyu es geçiniz
Ben bu lafı üzerime alındım:) biz burada kullandığımız ürünleri memnuniyetimiz ölçüsünde buradan tavsiye ettik. Şahsen kimseyede dövecek gibi kırıcı bir söz söylemedim, haddimde değil... Ben aldığım fiyata göre 750 civarıyken bu ürünü F/P olarak tabiki tavsiye eder ve bu fiyata bu ürünün üzerne tanımam. Lg 301 serisi ise resimlerde görülüyor arkadaşlarda sonuçta yalan söylüyor yada lg nin bizim gibi!!! kadrolu elemanları olmadığına göre parası olan onu alsın parası olmayan promacto alsın. Olay bundan ibarettir. Sizde zaten bunu yazmışsınız. Benim takıldığım olumsuz eleştiri yapanı döven arkadaşlar kim:) İyi günler dileğiyle...
Bu markayı tavsiye eden duymadım. Kullanmış olanınız varsa bilgi verebilir mi aceba?
Glass Beads perdeler için yaptığım araştırmada (sinema sistemleri için) %40 yansıtma sağlar, renkleri çok canlı verir ama siyahı açık gri gösterir, sadece özel durumlarda kullanılır yazıyor. Böyle bir yazı okumak beni açıkcası kararsız bıraktı.
Perdeyi 240 en'den daha küçüğünü almak istemiyoum. HW300G'yi şampanya rengi duvarda 250 en ile kullanıyorum. Bu mesafeden odamdaki koşullarda siyah rengi tam siyah değil ama çok koyu gri alabiliyorum.
Bu perde için yorum yapabilecek bir arkadaşımız varsa çok mutlu olacağım.
Medium marka almak istiyordum ama onun 180'den büyüğünü bulamadım.
ben mediu perdeye xblack in 180 liğinden geçmiştim, arada ciddi fark var. xblack i pek tavsiye etmem, zira üzerindeki malzeme dökülüyor ve zamanla sanki böyle ürünü katlamışssında iz yapmış gibi üzerinde tuhaf dalgalanmalar oluyor. görmeden alma dicem de nerde nasıl görecen :) 240 lık xblack yerine 200 lük medium al çok daha memnun kalırsın.