Şimdi Ara

PROJEKSİYON CİHAZLARI HAKKINDA SORUSU OLANLAR BURAYA (207. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5.736
Cevap
26
Favori
529.927
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 205206207208209
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: alperozlu

Herkese selam, bende acer h5360bd projeksiyon alarak projeksiyon ailesine katildim. Daha once 3d tv olarak samsung c750 kullaniyordum, ama 210 ekranda 3d cok daha farkli birseymis, aradaki farki 3d efektin artmasindan anliyabiliyorsunuz bu projeksiyondan mi yoksa buyuk ekranda 3d daha iyi randiman vermesinden mi onu anlamadim. Aleti bi ps3 bagladim onda da 3d ve dev ekranda oyin keyfi yasadim, artik bu sistem beni en az 1-2 sene goturur. Projeksiyon 2500 lumen olmasindan dolayi hafif los ortamda bile ramdiman veriyor, ama gercek keyif karanlik ortamda aliniyor. Aletin tek eksi yani 720p destekli olmasi 3d de,Bide tek hdmi giris koymuslar mecburen 120 liraya bi cokluyucu almak lazim, ama fiyat performans olarak alet hakkini veriyor. Goruntuyu 180x180 perdeden aliyorum, duvardan almak ile ozellikle ekran buyudugunde farki oluyor. Herkese tavsiye ederim ben agirlikli 3d ve ps3 icin almisitim gayet mennun kaldim, kesilkle buyuk ekranlara o kadar para vermeye gerek yok buyuk ekran icin kaliteli bi r projeksiyon yeter.

Merhaba.
    Aynı cihaz bende de var, bu hafta kuracağım. Hangi perdeyi kullanıyorsunuz?
    Bende 1.80x1.80 kullanacağım.

• quote:

Orijinalden alıntı: ecore

projeksiyon lamba ömrü denilen meret ömrü dolunca ışık sönüyormu 100 w sarı ampul gibi patlıyormu ne oluyor bir türlü anlıyamadım ya da ömrü dolunca gücünü kaybediyor ama kullanmaya devam edebiliyormusun biri de kafamdaki lambayı aydınlatsın

Projeksiyon lambalarının ömürleri ve kullanımları ile ilgili kısaca bir bilgi vereyim. Lambalar yavaş ısınır ve yavaş soğur. Bu nedenle kullanmış olduğunuz lambanın ömrünü arttırmak için kesinlikle projeksiyonla işiniz bitti diye elektrik fişini çekmeyiniz. Fanın çalışmasını ve lambayı soğutmasını bekleyiniz. Fan çalışması bittikten sonra elektrik fişini çekebilirsiniz. Bir araba motorunun çalışmasını ve stop etmesini düşünün. Hava çok sıcaksa siz kontağı kapatsanız bile hararet müşiri algıladığı sıcak nedeniyle fanın çalışmasını devam ettirir. Sıcaklık normal seviyeye inince fanda durur. Otomobil durmasına rağmen fan çalışma gücünü aküden almaya devam ettiği için soğutmaya devam eder. Siz projeksiyonun lamba soğuması olmadan fişi çekerseniz o sıcaklık cihaza zarar verir. Buna dikkat edersek lambalarımızın ömrü artar.

Lamba ömrü nasıl biter ve nasıl anlarım ?

Lamba ömrü bitmeye başladığında verdiği lümende (ışık gücünde) azalma oluşur. Bir ilerki aşamasında ekranın değişik yerlerinde renk bozuklukları oluşmaya başlar. Bu lambanızın ömrünün dolmaya başladığına işarettir. Bu tamamen sizin kullanma aralığınıza ve kullanma şeklinize bağlı olarak gelişir. Ömürler genel olarak kullanılan cihaza bağlı olarak 1000-3000 saat aralığındadır. Lamba konusunda profosyonel çalıştığını bildiğim İstanbul Fatihte yıllardır tanıdığım Betavizyon diye bir firma var, onlara müracat ederseniz lambanızı değiştirip , cihazınızın bakımını yaparlar.

Bu bilgiler klasik lambalar için geçerlidir. Led li projeksiyonlarda üretici firmalar, kullanılan led in kalitesine bağlı olarak 20.000- 30.000 saat lamba ömrü vaat etmekteler.

Hayırlı ramazanlarınız olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi projekyon_uzmanı -- 16 Ağustos 2011; 14:30:36 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Elensar77

quote:

Orijinalden alıntı: alperozlu

Herkese selam, bende acer h5360bd projeksiyon alarak projeksiyon ailesine katildim. Daha once 3d tv olarak samsung c750 kullaniyordum, ama 210 ekranda 3d cok daha farkli birseymis, aradaki farki 3d efektin artmasindan anliyabiliyorsunuz bu projeksiyondan mi yoksa buyuk ekranda 3d daha iyi randiman vermesinden mi onu anlamadim. Aleti bi ps3 bagladim onda da 3d ve dev ekranda oyin keyfi yasadim, artik bu sistem beni en az 1-2 sene goturur. Projeksiyon 2500 lumen olmasindan dolayi hafif los ortamda bile ramdiman veriyor, ama gercek keyif karanlik ortamda aliniyor. Aletin tek eksi yani 720p destekli olmasi 3d de,Bide tek hdmi giris koymuslar mecburen 120 liraya bi cokluyucu almak lazim, ama fiyat performans olarak alet hakkini veriyor. Goruntuyu 180x180 perdeden aliyorum, duvardan almak ile ozellikle ekran buyudugunde farki oluyor. Herkese tavsiye ederim ben agirlikli 3d ve ps3 icin almisitim gayet mennun kaldim, kesilkle buyuk ekranlara o kadar para vermeye gerek yok buyuk ekran icin kaliteli bi r projeksiyon yeter.

Merhaba.
    Aynı cihaz bende de var, bu hafta kuracağım. Hangi perdeyi kullanıyorsunuz?
    Bende 1.80x1.80 kullanacağım.

Gittigidiyordan aldim, markasi yok, yanlizca arkasa siyah olanlardan olmasina dikkat etttim.

• Orijinalden alıntı: mehmet_alp

Orijinalden alıntı: great_cnta

Orijinalden alıntı: ilkaysvl

Teşekkür ederim arkadaşlar... Yani LED projektör konusunda çok kararsızdım ama şimdi iyi ki almışım diyorum. Aslında ilk tercihim LG 201 di ancak 800 X 600 olması vazgeçirdi HX301G modeli herşeyimi karşılıyor Ağ üzerinden dreambox cihazından aldığım görüntüyü bilgisayardan hdmi kablo ile projeksiyona verdim kablosuz ağ üzerinden görüntüyü aldığım halde Spor kanallarında ve diğer kanallarda harika görüntü aldım.

LED gözü yormuyor ve animasyon kalitesi daha yüksek oluyor. Ben benim Pro X08 ile 7-8 saat oyun oynuyorum sahura kadar, bana mısın demiyor. LED projeksiyonlar filim, oyun, TV, maç gibi seçenekler için DLP'lerden daha iyi.

LED gözü yormuyor ve animasyon kalitesi daha yüksek oluyor. Ben benim Pro X08 ile 7-8 saat oyun oynuyorum sahura kadar, bana mısın demiyor. LED projeksiyonlar filim, oyun, TV, maç gibi seçenekler için DLP'lerden daha iyi.

LED ler zaten DLP nin kendisi oluyor. DLP projeksiyon teknolojisi LED ise lamba teknolojisi LED lerde ektradan Renk çemberi yok diye biliyorum yanlışmı biliyorum, diğeceğim ama LED projeksiyonumda DLP yazıyor..

Maçlarda hızlı görüntülerde LED projeksiyondan çok memnunum.. Tahminimden de iyi sonuç aldım.

• quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: mehmet_alp

quote:

Orijinalden alıntı: great_cnta

quote:

Teşekkür ederim arkadaşlar... Yani LED projektör konusunda çok kararsızdım ama şimdi iyi ki almışım diyorum. Aslında ilk tercihim LG 201 di ancak 800 X 600 olması vazgeçirdi HX301G modeli herşeyimi karşılıyor Ağ üzerinden dreambox cihazından aldığım görüntüyü bilgisayardan hdmi kablo ile projeksiyona verdim kablosuz ağ üzerinden görüntüyü aldığım halde Spor kanallarında ve diğer kanallarda harika görüntü aldım.

LED ler zaten DLP nin kendisi oluyor. DLP projeksiyon teknolojisi LED ise lamba teknolojisi LED lerde ektradan Renk çemberi yok diye biliyorum yanlışmı biliyorum, diğeceğim ama LED projeksiyonumda DLP yazıyor..

Maçlarda hızlı görüntülerde LED projeksiyondan çok memnunum.. Tahminimden de iyi sonuç aldım.

DLP dediğimiz olay "Digital Light Processing" denilen, ışığın renk çemberi aracılığı ile görüntüye dönüştürülmesi olayıdır. LED dediğimiz olaysa ışık kaynağıyla alakalıdır. Haklısınız LED-DLP karşılaştırılması yapılmaz. LCOS-DLP karşılaştırması yapılır.

Bu LCOS denilen olay "Liquid crystal on silicon" dediğimiz, renk çemberi yerine sıvı kristallerin kullanıldığı teknolojilerdir. Bunun avantajı ise şudur. DLP panellerde ışık, bir renkten diğer renge geçerken gökkuşağı etkisi yaratır. Bu etki, hassas gözlerin kolayca algılayabildiği bir efekttir ve akıcı sahnelerde görüntü kalitesini düşürür. Fakat LCOS panellerde böyle bir olay mevcut değildir.

NOT: Benim kullandığım Promacto PRO X08 LED LCOS panelli olduğu için karşılaştırma yaptım. LED DLP ürünler de olabilir, onu bilemem...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheAnormaly -- 17 Ağustos 2011; 14:23:45 >

• merhaba ben bir arkadaşatan bu projeksiyonu aldım 35 tl :D ama lambasını kalbetmişler. şimdi benim istediğim bu cihazı kendi lambası takılı değilken çalışır hale getirmek ışık olup olmaması önemli değil cihaz açılması yeterli lamba takılı olmadığı için epson yazıyor öyle kalıyor cıııır diye ses cıkarıyor bir drenç e ben zer bir elektronik parçası ışık ve ses cıkartıyor yaklasık bir dakika sonrada kapanıyor. şimdi benim tam istediğim sey sanki cihazda lamba takılımış gibi açılışa geçmesini istiyorum lambayı çalıştıran kart projeksiyonda ayrı bir kart ona giden elektirik kablosunu cıkarttım gene aynı bir dakika bekleyip lamp ışığı yanıyor cihaz kapanıyor. elektirik fişini tekrar taktım bu sefer bu karttan ana kartına giden veri kablosunu cıkarttım gene lamp ısıgı yanıp cıhaz kapanıyor. bu lamba kartında bir ayarlı direnç var onu sıfır konumuna getirdim aynı 100 konumuna getirdim aynı. bir forum sayfasında gördüm 2004 yılında benim gibi lambayı iptal eden biri olmuş, yazdım ama cevap vermedi doğal olarak unutmuştur bile... ((yazmışki bir elektronikçi bir direnç değiştirdi şimdi lamba olmadan açılıyor ama hangi direnci değiştirdiğini bilmiyorum yazmış.)) bunu bu projeksyona yapa bilirmiyiz bursada bir kaç elektronikçi gezim ama yapa bilecek cıkmadı. bana yardımcı olabilirmisiniz. veya bunu yapa bilecek birini tanıyormusunuz. şimdiden cok cok teşekkürler.

http://i56.tinypic.com/30lly1d.jpg

buda cıhazın video su
    http://www.youtube.com/watch?v=dp0BQifUTp0

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ismail4014 -- 17 Ağustos 2011; 7:27:37 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ismail4014

merhaba ben bir arkadaşatan bu projeksiyonu aldım 35 tl :D ama lambasını kalbetmişler. şimdi benim istediğim bu cihazı kendi lambası takılı değilken çalışır hale getirmek ışık olup olmaması önemli değil cihaz açılması yeterli lamba takılı olmadığı için epson yazıyor öyle kalıyor cıııır diye ses cıkarıyor bir drenç e ben zer bir elektronik parçası ışık ve ses cıkartıyor yaklasık bir dakika sonrada kapanıyor. şimdi benim tam istediğim sey sanki cihazda lamba takılımış gibi açılışa geçmesini istiyorum lambayı çalıştıran kart projeksiyonda ayrı bir kart ona giden elektirik kablosunu cıkarttım gene aynı bir dakika bekleyip lamp ışığı yanıyor cihaz kapanıyor. elektirik fişini tekrar taktım bu sefer bu karttan ana kartına giden veri kablosunu cıkarttım gene lamp ısıgı yanıp cıhaz kapanıyor. bu lamba kartında bir ayarlı direnç var onu sıfır konumuna getirdim aynı 100 konumuna getirdim aynı. bir forum sayfasında gördüm 2004 yılında benim gibi lambayı iptal eden biri olmuş, yazdım ama cevap vermedi doğal olarak unutmuştur bile... ((yazmışki bir elektronikçi bir direnç değiştirdi şimdi lamba olmadan açılıyor ama hangi direnci değiştirdiğini bilmiyorum yazmış.)) bunu bu projeksyona yapa bilirmiyiz bursada bir kaç elektronikçi gezim ama yapa bilecek cıkmadı. bana yardımcı olabilirmisiniz. veya bunu yapa bilecek birini tanıyormusunuz. şimdiden cok cok teşekkürler.

http://i56.tinypic.com/30lly1d.jpg

buda cıhazın video su
    http://www.youtube.com/watch?v=dp0BQifUTp0

elektronik bilginis varmı bilmiyorum lamba iptali içn elektronik nbalast kartını cihazdan tamamen çıkarın cihaz besleme ve elektronik devresinden ibaret kalsın o ellediğiniz direnç tahminim problem değil elektronik balast kartının üzerinde şimdi elektronik balast kartının üzerinde optokuplor diye bir malzeme var googleden arat ve şeklini gör onun olduğu yerden projeksiyonun mainboarduna giden bi kablo görüceksin onun uclarından birini kısa ederek lamba iptalini yapıcaksın tabi cihazı görmediğim için hangisi olucağını söyleyemiyorum ama başka yerlerini kurcalama optokuplor iççinde bir adet led yanar ve onun karşısında 1 adet fototransistor vardır bu led cihaz normal bir şekilde çalıştığı zaman fototransistore herşey yolunda diye sinyal gönderir transistor bunu algılar ve cihazın çalışır bu kısa devre ile senin yaptığın fototransistörü kısa devre edip cihazı çalışlmaya zorlamak.......alttaki resimlere bakınca anlarsın

http://zipkinci.com/uyeler/13746-albumler711-resim58966.jpg

http://zipkinci.com/uyeler/13746-albumler711-resim58968.jpg

http://zipkinci.com/uyeler/13746-albumler711-resim58967.jpg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi omorfi -- 19 Ağustos 2011; 1:15:05 >

• çok çok çok teşekkürler buyuk sevaba girdiniz.

gibi lehim yaptım şimdi lambasız çalşıyor hatta lamba kartının elktirik fişini çıkarttım (ana karta hala bağlı) bu şekilde de calışıyor 3-5 wat ta olsa elektirik tasağrufu :D :D sağolun

size bir soru daha sorayım

lambanın yerine bu led i kullansak olurmu?

bu 3 led i aynı kişi satıyor $50 türkiye yekargo dahil fiyatı biri (white led ),(cool white),(warm white) bunlaran hangini almak daha mantıklı olur
    normal bir 30-36v 100w power subley ile beslesek olur heralde birde soğutma için normal işlemci aliminyum soğutucusu ve fanı yeter youtubeden izledim o şekilde kullanan var

100w led videosu
    LedFoxShopyoutube
    www.LedFox.ch - Playing with a 100 Watt High Power LED Block
    http://www.youtube.com/watch?v=jCf0rgkqOQA&feature=related

önüne söyle bir mercek koysak dahada iyi olur demi?

• quote:

çok çok çok teşekkürler buyuk sevaba girdiniz.

gibi lehim yaptım şimdi lambasız çalşıyor hatta lamba kartının elktirik fişini çıkarttım (ana karta hala bağlı) bu şekilde de calışıyor 3-5 wat ta olsa elektirik tasağrufu :D :D sağolun

bu 3 led i aynı kişi satıyor $50 türkiye yekargo dahil fiyatı biri (white led ),(cool white),(warm white) bunlaran hangini almak daha mantıklı olur
    normal bir 30-36v 100w power subley ile beslesek olur heralde birde soğutma için normal işlemci aliminyum soğutucusu ve fanı yeter youtubeden izledim o şekilde kullanan var

100w led videosu
    LedFoxShopyoutube

Sonucunu çok merak ediyorum.. 8000 lümenlik aydınlatma :) Normalde projeksiyonlarda 2000 limen civarı oluyor dimi 4 kat fazla... Bendeki LED bile 200 lümen ... Kolay gelsin.. Bunun için ektradan bir konu açarsan, merak edenler için takip etmek daha kolay olur...

• Ya aslında uygulayabilirsinis ne diyeyim asıl olay kullandığınız ışık kaynağının lumenide önemli ama neyde bilyormusunuz en önemlisi odak noktası onu yakalayamassanız yaptığınız modifiye hiç bir işe yaramıyor.
    Led güzel olur güzel bir peritnaks üzerinde led fenerlerini dizersenizi 100 300 lümen arası şu satılan led projeksiyonlar kadar iyi sonuç alabilirsiniz dediğim gibi olay odak noktasını yakalamak
    Ben şu linkteki cihazdan Philips Projectors: cSmart LC4433 3 tane almıştım en son uğraşımda`1 arızalı 2`si sağlamdı
    vimeo.com
    VimeUhOh
    http://vimeo.com/27436371

linkteki cihazın içine elimde bulunan Hitachi Illumina PJ-LC7 orjinal projeksiyonun ampulu ile ateşleyicisini oturttum lamba iptalni yaptım odağı yakaladım cihaz normalde 1000 lümendir 165waat ampulu takınca ışık altında bile kullanıyordum.Şimdi onu saattım görüntüde lcd`lerden kaynaklanan hafif sorun vardı.Orjinallerinden biri hala bende inanırmısınız aynı tadı vermiyor.Seçilen cihaz önemli bu cihazın ampulu büyüktü yuvada kapak siwicini iptal ettikten sonra rahatça hareket edebildim.
    Tavsiyem sana yuvada kapak iptalinden sona ileri geri sağa sola gezdirme payın olabilecek bir ışık kaynağı olsun en önemlisi o odağı yakalayamadıktan sona 10000 lümenlik ampul koysan ne fayda bide bence normal ledlerden bişi tasarla abartmadan hem beslemsini cihazın içinde bulunan swichmod beslemeden alırsın hemde ortada bi sürü bağırsağı olmas harici besleme kutusu filan bence 50$ parana günah amcam yeni casıo projeksiyonlardaki lazer havasını verme çalışmış ama aynı değil......
    http://www.youtube.com/watch?v=V9aV9ziELDw
    ildalasershowsyoutube
    Burning duct tape with lasers from a Casio projector
    http://www.youtube.com/watch?v=5pfn6zoGRLI

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi omorfi -- 19 Ağustos 2011; 14:09:45 >

• evt baya baya fazla ama sık ayarınıbr şekilde sağlarız onumüzdeki ay lanbayı alacağım bir deneyelim bakalım nasıl olacak cok gelirse o lanbayı bir şekilde değerlendiririz sonra ufak bir lamba alırız şimdi orjinal prejektor lamba yerine tam oturtama yacağım için muklaka ışık kaybı olcaktır . deyeyip göreceğiz iş bitiğinde tecrubelerimini videolu paylasacağım herkeze teşkkürler.
  • hımm haklısınız o zaman 50w olanı var 30$ ondan almak daha da mantıklı olcaktır 3200 lümen hem daha az ısı ürettiği için soğutma plakası daha küçük kullana bilirim budaha hareket kolaylığı sağlar tmm önüüzdeki ay bakaçağım öğrenciyim harçlıkla yapıyorum bu işi bu ay sıfırı tükettik önümüzdeki ay güzel bir anlatımla güzel bir yazı ve video hazırlarım sağolun
  • quote:

hımm haklısınız o zaman 50w olanı var 30$ ondan almak daha da mantıklı olcaktır 3200 lümen hem daha az ısı ürettiği için soğutma plakası daha küçük kullana bilirim budaha hareket kolaylığı sağlar tmm önüüzdeki ay bakaçağım öğrenciyim harçlıkla yapıyorum bu işi bu ay sıfırı tükettik önümüzdeki ay güzel bir anlatımla güzel bir yazı ve video hazırlarım sağolun

Nediyeyim hayırlısı olsun ampul mampul derken 3 lcd`nin optik bakımı yeniden lcd ayarı bir çok şey öğreniyorsunuz kolay gelsin
  • Bo promacto X08 in resminde üst tarafta elle ayar yeri var, Bu projeksiyonda netlik ayarı merceği çevirerek mi yoksa üst taraftaki ayar yeri ile mi yapılıyor? Yoksa bu cihazda optik zoom özelliğimi var?
  • arkadaşlar bi sorum olacak ... şimdi bende hd lig tv var ve görüntüsü seviyorum, lig tv hd nin 720p yayın yaptığını full hd olmadığını öğrendim. Şimdi projeksiyon alacak olsam full hd mi almalıyım aynı görüntüyü alabilmek için yoksa 720 p bir hd ready projeksiyon yeterli olur mu ? ve diyelim yeterli o zaman izleyeceğim uzaklık ne olmalı ? yani bendeki lig tv iyi güzel ama sonuçta 42 inc bi plazmada iyi, ya duvara yansıttığımda optimum ne kadar büyütmem gerekliki aynı görüntüyü yakalayımi pikseller ortaya çıkıp görüntü bozulmasın ?

biyerde denedik full hd nin görüntüsünü bile beğenmedim 3 metreye yansıtınca...

cevap alabilirsem çok memnun olurum... teşekkürler şimdiden...
  • Merhaba, kuzenimde Acer P1203 model projeksiyon var. Bunda 3D Ready diye bir özellik var. Ürünle ilgili link aşağıda.

Peki bu 3D özelliğini nasıl kullanabiliriz? PC den HDMI bağlantı yeterlimidir? İlla Bluray player mi gereklidir? Nasıl bir gözlük almalıyız? Nelere dikkat etmeliyiz?

Şimdiden teşekkürler.

• quote:

Bo promacto X08 in resminde üst tarafta elle ayar yeri var, Bu projeksiyonda netlik ayarı merceği çevirerek mi yoksa üst taraftaki ayar yeri ile mi yapılıyor? Yoksa bu cihazda optik zoom özelliğimi var?

evet netlik ayarı üst taraftaki yerden yapılıyor.
  • quote:

quote:

çok çok çok teşekkürler buyuk sevaba girdiniz.

100w led videosu
    LedFoxShopyoutube

Sonucunu çok merak ediyorum.. 8000 lümenlik aydınlatma :) Normalde projeksiyonlarda 2000 limen civarı oluyor dimi 4 kat fazla... Bendeki LED bile 200 lümen ... Kolay gelsin.. Bunun için ektradan bir konu açarsan, merak edenler için takip etmek daha kolay olur...

Merhabalar... Arkadaşlar şu andaki Led lambalar 2 ayrı panel tipinde kullanılmaktalar. DLP ve LCOS. Mevcut paneller bu ışık gücünü desteklemekten çok uzaklar. Mevcut paneller DLP lerde maksimum 300 ansilümene, Lcos panellerde ise maksimum 200 ansilümene kadar çıkabilmekte. Zaten bu paneller 500 e kadar çıkabilirse projeksiyonda klasik lambalı devri sona erer. Kimse 30.000 saatlik lamba ömrü varken, 2000 saatlik lambaya yanaşmaz.Bu 8000 lümenlik ledler şu anda profosyonel aydınlatmada kullanılan ledlerdir. Yanılmıyorsam yıl sonunda bir Hong Kong firması 10.000 lümenlik yeni bir led lambayla sükse yapmaya hazırlanıyor. Ürün şu anda test aşamasında. Çıktığında siteyi haberdar ederim.
    Hayırlı ramazanlarınız olsun

• quote:

Orijinalden alıntı: albawarden

arkadaşlar bi sorum olacak ... şimdi bende hd lig tv var ve görüntüsü seviyorum, lig tv hd nin 720p yayın yaptığını full hd olmadığını öğrendim. Şimdi projeksiyon alacak olsam full hd mi almalıyım aynı görüntüyü alabilmek için yoksa 720 p bir hd ready projeksiyon yeterli olur mu ? ve diyelim yeterli o zaman izleyeceğim uzaklık ne olmalı ? yani bendeki lig tv iyi güzel ama sonuçta 42 inc bi plazmada iyi, ya duvara yansıttığımda optimum ne kadar büyütmem gerekliki aynı görüntüyü yakalayımi pikseller ortaya çıkıp görüntü bozulmasın ?

biyerde denedik full hd nin görüntüsünü bile beğenmedim 3 metreye yansıtınca...

cevap alabilirsem çok memnun olurum... teşekkürler şimdiden...

Projeksiyonlarda bir konuya açıklık getirmekte fayda görüyorum. Burada bir çok arkadaşımız bu konudan muzdarip. Bu konu projeksiyon satıcıları tarafınfdanda zaman zaman istismar edilebilen bir konu. Konu gerçek ve desteklenen çözünürlükle ilgili. Bir projeksiyonun gerçek çözünürlüğü o cihazın görüntü kalitesiyle ilgilidir. 800 x 600 gerçek çözünürlüğü olup 720 p yada 1080 p desteklediğini söyleyen bir cihaz asla hdmı görüntü veremez. Siz cihaza 1080p görüntü aktarırsınız oda ekrana yansıtabilir. Fakat gördüğünüz görüntü kalitesi 1080 p değil, 800 x 600 dür. Yani cihaz full HD destekleyebilir fakat o görüntüyü 800 x 600 e indirgeyerek size seyrettirir. O nedenle projeksiyon alırken gerçek çözünürlüğün en az 1024 x 768 (hd ready) olmasına dikkat ediniz.

Kaç metreden seyredeceğinizle ilgi sorun ise , sizin alacağınız ürün kalitesiyle yakından alakalıdır. Eğer Led li bir ürün alıp evde maç yada film izlemek isterseniz size LED LCOS panelli ürünleri tercih etmenizi tavsiye ederim. Eğer çözünürlükleri 1024 x 768 olursa sizin dediğiniz piksel sorunu olmaz. Ben şahsen ortalama 3 metreden seyrediyorum. Ekran yaklaşık 170 cm civarı ve piksel sorunu yok. Reciverdan direk HDMI kablo ile bağlanabilirsiniz. Seyrederken loş ortamda seyrediniz. Güneş ışığı ve oda ışığı projeksiyonlarda istenilen canlı renklerin düşmanlarıdır. Bir dostun deyimiyle siz hiç sinemada ışık altında film seyrettinizmi? Lümeni ne kadar güçlü olursa olsun (sunum hariç) ışık altında projeksiyonla film izlenmez.

Hayırlı ramazanlarınız olsun

• hazır çözünürlüklrden bahsedilirken bende bi soru sormak isterim. Elimde bir medya oynatıcısı var. Bununla kullanmak üzere 1024x768 projektör alsam hdmi giriş olmadığını düşünelim. Hdmi yla medya oynatıcıdan amfi receiver a giriş yapsam amfiden rca yla çıkış yapıp projektöre giriş yapsam görüntü alabilir miyim ? Yoksa araya sinyal dönüştürücü gerekir mi
  • 
Sayfa: önceki 205206207208209
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.