Şimdi Ara

PROJEKSİYON CİHAZLARI HAKKINDA SORUSU OLANLAR BURAYA (189. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5.736
Cevap
26
Favori
529.887
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 187188189190191
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hocam, okul için artık yeni teknoloji olan LED li projeksiyon tercih ediniz. Ömürleri geleneksel projeksiyonlara göre 10 kat daha fazladır. Bu nedenle size son derece portatif doğal çözünürlüğü 1024 x 768 olan Türkiyede muadili olmayan Promacto yu tavsiye ederim. Bilgisayara bağlanma derdinden kurtulun. USB ve SD den direk ders anlatın, belgesel seyredin, TV seyredin, bilgisayara bağlanın avuç içi kadar büyüklük ve 475 gr ağırlıkla teknolojinin geldiği en üst nokta...
    www.promacto.com
    Okullara ve öğretmenlere özel indirim var...
  • merhabalar. projeksiyon cihazı+yedek lamba + perde dahil olacak şekilde maks. 4500 tl bütçemiz mevcut durumdadır. projeksiyon cihazı toplantı salonunda kullanılacaktır. ve ortam tam karanlık olmamakta, biraz aydınlık durumdadır(özellikle güneş vurunca içeride ışık miktarı artıyor. cihazın perdeye uzaklığı 2,5-3 m civarı olacak.

araştırdığım kadarı ile bizim toplantı salonu gibi tam karanlık olmayan yerlerde lümeni yüksek projeksiyonlar tavsiye ediliyor. ancak incelerken birde full hd projekdsiyonlar olduğunu gördüm. kafam iyice karıştı.

bizim amacımıza uygun iyi bir projeksiyon cihazı önerebilirmisiniz? teşekkürler
  • Kullanacağınız yerin aydınlığı ve sunumda kullanacağınız materyalin özelliği, alacağınız projeksiyon cihazını direkt etkileyecek unsurlardır. Sunumunuzu bilgisayardan yapacaksanız çok fazla teferruata gerek yoktur. Yok eğer yapacağınız sunumda renkler çok önemliyse cihazın çözünürlüğünün daha yüksek olması tercih edilir. Projeksiyon cihazları genelde 800 x 600 çözünürlüğe sahiptir. Sizin işinizi 1024 x 768 doğal çözünürlük görür. Desteklenen çözünürlük değil doğal çözünürlük önemlidir. Bu nedenle 1024 x 768 doğal çözünürlük sizin işinizi görür. Salon çok aydınlık değilse, lümeni yüksek ürünlere çok fazla ,gereksiz para ödemenizi önermem. Şu anda yeni teknoloji LED lambalı projeksiyon cihazları mevcut. HDMI ve SD kartlı, USB girişli ,VGA (bilgisayar) bağlantılı, AV (TV,reciver,PS) bağlama olanağı sunar. Işık altındada sunum yaparlar. Renkler çok önemliyse biraz loşluk size gereken renkleri verecektir. Ayrıca bu ürünler perde aramaz. Beyaz yadas sarı duvarlarda çalışırlar. Fiyatlar KDV dahil 875 TL. Ömürleri 20.000 saatten fazladır. Fan sesleri 32 desibel dir.
    www.promacto.com da daha fazla detay bulabilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: projeksiyon ekspertizi

Hocam, okul için artık yeni teknoloji olan LED li projeksiyon tercih ediniz. Ömürleri geleneksel projeksiyonlara göre 10 kat daha fazladır. Bu nedenle size son derece portatif doğal çözünürlüğü 1024 x 768 olan Türkiyede muadili olmayan Promacto yu tavsiye ederim. Bilgisayara bağlanma derdinden kurtulun. USB ve SD den direk ders anlatın, belgesel seyredin, TV seyredin, bilgisayara bağlanın avuç içi kadar büyüklük ve 475 gr ağırlıkla teknolojinin geldiği en üst nokta...
    www.promacto.com
    Okullara ve öğretmenlere özel indirim var...

Reklamın güzel hoş da biz okulda meteliğe kurşun atıyoz, eski bi proj. bulduk adam etmeye çalışıyoz, ben de biliyom 1000-2000 TL bütçeyle güzel bi sistem kurmayı fakat maalesef fakir bir bölgedeyiz ve bütçemiz sıfıra yakın.

• Hocam son derece haklısın, imkansızlık içinde eğetim vermeye çalışan siz öğretmenler ordusunun her şeyi takdire şayandır. Bizi mahcup ettin. Her şey elbetteki para değildir. Beni ararsanız size maliyetine ürünlerimizden bir adet verme sözü veriyorum. Selamlar...
    www.promacto.com sitemizden iletişim kurabilirsiniz...
  • quote:

Orijinalden alıntı: projeksiyon ekspertizi

Hocam son derece haklısın, imkansızlık içinde eğetim vermeye çalışan siz öğretmenler ordusunun her şeyi takdire şayandır. Bizi mahcup ettin. Her şey elbetteki para değildir. Beni ararsanız size maliyetine ürünlerimizden bir adet verme sözü veriyorum. Selamlar...
    www.promacto.com sitemizden iletişim kurabilirsiniz...

Önemli değil, yardımcı olursanız sevinirim.
  • Arkadaşlar maks. 1000 lira bütçem var ve model konusunda karar veremedim yardımcı olurmusunuz acilinden?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Crix4lis

Arkadaşlar maks. 1000 lira bütçem var ve model konusunda karar veremedim yardımcı olurmusunuz acilinden?

1080 tl ye belki de daha uyguna bulabilirsin.. LG BX275 var 2700 ansilümen ve gayet başarılı bir cihaz.
  • FLASH BELLEKTEN WORD, POWER POINT, EXCEL GİBİ DÖKÜMANLARI GÖSTEREBİLECEĞİM.
    FLASH BELLEKTEN VİDEO OYNATABİLECEĞİM.
    FLASH BELLEKTEN FOTOĞRAF GÖRÜNTÜLEYEBİLECEĞİM bir projeksiyon cihazı arıyorum fakat bulamadım... Yardımlarınızı bekliyorum.
  • ARkadaşlar elimdeki Sony VPL-es2 projeksiyonun kumandası yok, akıllı kumanda aldım ve bür türlü tanıtamıyorum cihazı.
    Kumandanın öğrenme özelliğinden faydalanmak için bir tane sony projeksiyon kumandası gerekmekte.
    Kumandayla sadece diğerine öğretmek için 5 dakika işim olacak.
    Kumandası şöyle geçiyor: RM-PJ2, Kredi Karti Boyunda.
    İzmir'de bu kumandadan olan varsa ya da bildiğiniz bir yerde haber ederseniz çok makbule geçer.

Aynı kumandayı aşağıdaki modeller de kullanıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albati -- 4 Nisan 2011; 22:44:03 >
  • Merhaba,
    Bizim ürünümüzden hem Flash bellekten, hem harici diskten hemde SD karttan direk video oynatabilir yada film izleyebilirsiniz. Ayrıca Power pointi direkt desteklemez. Fakat Her bilgisayarda bulunan Windows Movie Maker ile Power Point sunumunuzu 1 dakika içinde film haline getirebilir ve film olarak aynı animasyonları oynatabilirsiniz. Uzaktan kumandasıyla filmi durdurubilir, ileri geri sarabiliriniz. Yani Power point sunumunuzda yapabileceğiniz her şeyi bilgisayara yada bir video oynatıcıya ihtiyaç duymadan rahatlıkla Flash belleğinizden, harici diskinizden yada SD kartınızdan yapabilir, her türlü video ve filmi 1024 x768 doğal çözünürlükle seyredebilirsiniz. İstersenizde direk HDMI girişi ilede yüksek çözünürlüklü filmleri seyredebilirsiniz.
    selamlar, iyi günler...
    www.promacto.com

• İyi günler,

Forumu okudum benim şartlarımı sağlayan bir projektör ile karşılaşmadığım için yeni konu açıyorum.

1. Ofiste kullanılacak projektör ile duvar arasındaki mesafe yaklaşık 3.5 metredir.

2. Pencerelerde stor var ama gece gibi bir karanlık elde edilemiyor.

3. Asıl amacı sunum olacaktır.

4. Bütçe bin liradır ama 200-300 lira üstüne çıkıp çok daha iyi bir model olacaksa o da tercih edilebilir.

Aslında sorunun özeti 1000 liraya alınacak fiyat performans en iyi ofis projektörü nedir?

Yardımlarınız için teşekkür ederim,
  • Merhaba,
    Ofiste sunum için kullanabileceğiniz, 475 gram ağırlığında son derece portatif, gittiğiniz her yere beraberinizde götürebileceğiniz, bilgisayara yada başka bir oynatıcıya ihtiyaç duymadan, sunumunuzu SD karttan yada Flash belleğinizden direkt yapabileceğiniz. LED li LCOS RGB panelli Promacto Pro X06 sizin isteğinizi tam karşılayacak üründür. Bu ürün çok karanlık gerektirmez. Loş bir ortam sunumunuzu kaliteli olarak yapmanızı sağlar.Fiyatı tanıtım amaçlı KDV dahil 875 TL dir. Türkiyede lamba dahil 2 yıl garantili tek projeksiyon ürünüdür. 3 M mesafeden çok rahat 180 x 180 cm görüntü alırsınız. 5 mt'den 2.5 m x 2.5 m görüntü alabilirsiniz.
    Selamlar, iyi çalışmalar
    www.promacto.com
    Tel : 0212- 210 45 21

• Arkadaşlar bu projeksiyon hediye olarak geliyor sizce nasıl özellikleri sadece film izleyeceğim oda ayda 10 filmi geçmez
    Birde bu dlp mi lcd mi onuda merak ettim pek anlamadığım için yardımınıza ihtiyacım var
    Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler

Canon LV-7280

http://www.canon.com.tr/For_Home/Product_Finder/Multimedia_Projectors/lv/LV-7280/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi illüzyonist -- 12 Nisan 2011; 17:07:42 >
  • El yapımı projeksiyon hakkında bilgi verirmisiniz ?
  • Arkadaşlar,

Arka odam için bir projem var. Acaba 3d led projeksiyon cihazı ne önerirsiniz? Led istememin sebebi lamba ömrünün uzun olması.

Odanın özellikleri şu şekilde. Evin şeklinden ve camın panjurlu olmasından dolayı kapıyı ve panjuru kapadığımda en ufak bir ışık hüzmesi bile girmiyor. %100 karanlık oluyor yani.

Oda dikdörtgen şeklinde. Cam ve kapılar odanın uzun kenarlarına denk geliyor. Dolayısı ile projeksiyon cihahızı bir kısa duvara yerleştirip, karşı kısa duvardan izlemek istiyorum. Kısa kenarın genişliği 2.70 metre. Yüksekliği ise bilgisayar masamdan dolayı tavanda aşağı doğru 1.30 metre. Mecbur kalırsam bilgisayar masamın yerini değiştirip, perdeyi yere kadar uzatırım. Uzun kenar ise 3.30 metre. Yani projeksiyon cihazı perdeden 3 metre uzakta olacak.

Bütçeye gelirsek, işin bu kısmı tamamen belirsiz. Şu anda meteliğe kurşun sıkıyoruz ama birkaç ay sonra kredi ödemem bitecek. O zaman bakacağım ne kadar ayırabileceğime. Ama uçuk fiyatlar düşünmüyorum kesinlikle. Ufak farklar için yüzlerce ya da binlerce dolar fark ödemeye niyetim yok.

Kullanım amacıma değineyim biraz da. Öncelikli amacım PS3 oynamak, film izlemek, maç seyretmek. Odanın şeklini ayarlayabilirsem PC'yi de bağlamak. Belki normal zamanlarda TV de seyretmek. Projeksiyona çok yabancı olduğum için bilmiyorum, belki dahili bir hd uydu alıcısı olursa iyi olur, digiturk hd için. Yoksa da alırız bir tane dert değil.

Led istememin sebebinin lamba ömrü olduğunu söylemiştim. Görüntü kalitesi nasıldır hiç bilmiyorum. 3D işinde ise tamamen tavsiyelerinize göre karar vereceğim. Gerçek 3D olanlar çok pahalı. Ama bütçemize uygun seçenekler olduğunu umuyorum. Takıldığım nokta ise, uygun fiyatlı 3D projeksiyonların LED olmaması, galiba DLP oluyor bunlar. 3D çok şart değil ama olursa da maçları ya da filmleri 3D izlemek nefis olurdu.

Bir de işin HD boyutu var. Full HD mi almalıyım, HD ready yeterli mi? Odanın ölçülerini özellikle bu yüzden verdim.

Ne dersiniz, tavsiye edebileceğiniz bir 3D LED Projeksiyon var mıdır? Ya da beklemem gereken bir model var mı?

Yardımcı olanlara şimdiden teşekkürler

• quote:

Orijinalden alıntı: pikapika

Arkadaşlar,

Arka odam için bir projem var. Acaba 3d led projeksiyon cihazı ne önerirsiniz? Led istememin sebebi lamba ömrünün uzun olması.

Odanın özellikleri şu şekilde. Evin şeklinden ve camın panjurlu olmasından dolayı kapıyı ve panjuru kapadığımda en ufak bir ışık hüzmesi bile girmiyor. %100 karanlık oluyor yani.

Oda dikdörtgen şeklinde. Cam ve kapılar odanın uzun kenarlarına denk geliyor. Dolayısı ile projeksiyon cihahızı bir kısa duvara yerleştirip, karşı kısa duvardan izlemek istiyorum. Kısa kenarın genişliği 2.70 metre. Yüksekliği ise bilgisayar masamdan dolayı tavanda aşağı doğru 1.30 metre. Mecbur kalırsam bilgisayar masamın yerini değiştirip, perdeyi yere kadar uzatırım. Uzun kenar ise 3.30 metre. Yani projeksiyon cihazı perdeden 3 metre uzakta olacak.

Bütçeye gelirsek, işin bu kısmı tamamen belirsiz. Şu anda meteliğe kurşun sıkıyoruz ama birkaç ay sonra kredi ödemem bitecek. O zaman bakacağım ne kadar ayırabileceğime. Ama uçuk fiyatlar düşünmüyorum kesinlikle. Ufak farklar için yüzlerce ya da binlerce dolar fark ödemeye niyetim yok.

Kullanım amacıma değineyim biraz da. Öncelikli amacım PS3 oynamak, film izlemek, maç seyretmek. Odanın şeklini ayarlayabilirsem PC'yi de bağlamak. Belki normal zamanlarda TV de seyretmek. Projeksiyona çok yabancı olduğum için bilmiyorum, belki dahili bir hd uydu alıcısı olursa iyi olur, digiturk hd için. Yoksa da alırız bir tane dert değil.

Led istememin sebebinin lamba ömrü olduğunu söylemiştim. Görüntü kalitesi nasıldır hiç bilmiyorum. 3D işinde ise tamamen tavsiyelerinize göre karar vereceğim. Gerçek 3D olanlar çok pahalı. Ama bütçemize uygun seçenekler olduğunu umuyorum. Takıldığım nokta ise, uygun fiyatlı 3D projeksiyonların LED olmaması, galiba DLP oluyor bunlar. 3D çok şart değil ama olursa da maçları ya da filmleri 3D izlemek nefis olurdu.

Bir de işin HD boyutu var. Full HD mi almalıyım, HD ready yeterli mi? Odanın ölçülerini özellikle bu yüzden verdim.

Ne dersiniz, tavsiye edebileceğiniz bir 3D LED Projeksiyon var mıdır? Ya da beklemem gereken bir model var mı?

Yardımcı olanlara şimdiden teşekkürler

Şu an için piyasada 3D led pj yok. Ancak yeni modeller gelecek. Özellikle 720p Led pj ler gelecek ve bunlar arasında 3D destekli olanlarda çıkacaktır. Ama fiyatları ne olur bilmiyorum. Tahminim 2000 TL civarı (sadece tahmin).

Bütçenizi belirlemelisiniz 720p Pjler sıfır olarak 1300TL den başlıyor. 1080p olanlar ise 2500TL den başlıyor.
    Eğer asıl amaç film ise ve elinizdeki filmler özellikle 1080p mkv ve Bluray olacaksa 1080p bir pj öneririm. Çünkü ekran boyutu büyüdükçe 720p ile 1080p arasındaki farklar daha iyi anlaşılıyor. Ayrıca sessiz ev sinema pjlerini tercih edin. Ses siddeti 29db den düşük olmalı yoksa 2 saatlik bir kullanımdan sonra kafanız şişebilir. Kısık sesle film izleme zor olabilir. (Örneğin gece geç vakit film izlemek gerektiğinde.)
    Ancak elinizdeki filmler 720p ise ve tv yayınlarının (Digitürk HD yayınınında 720p olduğunu düşünürsek ki Dsmart ve teledünya da buna dahil) daha çok 720p olduğu düşünülürse 720p bir Pj de işinizi gayet iyi görecektir. Ps3 hakkında fazla bir bilgim yok ancak ps3 sahibi bir arkadaşımın söylediğine göre oyunların çoğunun 720p olduğuydu.

3D olayına gelirsek şu an piyasadaki 3D destekli pjlerin çoğu 3D özelliği için nvida 3d vision kiti gerektiriyor. Ati-amd ekran kartlarında kullanamıyoruz diye biliyorum. Bu Pjleri ps3 , bluray oynatıcı, digitürk gibi cihazlara direk bağlayamıyorsunuz.(Direk bağlanamıyor derken, bağlarsarsınızda 3D özelliğini çalıştıramazsınız anlamında) Bunun için pj haricinde bir dönüştürücü (optoma ve viewsonic firmalarının convertörleri var) almanız gerekiyor. Ayrıca gözlük içinde para ayırmanız lazım. Tavsiyem eğer 3D özellikli bir pj için hdmi 1.4 girişli olması. Piyasa yeni girecek pjlerde bu özelliği arayın o zaman her türlü cihaza direk bağlayabilirsiniz. Digitürk 3D half sbs formatında yayın yapmaktadır.

Lamba ömrü için konuşursak bu sizin nekadar kullandığınıza bağlı. Örnek olarak Pj yi günde 4-5 saat kullansanız, ayda 120-150 saat yılda 1440 - 1800 saat kullanırsınız.
    Lamba ömrü 5000 saat olan bir Pj işinizi 3 yıl rahat görür. Zaten 3 yıl içinde teknoloji değişecek. (3 yıl boyunca her gün 4-5 saat kullanım)
    Led pjler giderek gelişiyor. Yeni nesil led Pjlerde gayet performanslı gözüküyorlar. 720p lere gelince bir bakmak lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi halken -- 17 Nisan 2011; 18:47:51 >

• Cevaplarınız için çok teşekkürler Halken.

Ben hala Led pj lere daha sıcak bakıyorum. Dediğiniz gibi DLP 3 yıl idare eder ama 20 - 30 bin saat daha cazip görünüyor. Genellikle teknolojiyi yakından takip etmem. Memnun olduğum bir ürün varsa, canını çıkarana kadar kullanırım Bilgisayarım bile 11 yıllık

720p'ler yeni gelecekse native 1080p'ler için epey beklemek gerekecek Bu durumda 720P ve bir converter almak daha mantıklı gözüküyor.

Ses şiddetine çok dikkat edeceğim. Zira oda zaten 3 metre boyunda. Dolayısı ile projeksiyon hemen koltuğumun arkasında, kulağımın dibinde olacak.

Bütçe 2000 - 3000 arası diyeyim. Converter ve gözlük bütçeye dahil değil, onları sonra alsam da olur.
    Bakalım bekleyip göreceğiz.

• Arkadaşlar nolur bana acil yardım edin. Projeksiyonu duvara yansıtcam ama birtürlü uygun boyayı bulamadım. Tecrübe ve tavsiyelerinizi bekliyorum kardeşlerim..
  • Mamadou38,

Benim tecrübem yok ama tavsiyem perde almanız yönünde. Boya ile uğraşacağınıza, bir perde alın 240 x 200. Güzel güzel kullanın, hem sonra istediğin yere taşıma şansınız da olur. En azından benim izleyeceğim yol bu şekilde olacak.
  • 
Sayfa: önceki 187188189190191
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.