Şimdi Ara

PROJEKSİYON CİHAZLARI HAKKINDA SORUSU OLANLAR BURAYA (162. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5.736
Cevap
26
Favori
529.933
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 160161162163164
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: satabaqq

Merhaba,

Projeksiyon cihazini laptopa bagladigimda perdede sadece masaustumdeki foto yansiyor ve herhangi bir pencereyi oraya surukleyerek gorebiliyorum.Laptop ekraninda boylelikle perdedeki goruntuyu goremiyorum. Bu da ozellikle duzeltme islerinde beni cok zorluyor.

Yardimlarinizi rica ediyorum.

Tesekkurler

uzun masaüstü olarak ayarlanmıs yada 2. monitor olarak ayarlı. Bunu ekran kartı ayarlarınızdan düzeltebilirsiniz. Aslında pek çok kimse bu sekilde kullanmayı tercih eder.
  • Arkadaşlar herkese merhaba.

Sitenin forum kısmının projeksiyon cihazları alanında gezmediğim yer kalmadı.

Ancak yine de son kez de olsa piyasadaki güncel cihazlarla ve fiyat-performans konusundaki fikirlerinizi almak istiyorum.

Geçtiğimiz günlerde bir arkadaşımdan Hitachi'nin Cp X1 projeksiyon cihazını ödünç aldım. Evde sinema keyfi yaşamak için. Cihaz 2 yıldır kullanımdaydı. 600 saat lamba ömrü kalmış bir cihaz.

Bu cihazla BR Rip bir mkv dosyasını notebook çıkışlı vga kablo üzerinden 3'e -2 metre boyutlarında koyu karanlık bir salonda direkt şampanya rengi bir duvara yansıtma yoluyla denedim. Sonuç muhteşemdi. (her ne kadar vga üzerinden 1024*768 gitsede.)

Sonuçta ben de bir projeksiyon cihazı almaya karar verdim. Ancak bütçem 900-1100 tl civarında. Kendi ses sistemim var. Perde ise sorun değil.

Kontrast ve A.lümen değerleri sinema seyredimine yeterli olacak ama zifiri karanlık olmayan ortamlarda da performans gösterecek bir cihaz arıyorum. Buradaki yüzlerce kullanıcıda öyle ya da böyle bu tür deneyimleri okuduğum kadarıyla yaşamışlar.

Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum.

Selamlar,

• Full Hd sinema projeksionu almaya karar verdim. Ancak bütçe 2000 TL belki 2300 olabilir.
    Sizce Optoma HD20 mi yoksa Epson EH-TW2800 mü?
    Gerçekçi renkler keskin görüntü ve iyi bir siyah performansı arıyorum. Fan sesi de çok olmasın.
    Seyredeceğim yerde genel olarak zifiri karanlık sağlanabiliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi halken -- 17 Ağustos 2010; 13:56:22 >
  • Merhaba,

Projeksiyonlar da şu ışık süresi midir nedir onu anlamıyorum. Lamba süresi dolunca yeni lamba almak şart mı? Yani 6000 saat gibi bir süresi olan gün 6 ay sonra 300 - 400 lira lamba alarak değiştirilmeli mi? Lamba süresi dolunca ne oluyor bunları merak ediyordum.
  • Evet görüntünün perdeye atılabilmesi için arkadan bir ışık desteği gerekiyor. Lamba da bunun içindir. Bazıları 3000 bazıları 4000 saat gider. Yeni LED teknolojili modellerde 20 000 saate kadar gidiyormuş. Yalnız bu saatler kullanım süresidir. Yani cihaz kapalıyken değil. Acemi olduğunuz için bunu belirtmek istedim.

Bazı firmalar lamba garantisi de verir. Bazıları ya vermez ya da çok sınırlı tutar. Başka sebeplerden de lamba patlayabilir. Lamba fiyatları modellere göre değişir. Alırken lambası pahalı onu da sorsanız iyi olur alacağınız modelin.

Kolay gelsin.
  • Optoma ve EPSON'un bu modelleri arasında özellik olarak pek bir fark görülmesede iki projektör görüntü üretimi teknolojleri ve yapım kalitesi bakımından birbirlerine son derece zıttır.

HD20 DLP teknolojili ve FULL HD bir model olmasına rağmen ofis projektörü yapısının üzerine inşaa edilmiş bir modeldir.

EPSON TW serileri 3LCD teknolojisiyle ise ev sineması kullanıcıları için uzun senelerden beri üretiliyor.Zaten iki ürünü kendi gözlerinizle gördüğünüzde tasarımlarının ne kadar farklı oldukarına şahit olacaksınız.

HD20 tek noktada tercih sebebi olabilir . Günde 4-5 saatin üzerinde kullanılacaksa.
  • arkadaşlar fiyatınıda gözönüne alırsak sizce nasıl bir cihazdır
    kullanım şekli = evde film seyretmek (avi-divx) ve ps3 için

ürün = EPSON_EH-TW450-LCD-PROJEKSIYON

fiyat 1253 T.L.

www.istanbulbilisim.com.tr
    Epson EH-TW450 LCD Projeksiyon
    http://www.istanbulbilisim.com.tr/EPSON_EH-TW450-LCD-PROJEKSIYON,11736.html

• Arkadaslar uzun süredir kullanmKta oldugum pana ax200 projeksiyonunun görüntüsünde bariz pembelesmeler oluştu. İbyi arayıp sorduğumda bunun tozdan kaynaklandığını temizleyebileceklerini söylediler ama ben su an gantepde ikamet ediyorum istanbula gittigimdede yanımda götürmek zor geliyor açıkcası. Sizlerden bu sekilde bir sorunla karşılasan oldumu? Temizleme islemi kısa süreli halledebilecek bir işlemmi acaba merak ediyorum dogrusu.
  • arkadaşlar projeksiyon cihazlarında tv lerde olduğu gibi 50hz 100hz olayı varmı?
    yani hareketli görüntülerde performansları nasıl?
  • Optoma hd66'da 120hz desteği var sanırım o da Nvidia 3d ekran kartlı bilgisayarla kullanmak içinmiş. Onun dışında 50-60 hz bildiğim kadarıyla cihazlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yilmaz07

Optoma hd66'da 120hz desteği var sanırım o da Nvidia 3d ekran kartlı bilgisayarla kullanmak içinmiş. Onun dışında 50-60 hz bildiğim kadarıyla cihazlar.

Yılmaz07

EH-TW5500 sahibi olmamda etkensiniz
    Tsekkürler.

5500 ün kitabında ve sitesinde 120Hz yazmaktadır.
  • Selam dostum,

Rica ederim :) Güle güle kullan .

Forumda tavsiyelerime kulak veren arkadaşlar pişman olmuyorlar. Bu şekilde özelden memnuniyet mesajları alıyorum.

5500'ün native çalışma frekansının 120hz olduğunu sanmıyorum ama en azından destekliyordur yani 120hz gelen sinyali de kabul ediyordur kendi maksimum frekansına indirerek. Ama emin olmak lazım bundan. 120 hz native frequency yazması lazım ama sinema için zaten orjinal resim hızı saniyede 24 karedir. Sinema kameraları bu standartta çekim yapmaktadır. Bunun üstündeki hz.lerde çalışınca cihaz kendisi ara resimler yaratmaktadır. Sinema seyredereken cihazı 24hz (fps) moduna almayı tercih ediyorum şahsen.
  • arkadaşlar epson kopmuş. 1000000:1

WALTER Gregoryyoutube
    EPSON EH-R4000 et EH-R2000 IFA BERLIN 2010
    http://www.youtube.com/watch?v=MKCCEOirTk4

iyiki projektör alımı için acele etmemişim

• buda sony nin 3D projektörü.

http://hd.engadget.com/2010/09/01/sony-announces-vpl-vw90es-3d-projector-at-ifa-2010/

150000:1 le başlamış,3D için çok iyi bir oran bence
  • quote:

Orijinalden alıntı: burak reis

arkadaşlar epson kopmuş. 1000000:1

WALTER Gregoryyoutube
    EPSON EH-R4000 et EH-R2000 IFA BERLIN 2010
    http://www.youtube.com/watch?v=MKCCEOirTk4

iyiki projektör alımı için acele etmemişim

3d özellik 1000000:1 kontrastla birleşince ortaya absürt bir satış rakamı çıkmış.
    bu proj. tam 5 bin avro gibi absürt bi rakamla piyasaya çıkacakmış.

• Yilmaz07

Haklı Olabilirsiniz.
    Ancak ben bu linkten dolayı 120hz dedim.
    "FineFrame interpolation processing technology
    Film is encoded on Blu-ray at 24 frames per second. FineFrame deconstructs and reconstructs these sources for a 1080p frame rate output of up to 120Hz, virtually eliminating flicker and frame-to-frame judder. The 4:4 pulldown function also makes corrections for improperly encoded sources, and features a reverse 2:3 pulldown detection and correction function."

www.epson.com.au
    EH-TW5500 - Epson Australia
    http://www.epson.com.au/products/projector/EH-TW5500.asp

• Link için teşekkür ederim arkadaşım. Sanırım tw5500'ün 120 hz özelliği konusunda haklısınız " Refresh Rate 100Hz or 120Hz (based on input signal) "
    yazıyor.

Selam.
  • Sony kazıkçı firmadır zaten fiyat/performans olarak genellikle kötü ürünler çıkarır. SOny'den iyisi Sony fiyatına hatta daha altına her zaman bulunur
  • LG nin hs201 mi yoksa Optoma ES520 mi desem film izlemek için hangisini seçerdiniz?
  • Hiç birini seçmem !
  • 
Sayfa: önceki 160161162163164
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.