Şimdi Ara

projeksiyon cihaz öneriniz yardım lütfen.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
2.048
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar eğitim danışmanı olarak hem dersanede hemde kendi evimde kullabileceğim gündüz ve gece performansı iyi olan projeksiyon cihaz öneriniz ne olurdu.Laptoptanda sunum yapmak istiyorum.Görüntü kalitesinin gündüz ve gece iyi olması benim için önemlidir.Hiç anlamıyorum bu projeksiyonlardan kaç metreye kadar kaliteli kullanabilirim yanında ne almam gerekli perde almam kaliteyimi arttırır?Evimde tv için kullanacağım.Dersanede laptopdan bağlantı kurarak sunum yapacağım.görüntü açısından kalite arıyorum açıkcası ama fiyat olarak beni yormaması lazım.Evimde kullanırken mediaplayer olarak ne önerirsiniz daha kaliteli olması için?Fikirlerinizi ve yorumlarınıza göre karar vereceğim.Saygılarla.Bana önerilen promacto pro x08 cihazıydı

    Fiyat aralığım:850-1400 arasıdır.



  • quote:

    Orijinalden alıntı: sprhawk

    Merhaba arkadaşlar eğitim danışmanı olarak hem dersanede hemde kendi evimde kullabileceğim gündüz ve gece performansı iyi olan projeksiyon cihaz öneriniz ne olurdu.Laptoptanda sunum yapmak istiyorum.Görüntü kalitesinin gündüz ve gece iyi olması benim için önemlidir.Hiç anlamıyorum bu projeksiyonlardan kaç metreye kadar kaliteli kullanabilirim yanında ne almam gerekli perde almam kaliteyimi arttırır?Evimde tv için kullanacağım.Dersanede laptopdan bağlantı kurarak sunum yapacağım.görüntü açısından kalite arıyorum açıkcası ama fiyat olarak beni yormaması lazım.Evimde kullanırken mediaplayer olarak ne önerirsiniz daha kaliteli olması için?Fikirlerinizi ve yorumlarınıza göre karar vereceğim.Saygılarla.Bana önerilen promacto pro x08 cihazıydı

    Fiyat aralığım:850-1400 arasıdır.

    Tavsiyeye öncelikle projeksiyon cihazı ve televizyonlar farklı şeylerdir diye başlamak istiyorum. Işık altında film seyredeyim diyorsanız 55 yada 65 inç bir TV alın ve projeksiyondan vazgeçin. Evinizde film izlemek istiyorsanız, televizyona bağlanıp maç seyretmek istiyorsanız fiyat/performans aralığında alabileceğiniz en iyi cihazdır Promacto nun yeni modeli PROX08. Bu cihaz Türkiyede muadili bulunmayan, LCOS teknelojiye sahip, gerçek çözünürlüğü 1024 x 768 olup, full HD (1080p) destekleyen, Red Cyan gözlüklerle 3D film izleyebileceğiniz tek cihazdır. O nedenle ev sinemasında şiddetle tavsiye ederim. Gündüz performansı ise diğer Ledler gibi kullanacağınız yere bağlı olarak değişiklik gösterir. Güneş ışığı alan yerlerde, camda perde yoksa hiç bir LED li cihaz size performans sağlamaz. Oda ışığında ortalama görüntü alırsınız. Camlarda perde varsa, yada güneş ışığı almayan fakat normal lamba bulunan yerlerde rahatlıkla sunum yapabilirsiniz. Işık projeksiyon cihazının renklerini öldürür.
    Birde kullanacağınız mesafe çok önemli. Kısa mesafeden 3 metreden oda ışığında rahat 160 cm ekran alırsınız. Birde bu cihaz DLP değildir. Bu cihaz LCOS tur. Yani Likit kristallerin oluşturduğu renkler diğerlerine oranla çok daha doğaldır. Gök kuşağı efekti ve piksellenmede bu özellikleri nedeniyle oluşmaz.
    Ev sinemasında karanlık yada loş ortamda rahatlıkla 5 metreden tabandan ,tavana görüntü kaybı olmadan film izleyebilirsiniz. Bu mesafedende piksellenme yapmaz.Renk kaybı oluşmaz.
    Evinizde kullanacaksanız, bu cihazın zaten kendi media playeri var. Ayrıca bir media player almanıza gerek yoktur. Flash bellekten, sd karttan ve 2tb ye kadar harici disklerden direkt olarak film izleyebilir, sunum yapabilirsiniz.
    Ev sineması için hiç düşünme, hemen al bile derim.
    Perde almak kaliteyi tabiki artırır. Fakat kaliteli bir perde 500-600 euro civarı. Bence evinde ortam varsa, beyaz, saten, mat boya ile boyayacağın duvar çok yeterli.




  • Teşekkür ederim.Store perde yapıyorum sınıflara güneş ışığı çok girmiyecektir.Bu cihazı aslında denemek istiyorum almadan önce ama bulunduğum yerde bu cihazdan yok malesef.
  • eğer mobil olarak kullanılacaksa alacağınız cihaz yakın mesafe olmalı, her gittiğiniz yerde projeksiyon-perde arasındaki mesafeyi açamayabilirsiniz, tavsiyem yakın mesafe bir cihaz almanız, ve alacağınız cihazda aramanız gereken özellikler, 3000 AL ve üstü olması, eğer evde de izleyecekseniz HD 1280x720 ve üstü cihaz olması, 3D meraklısı iseniz aktif shutter DLP 3D olması gerekmektedir, iş tanımınıza göre bence en iyi cihaz OPTOMA GT750XL gibi duruyor, tercih sizin,
  • Marka, model önemli değil. Ev sineması ayrı bir konseptir. 800-1600 ansilümen aralığı ev sineması için ideal olan aralıktır. Bu aralığın üstü gözlere zarardır. Ayrıca yüksek ışık kontrastı öldürür, detayları boğar. Ev sineması için ayrıca DLP değil, LCD paneller önerilir. DLP ler dönen bir çarktan elde edilen yapay renkler sunar size, fakat LCD ler likit kristallidir ve renkleri DLP lere oarnla % 100 daha doğaldır. İlla civa lambalı bir cihaz alınacaksa EPSON EH-TW4400 tavsiye edilir, hiç olmazssa 3LCD çok berrak bir cihazdır. Bu cihazda DLP ler gibi piksellenme olmaz, gök kuşağı efekti yaşanmaz, renklerde tuhaflık hissedilmez. Ev sineması için ideal bir cihazdır. Çok dikkatli olmak şartıyla işlerinizdede kullanabilirsiniz. Bir yerden bir yere taşırken çok dikkatli olun. Lamba telliri çok hassastır. Özellikle işiniz cihazla henüz bittiyse, yani cihaz hala sıcaksa mümkünse sarsmayın, taşımayın. Lamba telleri çıt diye gidebilir aniden.
    Ev için lambalı alacaksanız 3LCD bir cihaz, LED li alacaksanızda LCOS teknolojiye sahip bir cihaz alabilirsiniz.
    Sunum için yüksek ışık gücüne ihtiyaç duyarsanızda DLP tercih ediniz.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: sprhawk

    Teşekkür ederim.Store perde yapıyorum sınıflara güneş ışığı çok girmiyecektir.Bu cihazı aslında denemek istiyorum almadan önce ama bulunduğum yerde bu cihazdan yok malesef.

    Dostum ev için % 100 tavsiye ederim. Ben aldım çok memmunum. Ev sineması olarak kullanıyorum, sıkıntı yok. Fiyat/performans aralığında en ideal cihaz diyebilirim. Çok özellikli. Ben aldıktan sonra kampanya yaptı İstanbul Bilişim :( Şimdi 1 adet HDMI kabloyla, 2 adet 3D gözlükte hediye veriyorlarmış:( Sağlık olsun ne yapalım :))) Işık altında Led lerin hepsinin performansı düşük. Güneş ışığını kesemeyeceksen projeksiyon alma, yada 3000 ansilümen ve üstü bir cihaz al.

    http://www.istanbulbilisim.com.tr/pro-x08-lcos-led-promacto-projeksiyon-en-ucuz-fiyatlari,31461.html

    Ben 885 TL ye almıştım 12 ay vadeli. Burada 829 TL 12 ay vadeli. Neyse kısmet diyelim artık :)




  • Store perdelerimi gün itibariyle taktırdım.Odaya gün ışığı oldukça az giriyor.özel ders vereceğim için promacto cihazını tahtaya yansıtacağım.İşimi görürmü sizce sayın üstadlar.Burdaki elektronikçi acer p1100 C yi al diyor benden.Kararsız kaldım artık bir an evvel almak istiyorum.

    Ölçülere göre sizce ne önerirsiniz?
    Sınıf 1

    Tahta yüksekliği 1.50 eni 2.00

    Duvar yüksekliği 2.80 ( yalnız önünde bir kiriş var onun yüksekliği 2.30 )

    Duvar eni 4.00

    Sınıf 2

    Duvar eni 2.70

    Duvar yükseliği 2.80

    Tahta eni 2.00

    Tahta yüksekliği 1.50


    Tahtaya yansıtmamda bu ölçülerde herhangi bir sıkıntı yaşarmıyım.(Duvar askısı yapmıyacağım seyyar yapacağım için bunuda göz önünüze almanızı isterim.)
  • Yardım edebilecek.
  • Hocam fiyatı baya yüksek benim için 800-1000 arası bişey arıyorum.promacto benim işimi görmez mi ? Hem dersane hemde ev için.
  • Üstadlar önerilerinizi bekliyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sprhawk

    Hocam fiyatı baya yüksek benim için 800-1000 arası bişey arıyorum.promacto benim işimi görmez mi ? Hem dersane hemde ev için.

    Ustat gercekten iyi niyetle yazıyorum uğraşma bu çöplükler Le al bı infocus x9 ikinci el 800 tl gibi bak keyfine bu saydıkların cop

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Araştırayım hocam o zaman dediğiniz cihazın 2.elini.Teşekkürler.
  • bendeki epson tw450 hd projeksiyonumu satıyorum.satma amacım tv almak.2500 ansilümel ve hd 720p çözünürlüğündedir.sunum için işinizi fazlasıyla görür.
    fiyatı 850 tl ye düşürdüm.ilgilenirsen pm at
    http://forum.donanimhaber.com/m_62651948/mpage_1/f_/key_//tm.htm#62670945
  • Valla üstad hem dersane için hemde ev için kullanıcam cihazı güneş ışığı fazla girmiyor.
    Fazla anlamıyorum hangi cihazı alacağımı bilemiyorum.Herkes farklı bir cihaz öneriyor.Promactomu-OPTOMA HD600 X ,epson tw450,İnfacoux x9 mu hangi cihazı alacağımı bilmiyorum benim işimi görmesi lazım hem dersanede hemde evde.

    Ölçülere göre sizce ne önerirsini
    Sınıf 1

    Tahta yüksekliği 1.50 eni 2.00

    Duvar yüksekliği 2.80 ( yalnız önünde bir kiriş var onun yüksekliği 2.30 )

    Duvar eni 4.00

    Sınıf 2

    Duvar eni 2.70

    Duvar yükseliği 2.80

    Tahta eni 2.00

    Tahta yüksekliği 1.50


    Tahtaya yansıtmamda bu ölçülerde herhangi bir sıkıntı yaşarmıyım.(Duvar askısı yapmıyacağım seyyar yapacağım için bunuda göz önünüze almanızı isterim.)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.