Şimdi Ara

Progressive Rock

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
51
Cevap
1
Favori
1.964
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evet arkadaşlar bu topici çmamda ki en büyük amaç yeni nesile iyi bir şeyler öğretmek, sanatı öğretmek...

Progressive Rock nedir: Progressive sözcüğü ileri düzey anlamına gelmektedir. 1968 yılının sonlarına doğru, 2-3 dakikalık aşk şarkılarını bırakıp hayata dair her şeyi anlatan ve müzik içersinde hemen hemen tüm enstrümanları kullanan bir müzik türüdür. Bazı sitelerde progrock için classic, baroque müzik ile amerikan rock'ının karışımı sonucu çıkmış bir müzik türüdü olarak geçmektedir. 1970 li yılların başında avrupayı rock and roll çılgınlığından koparan ve kendi dünyasına çeken bu müzik türünü derinlemesine incelemek istedim.

Peki bu progrock'ın diğer müzik türlerine göre özellikleri nelerdi.
    1. Parçaların uzun oluşu (10 dk ve daha yukarısı)
    2. Enstrümanların en iyi şekilde kullanılamaları
    3. Hayat, yaşam tarzlarını dünyayı hatta ve hatta evreni anlatmaları.
    4. İyi bir alt yapı (Müzik bilgisinin iyi olması)
    5. Muhteşem ve doğaçlama şarkılar
    6. Sözlerin bir şiir gibi akıcı olması

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi progrock -- 5 Eylül 2019; 14:52:53 >

• senin actıgın progrock topici vardı bi aralar noldu ona yaw
  • progrock yürü be senin arkandayım yaz hoca bilgilendir milleti benim oyum sana
  • progrock,insanlara-ne!...grubuna da metal diyosan kalk git şudan!! tarzı ile yaklaşmamanız ne kadar güzel bir davranış
    bütün kişiler(imkansız olsa da)sizin gibi duyarlı olsa forumun kalitesi yükselir diye düşünüyorum
  • gelişebilen müzik demektir.
  • TOOL ve OPETH gibi uçuk ve mükkemmel gruplarıda unutmamak lazım.
  • Dream Theater benim favorim ama şunu diyim hemen araya Dt progresif metal rock diiil gruptakilerin hepsi virtüöz(james labrie haricinde solist olur kendisi ) tavsiye ederim herkese
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    metal/rock radyo frekansı?
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • sağolun arkadaşlar. pain of salvation, dt gibi gruplar progressive metal yapmaktalar. Yalnız pink floyd forumuna mesaj yazan ve pink floydu en iyi progrock diye adlandıran arkadaşlar niçin buraya bir kaç söz yazmıyorlar. Yoksa progrock müzik türünü şimdi mi öğreniyorlar?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi progrock -- 5 Eylül 2019; 14:53:30 >
  • Zaten progressive müzisyenlerin hepsi birer virtuozdur. Bakınız Fusion türüne....
  • dead soul tribe tavsiye ediyim bende hatta bunun solisti ayreonun son albümünde de varı yanlıs hatırlamıyosam
  • ben de bu sıralar The Tangent dinliyorum.tavsiye ederim.Bu arada Pain Of Salvation ı sözlerini anlayarak dinlemek gerekiyor.anlamak için.gerçi tüm progressive yapılarda bu geçerli ama mesela, bazısı biraz daha virtüöz olayına dalıyor.bence orada ruh kayboluyor.herşeyin tadında bırakılması iyidir.illaki çok teknik, çok deli çalacağım diye kasıp şarkıdaki ruhu kaybediyorlar.Mesela DT nin son çalışmalarında bu bariz olarak hissedilmeye başlandı.halbu ki POS da herşey yerli yerinde ve tadında bırakılmış.adamların ilk albümü (Entropia) bile bir klasik sayılabilir.bu da onların ne kadar yetenekli ve bu müziğe ruh katan ve katabilecek insanlar olduklarını gösterir.bence son yıllarda gelmiş en iyi grup POS dır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Trigresive -- 28 Haziran 2006; 14:03:55 >
  • Progressive müziğe gönül vermiş arkadaşlar nerelerdesiniz?Hadi biraz canlandıralım topiğimizi.Mesela herkes dinlediği grupları paylaşsın.böylece dinlemediğimiz veya duymadığımız grupları da tanıma fırsatı buluruz.
  • Progressiveciler de var burada!!!Süper...Aslında Progressive Rock&Metal diye bu başlık düzeltilse daha bir hoş olur.Prog.rock,prog.metalin babasıdır ne olsada...Progressive müziğin her türünü bir konuda tartışmak daha güzel olur.

@Trigresive:The Tangent hangi albümlere taktın bu aralar?Çok sapık bir prog.rock grubu o...Bende A Place In The Queue var,hala tam içine giremedim.Jazz etkileri süper...

Ben daha çok Progressive Metal'e yakın olsamda elimden geldiğince Progressive Rock gruplarını da dinliyorum.Rush,Pink Floyd,King Crimson,Genesis,Yes,Jethro Tull gibi babalara saygı duymamak ayıptır.

Progressive Metal'de benim en çok sevdiğim grup Dream Theater'dır.O adamların elinden çıkan herşey üstündür bence...Kimileri "duygusuz" diyor ama asla katılmıyorum.

Progressive Rock gibi Progressive Metal'de bölünmeye başladı aslında...Extreme Progressive Metal,Avant-Garde Progressive Metal gibi alt türler oluştu.Opeth mesela Extreme Progressive Metal'in en önemli isim şu an...Opeth'in müziği brutal vokal ve Death Metal etkisi nedeniyle çoğu kişiye zor geliyor ama adamların müziği o kadar derin ki,anlamak için bile uzun süre gerek...

Benim dinlediğim gruplardan aklıma gelenler...
    -Dream Theater
    -Opeth
    -Pain Of Salvation
    -Age Of Silence
    -Andromeda
    -Arcturus
    -Atrox
    -Beyond Twilight
    -Cloudscape
    -Comma(Dağılmı bir grubumuz,Türkiye'de işini iyi yapanlardandı)
    -Confessor
    -Cynic
    -Dead Soul Tribe
    -Devin Townsend
    -Dreamscape
    -Enchant
    -Ephel Duath
    -Evergrey
    -The Flower Kings
    -Garden Wall
    -Green Carnation
    -Ice Age
    -Images Of Eden
    -In The Woods
    -Kayo Dot
    -Lemur Voice
    -LTE
    -maudlin Of The Well
    -NovAct
    -Pagan's Mind
    -Pantommind
    -Porcupine Tree
    -Power Of Omens
    -Fates Warning
    -Queensryche
    -Redemption
    -Riverside
    -Sieges Even
    -Shadow Gallery
    -Savatage
    -Solefald
    -Spiral Architect
    -Symphony X
    -Threshold
    -Tool
    -Stonehenge
    -Tim Donahue
    -Wastefall
    -Vanden Plas
    -Vintersorg
    -Winds

Şimdilik benden bu kadar...Herkese saygılar...

• quote:

Psyhdelic Rock: Şimdi pink floydcular gelsin burayı doldursun ...

yalnış Yazmışsın

Pink Floyd: Şimdi Psyhdelic Rockçılar gelsin burayı doldursun.
    demen lazım zira ben onların Progresifin bir dalı değil yaratıcıları olduğunu düşünüyorum. onlarla doğdu gibi bişi.

SAKIN YORUM YAZMAYIN
  • The tangent eclectic prog yapmakta. Roine Stolt (flower kings, solo) yine her zamanki gibi üstadlığını konuşturmuş. Davuldada flower kingsin eski davulcusu zoltan czsorz var. Ama sakın tangente progressive metal falan demeyin haman haaa!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi progrock -- 5 Eylül 2019; 14:54:39 >
  • @Tearsofshadows:ben de şu anda The World That We Drive Through albümüne takmış durumdayım.bence de süper bu adamlar.zaten tek bu albümleri var bende.herkese tavsiye ederim.Eğer bu albümlerini de dinlediysen,ikisini karşılaştırabilir misin?

Ayrıca kesinlikle Pain Of Salvation,şu anda DT den daha iyi müzik icra ediyor.Tabii DT nin ilk dönemleri, A Scene From a Memory albümlerine kadar gerçekten çok iyi,hakkını vermek lazım.Neal Morse'un One albümünü de tavsiye ederim eğer dinlemediyseniz.O albümde Portnoy en iyi performanslarından birini çıkarmış bance.Opeth konusunda ise tearsofshadows a katılıyorum.belki değişik bir yapıları var ama emek verdiğinizde gerçekten çok iyi parçalara imza attıklarını görebiliyorsunuz.Bu arada Tool'un son albümünü dinlemedim daha,çok merak ediyorum.O adamlarda başka bir dünyadan gibi sanki.Lateralus çok manyak bir albümdü

@Progrock:The Tangent'i dinleyipte prog.metal olduğunu iddia eden zaten hiç müzik dinlememiştir.Adamlarda resmen jazz esintileri var.Bu arada orjinal albümlerini nereden buluyorsunuz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Trigresive -- 29 Haziran 2006; 9:35:16 >

• Reine Stolt son The Tangent albümünde yoktu,yerine solo albüm yapmış.Dinleyen var mı?
  • valla normal albümlerini bile bulamıyorum ki,solo albümlerini bulabileyim
  • Albüm bulmak işi vallaha karın ağrısı...Amazon'dan falan getiriliyor çoğu albüm...De ben her zaman oradan alışveriş yapamıyorum.

Tool'un son albümü bende dinlemedim.Lateralus'tan sonra beklentim yüksek,bakalım nasıl olmuş???

The Tangent'in sadece son albümü dinledim bende...The Tangent'e "metal" demek fazla abes olur,adamların müzik içindeki "progressive rock" özelliğini bağırıyor resmen...
  • Acaba İstanbul'da var mıdır?Şu akmar pasajından bahsediyorlar.orada bir yer varmış,hammer müzik miydi neydi?belki orada bulunabilir.Şeytan diyor gir indir internetten ama sanata saygı işte napalım
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.