Şimdi Ara

Programlarım (gereksiz olanlar hangileri sizce?)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
1
Favori
1.219
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • tv. almaktan vazgeçince yaklaşık 1 ay önce aldığım bilgisayarımdaki yüklü programlar şunlar. Sizce hangileri gereksiz ve hangi programlar da olmalı? (Tercihim ÜCRETSİZ olanlar.)

- Gerekli Windows programları (messenger, Outlook, Java, thunderbird, net framework, visual studio vb...)
    - Microsoft Office 2007
    - Open Office 3.3
    - U torrent
    - Ad-Aware
    - Avira free antivirüs
    - Zone Alarm
    - Mozilla Firefox (ve Noscript eklentisi)
    - Internet Download Manager
    - Orbit
    - Picasa 3 - Ifranview - Photoscape - Paint.Net (resim ve fotoğrafa özel ilgim olduğu için bunlar yeterli)
    - CcCleaner
    - Advanced System Care 5
    - AIMP 2
    - Essential PIM
    - Notepad ++
    - EXA Radyo
    - Klip Tv
    - Auslogics Disk Defrag
    - Adobe Flash Player
    - K Lite Codec pack
    - Gom Player
    - VLC Player
    - KM Player
    - Adobe Reader
    - Winrar
    - Daemon Tools Lite
    - CD Burner XP
    - BurnAware
    - Turing sözlük
    - Google Earth
    - VirtualDub (video düzenlemek için)
    - Format Factory (video dönüştürme)
    - Mozilla Thunderbird
    - Time Adjuster (altyazı için)
    - TeraCopy
    - Speccy
    - Revo Uninstaller
    - Recuva
    - Ares

İyi bir sistemim var (İ7 işlemci, 8 gb ram, gtx 570 ekran kartı), sanırım bu kadar program bilgisayarımı ileride de zorlamaz ve kasmaz .

siz ustalardan ricam benim hangi önemli "işlevi" unuttuğumu belirtmeniz. Yani hangi olmazsa olmaz ayağı ve programı atlamışım? (Dosya Yedekleme ve şifreleme, 3D uygulamalar, web adresi yaratma ve başka pclere bağlanma haricinde...) Yardımcı olursanız çok sevinirim.

• şunları sil:

1.ofis 2007 varken open ofis gerekmez. open ofis sil. bulabilirsen ofis 2010 yükle. 2007 de sil.

2. ad aware sil. yerine malwarebytes antimalware 1.60 yükle. parasızdir ve üstüne yoktur.

3. firefox 10 beta 2 turkçe yükle. şu eklentileri yükle: video download helper (hemen her siteden video ve müzik indirir), **** plus (sitelerdeki reklamları yok eder),
    flashblock (sitelerde kendi kendisine oynayan gereksiz reklam flsh videoları keser), flagfox (açtığın sitenin hangi ülkede olduğunu gösterir), colorful tabs (renkli sekme),
    nosquint (sitelerdeki harfleri büyütür), better privacy (firefox kapatırken çerezleri siler).

4. internet download manager sil. gereksiz. vidoe download helper işini görür ya da firefox kendi indiricisi.

5.orbit sil.

6.aimp2, klite kodec, gom player, vlc player, kmplayer derhal sil.www.dvbsupport. net ten potplayer uygulama dosyasını ve güncemesi indir ve kur. üstüne yoktur. hemen her ses
    ve görüntü biçimini ek bir kodek paketi istemeden çok kaliteli olarak oynatır. ancak directx diye bir yazılımı da yüklemen gerekiyor. gugılla bul, kur. dış görünüm (skin) olarak km2 kullan. zayıf bilgisayarlarda dahi potplayer, yüksek çözünürlüklü filmeleri oynatır. km player filan yapamaz. denedim, biliyorum.

gom playerde casus var. ne film ve müzik oynatırsan ana firmasına bildiriyor imiş. vlc ise çok çirkin.

7. cd burner xp ve burn aware bence silinmeli. yerine ashampoo burning studio 6.80 yükle. parasızdır ve hemen her disk yakma işini çok iyi görür.

8. format factory iyi de bende çok sorun çıkarttı. kitlendi. habire fail (başarısız) dedi. sildim. yerine muhteşem bir video, ses ve dvd dönüştürücü olan wondershare video
    converter ultimate 5.7.1 yükledim. ilacı ile birliktewww.softarchive.net ten indir.

9. adobe reader!!! derhal sil! 200-250 megabyte tutan, bilgisayarı yavaşlatan bir PDF okuyucudur. yerine parasız foxit reader 5.13 yükle. 38 megabayttır ve çık hızlıdır.

10. radyo olarak radiosure yükle. parasızdır. dış görünüm olarak euphoria.rsn ya da beelze-v1.rsn kullan. 21 bin yabancı ve yerli radyo bulur sana. tıkla, dinlediğin şarkıyı
    kaydeder. bundan iyisi yok.

şimdilik bu kadar. sil-yükle işlemlerinden sonra ccleaner ile bi temizlik yap. sonra da disk birleştiricini çalıştır.

kolay gelsin.

• Çok teşekkürler serona. Gayet faydalı oldu benim için.

Bu arada Office 2010 maalesef ücretli diye biliyorum, o yüzden ücretsiz olana dek yüklemeyi düşünmüyorum. Ama Open Office'yi siliyorum.
  • Ares.
    Virüs çöplüğünden başka bir şey değildir. 2006'da altın çağını yaşıyordu şimdi Limewire de yasaklandığı için herkes bu yazılıma akın etti. Torrent bilgisi olmayan birinin kullanması gereken bir program olarak açıklanabilir. Ama Ares'in yaptığı her şeyi hatta daha fazlasını Torrent camiası karşılar zaten, başını yakmadan silmeni öneririm.
  • Böyle yazdığına göre bir bildiğin vardır muhakkak, Ares'i de silinmek üzere not alıyorum. Teşekkürler.

Bu arada Orbit'i silersem çok şey kaybeder miyim? Yani ileride bir film indireceğim zaman beni etkilemez değil mi?
  • serona hocam bir sorum olacak.

Uyarınız doğrultusunda Adobe'yi silip Foxit Reader'i yükledim. Gerçekten çok hızlı, boyutu da daha küçük.

Ama her PDF açılışı öncesi bir seçenek geliyor önüme. Birlikte aç ya da sabit diske kaydet seçenekleri. Dosyaları kaydetmek değil de sadece okumak istediğim için birlikte aç diyorum. Açıyor ama bir yandan da o indirilenler sırlamasına ekleniyor.

Sorum şu: Bu PDFler benim diskime kayıt oluyor mu, olmuyor mu? Onlarca PDF dosyasının bilgisayarımın hafızasında ya da kuytu köşelerinde boşuna yer kaplamalarını istemiyorum çünkü.
  • quote:

Orijinalden alıntı: karşıyakalı88

serona hocam bir sorum olacak.

Uyarınız doğrultusunda Adobe'yi silip Foxit Reader'i yükledim. Gerçekten çok hızlı, boyutu da daha küçük.

Ama her PDF açılışı öncesi bir seçenek geliyor önüme. Birlikte aç ya da sabit diske kaydet seçenekleri. Dosyaları kaydetmek değil de sadece okumak istediğim için birlikte aç diyorum. Açıyor ama bir yandan da o indirilenler sırlamasına ekleniyor.

Sorum şu: Bu PDFler benim diskime kayıt oluyor mu, olmuyor mu? Onlarca PDF dosyasının bilgisayarımın hafızasında ya da kuytu köşelerinde boşuna yer kaplamalarını istemiyorum çünkü.

zaten bilgisayarına kayıtlı olan bir pdf dosyasını açmak istediğinde, o dosyaya tıkla, kendiliğinden foxit ile açılır. yeni indirmen gereken bir
    bir pdf dosyası varsa, 'sabit diske kaydet' ile aç. inen yer olarak masaüstünü seçersen kolayca bulursun. o pdf dosyasını okuduktan sonra
    ister sil, ister D ye filan taşı.

• Anladım çok sağ ol.

Son olarak bir sorum daha olacak..

Bazen kimi çöp dosyaları silemiyorsunuz, hata uyarısı veriyor ve silinmiyorlar. Ben de az önce bu konuda faydalı denilen Unlocker 1.9.1 programını yükledim ama hiç bir şekilde çalışmıyor ve açılmıyor program.

İşletim sistemim Win 7 64 Bit.
  • http://www.brothersoft.com/unlocker-64-bit-download-60547-s1.html

Sorun çözüldü, bu siteden 64 x olarak indirince çalıştı. Bu da demek oluyor ki, yerli sitelerdeki 64 ile uyumsuzmuş. Üç gündür ne yaptıysam silemediğim çöp dosyayı sildi.

"Unlocker"i herkese şiddetle tavsiye ederim. Bu kadar geç keşfettiğime pişmanım.
  • quote:

Anladım çok sağ ol.

Bazen kimi çöp dosyaları silemiyorsunuz, hata uyarısı veriyor ve silinmiyorlar. Ben de az önce bu konuda faydalı denilen Unlocker 1.9.1 programını yükledim ama hiç bir şekilde çalışmıyor ve açılmıyor program.

Silmekten kastınız program ekle kaldırdan,programı kaldırdıktan sonra halen o listede görünüyor olması mı?
    Eğer öyleyse en uygun araç ccleaner;

Sağ taraftan girdiyi sil diyerek sorunu çözebilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: LuX Aeterna

quote:

Anladım çok sağ ol.

Silmekten kastınız program ekle kaldırdan,programı kaldırdıktan sonra halen o listede görünüyor olması mı?
    Eğer öyleyse en uygun araç ccleaner;

Sağ taraftan girdiyi sil diyerek sorunu çözebilirsiniz.

İlginiz için teşekkürler.

Benim kaldıramadıklarım daha bir kuytuda kalan çöp programlar. Proglam ekle kaldır ya da ccleaner menüsünde görünmeyen programlar yani.

Ana programı kaldırıyorum ama o programa dahil bazı dosyalar kalkmıyor. Kaldırmak isteyince "windows gezgininde çalıştığı için kaldırılamıyor, sonra tekrar deneyin" türünden uyarılarla karşılaşıyorum.

Ama üstte de yazdığım gibi Unlocker derdimi kökten çözdü.

• Ares , Openoffice , 3 tane video oynatıcı var GOM , VLC , KMPlayer bunlardan ikisini sil biri kalsın. Ad-aware sil.
  • Open office sil
    Gom Player VLC Player KM Player şu üçünden birini sil hatta üçünü sil splash player kur.
    Aresi sil torrent ve müzik sitelerinden faydalanırsın çok gereksiz.
    Daemon Tools Lite yerinede power iso yu öneririm daha hafif.
  • Cevaplar için çok teşekkürler.

Power Iso güzelmiş ama ücretsiz değilmiş, deneme sürümü. Ben ücretsiz programlar arıyorum.

Splash Playeri nette arattım, hakkında güzel yazılar çıktı. HD olmayan videoları da iyi gösteriyorsa favorim olabilir.

Yalnız ismi lazım değil bir sözlükte Splash ın ATİ ekran karlarıyla daha randımanlı çalıştığı yazılmış. Benim kart Nvidia gtx 570.
  • Bir de bu Splash Player'in "capture yakalama" özelliği var mı? Bu benim için çok önemli. Eğer yoksa boşuna indirmiş olmayayım.

Ücretsiz olanı için soruyorum tabi.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.