Merhaba C# ile ortalama 2 yıldır uğraşıyorum birisi bana şu programı yap derse yapabiliyorum ve para da kazanabiliyorum fakat bir şey eksik hissediyorum githubtan bir şey indiriyorum adam c# ile değilde tanrıların dilinde yazmış gibi hayır uğraşmamızlıkta yapmıyorum tüm Türkçe kaynakları yiyip yuttum diyebilirim fakat ne yapmalıyım işin ehli olanlar bir el atarsa çok sevinirim. |
Programlamada temelden sonrası
-
-
Hangi programları yazdın?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: crux07
Hangi programları yazdın?Taksit uygulaması, Restoran uygulaması, Roket Menzil, Stok Takip, Raporlar Uygulaması vs... Çok klasik şeyler yaptım kısacası galiba sıkıştığım noktada bu olsa gerek.
-
Hocam emeğe saygı ama youtube üzerinden c# a başlayan herkesin yapabileceği şeyler. Mobil oyun projesine başla bir derim.
quote:
Orijinalden alıntı: crux07Hocam emeğe saygı ama youtube üzerinden c# a başlayan herkesin yapabileceği şeyler. Mobil oyun projesine başla bir derim.
Hocam size sormak isterim C# ile bunlar harici başka ne noktaya gelebilirim ki? Galiba çok kıt bakış açılıyım. Mobil oyunları denedim ama çok fazla teknik iş gerekiyor, teknik derken yazılımla alakası olmayan grafik tasarım vesaire, ama belki de dediğim gibi benim kıt bakış açımdandır. Tavsiyeniz var mı inceleyebileceğim bir kaynak vesaire? Bir de WPF hakkında ne dersiniz?
-
Şuan sektörde C# ağırlıklı olarak 2 alanda kullanılıyor.
1. .net core
2. Unity oyun motoru
Mutlaka masaüstü gibi diğer alanlara da çalışanlar vardır ama bunlar kadar yoğun değil.
Sana tavsiyem bu iki alandan birini seç ve o tarafa yoğunlaş.
Design patternleri ve yaygın anti-patternleri iyi öğrenirsen githubda gördüğün kodlar tanrısal gelmez.
Kod kalitesi hakkında bolca araştırma yap, alışkanlık kazanmaya çalış.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akasha_Ether -- 26 Eylül 2021; 0:15:6 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
tüm Türkçe kaynakları
quote:
Orijinalden alıntı: Akasha_Ether
Şuan sektörde C# ağırlıklı olarak 2 alanda kullanılıyor.
1. .net core
2. Unity oyun motoru
Mutlaka masaüstü gibi diğer alanlara da çalışanlar vardır ama bunlar kadar yoğun değil.
Sana tavsiyem bu iki alandan birini seç ve o tarafa yoğunlaş.
Design patternleri ve yaygın anti-patternleri iyi öğrenirsen githubda gördüğün kodlar tanrısal gelmez.
Kod kalitesi hakkında bolca araştırma yap, alışkanlık kazanmaya çalış.Tamam şimdi kafamda bir şey şekillenmeye başladı :D Benim gibi tek vasfı windows form uygulamaları olan birisine ve günümüz Türkiye şartlarını göz önünde bulundurursak hangisi tavsiyeniz olur?
-
yapay zeka uygulamalarına yönel, c# para kazanmak için kullan ,blockchain üzerine uzman ol
-
Biraz oyunlara yönelirsen farklılıkları görebilirsin. Ya da büyük projelere de girmeye çalışabilirsin. Github olsun, şirketlerinki olsun. Oyun olarak projeler zorlayabilir ama çok şey öğretir. Büyük projeler de öyle ama işte araştırıp bakmak lazım proje olarak.
quote:
Orijinalden alıntı: fsh77yapay zeka uygulamalarına yönel, c# para kazanmak için kullan ,blockchain üzerine uzman ol
Çok doğru diyorsunuz aslında fakat yapay zeka uygulamlarında kısa vadede nasıl bir artılar uzun vadede nasıl artılar görebilirim? Blockchain üzerine de C++ çalışmam gerekli diye biliyorum fakat Türkçe kaynak bulamadım ne yapabilirim her türlü parayı kıymaya hazırım yeter ki kendime bir yatırımım olsun. Muhammed Mastar'ın C++ kitabını aldım algoritma dışında pek bir şey göremedim.
-
Database kullandın mı projelerinde?
Backend rest web api geliştir database bağlantısı ile.
Front end projesi oluştur backend serverine istek at siteyi öyle geliştir.
Bunları yaparken best practices uygula.
Dependency injection. Repository pattern falan kullan.
Entity framework öğren.
Windows form çöp günümüzde. Artık herşey web.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: 07kubi07
Database kullandın mı projelerinde?
Backend rest web api geliştir database bağlantısı ile.
Front end projesi oluştur backend serverine istek at siteyi öyle geliştir.
Bunları yaparken best practices uygula.
Dependency injection. Repository pattern falan kullan.
Entity framework öğren.
Windows form çöp günümüzde. Artık herşey web.Database kullandım ASP.net uygulamaları vesaire geliştirdim. Değerli tavsiyeleriniz için teşekkür ederim ama ben kendimi size karşı tam açıklayamamış olsam gerek ben daha çok şuan 4 yolda kalmış gibi hissediyorum ama nereye gideceğimi de bilmiyorum. Proje geliştireyim desem neye göre geliştirecem onu bile çözemedim insanlar bir şey istiyor yapıyorum eyvallah da yazılım bu mu ki?
-
quote:
Orijinalden alıntı: Chewy35_TRDatabase kullandım ASP.net uygulamaları vesaire geliştirdim. Değerli tavsiyeleriniz için teşekkür ederim ama ben kendimi size karşı tam açıklayamamış olsam gerek ben daha çok şuan 4 yolda kalmış gibi hissediyorum ama nereye gideceğimi de bilmiyorum. Proje geliştireyim desem neye göre geliştirecem onu bile çözemedim insanlar bir şey istiyor yapıyorum eyvallah da yazılım bu mu ki?
Alıntıları GösterBu işi hep Türkçe kaynaklar kullanarak yapmışsan İngilizce öğrenmeye zaman ayırabilirsin.
Yazılım Türkçe değildir. Udemy kursu satan Türkleri takip ediyorsan etme. Bir yerden sonra ilerleyemezsin.
-
quote:
Orijinalden alıntı: 07kubi07Bu işi hep Türkçe kaynaklar kullanarak yapmışsan İngilizce öğrenmeye zaman ayırabilirsin.
Yazılım Türkçe değildir. Udemy kursu satan Türkleri takip ediyorsan etme. Bir yerden sonra ilerleyemezsin.
Alıntıları GösterŞuanda olduğu gibi olsa gerek :D Var mı ingilizce kaynak tavsiyeniz?
-
.net core
Ve bunun yanında Java / spring boot
Bu yeteneklerle Türkiye’de rahat yaşarsın
yabancı kurslar var udemy de onlardan başla ingilizceni geliştir kitap al kurslar sana belli bi rota çizer sonrası sana kalmış blockchain de gelicek var nft vb teknolojileri öğren udemy de kursları var yabancı kurslar var ufak bir arama ile bulursun
-
Hocam basitten başlayarak git ama şunu önereceğim.
Temel bile olsa yabancı kaynak kitaplarını aç bir bak oku, ingilizcem yok diyorsanda çevir internette çok güzel dijital kaynaklar var e kitaptan, slayta, makaleye kadar bir çok şey bulabilirsin.
Mesela tasarım desenlerini öğren, yazılım geliştirme süreçlerini öğren, asp.net mvc üzerinde katmanlı mimari yapmaya çalış. Bunun yanında Ian sommerville'in yazılım mühendisliği kitabını inceleyebilirsin Türkçesi D&r gibi yerlerde var ben zamanında baya ucuza almıştım kütüphanede duruyor kitap full sözel ve temel olarak sistemlerin nasıl tasarlanacağını akış şemaları ile anlatan bir kitap.
Sonrasında yukarıda denildiği gibi .net core'a giriş yapabilirsin ki asp.net'in .net core desteği mevcut MVC tasarım deseniyle web siteleri yapabilirsin veya mobil uygulamalar geliştirebilirsin MVP tasarım deseni ve xamarinle.
Bunlar sana biraz fikir verebilir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E9F644F03 -- 26 Eylül 2021; 13:58:29 >
-
Hocam ısınmak için el alışması için Türkçe Udemy kaynakları fena değil ama hepsi uber züber demiyorum.
Engin demiroğ, murat başeren, murat yücedağ'ın kursları fena değil. Kaldı ki murat yücedağ bence Türkçe kaynak açısında ücretsiz olarak youtube üzerinde çok güzel içeriklere sahip olan bir geliştirici.
Onun dışında yabancı olarak kudvenkat youtube üzerinde çok iyi bir kanal. Final zamanında asp.net mvc'de kıçımı bir çok şekilde o kurtardı. 4-5 saatte ajax fonksiyonu ile responsive web servis çağırmayı öğrendim.
Hintliler yazılımda kraldır ama ekstra fan sesi ve earrape mikrofonda nefes alma konuşma seslerine alışmak lazım ha birde hintli ingilizcesine
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E9F644F03 -- 26 Eylül 2021; 13:54:46 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X