Şimdi Ara

Programcılık okuyorum bırakmayı düşünüyorum.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
615
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bilgisayar programcılığı okuyorum yaş 22. Daha 1.5 sene var okulun bitmesine. Kykdan kredi almıştım daha önce onun ödemesi bu temmuzda başlıyor her ay 450 lira ödeyeceğim 2020 aralığa kadar.

    Şuanda babamın yanındayım. Okuldan çıkınca oraya gidiyorum aylık aldığım para 700-900 arasında değişiyor.

    Okulu bırakmayı düşünüyorum çünkü açıkçası diplomanın pek bir katkısı olduğunu düşünmüyorum. Kendini geliştirebilen biri her türlü ortamda bunu sağlar. Okulun katkısına hiç girmiyorum bile beni erken uyandırmaktan başka hiçbir katkısı yok.

    Okulu bırakıp bir işe girip para biriktirip sağlam bir bilgisayar almayı düşünüyorum. Akşamları işten dönünce programlama ile ilgili kendimi geliştirip freelance projeler yapmak, ya da uygulama geliştiririm diye düşünüyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Belki okulu bırakmak sizin için daha faydalı olabilir. Ama şunu unutmayın Türkiye'de hala diploma önemli bir ayrıştırıcı. Özel hayatınızın ne durumda olduğunu sizin için hangisinin gerçekten doğru olduğunu net bir şekilde söyliyemem elbette fakat okurkende yazılımla ilgilenebilir belki daha çok emekle yine yazılım konusunda güzel yerlere gelebilirsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Peki biz ne diyelim. Burada soru nerede. Programlama yapamamın sebebi bilgisyarsa al bir rasperry pi (veya raspperry pi clonu) 15$ programlama yapabileceğin tool sana. vim veya nano ile python yaz çalıstır. monitör olarak da evdeki tv kullanabilirsn. klavye mou8se da bimde var. Eğer boş zamanlarında öğreneceğinidüşünüyorsan simdi başla bakalım okurken olaibliyor mu.

    Bence söyle olacak okulu bırakınca para kazanmak tüm zamanını ve enerjini alacak. Yazılım hep bir hobi gibi kalacak cunku yazılım geliştirme kariyeri gerçekten ciddi emek ister bu emeği çalışırken veremeyebilrisin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mahoni_38 -- 25 Nisan 2019; 10:16:49 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.