Şimdi Ara

Programcılık okuyorum bırakmayı düşünüyorum.

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
1
Favori
1.303
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bilgisayar programcılığı okuyorum yaş 22. Daha 1.5 sene var okulun bitmesine. Kykdan kredi almıştım daha önce onun ödemesi bu temmuzda başlıyor her ay 450 lira ödeyeceğim 2020 aralığa kadar.

    Şuanda babamın yanındayım. Okuldan çıkınca oraya gidiyorum aylık aldığım para 700-900 arasında değişiyor.

    Okulu bırakmayı düşünüyorum çünkü açıkçası diplomanın pek bir katkısı olduğunu düşünmüyorum. Kendini geliştirebilen biri her türlü ortamda bunu sağlar. Okulun katkısına hiç girmiyorum bile beni erken uyandırmaktan başka hiçbir katkısı yok.

    Okulu bırakıp bir işe girip para biriktirip sağlam bir bilgisayar almayı düşünüyorum. Akşamları işten dönünce programlama ile ilgili kendimi geliştirip freelance projeler yapmak, ya da uygulama geliştiririm diye düşünüyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Aylık, yıllık plan şart.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ÖzgünK -- 22 Ocak 2020; 22:17:23 >
  • Ben oğluma network dersi aldiriyorum. Hoca odtu elektronik mezunu kariyerli ve turkiyedeki sayili eğitmenlerden bir tanesi. Kac defa şahit oldum, bilgisayar muhendisliğinden veya programciliktan mezun veya halen okuyup ders almaya gelenleri. Sen kendini geliştireceksin yoksa bu okullarin çoğu fıs maalesef şaka gibi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trojana -- 17 Nisan 2019; 0:25:43 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Diploma tabii ki tek başına yeterli değil. Bir konuda kendini geliştirmek isteyen biri üniversite okumak zorunda değil bu da tamam. Lakin bunlar diplomanın önemsiz olduğu anlamına gelmiyor. Bilişim dünyasının bir yerinden tutmak istiyorsanız diplomanız gayet önemli. İş ilanlarına bakarsanız bunu görürsünüz. Youtube'da Bilgisayarkavramlari isimli kanalın bu konudaki videolarına göz atmanızı tavsiye ederim.

    Ayrıca sanıyorum ki okulu uzattınız. Bunun sebebini irdeleyin. Eğer konuya ilgisizliğinizden ve derslere çalışmadığınızdan dolayı böyle oldu ise söylediğiniz şeyi yapsanız bile ne kadar başarılı olabilirsiniz soru işareti. Eğer bu konuya gerçekten ilginiz varsa ve kariyer planınızı bu alanda yapmak istiyorsanız, dünyanın en kötü üniversitesinde okuyor bile olsanız okulunuzu bitirmenizi, bitirirken de kendinizi mümkün olduğunca geliştirmenizi tavsiye ederim.
  • Şu an x birim çalışıyorsan okulu bırakıp kendi çabanla bir şeyler yapmaya kalktığında 5x belki 10x daha fazla çalışman gerektiğini biliyor ve bunun farkındaysan elbette bu yolu seçebilirsin.
  • okulunu bitir
  • Diploma önemli. Tekrar düşün.
  • lisans diplomasi sart, is gorusmelerine cagrilmak acisindan

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • bende eski yazılıcmıyım aslında güzel meslek program yazmak zevkli işdir diğer arkadaşların dediği gibi kendini geliştirirsen yatkınlığın varsa güzel yerlere gelirsin mesleğin bölümün kötü değil algortima ve programcılık mantığı üzerine kafa yorr...
  • Tecrübe edin illaki iş bulursun şimdi ki aklım olsaydı üniversiteyi okumaz, lise bittikten sonra bir işe girer, çalışır tecrübe edinirdim. Üniversite bittikten sonra birde kaç yıl iş aradım , İnsan öngörüşlü olamıyor maalesef ama sen yinede o diplomanı al ne olur olmaz. Almayacağım diyorsan bir işe gir ve tecrübe edin edinebildiğin kadar , ve açıktan uzaktan bir yerlerden okumaya bak yinede , ilerde yaşın çok geçiyor ve sen hala meslek sahibi olamamışsan bunun acısını anlatamam sana
  • Diplomasız adama freelancer proje vereceklerini mi düşünüyorsunuz
  • diploma dediğin kağıt parçası her ne kadar işe yaramaz gibi görünse de işveren buna önem veriyor.

    kendini aşırı geliştirdin ve diploma denen işe yaramaz kağıt parçasına sahip olmadığın hâlde iyi bir iş bulabilecek kıvama geldin diyelim. bu sefer de sırf diploman yok diye herkes seni ezmeye çalışacak iş hayatında. işveren bile seni seve seve işe alıp çalıştıracak ama mesele maaşa geldi mi yokuş olmak isteyecek.

    plazalarda herkes fason yüksek lisans yapıyor. neden? onlar bilmiyorlar mı herkesin lisansının fason olduğunu. herkes biliyor. ama olay şu ki, herkes birbirini "title" yani ünvan denilen etiket denilen şey ile ezmeye çalışıyor. oyunun kuralı bu. oyunu kuralına göre oynamak senin huzurlu bir iş hayatına gitmendeki yolu kolaylaştırılır.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • muhendislik diplomasi sart degil belki ama en azinsan onlisans sart.

    surekli program yazmaya calis komplike kaliteli ise yarar seyler yap.

    eger iyi bir yazilimci olursan zaten iyi yerlere gelirsin.

    somdi dandik bir yerde 3 kurusa calisacagina okula gitmen daha iyi.

    ayrica okul sana birsey vermez sen alirsin. kendin okulun disinda bir projeye girisirsin takildigin yerleri surekli hocana sorarsin oda anlatir boyle birebir yardimci olacak insan bulmak oyle kolay degil bu sektorde. kiymetini bil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Programlama okumuş sonrada çekoyla dörde tamamlamış bir abin olarak söylüyorum. Eğer ki dgs ile mühendislige yada ögretmenlige geçiş için kasmıyorsan hiç gerek yok bırak git gir bir işe. Boşa zamanını harcama en azından ev araba birşey almış olursun, arkadaşların mezun olduğunda sana imrenir. Bak bu dedigimi bir gün hatırlayıp iyiki yapmışım yada keşke yapsaydım diye hatırlayacaksın..

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Sen burada yazılanları boşver. Sektörün içinden biri olarak söylüyorum diploma ilk şart. Sonrasında kendini geliştirmek bu da 2. Yazılım programlama işinde kazançlar güzel. Şirket kurup özel sektöre iş yaparsan çok kazanırsın.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.