Şimdi Ara

program geliştirme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
343
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar programlamaya ilk olarak nerden başlamam gerekir yorumlarınızı bekliyorum iyi forumlar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ne tarz uygulamalar yapacağına bağlı. Mobil, masaüstü, web ve ingilizce bilgin nasıl? Ona göre seni en çok geliştirecek ve ihtiyacını karşılayacak bir dil önerebiliriz. Ayrıca bir kaç dilde ilerleyince dil seçimini performans, performans ın çok gerekli olmadığı durumlarda dilin sunduğu kolaylıklara göre yaparsın ama ilk öğreneceğin dil önemlidir diğer dillere o kadar kolay geçiş yapmanı sağlar benim tavsiyem öğrendiğin dilde basitten başlayıp object oriented üzerinde geliştirmen ve işlerini çok kolaylaştıracak bir süre sonra yapacağın projeye göre dil seçmek zorunda kalacaksın ilk öğrendiğin dili daha sonra kullanmasan bile senin için çok büyük bir adım olacak yeni öğrenmek istediğin dile belli bir yerden başlayacaksın çoğu dilin temelleri benzerdir tabi dediğim gibi her birinin diğerine göre + ve - yanları vardır bu yüzden projene yönelik karar verirsin dile veya kişisel kullanımın için yapıyorsan kolay kılan ve zevk aldığın dilde yaparsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K -- 15 Mayıs 2014; 21:29:15 >

• quote:

Orijinalden alıntı: K

Ne tarz uygulamalar yapacağına bağlı. Mobil, masaüstü, web ve ingilizce bilgin nasıl? Ona göre seni en çok geliştirecek ve ihtiyacını karşılayacak bir dil önerebiliriz. Ayrıca bir kaç dilde ilerleyince dil seçimini performans, performans ın çok gerekli olmadığı durumlarda dilin sunduğu kolaylıklara göre yaparsın ama ilk öğreneceğin dil önemlidir diğer dillere o kadar kolay geçiş yapmanı sağlar benim tavsiyem öğrendiğin dilde basitten başlayıp object oriented üzerinde geliştirmen ve işlerini çok kolaylaştıracak bir süre sonra yapacağın projeye göre dil seçmek zorunda kalacaksın ilk öğrendiğin dili daha sonra kullanmasan bile senin için çok büyük bir adım olacak yeni öğrenmek istediğin dile belli bir yerden başlayacaksın çoğu dilin temelleri benzerdir tabi dediğim gibi her birinin diğerine göre + ve - yanları vardır bu yüzden projene yönelik karar verirsin dile veya kişisel kullanımın için yapıyorsan kolay kılan ve zevk aldığın dilde yaparsın.

Peki python la başlasam nasıl olur sence hocam

• Programlamaya başlamak için öncelikle algoritma öğrenmen gerekir. Sonrasında bir dili seçip o dil üzerine çalışman lazım. Ben c#tan başladım. paran varsa eğitim al yoksa kitap alıp öğrenebilirsin. aşağıda benim çalıştığım kitaplar var tavsiye ederim.

algoritma --> http://www.hepsiburada.com/liste/algoritma-ve-programlama-mantigi-oku-izle-dinle-ogren/productDetails.aspx?productId=kkodlab01241&categoryId=211651&SKU=KKODLAB01241
    C# --> http://www.hepsiburada.com/liste/projeler-ile-c-50-ve-sql-server-2012-oku-izle-dinle-ogren/productDetails.aspx?productId=kkodlab01340&categoryId=211651&SKU=KKODLAB01340
    Asp.Net -->www.hepsiburada.com/liste/c-ile-aspnet-45-oku-izle-dinle-ogren/productDetails.aspx?productId=kkodlab01128&categoryId=211651

• quote:

Orijinalden alıntı: yazilimsever

Programlamaya başlamak için öncelikle algoritma öğrenmen gerekir. Sonrasında bir dili seçip o dil üzerine çalışman lazım. Ben c#tan başladım. paran varsa eğitim al yoksa kitap alıp öğrenebilirsin. aşağıda benim çalıştığım kitaplar var tavsiye ederim.

algoritma --> http://www.hepsiburada.com/liste/algoritma-ve-programlama-mantigi-oku-izle-dinle-ogren/productDetails.aspx?productId=kkodlab01241&categoryId=211651&SKU=KKODLAB01241
    C# --> http://www.hepsiburada.com/liste/projeler-ile-c-50-ve-sql-server-2012-oku-izle-dinle-ogren/productDetails.aspx?productId=kkodlab01340&categoryId=211651&SKU=KKODLAB01340
    Asp.Net -->www.hepsiburada.com/liste/c-ile-aspnet-45-oku-izle-dinle-ogren/productDetails.aspx?productId=kkodlab01128&categoryId=211651

Eyvallah hocam

• http://forum.donanimhaber.com/m_91668499/f_//tm.htm#91757381 Burda senin gibi yeni başlamak isteyen bir arkadaşa yorum yazmıştım. Belki yararı olur.

Bi de ben phyton'u tavsiye etmem. Hangi dili öğrenirsen öğren mutlaka sana faydası olur, ama hangi dilin ne kadar çok fayda sağladığı durumları irdelemek gerekir. Mesela phyton'u ele aldığımızda

quote:

Django, Zope uygulama sunucuları, YouTube ve orijinal BitTorrent istemcisi, Pardus Linux dağıtımı Python kullanan önemli projelerden bazılarıdır. Ayrıca Google, NASA ve CERN gibi büyük kurumlar da Python kullanmaktadır.

Ayrıca OpenOffice.org, GIMP, Inkscape, Blender, Scribus ve Paint Shop Pro gibi bazı programlarda betik dili olarak kullanılır.

gibi durumlara sahiptir. Bakıldığında iyidir hoştur falan ama piyasada neredeyse hiç kullanılmayan bi dildir, ayrıca şu an .net, java, x-code'nin sahip olduğu internet kaynaklarına (sorunların çözümleri, kod örnekleri vs.) ve bu saydığım güncel dillerin arkasında bulunan desteğe sahip değildir. Yani boş zamanın varsa çalış, öğren ama iş yapmak istersen pek işine yaramaz. Forumda phytonla ilgili tartışma konuları vardı onları okursan yararlı olur. Bi konuda 13 yıllık bir phyton dev'i vardı onunla da pm atıp konuşabilirsin :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BiLims -- 16 Mayıs 2014; 13:43:43 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    java çalışma alanları
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.