Y

Yüzbaşı
30 Mayıs 2003
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme
Toplam: 82 (Bu ay: 1)
Gönderileri
Arkadaşlar merhaba,

Bir yakınım için cuma öğlene kadar bir sistem toparlamam lazım. Bugünü araştırmaya ayıracağım zaten ama sizden de yardım rica ediyorum.

Bugüne kadar kaç sistem topladım sayısını bile bilmiyorum ama son 3 4 yıldır o kadar uzağında kaldım ki piyasanın herşey çok değişti.

Kullanım amaçları mağaza içerisinde ana bilgisayar olacak. Pek bir şey yapılmayacak aslında. Bazı stok programları, Office, tekstil muhasebe programları falan.
Şuan kullandıkları pc'yi yaklaşık 6 7 yıl önce ben toplamıştım yine. Aldık mı en iyisini alalım yıllar boyu teklemeden götürsün bizi modunda yakınım.
Bütçe olarak limit yok ama 3500-4000 TL max limit kafamdaki. O kadara çıkılmasına gerek bile olmayabilir aslında.
En dikkat edeceğim nokta soğutma olmalı. Kasa çok dar bir noktada ve yazları yanıyor resmen kasanın konulduğu yer.

İşlemci olarak Skylake i7 6700 düşünüyorum. Aslında i5 6600 daha mantıklı kullanım amacı için ama yakınım en iyisi olsun deyip durduğu için i7 koyayım diyorum.
6700 ve 6700K arasında default mhz farkı var bildiğim kadarıyla. OC yapılmayacak kesinlikle ama aradaki fark çok değil K serisi de olabilir.

Anakart için hiçbir fikrim yok. Daha araştırmadım hiç. Stabil sorunsuz bir kart olması önemli.

Ram için 4*4 veya 2*8 arasında kaldım hangisi mantıklı ddr4 için.

SSD olarak kendim 250 GB 850 evo kullanıyorum memnunum.
850 evo 250 veya 500 GB. 850 pro 250 GB aralarında kaldım.

Ekran kartı gerek var mı emin değilim. Onboard kart yeterli gelir diye düşünüyorum. En ufak grafik programı çalıştırılmayacak çünkü. Veya 300 500 arasında bir şey alıp taksam mı kararsızım.

Kasa ve psu olarak Corsair ürünleri incelemeyi düşünüyorum. En son bir arkadaşa 400R almıştık beğenmiştik ikimiz de epey.

Soğutma olarak en üzerinde durduğumuz nokta olduğundan su soğutma için ne dersiniz.
Merhaba arkadaşlar,

13 yaşında bir yeğenim ve eski bir masaüstü pc'si var. Uzun süredir şikayet ediyordu oyun oynayamıyorum diye. Ben de ekran kartı alayım dedim.
Konfigürasyon şöyle:

Intel Pentium Dual E2180 2.0GHZ CPU
Gigabyte 945GCM-S2L Anakart
3 GB DDR2 667 Ram

Bunların üzerine 210 TL'ye "Sapphire R7 250 GDDR3 2GB 128Bit" eklemeyi düşündüm.
Ama Vatan'da 250 TL'ye "Asus GTX750 GDDR5 1GB 128Bit" görünce onu sipariş geçtim.
Yanına da Corsair VS450 sipariş verdim.

GTX750 bence kesinlikle daha iyi bir kart ama bu sisteme darboğaz sorunu ne kadar yaşatır? Yoksa ikisini de boşverip GT730 veya R7 240 mı alsam.
Arkadaşlar merhaba. Ofiste kullanılması için photoshop ağırlıklı çalışılacak bir bilgisayar kurdum. Ancak ilk andan beri stabilite sorunları yaşıyorum. Ara ara inanılmaz yavaşlıyor bilgisayar, neredeyse çalışılamaz hale geliyor. Birkaç defa farklı işletim sistemleriyle denedim hepsinde sonuç aynı maalesef. Acaba sistemde bir uyumsuzluk mu var diye düşünüyorum ama bu da pek mantıklı gelmiyor. 2 haftadır moral olarak çöktüm resmen 4500 tl civarı harcayıp sorunlarla boğuşmaktan. Bir görüşü veya önerisi olan varsa çok memnun olucam. Sistem şu şekilde.

Intel i7-4790 3.6ghz
Gigabayt GA-B85M-D3H
2x8 GB Kingston HyperX CL10 Black Series
Sapphire R9-280
Seagate 1 TB HDD
WD MyBook 3 TB Harici HDD
Corsair CX600 600 Watt Power Supply
Asus PA248Q 24inc IPS-Led
Arkadaşlar malumunuz ne kadar gorilla glass cam olsa da çizilmeye karşı dayanıklı olsa da düştümü ve köşeden darbe aldımı camı gidiyo bu meretin. İki kere düşürdüm teli birincisinde alt taraftan ikincisinde üst taraftan çatladı cam ve değişim kaçınılmaz oldu. Araştırdığım kadarıyla KVK 380 tl piyasadaki diğer yerler de yaklaşık o parayı çekiyo 380 400 civarı. 250 dolar isteyen yer de oldu. Ebay de fiyatlar da 75 80 dolar civarı ve arkadaşa getirtme imkanım var amerikadan. Alsam kendim değiştirebilirim diye düşünüyorum internetteki videolar yardımıyla.
Sorum şu arkadaşlar. Ebaydeki ürünlerin orjinal olmama ihtimali var çoğu oem diye geçiyo. Onlardan alsam ucuz maliyetli kendim değiştirebilirmiyim ve fark edilir görüntü kalitesi olur mu? Forumda illaki One X'inin ekranını kıran olmuştur. Daha önce ekran değişimi yaptıran olduysa ne gibi bi yol izlediniz merak ediyorum.
Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Arkadaslar 1.59 baseband 4.3.3 versiyon iPhone 4te Edge ve 3g yi açık konuma getirdikten sonra dakikalarca internete bağlanmıyor bazen 10 bazen 15 dakika sonra ancak bağlantı kuruluyor.
Carrier bundle Turkcell 10.0 ayrıca FaceTime push gibi özellikleri kullanabiliyorum onlarda bir problem yok ama defalarca restore etmeme rağmen bu problemden kurtulamadım.
Daha çabuk nasıl bağlantı kurabilirim bilgisi olan arkadaslardan yardım rica ediyorum
Şimdiden teşekkür ederim
Muhterem bi arkadaşımz yurtdışı iphone 2G'sine 4.1 yüklemiş ve sonuç malum :) araştırma yaptm ama 2G için 4.1 JB veya unlock'a dair pek bi bilgi bulamadm. Yardımcı olursanz çok memnun olurm :)
Arkadaşlar bugn WD Passport aldım ama içinden böle bi tıkırdı geliyo sallayınca.. Sanki içinden bi parça kopmuş gibi.. Kullanan varsa başka sizde de böle bi ses varmı acaba kıllandm şimdi
aşk kavuşma anını iple çekmektir, her buluşmadan önce kalp çarpıntıları yaşamaktır. 5 dakika daha fazla birlikte olabilmek için her şeyi feda etmektir, herkesi karşına almak, bütün önceliklerini değiştirmektir, acı çekeceğini bile bile aşığının kollarına balıklama atlamaktır.. bir sözüyle günlerce mutsuz olmak bir sözüyle havalarda uçmaktır.. aşk böyle garip bir duygudur, çekilen özlemler, acılar, zorluklar sevgilinin yüzünü gördüğünüz an unutulur, sadece mutlu anlar hatırlanır.. kokusu içine çekilir, hiç bırakmamasıya sımsıkı sarılınır.. ahh ahhh...
hodri meydan..
Hakkında
Temel Bilgiler ve İstatistikler
Aktiflik: Şu anda DH'de değil
Son Giriş: 1 sa. önce
Son Mesaj Zamanı: 9 sa.
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 1.311
İkinci El Bölümü Mesajları: 214
Konularının görüntülenme sayısı: 74.948 (Bu ay: 159)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 13 (Bu hafta: 1)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Konu Dışı / Off Topic
Mesajları
İkinci El Referansları
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.