Teğmen
07 Ağustos 2007
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme
Toplam: 38 (Bu ay: 0)
Gönderileri
Merhaba Arkadaşlar,

İstanbul Avrupa yakasında yaşıyorum, on yaşındaki oğlum ve yedi aylık ikiz hamile eşimle birlikte hafta sonu İstanbul civarında su kaydıraklı bir otel arıyorum. Malimünüz Çok uzun yol yapamıyoruz bir saat 1:30 saatlik bir mesafede otel bulabilirsem hafta sonu için planlama yapmak istiyorum. Bu konuyla ilgili yardımcı olabilecek varsa lütfen yardımcı olursan çok mutlu olurum. Teşekkürler.
Merhaba Arkadaşlar,

Biz 3 kişilik bir aileyiz, eşim oğlum(10yaş) ve ben. Şimdi 2 kız bebek daha bekliyoruz, Allah izin verirse 4-5 ay sonra dünyaya gelecekler. Toplamda 5 kişilik büyük bir aile olacağız.

Benim şuan ford mondeo aracım var, ama bebişler de gelince oğlum önde otursa bile arkada 2 tane oto koltuğu/puset ve hanım sığmayacak, sığsada çok konforsuz alacak.

Günlük kullanımda işe falan giderken şirket aracı kullanıyorum. Normalde hafta sonları ve tatillerde kendi aracımı kullanırım. Şu halde: ben 2007 - 2009 model Mercedes Viano ambiente kısa almayı düşünüyorum. Yakıtı 11/7 litre diyorlar. Zaten benim 2.0 benzinli mondeo da o kadar yakıyordur. 5+1 viano ya ne dersiniz? sizce alınır mı? Daha önce bu araca hiç binmedim, arkası rahat mıdır? Doblo, kangoo gibi arkadaki insanlar zıplaya zıplaya mı gidiyordur? Ses çok fazla mıdır? 50-60 bin tl verilir mi bu araca?
Bu arada ben 1. köprüyü neredeyse hiç kullanmam, hep 2 den geçerim. Aracı seçerken vergi ve muayene avantajı için Kamyonet mi, minibüs mü yoksa otomobil ruhsatlı olanı mı seçmeliyim? Araştırmama göre bazıları 9+1 ruhsatlıymış ve muayenelerde tırım tırım koltuk arayıp arabaya takıyorlarmış, bu konu nedir? Ruhsat 6+1 ise ve bende 5+1 koltuk varsa muayenelerden geçemez miyim?

Anlıycağınız kafamda deli sorular... Bilgi verebilirseniz çok mutlu olurum. Şimdiden teşekkürler...

Edit: Ben MPV tarzı araçlara sıcak bakamıyorum. Birisi bana 2 bebek bir de annenin arkadaki 5 koltukta nasıl rahat bir yolculuk yapacağını açıklayabilir mi? 3 kişi yan yana oturacaksa Mondeo kraldır. Yok bebişlerden birini en arkaya atacaksak annesi nasıl müdahale edecek? Bilemiyorum bana küçük bebekli aileler için MPV saçma geliyor. (Renault Espace ve Chrysler Grand Voyager dışında bunlarda koltuklar dönüyor ama araçların piyasası hiç yok. 4. çocuğum olmasın :))

Bu arada seyahatlerde 2 tane bebek arabası, Eşimin benim ve 3 çocuğun eşyaları, muhtemelen oğlumun bisikleti gibi bagaj gerektirecek yükleri de unutmamak lazım.

Bide hiç ilgisi yok ama eğer bu viano yu alırsamhttps://www.sahibinden....ano-2007-387467229/detay bunun arka bagaj kapağını elektrikli yaptırabilir miyim?
Selam arkadaşlar, 3 yıldır iphone 4 ümü kullanıyorum. son bir haftadır resimlerdeki gibi bildirim sorunu ile karşılaşıyorum. ne yaptıysam olmadı. normalde appstore a bağlanıp istediğimi indiriyorum.
pc de Itunes ile herşey normal, hatta dün 7.06 ya güncelledim ama düzelmedi hatalar. telefondan Icloud ve Itunes a bağlıyım. sonuçta bu telefonu sıfır almıştım ve 3 yıldır sadece ben kullanıyorum.
bu arada JB yok. hiç yapmadım. resimlerde itunes a bağlanın diyor. zaten bağlıyım. Itunes a web arayüzünden de bağlandım, bişey göremedim. bu arada telefonum
ayarlarında Icloud için Iphonemu bul açık olmasına hücresel veri ve 3G açık olmasına rağmen Icloud kayıtlı cihaz yok diyor. ama kişiler ve notlarımı Iclouda yedekliyor.
aklıma gelen herşeyi denedim. bildirimler zaten açık.. mesala whatsapp dan mesaj geliyor ama bildimiyor. hatta ben whatsapp a girene kadar mesaj bile düşmüyor.
lütfen bir bilgisi olan varsa aktarsın. teşekkür ediyorum.


Merhaba Arkadaşlar,

Şu aralar müsait olduğumdan SolidWorks eğitimi almak istiyorum. Nette bir çok site var. Hatta bir tanesinde yaklaşık 50 saatlik bir eğitimi (video halinde) 45 tl ye satıyorlar.

Sizce hangi eğitim programı daha başarılı ve iyidir. 50 saatimi boşa geçirmek istemediğim gibi paramı da havaya saçmak istemiyorum. Biraz solidworks bilgim var. sizce hangi sitedeki eğitimi almalıyım? Şimdiden teşekkürler.
Merhaba Arkadaşlar,

kız kardeşime araç alacağım. 2007-2010 arası opel corsa, peugeot 107, fiat panda ve yaris arasında bir seçim yapmak istiyorum. Aradığım özellikler rahatlık sağlamlık ve problem yaşamak istemiyorum. hepsini küçük motor benzinli ve otomatik vites olmak zorunda, sizce hangisini seçmeliyim?

ekte araçların teknik verileri bulunmaktadır.

Merhaba,


Honda city comfort 2008 aracım ve birde navigasyon cihazım var. Cihazın kullaklık çıkışından aracın teybine bağlantı nasıl yapabilirim? Aracın radyosunda CD/AUX tuşu var sanırım buda Aux a giriş yapılabiliyor demek. Bu benim için önemli çünkü kullandığım fm transmiter istanbul içinde parazit yapıyor. Yardımlarınız için teşekkürler.

güncelleme : 27.02.2010 olayı çözdüm, detaylar aşağıda ...
Arkadaşlar,

Birçok encoder programı var fakat 100% free başarılı bir program bulmak zor. Size tavsiyem SUPER adlı program. kullanımı biraz zor ama ben en az 10 tane başka program denedim, bence en başarılısı bu.

Piranha voyager için aşağıdaki ayarları kullanın tam ekran ve kaliteli görüntüye kavuşacaksınız.



Bu ayarlar la 200Mb lık bir VCD (*.DAT) filmi 130 MB a düşüyor. Görüntü kalitesinden feragat ederseniz daha da küçük boyut elde edebilirsiniz. mpg, mpeg veya avi encod edebilsiniz.



Merhaba,

Bugün PIRANHA VOYAGER 4.3 gps aldım, Cihazı çok beğendim. Fiyatına göre ciddi anlamda başarılı bence. Şu andan itibaren Neler yapmam gerekiyor bana yardımcı olabilir misin?

Anladığım kadarıyla ilk önce ücretsiz olarak 2008/10 haritasını yüklemem gerekecek(güncelleme hakkımı yemeden) bunu nasıl yapacağım?

Harita ekranı varken MP3 dinleyebilir miyim?

Film seyrederken arka planda GPS bana yolu tarif edebilir mi? Mesala film seyrederken cihaz "sola dönün" dermi?

Cep telefonu rehberini cihaza atabilir miyim?

Cep telefonundaki MP3leri cihazdan bluetooth üzerinden çaldırabilir miyim?

Bide bu cihazda win işletim sis. var. içine kendim program nasıl atarım, başka neler yapabilirim, bana bilgi verebilir misin?

Çok mu oldu

Yardımlarınız için şimdiden Teşekkürler
Sedat


Merhaba arkadaşlar,

2008 city aracımla iş yerimdeki koruma bariyerine çarptım, (benim hatam değildi) başka bir gün de aynı şekilde 206 sedan sahibi birisi daha çarptı. İki aracın hızıda yaklaşık 5-10 km/saat civarı sanırım ve ikiside kalkış anı. Ve ikiside frensiz duruş. (yani çarp ve küt diye araç dursun)

Benim aracımda (city) tampon ortadan katlandı, Cem Honda da tampon tampon demiri ön arma - logo ızgarası geğişti. Kaputta, Şaside, çamurluklarda en ufak bir hasar yok.

206 sedanda: Tampon, Tampon demiri, radyatör, klima motoru, fan, ön ızgaralar farlar, değişti. Kaput ve çamurluk boyandı.

işte resim.: 206 nın resmi yok, o da aynıydı


Bu arada konuyla ilgisi yok ama birşey sormam gerek, bu araca 16'' jant taksam olur mu? ve lastik ölçülerim ne olur? benimki 14'' 175.65.15... 15'' orjinal jantlarda gözüme küçük gözüküyor.

Merhaba arkadaşlar,


U600 telefonum var, buna çeşitli videolar atıyorum. Ama mp4 formatında attıklarım çalışmıyor (ses var görüntü yok.) 3gp atıyorum onunda kalitesi malum.. :(

u600 telefonumun oynatabileceği en kaliteli video formatı nedir.

çözünürlük : 320*240
container : mp4
codec : ????? (ne olmalı) (H263 yapınca output dosyası 3gp oluyo) ben mp4 istiyorum
bitrate : ????? (max ne olabilir.) 128 kbps yeter ama...
ekran formatı : 4:3
frame /second (saniyede / kare) : 10 - 15 -25 ???? ne kadarı sorunsuz destekler ?

bu arada convert işlemi için SUPER adında bi program kullanıyorum.

yardımcı olursanız çok sevinirim.

Saygılarımla,
Sedat



Hakkında
Konum: İstanbul,Bayrampaşa
Forum İmzası:
Hayat kısa, tadını çıkart....
Forum İkinci El İmzası:
Hayat kısa, tadını çıkart....
Temel Bilgiler ve İstatistikler
Aktiflik: Şu anda DH'de değil
Son Giriş: 4 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 6 yıl
Mesaj Sayısı: 108
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 115
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 81.651 (Bu ay: 238)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 16 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Mobil Cihazlar
Mesajları
İkinci El Referansları
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.