I

Çavuş
25 Ekim 2006
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme
Toplam: 28 (Bu ay: 0)
Gönderileri
Kaygı bozukluğu hastalığı belirtileri taşıyıp taşımadığınızı ölçen testtir.

Beck tarafından hazırlanmış beck anksiyete ölçeği ile kendinizi test etmek isterseniz testi çözün.
http://www.pisipsikoloji....nksiyete-bozuklugu-testi/

benim sonucum:

anksiyete bozukluğu testinden aldığınız puan: 24

0-7 puan minimal düzeyde anksiyete belirtileri

8- 15 puan hafif düzeyde anksiyete belirtileri

16-25 puan orta düzeyde anksiyete belirtileri

26-63 puan şiddetli düzeyde anksiyete belirtileri. acilen bir uzmandan yardım almanızı öneririz!
Anksiyete bozukluğu nedir?

Anksiyete (kaygı) bozukluğu*mevcut bulunan kişilerde panik durumları yaşandığında kişiler bu bulundukları durumu feci ve tehlikeli görmeye yatkındırlar. Anksiyete (kaygı) bozukluğu*olan kişilerde bu endişe durumu o kadar ağır geçer ki ; o an hiç geçmeyecek düşüncesine kapılabilirler ancak*anksiyete (kaygı) bozuklukları*genellikle bilişsel-duyusal yöntemleriyle kolaylıkla tedavi edilebilen bir psikolojik durumdur.
Anksiyete (kaygı) bozukluğunun yaşandığı durumlarda kişilerde yoğun bir panik atak söz konusudur, bununla birlikte ellerde aşırı terleme, kalp atışında hızlanma(taşikardi), nefes almakta zorluk çekme, şiddetli baş ağrıları, mide krampları, sık idrara çıkma(poliüri)*gibi fiziksel belirtileri de görmek mümkündür.
Genellikle çocukluk çağında sık karşılaşılan bir problem olan anksiyete (kaygı) bozukluğu ile ilgili yapılan araştırmalar bu psiklojik problemin genetik ve çevresel faktörlerle de ilişkili olduğunu savunmaktadır. Özellikle çocukluk çağında meydana gelen travmatik olaylar (anne baba ayrılma durumu, aşırı korkma vb.) kişilerin duygusal ve psikolojik sistemini etkileyerek bilinç altında kalıcı bir bozukluğa yol açmakta , vücuttaki stres tetikleyici hormonlara karşı bireyi aşırı duyarlı hale getirmeye sebep olmaktadır.
Anksiyete Bozukluğu Belirtileri Nelerdir?
Kişilere anksiyete tanısı koymak için aşağıdaki belirtiler yol göstermektedir:
Sinirli, gergin, huzursuz duygu durumu
Her an bir problem yaşanacakmış gibi düşünme, panik duygusu
Kalp atışında hızlanma
Nefes alışın hızlanması
Terleme
Ellerde titreme
Psikolojik olarak zayıf ve güçsüz hissetme
Odaklanmakta güçlük, kaygı yaratan düşüncelerden uzaklaşmada güçlük çekme
Uykuya dalmakta zorlanma
Mide problemleri, hazımsızlık(konstipasyon)
Kaygıyı kontrol etmede güçlük
TANISI
Bu tür problemleri yaşayan kişilerde öncelikle bedensel bir problemin var olduğu düşünülerek iç hastalıkları uzmanına yönlendirilirler. Bu nedenle bu tanıyı koymak bir hayli zaman almaktadır. Yapılan muayene ve tetkiklerde bir problem çıkmaması halinde sorunun bedensel değil psikolojik olduğunu saptayan hekimler bireyleri psikiyatri servisine yönlendirir ve Psikiyatristlerce kontrol edilen kişiler bu tanıyı alır. Amerikan Psikiyatri Derneğinin yayınlamış olduğu kılavuz tanı koymada hekimlere yardımcı olmaktadır. Kılavuzda yer alan bilgilere ve bilgilerin kişilerde mevcut olup olmama durumuna göre bakarak hekimler tanıyı koyar. Kılavuzu özetleyecek olursak;
A.*En az 6 ay gibi bir sürede ortaya çıkan, hemen hemen her gün meydana gelen, herhangi bir olayda yüksek seviyede kaygı/anksiyete yaşanması
B.*Kişi, kaygısını kontrol etmekte zorlanır.
C.*Anksiyete, aşağıdaki altı belirtilerden en az üçüne eşlik eder.* Not: Çocuklarda bu belirtilerden yalnız birisinin bulunması yeterlidir.sinirlilik, huzursuzluk
dikkatini bir konuda toplamada zorlanma
aşırı heyecanlanma ya da endişe duyma
uyku problemleri*(uykuya dalmakta güçlük çekme, kesintisiz uyuyamama ya da huzursuz ve dinlendirmeyen*uyku)
kas gerginliği
çabuk ve kolay yorulma
D.*Yaygın anksiyete bozukluğunu yazımızın başında geçen diğer anksiyete bozukluklarından ayırmak gerekir.
E.*Anksiyete, kaygı ya da bedensel yakınmalar klinik açıdan belirgin bir strese ya da hastanın günlük işlevlerini yapmasına engel olacak düzeyde olmalıdır.
F.*Bu kaygı problemi bir maddenin (ya da genel tıbbi bir durumun (örn. hipertiroidizm) doğrudan fizyolojik reaksiyonlarına bağlı değildir veya sadece duygu durumu değişikliklerinde ya da gelişimsel bozukluk varlığında ortaya çıkmamaktadır.

Anksiyete bozukluğu tedavisi edilir?
Kaygı bozukluğu durumlarında en sık kullanılan ilaç grubu antidepresanlardır. Bununla yanında psikoterapi yöntemleriyle de rahatlama sağlanmaktadır.
Psikoterapi uygulamalarında en sık kullanılan yöntemler arasında konuşma terapisi ve bilişsel davranışçı terapi yer almaktadır. Bilişsel davranışçı terapide kişilerde kaygı durumunu meydana getiren düşünce ve düşünce kalıplarının kişilerce irdelenmesine ve yeni düşüce sistemlerinin oluşturulmasına yardımcı olan, olanak sağlayan psikoterapi türüdür.
panik atak hastası olma ihtimalinizi ölçen testtir.

13 tane panik atak belirtisi vardır. bunlardan 4 veya daha fazlasını yaşıyorsanız panik atak hastası olma ihtimaliniz vardır. bir psikiyatra muayene olmanız gerekir.
http://pisipsikoloji.com/panik-atak-testi/
Günümüzün başlıca psikolojik sorunlarından olan anksiyete bozukluğu ve panik atak hakkında profesyonellerce hazırlanmış bilgiler bulabileceğiniz psikoloji bloğu anksiyetepanikatak.com yayındadır.

Anksiyete (kaygı) bozukluğu, anksiyete bozukluğu belirtileri, anksiyete bozukluğu ilaçları, anksiyete bozukluğu tedavisi gibi konularda hiçbir yerde bulamayacağınız bilgilere ulaşabilirsiniz.

panik atak nedir, panik atak belirtileri, panik atak ilaçları, panik atak tedavisi konularında derin bir kaynak oluşturan blog, birçok hastanın kafasındaki tüm sorulara cevap vermektedir.

bununla beraber agorafobi, sosyal fobi, bilişsel davranışçı terapi, bipolar bozukluk vb. bir çok psikolojik sorun ve terapiler hakkında bilgi edinebileceksiniz.
http://pisipsikoloji.com/pisipsikoloji.com
şu sıralar öğretmenlikle meşgulüm. telefondan ders videosu çekip çocuklara atayım izlesinler dedim. başladım video çekmeye. yaklaşık 1 saatlik ders videosu çektim sonra durdur tuşuna bir bastım telefon ağırlaştı durdu falan bi baktım video mideo yok. sonra tekrar oturup çektim bi kerelik bişeydir dedim ama yine yok. 10 dk dan uzun videoları toparlayamıyor.

ekstradan şunu da sorayım; benim telefon donup kalıyor sık sık. alalı 1 sene oldu garantisi devam ediyor. haftada 10-15 kez kesinlikle reset atıyorum. telefonu garanti kapsamında nereye götürebilirim? hepsi burada dan aldım fatura kutu bende. versem yapamazlarsa paramı alabiliyor muyum bir de?
yeni açılan bu blogda Eğitim, sağlık ,teknoloji, diyet, güncel haberler, ekonomi, yararlı bağlantılar gibi konularda size en net bilgiler veriliyor. belirli tecrübeler ve araştırmalar neticesinde ulaşılmış bu bilgiler asla sizi yanıltmayacaktır.

http://cahillink.blogspot.com.tr/
internette gezinirken genelde ak partililerin baskın olduğu pek bir yere rastlamıyorum.

mesela facebook büyük çaplı facebook sayfaları. oralarda ak parti lehine birşey yazınca linç ediliyor insanlar.

sözlükler mesela ekşisözlük'te en beğenilen entrylere bakınca bu ülkeyi muhaliflerin yönettiğini, ülkenin çoğunun ateist olduğunu düşünür bi yabancı.
konu kapatıldı.
konu kapatıldı.
evet lumia 720 ye nokia x in işletim sistemini kurabilecek miyiz?

arkadaşlar bi salaklık yaptım ve lumia 720 telefon aldım bundan 4 ay önce. uygulama namına 4 ayda hiç bir şey gelişmedi. daha önceden de pek geliştirmediklerinden telefonun tek iyi özelliği şarjının uzun süre dayanmasından fazlası olamadı. böyle düşününce de akılsız telefon alırım şarjı daha uzun gider kardeşim diye mantık yürütebiliyorum.

şimdi eğer nokia x i yükleyip android uygulamaları kullanamayacaksak, şu ana kadar kullanıcısına doğru düzgün uygulamalar sunmayan nokia bu dkkadan sonra o işe ağırlık vereceğinden komple bizi yetim bırakır diğerini geliştirmeye kasar ve bizde yediğimiz kazıkla kalırız.

cevaplarınızı merakla bekliyorum...
Hakkında
Forum İmzası:
gözlerim uykuyla barıştı sanma, sen gittin gideli dargın sayılır.
Temel Bilgiler ve İstatistikler
Aktiflik: Şu anda DH'de değil
Son Giriş: 6 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 6 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 76
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 7.023 (Bu ay: 155)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 2 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware
Mesajları
İkinci El Referansları
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.