N

Çavuş
07 Ocak 2015
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
3 üye
Görüntülenme
Toplam: 339 (Bu ay: 0)
Gönderileri

Merhaba arkadaşlar. Yeni işlemci ve cpu soğutucu aldım. Ryzen 5500 ve cm 212 hyper spectrum. Taktık hiçbir sorun yok stres testi de yaptım maks 64 derece gördüm. 1 gün boyunca oyun oynadım oyunlarda bile 55 dereceyi geçmedi. Ama bugün nedense bir baktım bilgisayardan 10 saniyede bir uğultu geliyor. Aida64 den baktım ki CPU 39 dereceden birden 63 e atıyor ama hep aynı şekilde 10 saniyede bir sadece yarım saniyeliğine ayarlanmış gibi 39 dan 63 e atıyor ve doğal olarak CPU sogutucu fanı rpm i birden hız arttırdığı için uğultu oluyor.

Core performans boostu da kapatıp denedim bir değişiklik olmadı.

Merhaba 2000 liralık Akbank ve 1500 liralık garanti kredi kartım mevcut. Biri 6 ay önce diğer 4 ay önce çıktı.

Daha önce 2 bankada dosyam vardı hepsini sene başında kapattım. Puanım 1200 e yükseldi. Kartları daha günü gelmeden yatırıyorum hatta nakit olmasına rağmen bilerek kredi kartından harcayıp geri yatırıyorum.

Bu iki bankada da onaylı 30 biner lira kredi ve 7500 TL avans hesabım var fakat benim nakit ihtiyacım yok tek istediğim puan ve taksitlerden yararlanarak alışveriş yapmak istediğim yüksek limitli kredi kartı.

Tavsiyelerinizi bekliyorum teşekkürler.

Merhaba. Daha önce de stuttering problemi nedeniyle birçok konuya mesaj yazdım veya konu açtım. Tam 3 kere sıfırdan monitör dahil sistem değiştirmeme rağmen sorun düzelmedi. Birçok insan da bu konudan muzdarip ve çözülemiyor. Kendi evimde 60-70 fpslerde sanki 25 fps de oynarmış gibi gözükürken arkadaşların evinde daha düşük sistemlerde 40 fpslerde kaymak gibi akıyor.

Ben de en son elektrikten şüphelendim ve bir multimetre aldım. Ölçümlerde gördüm ki voltaj değeri 214-219 arası aşırı hızlı düşüp çıkıyor. Acaba bu stuttering veya micro stutteringlerin sebebi bu olabilir mi ? 

Bu konuda bilgili üyeler yardımcı olabilirse çok sevinirim.

Merhaba. Sıfır ps4 slim veya pro alsam hangi versiyon olarak geliyor genelde ?
Merhaba. 1-2 hafta önce rx570 4gb ekran kartı aldım. Bendeki psu aerocool vx500 serisi 500w 6 pinliydi. Malum rx570 8 pin istiyor. Ben de ikinci el corsair vs650 aldım. Fakat şöyle bir sorun var witcher 3 , pubg gibi oyunlarda pc reset atıyor. Fakat skyrim se, batman serisi gibi oyunlarda atmıyor. Afterburner ile baktığımda skyrim se da 110-120 w güç çektiği halde res atmayan psu witcher 3 de 110 w a ulaşınca 5 veya 10 dk içinde res atıyor. Ben de bugün eski vx500 ile 6 pin ile bağladım yarım saat witcher 3 oynadım ne atma var ne başka birşey. Hem de 120w a kadar güç çekiyor 6 pin ile. Sızce ne yapmalıyım tecrübeli arkadaşlardan öneri bekliyorum. Zaten vs650 serisi ile ilgili benimle aynı konudan sorun yaşayan çok kişi gördüm araştırdıgımda. Eğer 8pin psu kesinlikle al diyorsanız piyasadaki en sorunsuz ve sağlam 500-600w arası psu modelleri nelerdir. Şimdiden teşekkürler.
Merhaba. Batman Arkham Knight ilk çıktığında pc de çok sorunlu bir optimizasyon ile çıkmıştı. Neredeyse oynanmıyordu. Sorum ise şu yakın bir zamanda oynayan var mı ? Sırf bu oyun ve Witcher 3 için rx570 aldım ve şu an tereddütteyim. Eğer düzeldiyse steam den alacağım.
Merhaba. Bugün Msi rx570 ekran kartı aldım. Malumunuz kart 8 pin güç girişi gerektiriyor. Bana 6 pin to 8 pin bir dönüştürücü lazım. Araştırdığımda kalitesiz ürünlerden dolayı yanma ve alev alma gibi sorunlar okudum. Aranızda denenmiş veya kalitesinden emin olduğunuz 6 to 8 pin bilen ve tavsiye edebilecek varsa çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler.
Merhaba. Bilgisayarımda asus strix r7 370 2gb ekran kartı vardı. Bu kartı garantili olarak başkasından almıştım. Bozulunca asus servisine gönderdim. Serviste bir süre tamir sürecinde bekledi daha sonra değişim raporu gönderdiler. Gaziosmanpaşa vatan bilgisayara gittiğimde ise fatura kimin adına ise onun kimliğiyle giderek değişim yapabileceğini söylediler. Bende bunun üzerine asusu arayarak durumu söyledim ve tamire devam edilmesini istediğimi söyledim. Fakat ürün imha sürecine girmiş ve yurtdışına gönderilmiş. İthalatçı firma olan penta bilgisayar ile görüşmemi önerdiler onlar da maile cevap bile vermediler. Anlamadığım benim yurtdışındaki bir yakınım bana 3000 tl lik kart alsa ve kart 2 ay sonra bozulsa Vatan Pc yine çöp muamelesi mi yapacak fatura sahibi burda olmadığı için ? Mahalledeki bilgisayarcının bile 75 liraya hallederiz dediği arıza için sırf güvenmediğimden servise gönderdim ve 3 aydan fazla oldu uğraşıyorum. Ne yapmam lazım önerilerinizi bekliyorum.
Sistem özellikleri:
Ryzen 1300x
asus b350 plus prime
2x8 gskill flare x ryzen uyumlu ram 2400 mhz
zotac 1050 ti mini
240 ssd
1 tb hdd
vs450 psu
monitör:Samsung LS23E65UDS/EN

Sıcaklık boşta 30-35 Yükte maksimum 55-60.Sorun ise şu örneğin gta 5-witcher 3 veya far cry 5 oynuyorum, 60 fps nin altına düşmemesine rağmen ilerlerken takılıyor,kasıyor ve kaplamalar biraz kötü gözüküyor.Youtube dan veya diğer arkadaşların bilgisayarlarından bakıyorum 40 fps de bile benden daha akıcı oynuyorlar sanki.Bende ise witcher 3 de örneğin 40 a düşünce oynanamıycak derecede kasıyor sanki 20 fps deymiş gibi.Artık en son sorunun dvi kabloda olduğunu düşünmeye başladım pek bir bilgim yok ama kablodan dolayı böyle bir sorun olurmu bilgisi olanlara danışmak istedim.Şimdiden teşekkürler.
Kablo ise buydu veya buna benzerdi :https://urun.n11.com/kablolar/yuksek-kalite-dvi-241-kablo-3-metre-P214351469?cid=604001&gclid=Cj0KCQjw9LPYBRDSARIsAHL7J5nMXMJ308ofWop7PLE1gYGLRd4HtLjcPpQF79Zppd-gIeKMSr0aAgwaAjI7EALw_wcB&gclsrc=aw.ds
Merhaba arkadaşlar.Forumda bir çok ram ilanı var amazon.de den alınmıştır sıfır kutulu diye.Örneğin adam 400 tl yazmış amazon.de ye bakıyorum ürün 150 euro 600 lirayı geçiyor.Benim bilmediğim bir indirimmi var yoksa bu kadar kişi sıfır ramleri getirtip zararına satacak değil.
Hakkında
Temel Bilgiler ve İstatistikler
Aktiflik: Şu anda DH'de değil
Son Giriş: geçen hafta
Son Mesaj Zamanı: 4 hafta
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 243
İkinci El Bölümü Mesajları: 163
Konularının görüntülenme sayısı: 12.879 (Bu ay: 183)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 73 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: İkinci El
Mesajları
İkinci El Referansları
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.