Toyota Corolla 1.5 Dream Yakıt
Merhaba,
2023 model Toyota Corolla Dream Multidrive-S aracım var. 29.xxx km'de. Bugün servisi aradığımda 32 bin km ya da 18 Kasımda yani 1 ay sonra servise girmesi gerektiği bilgisini aldım. Yaklaşık 1 yıldır aracı kullanıyorum ve son zamanlarda aracın yakıt tüketim değerlerinde bir artış olduğunu hissediyorum. 7 lt civarında karma tüketim verisine sahipken son zamanlarda 8 litrenin üzerinde çıkıyor değer. Eski kullanımımdan farklı bir şey yapmıyorum. Tek değişen hava koşulları ve aracın yaklaşan yıllık bakımı. Havalar soğudu ama sonbahardayız, 10 derece hava var. Bu kadar etkiler mi bilmiyorum.
Aşağıya araç ekranından bilgileri paylaşıyorum. Sizce veriler normal mi? yoksa bir sıkıntı mı var?

John Steinbeck-Sel Yayıncılık
Merhaba,
Bildiğiniz üzere Sel Yayıncılık artık John Steinbeck kitaplarını basmıyor. Elimde kitapların çoğu var ama eksik olanları temin edemedim. Farklı bir yayınevinden toplamayı düşünüyorum. Sizce elimdeki kitapları nasıl değerlendirmeliyim? Artık basılmadığı için sahaflar çok yüksek fiyatlara satıyor bu kitapları ama alırken tanesini 20 liradan almak istiyorlar. Makul fiyatlarla satıp elimden çıkarmak istiyorum. Burada talip çıkar mı ya da yönlendireceğiniz bir kanal var mı?
Kitaplar;
Cennet çayırı,
Gazap üzümleri,
Fareler ve insanlar
İnci,
Yukarı mahalle,
Tatlı perşembe,
Sardalye sokağı,
Al midilli,
Bir savaş vardı,
Bitmeyen kavga
Duvar Kağıdı Tamiri
Haftada 1 gün spor ve sağlıklı beslenme yeterli mi?
|
Ön kaputtaki leke
Corolla mı Megane mi?
|
2. El Araç Satışında Taşıt Kredisi
Merhaba. Aracımı ilana koydum şehirdışından bir alıcı çıktı. Yalnız alıcı taşıt kredisi kullanacağını söyledi. Açıkçası süreci bilmediğim için biraz çekindim. Bir iki galeri ile görüştüğümde hepsi farklı bilgiler verdi. Şimdi aracı alacak arkadaş kendi yaşadığı şehirdeki bankaya gidip kredi başvurusunu yapacak, onaylandıktan sonra ertesi gün benim yaşadığım şehire gelip eksper vs. yapıp devir işlemini yapacağız. Yalnız anladığım kadarıyla ben toplam tutarın tamamını almadan aracın satışını alıcıya veriyorum ardından bankadan kredi çekilen kadar olan tutarı alıyorum.
Süreci bilen, daha önce tecrübe eden birisi bana yol gösterirse çok sevinirim. Malum ortalık tekinsiz. Hile hurda peşinde koşan çok insan var. Alıcıdan öyle bir intiba almadım ama yine de süreci kafamda netleştirirsem rahat ederim.
Ne sıklıkla bakım yapılmalı?
Merhaba arkadaşlar,
2015 model, otomatik, benzinli fiestam var. Geçen sene ekim ayında aldığımda araç 48 bindeydi şu anda da 53 binde. Ocakta yağ değişimi, hidrolik ve hava filtresi değişimi yaptım. Haziranda muayeneden sorunsuz geçti.
Bu benim ilk aracım olduğu için bilgi sahibi değilim. Periyodik bakım nedir? Yapmak zorunda mıyım? Kim baksa saat gibi diyor araç için ama ben hiç götürmedim periyodik bakıma falan. Benden önce de ne zaman gittiğini bilmiyorum. Sormadım da. Eksper de bu yaşta gördüğüm en temiz araba dedi gerek motor gerek fiziksel kondisyon olarak. Güvenip aldım. Şimdi ben bu bakım işi için ne yapmalıyım yardımcı olursanız sevinirim.
Çamurluk değişimi
Merhaba arkadaşlar almak istediğim 2015 model 1.6 otomatik LPG li bir fiesta titanium var. Galeri satıyor. 163 civarında diyor 159 falan gibi bir paraya bitirecek gibiyiz. Yalnız kafama takılan bir husus var araçta sağ ön çamurluk değişmiş 3000 tl hasar kaydı var. Sizce çamurluk değişimi ciddi bir sorun müdür? Satacağım zaman bana zorluk çıkarır mı? Bu fiyat seviyeleri uygun mudur?
2. el araç tavsiyesi
Merhaba arkadaşlar. Yeni bir hayata başlıyorum. Yeni bir işe girdim, yeni evlendim. Nasip olursa bir araç sahibi olmak istiyoruz.
160 bin tl bir paramız var. Şimdiye kadar arabam olmadı babamın dizel lineası var 1.6 multijet onu sürdüm sadece. Hanımın da kullanabilmesi için otomatik bir araç istiyoruz. Ufak tefek donanımları olsa yeterli olacaktır. Önde ufak bir ekranı olsa çok hoşuma gider :)
Ben rastgele sokakta görüp de beğendiğim araçları araştırdım ama verimli bir araştırma süreci geçirmediğimi farkettim. Şimdiye kadar baktığım araçlar
Polo (2015 model falan),
i20 (en aklıma yatan bu ama uzun yolda güvenemedim nedense),
Astra (ekranlı modellere gücüm yetmediği için vazgeçtim),
Fiesta,
Egea (pahalı geldi otomatik modeller),
Megane 3,
Clio,
Captur.
Sizlerden ricam bana yol göstermeniz. Çok bir isteğim yok, çok bir performans beklentim de yok. Ailem başka şehirde, 400 km civarında bir mesafede. Aileme gidip gelirken sıkıntı çıkarmasın. Onun dışında haftada 1 gün şehir içi binilecek. Minik de olsa bir ekran istiyorum. Boyum 1.83, baktığım araçlar biraz ufak gelir mi acaba? Yardımcı olursanız çok sevinirim.
Meslek: http://www.donanimhaber.com
Son Giriş: dün
Son Mesaj Zamanı: 2 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 84
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 0 (Bu ay: 1.141)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 13 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Motorlu Araçlar Dünyası

Yeni Kayıt
Özel Mesaj

Görüntülenme
2 Yanıt
0