Şimdi Ara

Ne sıklıkla bakım yapılmalı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
620
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş

2015 model, otomatik, benzinli fiestam var. Geçen sene ekim ayında aldığımda araç 48 bindeydi şu anda da 53 binde. Ocakta yağ değişimi, hidrolik ve hava filtresi değişimi yaptım. Haziranda muayeneden sorunsuz geçti.

Bu benim ilk aracım olduğu için bilgi sahibi değilim. Periyodik bakım nedir? Yapmak zorunda mıyım? Kim baksa saat gibi diyor araç için ama ben hiç götürmedim periyodik bakıma falan. Benden önce de ne zaman gittiğini bilmiyorum. Sormadım da. Eksper de bu yaşta gördüğüm en temiz araba dedi gerek motor gerek fiziksel kondisyon olarak. Güvenip aldım. Şimdi ben bu bakım işi için ne yapmalıyım yardımcı olursanız sevinirim.

• Fiesta için 15 bin km veya 1 yıl hangisi erken dolarsa periyodik bakım gerekiyor. Periyodik bakım kısaca motor yağı, hava, yağ ve polen filtresini kapsıyor. Siz 2022 Ocak'ta bakım yaptığınıza göre 2023 Ocak'ta sonraki bakımınız gelecek.

Bunun dışında kayışlar, soğutma sıvısı, diğer sıvılar, triger, balata disk vs gibi dönemsel değişmesi veya kontrol edilmesi gereken noktalar var. Kontrolle birlikte gerekirse değişir veya km ya da yıla göre değişmesi gerekir.

Kafanızdaki soru işaretlerini gidermesi için aşağıdaki linkten Ford Fiesta'nın bakım detaylarını indirebilirsiniz. Yeni Fiesta'ya ait olsa da aşağı yukarı sizinkiyle aynıdır zaten.

https://cdnepws.azureedge.net/getmedia/10bceda8-d989-4554-9374-afc4f350ebe1/yeni-fiesta-periyodik-bakim-kapsami-2018-ocak.pdf.aspx

Son olarak ufak bir uyarı yapayım, çevrenizde bakıma götürmeyin, şunu bunu değiştirmeyin gerek yok vs diyenler olabilir, unutmayın ki herhangi bir ihmalde parası onlardan değil sizden çıkacak. Yani sorumluluk tamamen sizin. Bunu düşünerek çevrenizden gelen yorumları süzgeçten geçirin.

• Powershit mi tam otomatik mi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 10 ayda 5 kim yol yapmışsınız. Arabayı bu şekilde az kullanıyorsanız km dolmadan yıllık bakım yaptırmanız gerekir. Bir sene sanayiye gidin, muayene öncesi de yetkili servise gidin bence. Tabi bu benim fikrim. Siz de bakım ücretine göre durumu değerlendirin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

aslında bu 5 bin km'nin 4 bini uzun yolda yapıldı. Çok fazla kullanılmıyor yani. Dediğiniz gibi yapayım. Teşekkür ederim.

• Sanayide yaptıracaksanız yağını ve bakım malzemelerini kendiniz alın derim. Özellikle piyasa da sahte yağ çok, markaların internette kendi satış yerleri var oradan alın derim diğer yerlere güvenilmez.
    Sanayideki yağa malzemeye güvenilmez. Silecek balata gibi şeyleri kendiniz kontrol edip değiştirmek gerekiyor, ağır bakımlarını da zamanında yaptırın. Triger vs.

www.onlineyedekparca.com
    Periyodik Bakım Parçaları Yedek Parça Fiyatları - OnlineYedekParca.com
    https://www.onlineyedekparca.com/kategori/ford-fiesta-2012-2018-periyodik-bakim-parcalari

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Deníz kullanıcısına yanıt

teşekkür ederim.

yetkiliye falan gerek yok .yağını parçasını al sen değiştirt . bosch car servis de de yaptırabilirsin. bakım için 20bin km uygundur.

• Uzun süre sorunsuz aracını kullanmak isteyenler için tavsiye edilen 10 bin km veya yılda bir. Fakat bu süreyi geçmek veya altına düşmek kullanılan ortama bağlı. Örneğin İstanbul'da aşırı sıkışık trafikte sürekli araç kullanıyorsun saatlerce trafiktesindir 10 bin km bile fazla gelebilir. Aynı ortamlarda kullanılıyor ise iki bakım sonrası yağın, filtrelerin durumuna göre bir zaman çizelgesi oluşur tabi bunlardan anlamıyorsanız güvenilir usta yorumu şart.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tenekekutu -- 13 Temmuz 2022; 20:5:23 >

Sıkıntılı dikkat et mekatronigi baskısı çok titreyen bundan dolayı volan dağıtıp deli paralar ödeyen var çözümü de yok kuru kavrama benzinlilerde ıslak powershift dizellerde yani masraf çıkarır baş ağrıtir bilgine kenarda paran olsun her an  

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.