Şimdi Ara

Çamurluk değişimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
1.462
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
1 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar almak istediğim 2015 model 1.6 otomatik LPG li bir fiesta titanium var. Galeri satıyor. 163 civarında diyor 159 falan gibi bir paraya bitirecek gibiyiz. Yalnız kafama takılan bir husus var araçta sağ ön çamurluk değişmiş 3000 tl hasar kaydı var. Sizce çamurluk değişimi ciddi bir sorun müdür? Satacağım zaman bana zorluk çıkarır mı? Bu fiyat seviyeleri uygun mudur?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Satarkende zorluk yaşamazsın sadece değişensizlere göre biraz ucuza gider.

Fiyata gelecek olursak kesinlikle çok pahalı, o paraya değişensiz Clio icon 1.5dci veya 1.2turbo otomatik alınıyor.

Örneğin:https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-renault-sahibinden-2014-clio-hb-1.5-dci-icon-paket-dizel-otomatik-arac-946438833/detay

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-renault-tramersiz-degisensiz-otomatik-clio-959648853/detay

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cihat_, -- 1 Ekim 2021; 23:38:57 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• İlginiz için teşekkür ederim hocam. Ben pek anlamıyorıum bu konulardan ama clio fiestadan daha iyi midir acaba? Clio bana rent a car arabası gibi, filo arabası gibi geliyor hep.

Kilometresi biraz düşük olsun istiyorum. Baktığım araç bu;

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-ford-2015-ford-fiesta-1.6-titanium-plusotomatik-pluslpg-kusursuz-83.000-km-958348602/detay

Aynı yaşlarda aynı kmde clio bulunabilir.(Touch paket olur ancak dizel olur)

Fiestanın km nin düşük olma nedeni benzinli araç oluşu.

Clio fiestadan daha iyi bir araç diyemem ancak aşağı kalır bir yanı da yok.Aynıdır bana göre.

Clioda otomatik 120 binler gibi bir edc beyin değişimi istiyor serviste en son 7 bin gibi bir fiyatı vardı.

Bunun haricinde clioyu uzun süre fiestayı daha kısa süre kullandık ikisinde de sorun yaşamadık.

• Ek olarak aynı model cliodan bende de var kısa sürede satmayı düşünüyoruz aklımızdaki fiyatı söylemek istemiyorum ancak bu fiyatlardan çok aşağısına vereceğiz yani demek istediğim kar amacı gütmeyen birinden araştırma ile daha uyguna alabilirsiniz gibi geliyor ancak fiesta piyasası hakkında bir bilgim yok.

• Öncelikle o araç 1.6 atmosferik motor yani turbosuz bir araç torku düşük, 1.4tdci falan olsa alın derdim fakat hem 1.6 motor hem çamurluk değişenli bir Fiesta'ya 160 verilmez. Önünde Ford logosu olduğu için o fiyatları çekiyorlar.

Attığım cliolar icon donanım yani en fullü diyebiliriz donanım olarak.

Motorları ise biri 1.5dci sorunsuz, az yakar çok kaçar. Diğeri ise 1.2tce bu da aynı şekilde güzel bir motor. Benim tercihim 1.5dci olurdu.

Bu karşılaştırmada Clio gerçekten önde, forumdaki diğer arkadaşlarda bana hak verecektir.

LPG ÖN TESİSATI DEĞİŞİMİ
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: JossJoss

İlginiz için teşekkür ederim hocam. Ben pek anlamıyorıum bu konulardan ama clio fiestadan daha iyi midir acaba? Clio bana rent a car arabası gibi, filo arabası gibi geliyor hep.

Kilometresi biraz düşük olsun istiyorum. Baktığım araç bu;

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-ford-2015-ford-fiesta-1.6-titanium-plusotomatik-pluslpg-kusursuz-83.000-km-958348602/detay

Clio fiestadan iyimidir bilmiyorum ama herhangi birisi diğerinden iyiyse bile aradaki fark çok küçüktür. Fiyat bana da yüsek geldi, 20-30 daha koyup 2020 model clio alabilirsiniz ve 2020 model clio 2015 fiesta da her türlü iyidir. Örnek

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-renault-2020-sifirdan-farksiz-hatasiz-boyasiz-ekstra-gorus-paketi-894578509/detay

• Hasar kaydı bu parçadan kaynaklıymış. Expere sokacaktık da 160 binden düşmedi. Arabadan anlayan bir dostumuz da 155 den fazla verme diyince kaldı öylece. Şimdi forumdaki arkadaşlar da clio diyince kafam karıştı :) clio bakmıştım aslında ama bu yaş ve kilometrede bütçeme uygun bulamamıştım. İcon paket baktığım için bulamamış olabilirim. Biraz daha clio araştırmakla fiestayı almak arasında kaldım.

Orijinalden alıntı: Cihat_,

Öncelikle o araç 1.6 atmosferik motor yani turbosuz bir araç torku düşük, 1.4tdci falan olsa alın derdim fakat hem 1.6 motor hem çamurluk değişenli bir Fiesta'ya 160 verilmez. Önünde Ford logosu olduğu için o fiyatları çekiyorlar.

Attığım cliolar icon donanım yani en fullü diyebiliriz donanım olarak.

Motorları ise biri 1.5dci sorunsuz, az yakar çok kaçar. Diğeri ise 1.2tce bu da aynı şekilde güzel bir motor. Benim tercihim 1.5dci olurdu.

Bu karşılaştırmada Clio gerçekten önde, forumdaki diğer arkadaşlarda bana hak verecektir.

Anladım hocam. Çok teşekkür ederim. Dediğim gibi ben pek anlamıyorum, o yüzden sorma ihtiyacı duydum çok yardımcı oldunuz. Ben aracı beyaz istiyorum ama attığınız örnekler üzerinden araştırma yapmaya devam edeyim. Clio 1.5 dci icon için şartları zorlayayım. Umarım içime sinen bir şeyler bulabilirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: cricet

Clio fiestadan iyimidir bilmiyorum ama herhangi birisi diğerinden iyiyse bile aradaki fark çok küçüktür. Fiyat bana da yüsek geldi, 20-30 daha koyup 2020 model clio alabilirsiniz ve 2020 model clio 2015 fiesta da her türlü iyidir. Örnek

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-renault-2020-sifirdan-farksiz-hatasiz-boyasiz-ekstra-gorus-paketi-894578509/detay

Alıntıları Göster

Ben de çok isterdim böyle bir araca sahip olmayı ama benim bütçemin çok üzerinde :)

• quote:

Hasar kaydı bu parçadan kaynaklıymış. Expere sokacaktık da 160 binden düşmedi. Arabadan anlayan bir dostumuz da 155 den fazla verme diyince kaldı öylece. Şimdi forumdaki arkadaşlar da clio diyince kafam karıştı :) clio bakmıştım aslında ama bu yaş ve kilometrede bütçeme uygun bulamamıştım. İcon paket baktığım için bulamamış olabilirim. Biraz daha clio araştırmakla fiestayı almak arasında kaldım.

Bence marka model bakmaksızın kriterlerinize uyan bütün arabalara bakın. Bazı marka modeller gereksiz pahalı oabiliyor.

https://www.sahibinden.com/otomobil/yari-otomatik,otomatik?a4_max=80000&sorting=price_asc&a5_min=2015&price_max=160000

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cricet -- 2 Ekim 2021; 0:23:38 >

• JossJoss J kullanıcısına yanıt

Şahsen 1.0 motor bir araç almazdım. Bir motosiklet sürücüsü olarak bana motosiklet motorunu arabaya takmışlar gibi geliyor. 

1.0 bir araç bakmadım hocam henüz

1.0 bir araç bakmadım hocam henüz

Siz yukarıdaki arkadaşa fazla takılmayın, 1.0 motor gayette alınır yeni nesil 1.0 tce, TSI, ecoboost, firefly gibi motorlar turbolu direkt enjeksiyonlu motorlardır yani eskilerin 1.6 düz atmosferik motorlardan bile daha güçlüdürler. Şurada gördüğünüz üzere Skoda Octavia'yı bile rahat götürüyorhttps://www.youtube.com/watch?v=DI5xnuT7egM&feature=youtu.be

Her neyse konuya gelelim, istediğiniz fiyat bandında f/p oranı olarak en iyi otomobil cliodur. 1.5dci motor dizel olduğundan o fiyatlara belki düzgününü bulamayabilirsiniz, sadece tek motora bakmayın 0.9tce,1.0tce, 1.2tce 1.3tcen hepsi iyi motorlardır hepsi alınır, performans anlamında da üzmez. Yalnız 0.9'un otomatiği yok.

Alternatif olarak 1.6 e torq egea alınabilir bu paralara ama biraz bütçe arttırmanız lazım, tam otomatik şanzımanıyla çok iyidir uzun yıllar hiçbir sorun çıkarmaz, motoru 1.6 atmosferik ama arabayı rahat götürür. Cliodan malzeme kalitesi ve genişlik olarak daha iyidir. Aile kullanımına daha uygundur.

Örneğin:
    https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-fiat-ilk-sahibinden-hatasiz-boyasiz-77000-km-otomatik-947576523/detay

• Podyede işlem yoksa bişey olmaz.

W220 S500L V8 Automat. (Satıldı)
  • Hocam dün geceden beri bakıyorum ama bütçeme uygun bir clio bulamadım. Benim maksimum 160 bin tl param var. Egea çok hoşuma gidiyor, çok baktım ama 15-20 bin lira fark var. Bilemedim... biraz daha bekleyecek gibiyim.

Orijinalden alıntı: yıgıdo5858

Şase podyelerde sorun yoksa birşey olmaz sök tak parça vida tutuyor zaten.
    Çamurluk değişimi o kadar masum değil, bir kaç milimlik şase veya podye sapmasında ön lastikler bile ne kadar ayar yapılsa da ayar tutmuyor, farklı içten veya dıştan aşınıyor, lüzumundan önce değişim gerekiyor! Airbag ler ve kemerler patlayıp tamir olabiliyor. Adam 160 bin lira verecek niye başına iş alsın, experizler gözle bakıyor milim oynamaları farketmiyorlar, çoğu araçta ön lastiklerin biri önde, diğeri arkada şeklinde zarar görüyor, çamurlukla lastik arasında 1 parmak yamukluk, fark olabiliyor, mümkünse piyasa ve kazasız parası veriliyorsa önden ve çamurluktan kazalı araca bulaşmamak lâzım.

• Önemli olan hangi parçanın değiştiği değil neden değiştiği. Bizim aracı park ederken kaldırım sınırına konan demire sürttü ve ezildi, kaskodan değişti çamurluk, aracın şasesine veya yürürüne etki edecek hiçbir sorun yok. Başka biri sert darbe almıştır, ön takım ve şase zarar görmüştür.

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.