Arkadaşlar full yan kapak yapım projemiz başarıyla tamamlanmıştır. Bu ilk modifiyemde birkaç acemiliğim olmasına rağmen genel olarak memnun kaldım. Eğitim amaçlı olarak işlediğim ufak kusurları aşağıda listeliyorum. Takdirlerinize sunarım.
Ufak kusurlar:
1) Pleksi filmi üzerindeki dikkat çekmeyen bazı yırtıklar ve filme güvenip acele boya işi nedeniyle pleksi üzerinde küçük boya izleri oluştu.
2) Kalitesiz sprey boya nedeniyle lokal boya bozuklukları (damlalar, dalgalanmalar, vs)
3) Pleksi koruma filmi erken söküldüğü için oluşan ufak çizikler
4) Pleksi kenarları tam düzgün ayarlanmadığı için vidalar biraz zor sökülüp takılıyor.
5) Tüm özenli hesaplamalara rağmen 4 vida deliğinden biri hatalı açıldı (Düzeltildi)
6) Katot ışıkların regülatörü mavi kalmayacak UV boyanacağı için şimdilik mavi bırakıldı ama siyaha da boyanabilirdi.
7) Pleksi ile kasa arasına çok ince bir lastik şerit çekilmeliydi. Hem hava geçirmezlik hem sağlamlık sağlayabilirdi.
Başarılı özellikler:
1) Kasaya tek bir vida deliği bile açılmadı. Kasanın orijinalliği hiçbir şekilde bozulmadı
2) Yan panel orijinal olarak korundu. Kesilmedi. FULL pleksi yan panel sıfırdan imal edildi.
3) Üretim çok düşük maliyetle yapıldı. Pleksi ve boya hariç tamamen hurda malzemelerle üretildi. Toplam maliyet 37.5TL oldu.
4) Sonraki projeler için çokça tecrübe edinildi.
5) Verniğin boya işine katkıları öğrenildi. Vernik ve boya metal görünümü veriyor. Sadece boya plastik görünüm veriyor.
6) Pleksi kolay işlenen bir madde olduğundan yan panele her türlü ekleme, çıkartma, yapıştırma, delik açma yapılabilir.
7) Çok sağlam oldu. Kasayı ters çevirip silkelememe rağmen tık etmedi.
İlk projemin sonunda fikirleriyle katkıda bulunan tüm forum arkadaşlarıma teşekkür ederim
NOT: Forumda sorun var sanırım resim yükleyemiyorum. Resimleri gün içerisinde yükleyeceğim.