Kullanıcı Adı Şifre
  • Yeni Üye Kaydı
  • Şifre Hatırlatma
  • Beni Hatırla Cevaplanan Mesajlarıma Git
  • Popüler Konular
FULL Pleksi yan kapak: BİTTİ!! RESİM EKLENDİ!

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Sistem Belirtin Yazdır
Sayfa: [1]      >>
Konu içi arama ayarları
Sadece Arananın bulduğu yerler
Arama terimleri En önemli Üst minimum sıralama: /1000

Arama tercihlerinizi belirlediyseniz yukarıdaki kutuya arama terimini yazıp "Konu içi ara" butonuna tıklayınız.
Giriş

4948 Mesaj
28 Haziran 2010; 0:11:16 

Arkadaşlar XIGMATEK MIDGARD kasama ışıklandırma koydum ancak yan panel şeffaf olmadığından çok da verim alamıyorum. Kasayı yeni aldım ve dremel, dremel bulma imkanı ya da yeni kasa panelini cart curt kesme isteği bende yok. Bu nedenle yan paneli kenara ayırıp komple pleksi ile kaplayacağım yan tarafı. 50cm x 50cm pleksi için (çiziksiz ve temiz iki tarafı da koruyucu bantlı) 15TL fiyat aldım ki bana çok gelmedi (güzel olursa diğer paneli de değiştireceğim)

1. Sorum şu: Sizce bu pleksiyi bu kasaya monte etmenin en kolay VE ESTETİK yolu nedir? Adam gibi yapmak istiyorum eğreti olsun istemiyorum

Aklıma iki fikir geldi:

1) Çift taraflı bant ile kolay yoldan yapıştırma usulü tutturmak (pleksinin kenarlarını yuvarlamam lazım çirkin durmasın)
2) Tek oluklu pencere lastiği kullanarak lastikle tutturmak (pleksiyi biraz yontmak gerekebilir)

2. Soru: Kasada beyaz led'lerle aydınlatılan 2 adet 12cm fan var (1 ön 1 arka). CPU fanım Zerotherm NV120 Mavi Ledli fan. 1 adet soğuk katot mavi ışık koydum (yetmedi pek). En az 1-2 tane daha katot eklemeyi düşünüyorum. Renk konusunda kararsız kaldım fikirlerinizi rica ediyorum. 1 adet beyaz eklemeyi düşündüm beyaz ışığı vurgulamak için. Çok ana okulu görüntüsü istemiyorum, siyah kasanın asaleti çok bozulmasın. Siyah kasa -Beyaz-Mavi ışık kombinasyonu ile gitmeyi düşünüyorum. İleride 1 adet de UV ekleyebilirim. Fikirleriniz nelerdir? Sizce güzel durur mu?

Kasamın şu anki görünümüne ait resimler aşağıdadır. Fikir belirten arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

Karşıdan görünüş

Karşı - Sağ Çapraz

Sağ panel

Sağ panel

Sol Panel

Ufaltılmış ön izleme resmi

Ekteki dosya (5)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thunderwatcher -- 3 Temmuz 2010; 6:32:37 >

İmzanız kural dışıdır! || Uymanız gereken imza kurallarını okumak için tıklayınız.

936 Mesaj
28 Haziran 2010; 5:32:51 

şimdi diyelimki bantla yada lastikle taktın.ama illa çıkarıp bişeyler yaparsın o kadar mod meraklııysan yerinde duramazsın o yüzden takıp çıkartılabilen birşey olmalı bence plexi alcağın yer falan demircidemi yok git kapağı kestir bence sonra plexiyi yapıştır veya bahsettiğin lastikle oraya uyacak şekilde tak süper olur. bide bir fikrim var ama bilemiyorum nasıl olur. hani kasanın kapağını kasaya takarken kapakta çevresinde tırnaklar var kasaya giriyor hani kapak otoruyor kasaya.hiç görmedim böyle bişey ama plexiye metalden o şekilde tırnak yapabilirsenki bilemiyorum saçma bir fikirmi .takıp çıkarabilceğin komple şeffaf bir kapağın olur.ama ilk söylediğim en doğrusu ve sağlıklı olanı

BİZE DONANIM HABER DE TRABZON

4948 Mesaj
28 Haziran 2010; 12:55:49 

Yorum için saol Jackal. Hem estetik açısından hem de paneli kesip biçmeye gönlüm el vermediğinden komple şeffaf yan kapak yapıcam. O dediğin pleksiye tırnak yapma fikri benim de aklıma geldi, yapmaya çalışıcam da ama biraz el işçiliği gerektirecek. Gerçi işin ne uğraş demi? Onu denemeyi düşünüyorum. En kötü plekside bikaç çizik olur... Yalnız tırnak için ne kullanıcam... Dediğim gibi çok fazla demir kesme aleti yok elimde. Yan keskiyle de alüminyum kesmek sıkar biraz... Alamadım bi plazma kesici bi dremel bişey...

İmzanız kural dışıdır! || Uymanız gereken imza kurallarını okumak için tıklayınız.

197 Mesaj
28 Haziran 2010; 13:30:18 

Plekside Çizik Falan Olmaz Korkma, Onların Üzerinde Seffaf Bant VAr.İşin Bittiğinde Çıkarırsın Çizik Falan Olmaz

4361 Mesaj
28 Haziran 2010; 14:10:57 

Hocam illa kendinmi yapacaksın bu işi? bi profesyonele başvursan ? 2 - 3 kuruş el emeğini versen o sana güzelce yapsa?

936 Mesaj
28 Haziran 2010; 16:22:49 

quote:

Orijinalden alıntı: thunderwatcher

Yorum için saol Jackal. Hem estetik açısından hem de paneli kesip biçmeye gönlüm el vermediğinden komple şeffaf yan kapak yapıcam. O dediğin pleksiye tırnak yapma fikri benim de aklıma geldi, yapmaya çalışıcam da ama biraz el işçiliği gerektirecek. Gerçi işin ne uğraş demi? Onu denemeyi düşünüyorum. En kötü plekside bikaç çizik olur... Yalnız tırnak için ne kullanıcam... Dediğim gibi çok fazla demir kesme aleti yok elimde. Yan keskiyle de alüminyum kesmek sıkar biraz... Alamadım bi plazma kesici bi dremel bişey...

valla 2 yukarıya aşşağıya 2 tanede öne tırnk yapabilirsen olabilir gibime geliyor.bul bi demirci kestir valla. ist de olsan ben sana birsürü parçalayabileceğin kapak verebilirdim:D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jackal___61 -- 28 Haziran 2010; 17:04:18 >

4948 Mesaj
28 Haziran 2010; 18:36:59 

Pleksiyi aldım 50cm x 50cm ebatlarında. Kasa 43 x 47. Bütün gün uygun bir lastik aramış olmama rağmen bulamadım. Pleksiden yan panel "imal etmem" gerekecek gibi görünüyor. Vidasıyla midasıyla yapıcaz artık... İki adet L şeklinde demirle halletmeyi planlıyorum arka vida yerlerini ama Ön tarafı sabitlemek için bir yol düşünmek gerekecek.

Para verip yaptırmayı düşünmüyorum çünkü 1) sonuçta onlar da yan paneli kesecek 2) Antalya'da o işi yapan yok 3) Büyük şehire getir götür gönder iste derken uzun iş 4) Kendim yapmak istiyorum

Buldum nasıl yapacağımı şu an itibariyle...

4948 Mesaj
28 Haziran 2010; 19:28:02 

Evet fikirler biraz daha netleşti. En kolay yoldan hallediyorum bu işi... Alt ve üst taraftaki tırnakların yerine 2'şer tane ince vida takmayı düşünüyorum. Vidanın yivli kısmı kasa üzerindeki delikten geçtikten sonra pleksiyi ileri doğru kaydırınca deliğin dar kısmına kayacağı için orada sıkışacak ve sıkıca tutacak pleksiyi. Ancak titreşim nedeniyle ses yapıp yapmayacaklarından emin değilim... İyice sıkışırsa yapmaz diye düşünüyorum.

Pleksinin arka tarafına 2 adet L şeklinde demir takacağım (yine vida+somun şeklinde sabitlenecek). Bunlar da kasanın arkasındaki vida deliklerine normal elle çevrilen kasa vidasıyla sabitlenecek.

Pleksi kasayla tam olarak aynı boyda olacak. Tabi bu şekilde yapınca normalde yan panelin örttüğü perçin, tırnak deliği gibi bazı kusurlar açıkta kalacak. Bunu engellemek için de siyah elektrik bantıyla pleksiye çok ince (2cm kadar) bir çerçeve yapmayı planlıyorum. İlerleyen zamanlarda bunları siyaha boyanmış alüminyum levhalarla değiştireceğim. Bu bantlar aynı zamanda sonradan eklenen vidaları da örteceğinden estetiği biraz daha kurtaracak. Adım adım fotoları ekleyeceğim. Şu anki durum aşağıda:

Pleksi üzerindeki iğrenç çiziklere ve puslu görüntüye aldanmayalım cam gibi kendisi. Üzerindeki koruma filmi o iğrenç olan.

Fazlalıklar kesildiğinde pleksi tamı tamına yan panelle aynı ebatlarda olacak

Tam olarak görünmese de pleksi alt tarafla tam olarak hizalı olacak. Bant çekilince biraz yükselecek şeffaf pleksi çizgisi.

Pleksinin kesilecek kısımları çizildi. Buralardan kesilecek. Umarım dekupaj testere beni yarı yolda bırakmaz

Ekteki dosya (4)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thunderwatcher -- 29 Haziran 2010; 1:32:27 >

936 Mesaj
28 Haziran 2010; 19:57:10 

geçen sene bende komple yapmayı düşünmüştüm ama yapmadım çok kolay yapabilidim aslında gözümde büyüdü yapmadım eğer sen başarırsan bende deneyeceğim :D

4948 Mesaj
28 Haziran 2010; 22:04:10 

Fena değil iyi gidiyoruz. Kesme işlemini hallettim dekupaj testereme buradan saygılarımı sevgilerimi iletiyorum. Oldukça düzgün kesim yapabildim. Törpüyle düzeltilmeyecek bir eğrilik yok. Gidip siyah elektrik bantı aldım. En son takılacağından şimdilik bununla uğraşmıyorum. Yalnız L demir olarak kullanacak bir şeyler bulmam için bodrum gecenin bu saatinde inesim yok pek Bugün bitirmeyi hedeflemiştim ama hesapta olmayan zaman kayıpları oldu. Yarın kesin olarak tamamlayacağım. Çok güzel olacak gibi görünüyor,umutluyum projeden

Son duruma ilişkin resimler aşağıda:

Plexinin dekupaj ile imtihanı... Allahtan sorun çıkmadı. Dikkat etmeyip dekupajı çok bastırırsanız çatlayabiliyor ama...

Plexi yan panelle tam olarak aynı boyda kesildi

Tam örtüşme sağlandı, şimdi pürüzler giderilene kadar zımpara...

Atacağım fazlalıkların filmini çıkartıp baktım. Görüldüğü gibi plexi'de çizik kirlenme sorunu yok. Görünüşe aldanmayın güzel olacak.

Plexi kasadaki yerine tam oturdu! Şimdi montaj elemanları ve bantla rötuş yapma işi kaldı.

Ekteki dosya (5)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thunderwatcher -- 29 Haziran 2010; 4:22:41 >

69 Mesaj
28 Haziran 2010; 23:55:07 

Dostum resimlerde plexide fazlasıyla çizik olduğu gözüküo ama sen yok demissin öyleyse daha net bi fotoğraf upload edersen daha iyi olur birazda plexi buğlu geldi bana bilmiorum neyse kolay gelsin

--------- Pc Düşünürü ---------    

4948 Mesaj
29 Haziran 2010; 0:05:42 

Plekside sahiden çizik ya da buğu yok, tamamen üzerindeki koruyucu naylonun pisliğinden kaynaklı bir görüntü bozukluğu var. Kestiğim parçaların naylonlarını çıkartıp baktığımda cam gibi olduğunu gördüm pleksinin. O sorun değil. Koruyucu naylon çıkınca güzellik çıkacak altından eminim

Bu arada beyaz ışıktan hiç memnun kalmadım. Öldürdü bütün ambiansı... Tuhaf oldu. Ama mavi 10 numara. büyük ihtimal 2 Mavi 1 UV şeklinde gideceğim. Beyazı mavi naylonla kaplayıp mavi yapmayı düşünüyorum. (Yapan var sorun olmuyor)

936 Mesaj
29 Haziran 2010; 6:41:56 

bekliyorum bakalım nasıl olacak

1086 Mesaj
29 Haziran 2010; 10:45:48 

takipteyim

Geleceğe hoş geldim oğlum! Savaşa hoşgeldin!

4948 Mesaj
29 Haziran 2010; 13:41:05 

Uygun bir L demir bulmak bu kadar zor olmamalı... Olmamalı...

4948 Mesaj
29 Haziran 2010; 17:30:05 

Evet... Çokça sinir harbinden terden ve küfürden sonra uygun L şeklindeki aluminyum parçaları buldum ve önceki yerlerinden söküp aldım. Bu parçalar bir dükkan rafının kolları (cam ya da ahşap rafları tutan braketler). Altın rengi iğrenç farkındayım. Şimdiki aşama zımparalama (resimdeki siyah sünger zımpara ile) ve (yine resimdeki) mat siyah boya ile boyama. Astar mastar cila mila atmıyorum. Sonuçtan hoşlanmazsam ya da bozulmalar olursa daha sonra hallederim. Sadece zımpara boya yapacağım. Bu arada bulduğum turuncu UV boyayı denemek için de sabırsızlanıyorum ancak elimde UV ampul yok şimdilik. Sipariş vereceğim birazdan.

Gerekli malzemeler hazırlandı. Soldan sağa ayaktakiler: Turuncu uv boya (7.5TL) Mat siyah boya Oturanlar: Matkap zımparası, metal kesme dekupaj bıçağı, raf kolları, sünger zımpara, siyah elektrik bantı

Yaklaşık olarak böyle bir şey olacak. L demirlerin kendiliğinden delikli olması vidalama açısından iyi oldu ancak yapıştırma seçeneğini de düşünmüyor değilim.

Kasanın arkasına doğru dönen kısım kabul edilebilir boyutlarda. Yarım cm kadar daha uzun olmasını sorun etmeyeceğim, herhangi bir şeye engel olacağını sanmıyorum.

Ekteki dosya (3)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thunderwatcher -- 29 Haziran 2010; 23:36:06 >

4948 Mesaj
29 Haziran 2010; 19:48:22 

L demirlerin fazla kısımları dekupaj ile kesildi, 3 kat boya atıldı. Pleksinin kenarlarını da bantla yapmanın çirkin ve kullanışsız olacağını düşündüm. Pleksi gayet güzel boya tutuyor. Boyayarak yapacağım.

Edit: L demirlerin boyanmış hali ektedir. Gündüz gözüyle daha güzel resimler eklerim. Oldukça güzel, pürüzsüz ve mat siyah bir renk oldu. Memnun kaldım sonuçtan.

Ekteki dosya (2)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thunderwatcher -- 30 Haziran 2010; 5:30:36 >

69 Mesaj
30 Haziran 2010; 3:12:01 

son halini bekliorum dostum iyi olucak

--------- Pc Düşünürü ---------    

667 Mesaj
30 Haziran 2010; 9:19:57 

güzel gidiyor devam..

Hp compaq C700Et Mac Os X , Htc HD2 (Android ROM) , Monster Beats Studio White

4948 Mesaj
30 Haziran 2010; 12:54:59 

L demirlerin montajı için pleksiye delik açıldı. Pleksi kenarlarından 2 cm siyaha boyandı. Böylece kasanın delikleri görünmeyecek. Kasa altında kendiliğinden (sanırım fan montajı için açılmış) delikler buldum. Bunları da pleksiyi sabitlemek için kullanacağım. L demirleri pleksiye monte etmek için Bali + plastik perçin kullanacağım. Şuan pleksinin boyası kuruyor, 1 saate ekleyeceğim resimleri firebal'da ve vatanda uv ampul yok başka nereden alabilirim? Online sipariş sitesi bilen var mı?

267 Mesaj
30 Haziran 2010; 13:52:39 

Çok Güzel Gidiyorsun Sabırsızlıkla resimlerini bekliyorum

936 Mesaj
30 Haziran 2010; 14:22:24 

djemo31 isimli üyede vardır böyle şeyler uv led falan satıyor

4948 Mesaj
30 Haziran 2010; 15:13:20 

Kasaya monte etme aşamasından önce kalan tek iş alt destek demirlerinin takılması ve vida deliklerinin açılması. Çok incelikli hesaplamam lazım. Pleksi üzerindeki koruma bantlarını çıkarttım, L demirler takıldı ve pleksinin kenarları 2cm siyaha boyandı. Kasanın son hali ekteki resimde. Bittiğinde böyle görünecek. Alt demirleri yapıştırmak için bali seçeneğini inceliyordum. Test örneği çok iyi yapışmamış bir de japon deneyeceğim şimdi...

Koruma filmleri çıkartıldıktan sonra bir iki mikroskopik boya lekesinin dışında akriliğin temizliğinden çok memnunum.

L demirlerin montajında allah yardım etti de şu siyah plastik perçinleri buldum. Mobilyacılarda bulabilirsiniz mobilyaların üzerindeki vida deliklerini kamufle etmek içindir. Bunlar yanılmıyorsam bir sandalyeye aitti. Biraz kalın geldiler ama maket bıçağıyla hafif yonttum cuk oturdu!

Her ne kadar şu an akrilik kasa üzerinde yer çekimi kontenjanından duruyor olsa da vida deliklerini açıp sabitleyince aynen böyle görünecek. Çalışan halini görmek için sabırsızlanıyorum. Arka PCI tutma mandallarını turuncu UV ile boyamayı deneyeceğim. Ama hala UV ışık bulabilmiş değilim.

Ekteki dosya (3)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thunderwatcher -- 30 Haziran 2010; 21:18:33 >

936 Mesaj
30 Haziran 2010; 17:37:17 

sen hakkaten becerdin bu işi biraz şüphelerim vardı ama :D kasanın içindeki kablolarıda düzeltirsen çok iyi görünüyororjinal gibi

4948 Mesaj
30 Haziran 2010; 17:44:19 

Saol Jackal gerçekten tatmin edici bir sonuç oldu. Bitip hizmete girdiğinde daha da sevinicem. Kablolar konusunda da haklısın Jantiyle onu tartışıyorduk az önce. Kablo toplama aparatlarına rağmen biraz kalabalık var ama beyaz katot kabloları, fan kontrolcüye bağlı fan kabloları ve sağdan sola doğru gidip arka panelden çıkan lamba anahtarının kablosu ortadan kalkacak. Kalan kabloları da UV turuncuya boyanmış dekoratif bantla (klima borusu bantı) birbirine bağlayacağım. Kalın kablo demeti turuncu parlayacak UV altında. Egzos fanlar da turuncu olduğundan güzel olur diye düşünüyorum.

936 Mesaj
30 Haziran 2010; 18:09:36 

olabilir ben şahsen sadeliği seviyorum hiç kablo görünmesini istemem .zaten senin kasanın arka tarafında kablolar için boşluk vardır bence bütün kabloları arkadan bi şekilde toplamaya çalış.anakartın arkasında yani.

4948 Mesaj
30 Haziran 2010; 18:18:40 

Benim zevkim de aynı şekilde ama PSU gerçekten iyi mücadele ediyor kol kası yaptım Kasa biraz büyük, PSU kabloları da biraz kısa. Elimden geldiğince boşlukları değerlendirmeye çalışıyorum ama çok imkan yok o açıdan. Kesinlikle tak-çıkart kablolu PSU almak lazım... Bu da bana ders oldu.

4948 Mesaj
30 Haziran 2010; 19:12:55 

Kasaya ait Xigmatek fan kontrolcünün 3 adet fan girişi mevcut. Kasa 2 fanla geldiğinden 3. yuvaya işlemci fanını bağlamış ve işlemci soğutucunun (zerotherm nirvana NV120) kendi fan kontrolcüsünü devre dışı bırakmıştım. 1 fan daha ekleme ihtimalim gittikçe kuvvetlendiğinden işlemci fanının fan kontrolcüsü siyaha boyandı ve ön panele takıldı. Kasa fanlarının fan kontrolcüsü kasa arkasında, işlemci fanınınki ise kasanın önünde oldu bu durumda. Katot ışıklarının anahtarını takmak için pleksi yan panelde anahtar deliği açmam gerekecek ancak önce yan panelin tamamlanması lazım. Hala yan paneli alüminyuma sağlamca yapıştıracak yapıştırıcı arıyorum. Bu konuda ne kullanmamı önerirsiniz arkadaşlar? En sağlam ne tutar aluminyumla pleksiyi?

4948 Mesaj
30 Haziran 2010; 21:26:17 

İşlemci fan kontrolcü siyaha boyanıp ön panele monte edildi, Pleksiyi kesmeye kıyamadığımdan katotların anahtarı kesilen ön panele monte edildi (kart okuyucunun solunda) Bu full siyah tasarım LCD ekranlı fan kontrolcü istemeye başladı... Böyle olmayacak bu

Ekteki dosya (1)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thunderwatcher -- 1 Temmuz 2010; 3:29:26 >

4948 Mesaj
1 Temmuz 2010; 16:54:34 

Çok dikkatli bir şekilde L demirlerden artan parçalar delinerek alt destek haline getirildi ve kasa altında mevcut olan iki vida deliğine (mevcut olmasa kendim delmek zorunda kalacaktım) elle çevrilen kasa vidasıyla sabitlendi. Geriye kalan tek iş yan paneli kasanın arkasına sabitleyecek iki vida deliğinin açılması. Plastik perçinler kasaya değerek biraz ayarsızlık yapıyor. Önce plastik perçinlerin biraz kısaltılması gerekecek. Bu arada gerçekten boya işine vernik atmak lazım çünkü parçalar iyi boya tutsalar da çok kolay çiziliyorlar. Alt desteklerin resimleri aşağıda. 4 adet elle çevrilen vidayla açılacak yan panel. Alt destekleri pleksiye yapıştırıp yapıştırmamak konusunda kararsızım. Gerek var mı emin değilim. Yapıştırmazsam boyada kusurlar oluşturacak sürtünmeler olabilir. Yapıştırmayacaksam boya işine vernik atmam lazım. İhtimaller üzerinde düşünüyorum.

Alt demirler o kadar sağlam tuttu ki neredeyse arka vidalara bile gerek kalmadı. Sadece dingildemesini engellemek için takacağım arka vidaları.

Ekteki dosya (1)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thunderwatcher -- 1 Temmuz 2010; 23:04:11 >

4948 Mesaj
1 Temmuz 2010; 18:07:34 

Tüm vida delikleri açıldı ve plastik perçinlerin fazlalıkları kesildi. Kasanın son montajına geçmeden önceki tek engel boyalar... Boyadığım L demirler ve alt destek demirleri çok kolay çizilip dökülüyor ve başta da dediğim gibi "idareten" iş yapmak istemiyorum. Evladiyelik olmasa da epeyce gitsin... Demirlerde oluşan çizikler nedeniyle demirler tekrar boyandı. Birazdan gidip mat vernik alıp geleceğim. Plastik perçinlerin fazlalıkları kesildi. Vernik işleminden sonra pleksiyi güzelce silip son montaja geçeceğim. Bir aksilik olmazsa bu gece takdirlerinize sunmayı planlıyorum kasanın son halini.

4948 Mesaj
2 Temmuz 2010; 2:21:44 

Mat verniği ilk attığımda o güzelim siyah ton griye çaldı korktum. Ama esirgemedim her kuruduğunda tekrar attım toplam 3 kat vernik oldu. Ve şimdi kurudu. Şu kadarını söyleyeyim bu kadar karizma, bu kadar donuk, bu kadar derin bir siyah görmedim... Pleksi üzerine attığım boyaya da vurmayı düşünüyorum. KESİNLİKLE BOYAMALARINIZDA VERNİK KULLANIN!

4948 Mesaj
2 Temmuz 2010; 15:07:19 

Arkadaşlar full yan kapak yapım projemiz başarıyla tamamlanmıştır. Bu ilk modifiyemde birkaç acemiliğim olmasına rağmen genel olarak memnun kaldım. Eğitim amaçlı olarak işlediğim ufak kusurları aşağıda listeliyorum. Takdirlerinize sunarım.

Ufak kusurlar:
1) Pleksi filmi üzerindeki dikkat çekmeyen bazı yırtıklar ve filme güvenip acele boya işi nedeniyle pleksi üzerinde küçük boya izleri oluştu.
2) Kalitesiz sprey boya nedeniyle lokal boya bozuklukları (damlalar, dalgalanmalar, vs)
3) Pleksi koruma filmi erken söküldüğü için oluşan ufak çizikler
4) Pleksi kenarları tam düzgün ayarlanmadığı için vidalar biraz zor sökülüp takılıyor.
5) Tüm özenli hesaplamalara rağmen 4 vida deliğinden biri hatalı açıldı (Düzeltildi)
6) Katot ışıkların regülatörü mavi kalmayacak UV boyanacağı için şimdilik mavi bırakıldı ama siyaha da boyanabilirdi.
7) Pleksi ile kasa arasına çok ince bir lastik şerit çekilmeliydi. Hem hava geçirmezlik hem sağlamlık sağlayabilirdi.

Başarılı özellikler:
1) Kasaya tek bir vida deliği bile açılmadı. Kasanın orijinalliği hiçbir şekilde bozulmadı
2) Yan panel orijinal olarak korundu. Kesilmedi. FULL pleksi yan panel sıfırdan imal edildi.
3) Üretim çok düşük maliyetle yapıldı. Pleksi ve boya hariç tamamen hurda malzemelerle üretildi. Toplam maliyet 37.5TL oldu.
4) Sonraki projeler için çokça tecrübe edinildi.
5) Verniğin boya işine katkıları öğrenildi. Vernik ve boya metal görünümü veriyor. Sadece boya plastik görünüm veriyor.
6) Pleksi kolay işlenen bir madde olduğundan yan panele her türlü ekleme, çıkartma, yapıştırma, delik açma yapılabilir.
7) Çok sağlam oldu. Kasayı ters çevirip silkelememe rağmen tık etmedi.

İlk projemin sonunda fikirleriyle katkıda bulunan tüm forum arkadaşlarıma teşekkür ederim

NOT: Forumda sorun var sanırım resim yükleyemiyorum. Resimleri gün içerisinde yükleyeceğim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thunderwatcher -- 2 Temmuz 2010; 21:10:57 >

53 Mesaj
2 Temmuz 2010; 18:03:43 

Tebrikler arkadaşım, en başından bu yana takip ettim, eline sağlık.

bir basit soru; kullandığın verniği eğer internette varsa veya benzeri linkleyebilir misin? birkaç gün içinde kasamın içini siyaha boyamayı düşünüyorum da :)

Intel i5 750 / Thermalright Cogage True Spirit & Thermalright X-Silent 12cm/ Asus P7H55-M Pro / Powercolor Ati HD4770 PCS / Patriot 4GB (2*2GB) Sector 5 Viper II DDR3 1600MHz / Samsung - 500 GB x 2 / APlus CS-Seenium 550W & Akasa Smart Pwm 12cm / LG W2243S-PF 21,5"

57 Mesaj
2 Temmuz 2010; 22:00:44 

tebrikler kardeş güzel çalışma...

ISTANBUL TECHNICAL UNIVERSTY

Mechanical Engineering

4948 Mesaj
3 Temmuz 2010; 0:21:15 

Teşekkürler arkadaşlar çok sağolun. Kullandığım vernik akçalı şeffaf mat vernik. En ucuzu olduğu için hemen hemen bütün hırdavatçılarda bulabilirsiniz. Köşe başındakinde bile vardır

Ekteki dosya (3)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thunderwatcher -- 3 Temmuz 2010; 6:31:22 >

Uzaklaştırılmış
Süresiz olarak uzaklaştırıldı.
3 Temmuz 2010; 0:39:09 

o beyaz ışık fena görüntüyü fena bozuyor

87 Mesaj
3 Temmuz 2010; 2:19:49 

bende bu sekılde bır calısma yaptım yaklasım 3 ay oldu fakat benım calısmam daha farklı komple flx ama kenar kısımlarını boya ıle degilde bır reklamcıya gıdıp pc de hazırlayıp prınt ettıgım taslagı sıyah bır folya ya kestırdım burdakı amac hem kasanın orjınal kapagını telef etme rıskını ortadan kaldırmak hemde orjınal kapagı bozmamak hatta folya calısması benı kesmedı yan dukkandakı oto aksesurcısına gıdıp hafıf bır tonda ıcten flım tabakası cektırdım bence cokta şık oldu kafamdakı duzenlemeler bittiginde tam yapım asamalarını fotolayamamıs olsamda elımden geldıgınce aldıgım fotoları tam kafamdakı mod cıkınca bende sızlerle paylasmak ve artılar ıle eksileri ogrenmek ve daha neler yapabılecegıme daır fıkırler alabılmek ıcın yayınlıcam calısmanız guzel olmus elinize saglık bu arada unutmadan onuda dıle getırmek ısterım

1863 Mesaj
3 Temmuz 2010; 2:31:28 

Çok hoş olmuş güle güle kullan
ama beyaz ışık birazcık görüntüyü bozmuş gibi.

2485 Mesaj
3 Temmuz 2010; 9:41:00 

Hocam kullandığan boyalar akçalı mat siyah ve akçalı floresan turuncu mu? Ve üzerine mat vernik mi?

4948 Mesaj
3 Temmuz 2010; 17:31:41 

quote:

Orijinalden alıntı: Nobody5

o beyaz ışık fena görüntüyü fena bozuyor

Farkındayım. En kısa zamanda icabına bakılacak onun. Sıradaki mod o beyaz ışıkla ilgili

4948 Mesaj
3 Temmuz 2010; 17:35:13 

quote:

Orijinalden alıntı: _EngiN_

Hocam kullandığan boyalar akçalı mat siyah ve akçalı floresan turuncu mu? Ve üzerine mat vernik mi?

Mat siyah: Gülen Boya Home Cosmetics
Mat vernik: Akçalı
Florasan Turuncu: Akçalı (AMA SAKIN ALMA KORKUNÇ KÖTÜ BİR BOYA)

Vernik ve siyah güzel ama akçalı florasan sakın alma. Toz boya çıktı ve bilgisayarda kullanılması mümkün değil. Bozar bu bilgisayarı.

61 Mesaj
5 Temmuz 2010; 12:21:03 

Güle Güle kullan

55 Mesaj
5 Temmuz 2010; 13:45:31 

güzel olmuş da kasanın içi dağınık biraz

4948 Mesaj
5 Temmuz 2010; 16:09:46 

En fazla o kadar toplanıyor Bir sonraki PSU'm tak çıkart kablolu olacak çok kararlıyım.

87 Mesaj
7 Temmuz 2010; 2:08:15 

hocam hakıkaten bende yenı bıtmıs heyecanı ıle kablo olayına deyınmemıstım fakat o kablolar mutlaka toplanabılır mutlak bır yolu vardır tak cıkart su goruntuye care olmaz bı sekılde toparlamanın yollarını ara yoksa plex calısman cok golgede kalmıs olacak asırı dagıı-nık sahsen benım kasada bı kablo gorunuyor onuda cozmek uzereyım

Ekteki dosya (1)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kılıçaziz -- 7 Temmuz 2010; 2:16:39 >

53 Mesaj
7 Temmuz 2010; 11:25:27 

Gayet güzel olmus eline sağlık .. buarada cpu soğutucu seçimide cok guzel bende kullanıyorum ama keske öyle değilde arkasına turuncu egzos fanın gelicek sekilde taksaydın daha verimli olurdu bence..hem cift fan takılı gibi olur soğutucuya hem de ekran kartının pcb sinin sıcaklığını üfletmemiş olursun

NZXT Tempest Radioactive Mod Kasayı görmek için tıkla

Biostar T-power I45, Core2Duo E6600 @ 3.2GHz, Kingston Hyperx DDR2 1066MHz 6GB, XFX GTX260 Black Edition, Zerotherm Nirvana NV120, OCZ XTC2, LC-Power 750W Prophecy2, WD 1TB + Samsung 320GB, Aerocool F4XT, Asus VW222S

160 Mesaj
7 Temmuz 2010; 13:55:32 

Çok güzel olmuş tebrikler

BİZ KARŞIYAKALIYIZ

374 Mesaj
7 Temmuz 2010; 16:36:11 

Güzel olmuş tebrikler güle güle kullan

1- CMS 831 - AMD Phenom II X4 965 - ASUS M4A89 USB3 - Kingston 1333 CL7 8GB - WD 1000GB + 500GB HDD - Samsung DVD*2
2- CMS 831 - AMD Phenom II X4 965 - GIGABYTE 890GPA UD3H - Kingston 1333 CL7 8GB - WD 1000GB +500GB HDD - Samsung DVD RW
ORTAK : Samsung P2350 Monitör - Logitech WAVE set - Logitech webcam 300 - Logitech 5+1 X540 - Airties 5340 - ATEN-CS62UZ -

4948 Mesaj
7 Temmuz 2010; 16:41:02 

quote:

Orijinalden alıntı: Hunter22

Gayet güzel olmus eline sağlık .. buarada cpu soğutucu seçimide cok guzel bende kullanıyorum ama keske öyle değilde arkasına turuncu egzos fanın gelicek sekilde taksaydın daha verimli olurdu bence..hem cift fan takılı gibi olur soğutucuya hem de ekran kartının pcb sinin sıcaklığını üfletmemiş olursun

CPU soğutucusunu sanırım döndüremiyorum yanlış hatırlamıyorsam kuzey köprüsü soğutucusu engel oluyordu. Gerçekten ekran kartıyla ilgili hafif bir ısınma sorunu yaşadım ama egzos fanları tam devir çalıştırınca geçti. Kasanın üst tarafı açık olduğundan işlemci fanının bu şekilde üflemesi çok da kötü değil aslında (Üst panelde iki adet 14'' fan yuvası mevcut. Buralarda toz filtresiyle birlikte bir açıklık var. CPU soğutucum oldukça eski 1 seneden fazla oldu alalı o zamanlar şimdiki soğutucular yoktu mecbur bunu aldım aslında. Fanının değiştirilebilir olmaması nedeniyle şu an için çok tercih edilecek bir soğutucu değil aslına bakarsan. Bir aksilik olsa sıkıntı doğar. Ekran kartı PCB'sinin sıcaklığını da egzos fan halledecek artık

Güzel yorumlarınız için teşekkürler arkadaşlar çok sağolun. Bu mod burada bitmez... Devamı gelecek. Subwoofer'a beyaz led yapmayı ve kasa içerisine led ışıklar yerleştirmeyi planlıyorum. Elimde beyaz, mavi ve kırmızı ledler var. Fikirlere açığım.

53 Mesaj
7 Temmuz 2010; 20:46:19 

Ben dediğim gibi zerothermden baya memnunum ama dediğin gibi şimdiki soğutucular ozaman olsa alırmıydım bilemem

NZXT Tempest Radioactive Mod Kasayı görmek için tıkla

Biostar T-power I45, Core2Duo E6600 @ 3.2GHz, Kingston Hyperx DDR2 1066MHz 6GB, XFX GTX260 Black Edition, Zerotherm Nirvana NV120, OCZ XTC2, LC-Power 750W Prophecy2, WD 1TB + Samsung 320GB, Aerocool F4XT, Asus VW222S

4948 Mesaj
8 Temmuz 2010; 1:24:55 

quote:

Orijinalden alıntı: Hunter22

Ben dediğim gibi zerothermden baya memnunum ama dediğin gibi şimdiki soğutucular ozaman olsa alırmıydım bilemem

Zerotherm'i sevmemek gibi bir alternatifimiz yok kardeş zamanında 120TL verdik de aldık

4948 Mesaj
23 Temmuz 2010; 13:38:59 

quote:

Orijinalden alıntı: kılıçaziz

hocam hakıkaten bende yenı bıtmıs heyecanı ıle kablo olayına deyınmemıstım fakat o kablolar mutlaka toplanabılır mutlak bır yolu vardır tak cıkart su goruntuye care olmaz bı sekılde toparlamanın yollarını ara yoksa plex calısman cok golgede kalmıs olacak asırı dagıı-nık sahsen benım kasada bı kablo gorunuyor onuda cozmek uzereyım

Kasanı gerçekten beğendim. Bir iki oynama yapılabilirmiş ama çok da kıllık etmeye gerek yok hakkını yememek lazım güzel olmuş. Şahsi tercihim ışıkların çok göz önünde olmaması. Görünebilir ama biraz da gizli olmasını tercih ederim. Kablo konusunda ne yapabilirim bilmiyorum. Metal yan panelin arkasına ciddi miktarda kablo sakladım. Bir o kadar da HDD yuvasının altında var ama geri kalanını inan saklayamıyorum. PSU kabloları çok uzun da değil. Kısa tutmuşlar. Küçük kabloları kalın demetler halinde organize ettiklerinden kablolar çok da sert. Kolay eğilip bükülmüyor. Çok ekstrem önlemler lazım bu kabloları toplamak için...

90 Mesaj
23 Temmuz 2010; 16:51:36 

kablo gizlemen için önerim:

anakart ın ve power ın yanlarına delik aç 2 tane oradan rahatça gizleyebilrsin.kablo geçirme işlemin bittikten sonra açtığın deliklere bi lastik dön işlem başarıyla tamamlanmıştır

aynı işlemi ghan nickli kuzenimle inwin lerde yaptık istersen bakabirlisn forumdan gayet güzel oldu

iyi çalışmalar

AMD Phenom II 940 X4 QuadCore - Gigabyte MA790X-UD3P/DDR2 - Kingston HyperX 2 GB 1066 MHz - SONY DvdRw - WD 1 TB 7200 RPM (Caviar Black) - Sapphire HD4870 Vapor-X 1 GB - Gigabyte SuperB 550W - Samsung P2250 21.5" LCD - Creative Inspire 5200 - IN-WIN B2 Stealth Bomber J629 Gaming ATX KASA - Nokia 5800 XpressMusic - Nokia E71 - CM Storm Scout Case - SONY MHC-RX90 - XIGMATEK XLF -XIGMATEK MONO COOL - Sunbeam Core-Contact Freezer - CREATIVE SOUND BLASTER 5.1.

4948 Mesaj
23 Temmuz 2010; 17:45:51 

quote:

Orijinalden alıntı: BishgeN

kablo gizlemen için önerim:

anakart ın ve power ın yanlarına delik aç 2 tane oradan rahatça gizleyebilrsin.kablo geçirme işlemin bittikten sonra açtığın deliklere bi lastik dön işlem başarıyla tamamlanmıştır

aynı işlemi ghan nickli kuzenimle inwin lerde yaptık istersen bakabirlisn forumdan gayet güzel oldu

iyi çalışmalar

Tavsiye için teşekkürler. Sorun PSU kablolarının biraz kısa gelmesi. Ama biraz düşünücem üzerinde. Söylediğin yöntem işe yarayabilir mi bakacağım olursa yaparım.

438 Mesaj
26 Temmuz 2010; 12:48:32 

kasan gsl olmuş beğendim ama çoğununda dediği gibi o kabloları toplamalısın eline sağlık

4948 Mesaj
26 Temmuz 2010; 16:01:21 

Nasıl yapacağım konusunda tavsiyelere açığım. Ama konuya yazılmış mesajları okumadan tavsiyede bulunmayın lütfen. PSU'nun kabloları kısa kaldığı için belirli kabloları saklayamıyorum örneğin. Bu gibi kısıtlamalar olmasa elbette saklamak isterdim. Tavsiylerinizi bekliyorum.

87 Mesaj
26 Temmuz 2010; 22:58:16 

slm ustadım benım orsımdekı kastım kapagı acık olması kablo gızlemedekı gorunum bakımından yardımcı olması evet led olarak ozellıkle aasagıdakı ledın gorunmesı kapak acıkken sıkıntı olması fakat full plex kapak oldugundan kapakta yapılmıs folya calısmasındakı yazı nın led ıcerde ıken okunamaması sonucu yerı degısmıs olmasıdır yoksa daha evvelı led gorunmez durumda baglanmıstı zaten seyyar olması ıstedıgım noktaya yerlestırılme konusunda bana bır sıkıntı yaratmadıgından cok problem degıl evet kablolar cok kısa olabılıyor benın pusdada cok kısa olan kabloları ben keserek uzatmam ıle o resımdekı sonucu almama sebeb olmustur buda gayet basıt bır ıslemdır okadar emek verılmıs bır kasaya okadar zor ısın ustesınden gelmıs bır ustanın kabloları uzatama konusunda nasıl yapılacagınıda yazmam abes olur sanırım :) az bır makaron az bı lehhım az bır kablo ıle neler yapılacagı konusunda fazlada ayrıntı yazılmasına gerek yok ustadım assaıya plax kapak takılı halı ılede resım eklıyorum dedıgım gıbı kabloları lehımle balayıp dıledıgın gıbı uzatmak zor degıl kolay gelsın

Ekteki dosya (1)

4948 Mesaj
26 Temmuz 2010; 23:09:10 

Mesajlarınız sonrasında oraya kablo kesme ya da pleksiyi biraz daha boyama gibi değil de daha farklı bir çözüm düşünmeye başladım. Arkasına ışıklandırma yapılmış bir panel yapacağım sanırım içeriye. Kablolar da bunun altından geçecek. Kablo uzatmakla uğraşmak istemiyorum ve bu şekilde oldukça estetik bir panel yapacağım sanırım. Birazdan çizimlerini hazırlayıp koyacağım konuya. Hava akışını engellememesi amacıyla kutu şeklinde olmayacak. Daha ziyade yükseltilmiş platform şeklinde olacak. Ya da ayaklı düzlem mi desem? Bu düzlemi de kablo toplayıcıların tepesine tutturmayı planlıyorum. Hali hazırda mevcut imkanları kullanma politikasına devam :)

87 Mesaj
26 Temmuz 2010; 23:21:27 

fena fkir olmasa gerek bende onu pus cıkısındakı kalan kablo goruntusu nu yok etmek ıcın kullanabılrım gercı kapalı ıken bende kablo goruntusu mın. ama acık kullanmayıda sevıyorum kılın bırı oldumdan ara sıra elımı kolumu sokama gerekıo hehe duramıom bende pc kapagı genelde acıl olur nezaman pc lerı kapaam bı sorun olu acmam gerekio haha napım zırt pırt acıcama en ıyısı acık kalmasıı....
ben bu kasaya ara verdım gecenlerde bır sohbet esnasında bır arkadasın tanısın dukanında (hurdacı ) gozume carpan bı kasa oldu tamamen atılmıs kapakları olmayan bır casper kasa gozume takıldı acıkcası yussusluk yapıp ıstedım bır kac parcasını adam al hepsını gotur dedıı komple aldım calısacagın ınancım yuksek oldugundan hıc ugrasmadan daıtıp kasayı ıcını sıyaha boyadım egrı yamuk yerlerını duzeltıp sıstemde 2 eksık vardı bırı cpu sogutucu dıerıde ddr2 ram sımdılık 512 ram buldum sogutucuda elımde eskıden kalma bır termal take bıg water pompası kırık su sogutma vardı pompayı onardım ve bagladım guzelde calısıyor onla urasıyorum bu sıra 775 3.2 ıntel ıslemcı var ustunde vga 10 brd foxconn anakart var ıdare eder :) drıver sıkıntısı var bordun resmı sıtesınden bır turlu cekemedım drıverı sona geldıgınde balantı kesıldı dıyor o zamanımı cok yedı baska yerlerden aramaktayım acıkcası bıtsın oda bı resım atarım fıkrın guel hele beklıyoruz son resımlerı kolay gelsın

Sayfa:   [1]      >>
Tüm forumlar » [Overclock, Soğutma ve Modifikasyon] » Pc Modifikasyon » Projeler » FULL Pleksi yan kapak: BİTTİ!! RESİM EKLENDİ!
Sayfa: [1]      >>
Foruma Git
Bölümde Ara
Başa Dön

Reklamlar

DH VİDEO

Forum Software powered by ASP Playground Advanced Edition 2.3
Copyright © 2000 - 2006 ASPPlayground.NET

Bu sayfanın mobil sürümü / tablet sürümü.

0.327