Şimdi Ara

OTOMATİK SAATMİ PİLLİ VE AKILLI SAATMİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
709
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Çok su götürecek bir konu.Bu dereden daha çok sular akacağa benziyor.Seiko yeniden 38mm 21 taşlı otomatik saatler sürüyor.70 li yllarda rağbet gören saatlerini yeniden makyajlayarak piyasaya sürmeye başladı.Malum doların son aylarda yükselmesi 200-300 bandında olan bu saatleri bile 700-800 bandına çekmiş vaziyette.41mm ve yukarısı otomatik saatleri 1500-3000 arası ancak alabilirsiniz.Hal böyle olunca uyduruk akıllı saatler ve pilli ve özellikle giyim markalarının saatleri tabiki rağbet görüyor.Gösterişli ve sadece aksesuar odaklı bir sürü marka ve ürün piyasada kendine yer buluyor ve hatta bir çok insan bunları gerçek saat markası zannediyor.Bazılarının fiyatları 1000 liradan fazla bile çekiyor.İnsan ister istemez üzülüyor ve içini bu mecralarda dökmek istiyor.



  • Kesinlikle akıllı saat. Diğer saatlerin modası geçeli çok oldu. Bunu koleksiyonunda IWC, OMEGA SEAMASTER, BREITLING olan biri olarak söylüyorum.
  • LGatakan kullanıcısına yanıt
    Akıllı saat piyasası seiko,casio,citizen gibi markaları bayağı etkilemişe benziyor.Gps ile uydu bağlantılı saatler yapmaları bunun en büyük göstergesi.Ama bunun yanında kol hareketli tam otomatik saatleri makyajlayıp hatırı sayılır fiyatlarla yeniden piyasaya sürmeyede devam ediyorlar.Heleki diver tarzı vazgeçilemiyor mesela.Tabi bu arada akıllı saatlerde kendilerini yenilemeye devam ediyorlar.Fakat yinede ofis çalışanlarınaa hitap eden yerelde zayıf kalan yanınıda unutmamak gerekir.
  • hsayar H kullanıcısına yanıt
    GPS ile uydu bağlantısı konuma göre zaman diliminin ayarlanması ve otomatik kalibrasyonunun sağlanması dışında bir işe yaramıyor bu saatlerde. Hani akıllı saatlerden özendikleri bir özellik değildir eminim. Her ne kadar klasik saatlerle devam ediyor olsalar da, yavaştan akıllı platformları da incelemeye başladıklarına ben de eminim tabi.
  • LGatakan kullanıcısına yanıt
    Hatırı sayılır saatler bu saydığın markalar.Neredeyse ikinci el araba alabilecek fiyatlardaki markalar.Yalnız eğer saatlerin choronograph özellikli ise sıkıcı olmuş olabilir.Yok otomatik ise tadından yenmez.O saniye 12 üzerinde öyle kımıldamadan duruyor ya beni bitiriyor arkadaş.Bir çok marka maalesef bu rüzgardan etkilenip cronograph saat sürdü piyasaya.Saat dediğin saniye dönecek bende onu seyredeceğim.Minicik bir yuvarlak içinde kıl kadar zımbırtı döndüğü bile görünmüyor.Neymiş daha az enerji tüketiyormuş.Sanki bütün millet koşuyorda 100 metreyi kaç saniyede bitirdim diye kronometre tutuyor.Bir fiyaskoydu ve öylece de bitti.Şahsen otomatik saatlerin modasının geçeceğine en azından ben inanmıyorum.Ha yeni nesil zaten dijital dünyanın peşinde kaybolmuş gitmiş.Biz ikinci nesil ölene kadar biraz daha gündemde tutabilirsek ne ala.Yani işin özü mekaniği her haliyle seviyorum.




  • hsayar H kullanıcısına yanıt
    Ben de akıllı ya da spor saati meraklısıyım ama Youtube'da mekanik saat videolarına da denk geldiğimde izlemeyi seviyorum. Dehşet ürünler var saat pazarında. Ancak bakıyorsun harika bir ürün ama fiyatı gereğinden çok daha harika ise görünüşten ziyade fonksiyonalite der akıllıyı tercih ederim. Elektronik mekanizmaları çöp olsa da görüntü olarak kocaman ve uzaktan görünce bir şeye benzeyen saatler üretmeyi biliyor nasılsa Çinli abiler. Çevrede çoğu kişinin kolundakiler onlardan. 2. el araba parasına saatlere heves o kadar yok bizim millette. Varsa da bile para yok, ya da Çinliler görünümünü yeterince andıran ürünler üretebiliyor.
  • pes valla. ben otomatik saat takmayacagım için duracak her defasında ayarlayacagım diye akıllı saat almıyorum.
  • beytepeli06 B kullanıcısına yanıt
    Aslında otomatik olsun akıllı olsun her ikisine bir alternatif citizen eco drive güneş enerjili veya seiko solar gibi bir ayarlayıp bir daha dokunmuyorsunuz.Örneğin bende 9 yıllık bir eco drive var tam gün güneşte bırakıyorsunuz 1 yıl kapalı kutuda çalışmaya devam ediyor.Pil derdi yok sallama derdi yok.Dolayısıyla ayar derdi hiç yok.Ama yinede en azından bana otomatik saat keyfini hiçbiri veremiyor.O tik tak olsun saniyenin sürekli akması olsun başka bir keyif veriyor insana.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.