Şimdi Ara

ORİENT MAKO XL2 (NAMİ) FAC 09004DO

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
1
Favori
964
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Orient'in geçen yıl fac 09004do kodu ile tanıttığı yeni saatinin ülkemizde henüz yeterince bilinmediğinin farkındayım.Yurt dışı fiyatının 300 dolar civarında olması,doların son aylarda oldukça yüksek seyretmesi bu saatin fiyatınında hatırı sayılır bir rakama ulaşmasını sağlıyor oluşu ulaşılmasını güçleştirmiş durumda maalesef.
    Her neyse makocular yeni saatimizin adı Orient Nami.Ayar kolu hariç 45mm çapında oldukça büyük bir saat.Mako ayar kolu ile 47mm iken Nami 48mm'yi buluyor.Elle kurma ve saniye durdurma özellikleri yeni.Bezel daha düz ve kalınlaşmış.Spor bir görünüm kazandırılmış.Şimdilik silikon kordon ile satış yapılıyor belki sonra çelik kordonlusunu çıkartırlar.Boynuz aralığı 24mm makoda ise 22mm idi.Bu 24mm lug aralığı çelik kordon olayını engellemiş olabilir.Saniye üçgen uçlu olmuş.Akrep yelkovan ve işaretçiler dikdörtgen bir görünüm kazanmış.Çok yakında fotolarıda paylaşmak istiyorum.Meraklı arkadaşlar için şimdilik bu bilgi yeter sanırım.







  • Orient Nami bir haftalık kullanım izlenimlerim;
    Mako xl'a göre artıları
    Saniye durdurma ve elle kurma özelliği-daha parlak lumia-daha kalın bezel-daha büyük gövde tartışılır-görsel işaretçiler.
    Eksileri ise
    ayar kolunun 3 yönünde olması sol ele takanlar için problem olabilir(seiko prospex gibi 4 yönü olabilirdi)
    bezel 1-2mm daha küçük oturtulabilirdi-akrep yelkovan az daha geniş olabilirdi-çelik kordon diyebiliriz.
  • Fotoğraf koyun da bari ne olduğunu da bir görelim...
  • ORİENT MAKO XL2 (NAMİ) FAC 09004DOORİENT MAKO XL2 (NAMİ) FAC 09004DOORİENT MAKO XL2 (NAMİ) FAC 09004DOORİENT MAKO XL2 (NAMİ) FAC 09004DOORİENT MAKO XL2 (NAMİ) FAC 09004DOORİENT MAKO XL2 (NAMİ) FAC 09004DOORİENT MAKO XL2 (NAMİ) FAC 09004DO



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hsayar -- 30 Kasım 2018; 23:51:37 >




  • Fazladan 24mm lik bir deri kordonum vardı silikon kordonu çıkardım onu kullandım.Bir hafta önce saati bilgisayar saati ile ayarladım şu an 10 saniye ileride görünüyor.Gerçi otomatik saatlerin gerçek performansını 1-2 ay sonra gösterdiğini varsayarsak Orient sapma olayında bayağı başarılı işler çıkarıyor diyebiliriz.İnşaallah fotolar olmuştur.
  • Bir haftada on saniye çok da önemli bir kayıp değil. Garmin Fenix 3 ve Fenix 5X kullanıyorum, hergün birkaç saniye kayma yapıyor. GPS ile saati eşitlemek mümkün olduğuna sıkıntı olmuyor tabi.

    Güzel saatmiş.
  • sis651 kullanıcısına yanıt
    Garmin bayağı pahalı marka.Nasıl hakediyormu verdiğiniz parayı.Örneğin şarj olayı önemli diye biliyorum.Akıllı saat kullanmadım ama artıları eksileri en iyi kullananlar bilir tabiki.
  • hsayar H kullanıcısına yanıt
    Garmin'in pahalı ürünleri aslında her kullanıcıya hitap etmeyen ürünler. Daha sporcu kesim için hazırlanmış ve niş ürünler. Bundan dolayı pahalılar. Hani Apple Watch kadar ARGE yapıp onun kadar satmayacak olma gerçeği gibi. Doların yüksek oluşu nedeni ile de asıl pahalılaşıyor. Fiyatını hakediyor. Zaten iyi çalışan Fenix 3 platformunun iyileştirilmişi ve harita desteklisi ki, haritalar çok işimi görüyor. Hani telefondan da yapabilirim kısmen aynı işlevi ama acil bir durumda telefonun şarjının bitmiş olmasını kesinlikle yeğlemem.
    Şarj meselesi aktivitelerde önemli. Hani bisiklet ile ya da koşu ile bir GPS aktivitesi başlatıldığında kaç saat kullanım sağladığı önemli. Bu da kullanılan sensörlere ve aktiviteye, harita kullanımına göre 15 saat civarı veya daha uzun sürebiliyor.
    Normal günlük kullanımda ise sıkıntı olmuyor şarj süresi. İki hafta civarı bir kullanım sunuyor tam şarj edildiğinde. Hatta daha uzun da sürebilir de çok denemedim. Eski saatim Fenix 3 idi, onunla aktivite yapmayı bıraktığımda 24 - 26 gün civarı dayandığını biliyorum. Ancak Fenix 5X'teki nabız ölçer tüketimi arttırdığı için o kadar dayanmayabilir.




  • Bu etkileyici bir bilgi oldu.Sanırım 5x te Orient nami gibi büyük boyutlu bir saat.Ben nami yi kolumdan çıkarınca 43-45mm diğer saatleri gözüm görmez oldu.Büyük saat alışkanlık yapıyormuş bunu anladım.
  • hsayar H kullanıcısına yanıt
    Yukarıdaki kahve rengi son iki foto yeni eklendi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hsayar -- 30 Kasım 2018; 23:56:10 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.