Uni'de dil bolumu okudum fakat merak ettigim sey ise Mutfak Sanatlari Akademisi gibi yerlere gidip 1 senelik kurslar sonunda profesyonel asci olunur mu?
veya buradan mezun bir kisi ile universite bunun bolumunu okumus kisi bir ise basvurdugunda MSA mezununu daha düşük gorme gibi birsey, is bulmada zorlanma olur mu?
cevap verin :P
Hocam aynı konuları bende açtım pek iplemiyorlar. Bende iletişim fakültesinde okuyorum okulum bitince Allah kısmet ederse chefstables ya da msa gibi bir kursa gidicem. Yurt dışına çıkma imkanı da veriyorlar stajla. Oradan aldığın diploma ya da sertifika denilen kağıt parçası bir gastronomi okuyan kişiyle eş değer oluyor.
ben aydında aşçılık okudum msa'danda eğitim gördüm uzun dönem msa'dan menzun ile üniversite menzunu arasında pek fazla bir ayrım yapmıyorlar ama ileride sous chef, chef de partie,demi chef felan olmak istiyorsan yinede üniversite menzunlarının önü daha açık hatta tecrübeleri dahada arttıkça moruklamadan exclusive chef bile olma şansları var
quote:
Orijinalden alıntı: The_GodFather.
ben aydında aşçılık okudum msa'danda eğitim gördüm uzun dönem msa'dan menzun ile üniversite menzunu arasında pek fazla bir ayrım yapmıyorlar ama ileride sous chef, chef de partie,demi chef felan olmak istiyorsan yinede üniversite menzunlarının önü daha açık hatta tecrübeleri dahada arttıkça moruklamadan exclusive chef bile olma şansları var
anladim. msa'da gorudugn egitimden memnunmusun? deger mi 20-25 bin tl kurs icin?
birde ben japonya da calismak istiyorum, dillerini biliyorum, msa'dan aldigim diploma/sertifika oralardada gecerli oluyor mu? ascilik olaylarini tam bilmiyorumda belge konusunda.
quote:
Orijinalden alıntı: pcdaly
quote:
Orijinalden alıntı: The_GodFather.
ben aydında aşçılık okudum msa'danda eğitim gördüm uzun dönem msa'dan menzun ile üniversite menzunu arasında pek fazla bir ayrım yapmıyorlar ama ileride sous chef, chef de partie,demi chef felan olmak istiyorsan yinede üniversite menzunlarının önü daha açık hatta tecrübeleri dahada arttıkça moruklamadan exclusive chef bile olma şansları var
anladim. msa'da gorudugn egitimden memnunmusun? deger mi 20-25 bin tl kurs icin?
birde ben japonya da calismak istiyorum, dillerini biliyorum, msa'dan aldigim diploma/sertifika oralardada gecerli oluyor mu? ascilik olaylarini tam bilmiyorumda belge konusunda.
hocam msa bambaşka birşey yumurta kırmayı bile berecemeyen adamlar benim gözümde bir yemekler yaptı, bir sunumlar yaptı görsen yemeği yemeye kıyamazsın yemede yanında yat lafı bunun için söylenmiş yani, parasını kesinlikle sonuna kadar hak ediyor msa'dan başka doors akademide var burasıda yeterli eğitimi veriyor, msa'ın sertifikaları evrenseldir japonyadada kabul edilir ama sonuçta aşçılıkta tecrübede önemlidir msadan belgeyi alıp pat diye japonyada işe giremezsin en azından türkiyede 2,3 butikde çalışmalısınki adam akıllı kavra sonuçta öğle servisi saatlerinde mutfak çok doluyor (bizim dilimizde patlıyor ) haftasonları brunch felan cok sıkıntılı geçiyor nusret de çalıştım 2 sene boyunca akşam servisleri saatinde anlımdaki teri silmeye vaktim olmuyordu hocam öyle diyim sana. ama tabi msa belgesi şart değil komi olarak bi mutfağa girsen bigchefs,mitpoint tarzı 2 sene sonra aşçı olursun 10-15 sene sonra şef olursun sonuçta diplomaya bakmıyor bu iş tecrübe,yetenek ve emek birazcıkta görsel zevk sunum için
quote:
Orijinalden alıntı: The_GodFather.
quote:
Orijinalden alıntı: pcdaly
quote:
Orijinalden alıntı: The_GodFather.
ben aydında aşçılık okudum msa'danda eğitim gördüm uzun dönem msa'dan menzun ile üniversite menzunu arasında pek fazla bir ayrım yapmıyorlar ama ileride sous chef, chef de partie,demi chef felan olmak istiyorsan yinede üniversite menzunlarının önü daha açık hatta tecrübeleri dahada arttıkça moruklamadan exclusive chef bile olma şansları var
anladim. msa'da gorudugn egitimden memnunmusun? deger mi 20-25 bin tl kurs icin?
birde ben japonya da calismak istiyorum, dillerini biliyorum, msa'dan aldigim diploma/sertifika oralardada gecerli oluyor mu? ascilik olaylarini tam bilmiyorumda belge konusunda.
hocam msa bambaşka birşey yumurta kırmayı bile berecemeyen adamlar benim gözümde bir yemekler yaptı, bir sunumlar yaptı görsen yemeği yemeye kıyamazsın yemede yanında yat lafı bunun için söylenmiş yani, parasını kesinlikle sonuna kadar hak ediyor msa'dan başka doors akademide var burasıda yeterli eğitimi veriyor, msa'ın sertifikaları evrenseldir japonyadada kabul edilir ama sonuçta aşçılıkta tecrübede önemlidir msadan belgeyi alıp pat diye japonyada işe giremezsin en azından türkiyede 2,3 butikde çalışmalısınki adam akıllı kavra sonuçta öğle servisi saatlerinde mutfak çok doluyor (bizim dilimizde patlıyor ) haftasonları brunch felan cok sıkıntılı geçiyor nusret de çalıştım 2 sene boyunca akşam servisleri saatinde anlımdaki teri silmeye vaktim olmuyordu hocam öyle diyim sana. ama tabi msa belgesi şart değil komi olarak bi mutfağa girsen bigchefs,mitpoint tarzı 2 sene sonra aşçı olursun 10-15 sene sonra şef olursun sonuçta diplomaya bakmıyor bu iş tecrübe,yetenek ve emek birazcıkta görsel zevk sunum için
anladim. biraz daha aristarayim ozaman. zaten daha para biriktirmem lazim 1-2 sene :D
peki bu ascilikta yas onemli mi? is basvurulari vb olsun... muhtemelen hesaplarima gore 28 yasinda falan msa egitimini btiririm hersey yolunda giderse tabi. cok gec mi bunun icin?
ben aydında aşçılık okudum msa'danda eğitim gördüm uzun dönem msa'dan menzun ile üniversite menzunu arasında pek fazla bir ayrım yapmıyorlar ama ileride sous chef, chef de partie,demi chef felan olmak istiyorsan yinede üniversite menzunlarının önü daha açık hatta tecrübeleri dahada arttıkça moruklamadan exclusive chef bile olma şansları var
anladim. msa'da gorudugn egitimden memnunmusun? deger mi 20-25 bin tl kurs icin?
birde ben japonya da calismak istiyorum, dillerini biliyorum, msa'dan aldigim diploma/sertifika oralardada gecerli oluyor mu? ascilik olaylarini tam bilmiyorumda belge konusunda.
hocam msa bambaşka birşey yumurta kırmayı bile berecemeyen adamlar benim gözümde bir yemekler yaptı, bir sunumlar yaptı görsen yemeği yemeye kıyamazsın yemede yanında yat lafı bunun için söylenmiş yani, parasını kesinlikle sonuna kadar hak ediyor msa'dan başka doors akademide var burasıda yeterli eğitimi veriyor, msa'ın sertifikaları evrenseldir japonyadada kabul edilir ama sonuçta aşçılıkta tecrübede önemlidir msadan belgeyi alıp pat diye japonyada işe giremezsin en azından türkiyede 2,3 butikde çalışmalısınki adam akıllı kavra sonuçta öğle servisi saatlerinde mutfak çok doluyor (bizim dilimizde patlıyor ) haftasonları brunch felan cok sıkıntılı geçiyor nusret de çalıştım 2 sene boyunca akşam servisleri saatinde anlımdaki teri silmeye vaktim olmuyordu hocam öyle diyim sana. ama tabi msa belgesi şart değil komi olarak bi mutfağa girsen bigchefs,mitpoint tarzı 2 sene sonra aşçı olursun 10-15 sene sonra şef olursun sonuçta diplomaya bakmıyor bu iş tecrübe,yetenek ve emek birazcıkta görsel zevk sunum için
anladim. biraz daha aristarayim ozaman. zaten daha para biriktirmem lazim 1-2 sene :D
peki bu ascilikta yas onemli mi? is basvurulari vb olsun... muhtemelen hesaplarima gore 28 yasinda falan msa egitimini btiririm hersey yolunda giderse tabi. cok gec mi bunun icin?
hocam 28 geç değil ama daha erken başlarsan 30,31 yaşlarında butiklerde çalışmaya başlarsın 2 3 sene tecrübe yaptıktan sonra çok rahat 4,5 bin lira maaşın olur 40 dan sorna şeflik için oynarsın
quote:
Orijinalden alıntı: The_GodFather.
quote:
Orijinalden alıntı: pcdaly
quote:
Orijinalden alıntı: The_GodFather.
quote:
Orijinalden alıntı: pcdaly
quote:
Orijinalden alıntı: The_GodFather.
ben aydında aşçılık okudum msa'danda eğitim gördüm uzun dönem msa'dan menzun ile üniversite menzunu arasında pek fazla bir ayrım yapmıyorlar ama ileride sous chef, chef de partie,demi chef felan olmak istiyorsan yinede üniversite menzunlarının önü daha açık hatta tecrübeleri dahada arttıkça moruklamadan exclusive chef bile olma şansları var
anladim. msa'da gorudugn egitimden memnunmusun? deger mi 20-25 bin tl kurs icin?
birde ben japonya da calismak istiyorum, dillerini biliyorum, msa'dan aldigim diploma/sertifika oralardada gecerli oluyor mu? ascilik olaylarini tam bilmiyorumda belge konusunda.
hocam msa bambaşka birşey yumurta kırmayı bile berecemeyen adamlar benim gözümde bir yemekler yaptı, bir sunumlar yaptı görsen yemeği yemeye kıyamazsın yemede yanında yat lafı bunun için söylenmiş yani, parasını kesinlikle sonuna kadar hak ediyor msa'dan başka doors akademide var burasıda yeterli eğitimi veriyor, msa'ın sertifikaları evrenseldir japonyadada kabul edilir ama sonuçta aşçılıkta tecrübede önemlidir msadan belgeyi alıp pat diye japonyada işe giremezsin en azından türkiyede 2,3 butikde çalışmalısınki adam akıllı kavra sonuçta öğle servisi saatlerinde mutfak çok doluyor (bizim dilimizde patlıyor ) haftasonları brunch felan cok sıkıntılı geçiyor nusret de çalıştım 2 sene boyunca akşam servisleri saatinde anlımdaki teri silmeye vaktim olmuyordu hocam öyle diyim sana. ama tabi msa belgesi şart değil komi olarak bi mutfağa girsen bigchefs,mitpoint tarzı 2 sene sonra aşçı olursun 10-15 sene sonra şef olursun sonuçta diplomaya bakmıyor bu iş tecrübe,yetenek ve emek birazcıkta görsel zevk sunum için
anladim. biraz daha aristarayim ozaman. zaten daha para biriktirmem lazim 1-2 sene :D
peki bu ascilikta yas onemli mi? is basvurulari vb olsun... muhtemelen hesaplarima gore 28 yasinda falan msa egitimini btiririm hersey yolunda giderse tabi. cok gec mi bunun icin?
hocam 28 geç değil ama daha erken başlarsan 30,31 yaşlarında butiklerde çalışmaya başlarsın 2 3 sene tecrübe yaptıktan sonra çok rahat 4,5 bin lira maaşın olur 40 dan sorna şeflik için oynarsın
olay para biriktrmekte :D suan 24 yasindayim :D 2-3 senede anca birikir, 1 senede egitim. anca 28 oluyor :D sorun etmiyorlarsa yasi dusunurum asciligi ama sorun ediyolarsa hic kalkismiyim :D
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme