Prof. Dr. Erdem Yeşilada, yapılan çalışmalar sonucunda nar suyunun domuz gribi üzerinde etkili olduğunun ortaya çıktığını söyledi Yeditepe Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erdem Yeşilada, nar suyunun virüslerin yok edilmesinde önemli etkisi olduğu söyledi. Yeni yayınlanan bir çalışmada nar suyunun grip virüsü üzerinde öldürücü etkisinin tespit edildiğini belirten star gazetesi yazarı Prof. Yeşilada “Zenginleştirilmiş nar özütünün virüs öldürücü bir ilaç olan tamiflu ile birlikte uygulanması durumunda ilacın virüs üzerindeki etkisinin belirgin şekilde kuvvetlendiği gözlenmiş. Özellikle ‘domuz gribi’ gibi H1N1 tipi virüslere karşı alınan ilaçla birlikte nar suyu kullanılması daha yüksek etki sağlayabilir. Nar özütünün antibiyotiklere dirençli tehlikeli bakteriler üzerinde etkili olduğu gösterilmiş“ dedi. Yeşilada, nar suyunun virüs öldürücü ilaç ile birlikte uygulanmasının H1N1 üzerindeki öldürücü etkiyi kuvvetlendirdiğini belirtti. BİTKİSEL DESTEĞE DİKKAT Domuz gribine karşı önerilen bağışıklık güçlendirici bitkilerin kontrolsüz kullanılmaması uyarısında da bulunan Prof. Yeşilada “Kalitesi belirsiz ürünlerle bağışıklık sistemini destekleme çabaları tam tersi etki yaparak vücut direncinize zarar verebilir” diye konuştu. http://www.stargazete.com/pazar/yazar/prof-dr-erdem-yesilada/domuz-gribi-ve-nar-suyu-206479.htm
Forum Kullanıcıları! FİYATLARI 4-5 LİRA OLAN, PİYASADA SATILAN %100 NAR SUYU ÜRÜNLERİNDEN HANGİSİNİ ÖNERİRSİNİZ? (Tamek, Tat, Dimes, Meysu..?)
quote:
Orijinalden alıntı: dedektif
Prof. Dr. Erdem Yeşilada, yapılan çalışmalar sonucunda nar suyunun domuz gribi üzerinde etkili olduğunun ortaya çıktığını söyledi Yeditepe Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erdem Yeşilada, nar suyunun virüslerin yok edilmesinde önemli etkisi olduğu söyledi. Yeni yayınlanan bir çalışmada nar suyunun grip virüsü üzerinde öldürücü etkisinin tespit edildiğini belirten star gazetesi yazarı Prof. Yeşilada �Zenginleştirilmiş nar özütünün virüs öldürücü bir ilaç olan tamiflu ile birlikte uygulanması durumunda ilacın virüs üzerindeki etkisinin belirgin şekilde kuvvetlendiği gözlenmiş. Özellikle �domuz gribi� gibi H1N1 tipi virüslere karşı alınan ilaçla birlikte nar suyu kullanılması daha yüksek etki sağlayabilir. Nar özütünün antibiyotiklere dirençli tehlikeli bakteriler üzerinde etkili olduğu gösterilmiş� dedi. Yeşilada, nar suyunun virüs öldürücü ilaç ile birlikte uygulanmasının H1N1 üzerindeki öldürücü etkiyi kuvvetlendirdiğini belirtti. BİTKİSEL DESTEĞE DİKKAT Domuz gribine karşı önerilen bağışıklık güçlendirici bitkilerin kontrolsüz kullanılmaması uyarısında da bulunan Prof. Yeşilada �Kalitesi belirsiz ürünlerle bağışıklık sistemini destekleme çabaları tam tersi etki yaparak vücut direncinize zarar verebilir� diye konuştu. http://www.stargazete.com/pazar/yazar/prof-dr-erdem-yesilada/domuz-gribi-ve-nar-suyu-206479.htm
Forum Kullanıcıları! FİYATLARI 4-5 LİRA OLAN, PİYASADA SATILAN %100 NAR SUYU ÜRÜNLERİNDEN HANGİSİNİ ÖNERİRSİNİZ? (Tamek, Tat, Dimes, Meysu..?)
valla dostm tamek, tat filan boşver. hepsinin içinde katkı maddesi var. al sen kendine pazardan nar. çıkart içini bişeyle ezip suyunu kendin çıkar. en temizi budur
denese nar'a zam gelecek. Geçen seneler de de nar gribie iyi gelir demişlerdi kilosu 3 liraya çıkmıştı. Pahalılanmadan almak lazım
Dostum , nar suyu alcağına git günde 1 tane nar ye.
tabi ki Dimes
quote:
Orijinalden alıntı: fatih_t
İyi fikir! Ama üşeniyorum...
şimdi herkes nar alır nar yok satar fiyatlar yükselir,tipik kandırmaca işte
İyi fikir! Ama üşeniyorum...
Bende grip oldum. Günde bir nar artı narenciye yiyerek dipçik gibi oldum.
quote:
Orijinalden alıntı: reddeck
tabi ki Dimes
Ekşi Sözlükte'de DİMES önermişler: "lezzet olarak dimes markalı olanının diğer markalar üzerinde açık ara üstünlük kurduğu pek bir şukela içecek. diğer markalarda yapay bir tatlılık hissedilirken dimes bu işi ustalıkla başarmış görünmekte; zira nar'ın hafif buruk tadı gayet güzel muhafaza edilmiştir bu markada."
en güzeli taze alıp sıkmak.
Önemli. Up.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme