Şimdi Ara

Problemler mantığı video izleyerek öğrenilmez diyenler?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.090
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Her 10 kişiden 9 u bunu söylüyor ve haliyle şevkim kırılıyor. Benim problemleri zihinde yapabilecek bir yeteneğim yok, ancak kalıp halinde mantığını kavrayınca yapabilirim bunu da en iyi video derslerle öğretiyorlar youtube'da. Ama adamlar diyor ki problemler için video izlemek vakit kaybı + çöp git soru çöz. Ulan soru çözecek, kalem oynatacak bilgim bile yok nasıl soru çözeyim sen doğar doğmaz koşmaya mı başladın? Youtube'da adamlar saatlerce bu konuyu anlatmış,eğer dediğiniz gibi vakit kaybıysa niye anlatsınlar o kadar?

Not: problemlerden hedefim +1 net mümkünse 2+ ve şu an sıfırım?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• yalan

behzattan dinlemiştim geçen sene behzatın problemlere nasıl yaklaştığını izleye izleye kendim de o şekilde özümsedim ve şu an kolay kolay problem kaçırmam çok uç bir soru gelmediği sürece

tabi bazı adamlar problem çözmek için doğmuş , soruya bakıp saniyesinde halledenler de var
  • hocam her insan bir değildir o mantıkla çözer otururtur sen izliyerek anlarsın izlersin anlarsın çözersin insanların dediklerine kulak asmak yerine senin için şu kısıtlı zamanda hangisi yararlıysa onu yapmaya bak
  • quote:

Orijinalden alıntı: sayisaldaokuyantmci

yalan

behzattan dinlemiştim geçen sene behzatın problemlere nasıl yaklaştığını izleye izleye kendim de o şekilde özümsedim ve şu an kolay kolay problem kaçırmam çok uç bir soru gelmediği sürece

tabi bazı adamlar problem çözmek için doğmuş , soruya bakıp saniyesinde halledenler de var

Hiç denkleme girmeyip direkt çözenler evet var ama dediğin gibi onların yeteneği bu, yetenek işte herkeste olacak bir şey değil. Acaba bu zihinden çözen tipler mi git soru çöz direkt diyorlardı? Tamam soru çözülmeli ama önce öğrenmeden kalıpları nasıl çözelim uzun uzun?

Behzat'ın üslü köklü temel k çarpanlara ayırma gibi çoğu konu anlatımı çok üst düzeylere hitap ediyor, sanırım problemler de bu denklemlere girmeden zihinden çözen tipler için anlatmış? Hocalara geldikten dinlemeye çalışacağım, zaten hepsinin bitmesi imkansız sayı problemleri kesir ve yaş problemlerini öğrenebilsem yeter

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• yok dostum problemleri gayet yavaşça ve olabildiğince açıklayarak yapmış , sıkıntı çekmezsin sanmıyorum
  • Eğer vaktim var diyorsan sana 2 taktik yok diyorsan 1 taktik söylüyorum

1- nerden izlersen izle problemler aç izle mesela sayı problemleri izle 1.videoyu tekrar başa al durdur çözmeyi dene uğraş hatırlamaya çalış çözemediysen ilerlet, öğren bunu en fazla 3. kere yap yalnız sonrası tamamen ezbeelemeye doğru gider.

2-yazarak çalış evet önce soruyu yaz ilerlet çözsünler dinle kavra, geriye al başka bir kağıda çözmeyi dene olmadı mı geriye al bir daha dinle ne zaman kavradın o zaman çözümü kağıda geçir ama çözümü düz yazı yazar gibi yazma bir sayıyı kestir gözüne mesela nerden gelmişti hemen anlık düşün cevapla.

3-aç izle baştan sona bir problem türünü elbette kavramaya çalışarak sonra aç soru bankanı zorla kendini yapamadığını atla sonra aç tekrar tekrar izle sonra tekrar aç yapamadıklarını bir daha dene bu yol diğerlerine göre daha kısa olacaktır özellikle yazarak çalışmak baya sıkıcı ve vakit alıcı olur ama etkilidir.

Ve şunları unutma; soru kalıbı ezberlemen hiç bir işe yaramayacak, sorulara temelden yaklaş 10 saniye oku düşün bir aklın formüle gitmesin hemen yazıp çözeyim diye. ösym kalıp soru çok sormuyor yani ezberleyip sınavda bu çıkar yaparım diye birşey yok. ne kadar mantık kavrarsan o kadar iyi olur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 1 2 problem yapabiliyorken behzat izledikten sonra arada 1 tane kaciyor? Kim demis seyredilmez diye

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.