Arabam 2004 Focus-GHIA debriyaja basınca kesilen bir ıslık sesi var.Sordum prizdirek bilyası değişirse kesilir dediler.Bubilya nedir nerede olur fiyatı ne civardadır.Bu sorunla ilgili bilginiz varsa lütfen yardımcı olun.Şanzımanı açtırmak hep bana itici gelmiştir.
İlginize şimdiden teşekkürler
ilker
Prizdirek bilyası ismini motordan çıkan gücü vites kutusuna aktaran prizdirek milinden alır.Prizdirek milinin vites kutusuna giren kısmına yataklanan bilyaya prizdirek bilyası denir.Bu ıslık sesi nasıl,çokmu rahatsız edici,4,5 . viteslerde bu ses varmı?
Çok aşırı ses yapmıyorsa dokunmayın derim.Balata değişimine kadar idare etmenizi tavsiye ederim boşa masraf yapabiliirsiniz..
Arkadaşlar ilginize teşekkür ederim.Aslında rahatsız edici bir ses değil ve ileri viteslerde duyulmuyor ama zaten araç hareket halindeyken duyulamayacak düzeyde bir ses.Uçak motorunun sesine benziyor
Balata değişimni bekleyemem çünkü zaten balatalar yeni değişti ses ondan sonra başladı veya vardı da ben yani farkettim çünkü dediğim gibi takıntılı insanların duyabileceği düzeyde bir ses
Ustaya inat ettim prizdirek bilyasını değiştirdi (günahı boynuna bana değşştim dedi) ses azlmış ama tamamen gitmemiş.Bunun dışında en ufak bir şey yok vites geçişleri çok güzel arabanın hızlanması seriliği yani balata veya şanzımanla ilgili en ufak bir sorun yok.
teşekkürler
ilker
s.a kardeş 1-prizdirek bilyasını kaça değiştin? konunun üzerinden bayağı geçmiş ama nette pek bilgi yok 2-şanzıman açılıyormu? 3- işcilik ne kadar parça bulunuyrmu yoksa oto lastiği gibi ölçüleri var ve buna göre bütün prizdirek rulmanları uyuyormu?kusura bakma konu hortlatma olayı değil bu burda yazılanlar belkide bundan 5 sene sonra okuyanlarında işine yarayacaktır yardımcı olursan sevinrim?
Evet nedir durum bendende şimdi bu şekilde bir ses geliyor konunun sonunda ne oldu bilgilendirirmisiniz ?
Değişim için şanzımanı açtırmak lazım, bilya ile birlikte keçe ve şanzıman yağı değişimide gerekir. Debriyaj baskı balatası değişene kadar idare ederse o şekilde kullanın.