Şimdi Ara

prins dönüşüm kiti hakkında (28. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6.820
Cevap
43
Favori
548.454
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar bildiginiz gibi Prins i geçen hafta taktırdım.. aldıgım 50 ytl lpg ile, 327km yol yaptım ki, bu yolu gerek Ank trafiginde gerekse geceleri yüksek devirde kullandım.. bu da yaklaşık olarak 15.2 ykr/km olmakta.. aracımın daha önce (Nissan primera Tekna) 32 ykr / km yaktıgını düşündügümde bu rakam bana inanılmaz geldi.. dilerim siz de bu avantajı en kısa sürede yakalarsınız... saygılar
    quote:

Orjinalden alıntı: _crash_

quote:

Orjinalden alıntı: omercabuk

Selam hikmet,
    Marka prins ise ANKARA Şaşmazda ÖZbek Opel Servisinde filitre değişimi yapıyorlar. Bu servis;Prins'in Ankaradaki tek Yetkili servisi

Halen problemsiz sorunsuz devam mı?

• Herkese selamlar;

1994 Corolla XLI aracıma bir süredir LPG taktırmayı düşünüyorum ve araştırmaktan bıktım dersem yeridir.
    En son BRC de karar kılmışken DH deki topiclere de baktım ve sonunda PRINS taktıran arkadaşların hepsinin memnun olması ilgimi çekti (diğer markalara bir şey demiyorum ama hepsinde mutlaka %10-%30 oranında şikayet var).
    Sonuç olarak; topici nerdeyse baştan sona okudum, özebek ve özzirve tavsiye edilen 2 montaj servisi.
    özbek in iletişim bilgileri mevcut ama Memduh ustaya (sanırım özzirve de) nasıl ulaşabilirim
    Yardımcı olabilirseniz sevinirim...
  • öz zirve memduh usta
    adres: macun mahallesi gimat zabıta karakolu yanı no 16/8gimat ankara
    telefon:0312 397 82 20
    fax:0312 397 82 60
    web sayfası:otogaz-ozzirve.com
  • kardeş bende 1998 140 lık laguna var bende prınce takdırmayı düşünüyorum fiyat verebilirmisin
  • quote:

Orjinalden alıntı: şekerci

öz zirve memduh usta
    adres: macun mahallesi gimat zabıta karakolu yanı no 16/8gimat ankara
    telefon:0312 397 82 20
    fax:0312 397 82 60
    web sayfası:otogaz-ozzirve.com

şekerci teşekkürler ilgin için

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aerdamar -- 25 Nisan 2008; 22:31:49 >
  • arkadaşlar uzun zamandır bende forumlerı okumaktayım araştırmalarım sonucu landi renzo itlyan bosh enjektörlü lpg dönüşüm kitini aracıma taktırdım ve tavsiye ederim mükemmel bir şey
  • arkadaşlar 2004 passat 1.8 t aracıma istanbul gaplı makinada prins taktırdım süperrrrrrrrrrr
  • merhaba nerde yaşıyorsanız orda lpg taktırın sorun olmaz kaliteli ustalar çok var saygılar
  • Arkadaşlar Denizli'de veya İzmir'de PRİNS taktıran var mı acaba?Takdırdılarsa memnunlar mı,ve öneriyorlar mı?(Tabii ki takan ustadan memnunlar mı demek istedim.Markaya diyecek bir şeyim yok)Ankara da 1800YTL e prins takan yerler varmış(Sadece duydum).Görüyorum ki çok uçuk fiyat verenler var.(1200-1300€ gibi...)
    saygılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi digiterdal -- 4 Mayıs 2008; 16:04:25 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: cevremüh

Piyasada son zamanlarda LPG li araçların yüzde 50 sinde araçlara dolum yapılan dolum ağzının gizlendiğini bilmeyen yoktur.Bunun yapılma sebebi lpg li aracın kapalı otoparklara giriş yasağının olması gösteriliyor.(Kapalı park yerinde eğer LPG li araç herhangi bir gaz kaçağı sorunu yaparsa ortamda gaz birikmesi sonucu tehlike doğacakır).Özellikle alış veriş merkezlerin kapalı otoparkları Lpg li araçların girişine izin vermediğinden bu yerlere rahatça girebilmek için "LPG dolum ağzı" gizleniyor.
    Bunun Gizlenmesi Belki Bazıları İçin Görüntü Olarak Havalıdır Ama Tehlikelidir.Zaten konu ile ilgili denetlemeler olacak ve artacak Bundan kimsenin şüphesi olmasın....
    Hava atacağım diye yarın sizin aracınız kapalı otoparkta sızıntı yapsa ve gaz orda sıkışıp patlasa sizle beraber 10 kişi ölse 15 kişi yaralansa çok da mutlu olmayız herhalde.

sayın meslekdasım lpg takılan araçların görünür bir yerine araçta lpg sistemi vardır diye etiket takılması zorunlu zaten bu yüzden dolum ağzının gizlenmesi problem değil tamponlarının delinmesini istemiyenler dolum ağzını tamponun altına doğru yaptırıyor önemli olan araçta lpg sistemi vardır diye etiket takılmasının kontrollerle sağlanması

• slm ben çetinsayotogaz bostancı.
    şuanda brc nin bayiliğini yaptığım servisimin karşısında yeni bir işyeri açtım.
    çetinsay otogaz olarak müşterilerimize daima kaliteli sağlam garantili olan marka sistemlerle 1995 den bu güne sorunsuz bir şekilde geldik ve aynı ilkeyi devam ettirmek için şuanda müşterilerimize kaliteli ürünleri ve işçilikleri devam ettiriyoruz yeni servisimize prins marka ile anlaşma yaparak istanbula kaliteyi taşımak ve müşterilerimizin bu noktada sorunlarını çözmek için bostancı da yeni servisimize prins bayiliğini alıyoruz kısa bir zaman içinde işlemler bittikten sonra sizlere hizmet verebilir istediğiniz kaliteyi size sunma sevincini inşallah yaşarız iyi günler
  • sayın şekerci istanbul fuarında prins bir yağlama sistemi sergilemiş biraz bilgi verebilirmisiniz
  • sayın çağrıbey bahsetmiş olduğunuz konu hakkında ne bir duyumum nede bir bilgim var.bu konuda forumu takip eden memduh usta var sanırım sorunuza en doğru cevabı verecektir.
    hayırlı sabahlar dilerim.
  • sayın çağrıbey
    prins in distribitörü zirve otomotivin fuarda sergilediği sistem lpg nin içerisine tüketime göre bir parça kendi özel yağından veriyor ve sistem ecu su tarafından kumanda ediliyor prins ten başka markaya uygulanmıyor muhtemelen yıl sonuna geliyor fiyatıda biraz pahalı olacak gibi brc 2 a mühendislikte lpg ve benzin içine atılan özel katkılar getirmişler sanırım distribitörler bir parça daha ekonomi peşide koşanlardan nasıl faydalanırız diye düşünüyorlar iyi çalışmalar dilerim
  • sayın şekerci merhabalar
    ecogaz sistemi sincan organize sanayiide üretilen yerli bir sistemdir bunun prins ile ne alakası var acaba ayrıca özbek servis ecogas isimli yerli sisteminde servisidir.birde dikkatinizi başka bir noktaya çekmek istiyorum kayseri zirve otomotivin getirdiği kitlere hollanda kendi garanti belgesini koyuyor fakat ecogas firmasından alınan kitlerde niye kendi garanti belgeleri çıkıyor hollandanınki çıkmıyor yoksa eksik aksamlı kit getirdikleri için hollanda o ürünlere garanti vermiyor olabilirmi merak ettim iyi çalışmalar
  • sayın ömercalkır eco gas adlı firma ankarada bir çok sanayi firmasının ve askeriyenin enjeksiyon döküm işlerini yapan bir firmadır bu meyanda eco gas adı altında patenti ve argesi kendisine ait olan gaz kiti ve elektro valflerde üretmekte kısaca hem kit hemde yan sanayi ürünlerin imalatı ile uğraşmakta bu arada bu firma aynı zamanda prinsin türkiye distirbütörüdür.bunu prins-lpg.com sayfasından da teyit edebilirsiniz.yani prins açısından bir sakınca ve bizler içinde bir sakınca yok.ikinci konuya gelince evet özbek servis eco gas firmasının merkez servisi gibi biryerdir.bu serviste talep olursa sizlerde olduğu gibi eco gas(sizlerde başka markaların takıldığı gibi)kiti de takılmaktadır.eco gas kiti de başarılı bir kittir.ve bu firma bir çok firmaya fason üretimde yapıyordur.her neyse garanti konusuna gelince firma kendisi her koşulda 2 yıl garanti zaten veriyor.ürün kalitesi ve servis seçiciliği nedeni ile üründe uzun yıllar bir problem çıkmıyor.öyle aklına esen cebine iki deste koyan eco gazdan prins servis yetkisi alamıyor.mutlak müşteri memnuniyetine dikkat etmekteler.kitiniz arıza yapınca takan firmanın sözlü ithalatçı firmanın yazılı garantisi olmasa hollandanın verdiği garanti ne işe yarar adamlar kitin içine garanti kartı koyduk diye kalkıp gelip burada size servis vermedikleine görebunun bir anlamı kalmamaktadır.aksam konusuna gelince zirve ile bu firmanın farkı sadece tomasetto şamandıra kullanılmasıdır.bu firmada istersen tomasetto takıyor istersen brc takıyorveya lovato takıyor.yani şamandıranın dışında aralarında bir fark yok.kısaca eksik aksam yok.kuşkularınız ve iddaalarınız yersiz.zira böyle bir firma olsaydı.prins kendi sitesinde distirbütör olarakyer vermezdi.bunun belki hukuki ve ticari sebepleri olabilir.aslinda sizde bu işlerle uğraşıyorsunuz firmanın telefonu topikte var bunları muhataplarına sorsanız onlarda size bu konuda cevaplar verse.iyi olurdu diye düşünüyorum.

• yukarıda ömer calkırın bahsettiği ürünün prinsle bir alakası yoktur kendi üretimi deyildir sadece adı geçen firmanın bu konu ile ilgili talepler doğrultusunda piyasanın idddaa ettiği gerçekte hiçbir işe yaramayan ürünlerden birisi olabilir.bu konuda bir sıkıntı olsaydı kit firmaları bu konuda çalışma yaparlardı.böyle ürünleri referanslarını görmeden ve araştırmadan ciddiye almayın.işin esası iyi bir montaj.manifolt deldirirken mutlaka sökülmesi vs. gerisini merak etmeyin ben ismi lazım deyil kitle bir milyon yapan corolla taksi gördüm.yeterki bazı evrensel kurallara uyulması na dikkat edilsin .sanılanın aksine yeni n esil motorlarda her şey ecu ile yapıldığı için avans sorunu olmadığı için hiç bir sorun çıkmaz.
  • Herkese selamlar.

1999 model HONDA SHUTTLE 2.2i aracımız var. 140 bin km'de. Herhangi bir sorunu yok. Fakat benzin çok tüketiyor.

Sıralı sistem LPG taktırmayı düşünüyoruz. Okuduklarıma göre PRINS gayet mantıklı geliyor. ANKARA'da oturuyoruz.

Bu araca daha önce uygulama yapan/yaptıran var mı ? Ankara'da nerede yaptırılabilir?

Teşekkürler.

Evren
  • Uzun süren araştırmalardan sonra, nihayet Fordumuza Prins marka sıralı gaz taktırdık. Gaplı makina; Adlan, Boby, Ahmet Beylere ve diğer çalışanlara teşekkürler.
    Kısaca aracı hatırlatayım, 2006 Ford Focus Ghia otomatik 1.6 Sedan… benzinle km de 400 bin lira (40ykrş) yakıyordu şehir içinde. (20.05.08)
    Şu anda üstünde 43 lt lik simit tank Tomasetto şamandıra ve Prins kit var. Enjektörler Keihın (Japon)
    Bu kit tüm parçalar dahil 100.000 km 2 yıl garantili. Enjektörler 750.000 km garantili. İstanbul Beylikdüzünde takıldı.

50 liralık gaz aldık ve henüz bitirmediğimiz için verileri nedir bilemiyorum, verileri alınca paylaşacağım inşallah.

Dışardan bakıldığında veya içine binildiğinde gaz sistemi anlaşılmıyor. Gaz göstergesi şöförün sol dizinin karşısında aşağıda kalan bir cebin içine yerleştirildi resimde de görülüyor. Kaputu açınca da bayrak gibi ben buradayım diye bağırmıyor. (rengi siyah olduğundan olsa gerek) regülatör ve filtre-sensör(birleşik) sol tarafta motorun arkasına gövdeye yakın monte edildi, sıcak suya da yakın olması dolayısıyla çabuk ısınması sağlandı. Ancak siyah motor zemini üzerinde gümüş renkte enjektörler biraz ben burdayım diyor :) o da o kadar olsun.. çok mühim değil. Gazın dolum ağzı da aracın sağ arka tarafında tamponun iç tarafındaki boşluğa yerleştirildi, tampon delinmedi. dışardan bakıldığında eğilmeden görülmüyor.

Aracın kendi ecu su üzerine gaz sisteminin ecusu yerleştirildi.

işin kilit noktalarından biri olan enjektörler..

Enjektörler, regülatör, filtre-sensör görünümü

Gaz göstergesi, gaz ve fren pedalından konumunu anlayabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Müverrih -- 22 Mayıs 2008; 22:24:42 >

• bende honda shutle 2.3 i kullanıcısıyım.ankarada özbek serviste prins taktırdım.yakıtı 20 ykrş e düştü.yaklaşık 1 yıl oldu .özbek servisin adesi ve telefonlarını bu topikte bulabilirsiniz.ayrıca ankarada öz zirve firmasıda var onlarda işinin ehlidir onlarında adres ve telefonları topikte var onlarada montaj yaptırabilirsiniz.kazasız belasız sürüşler dilerim.
  • 
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.