Şimdi Ara

press DEL to run setup, press TAB to display BIOS post Message

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
23.046
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • press DEL to run setup, press TAB to display BIOS post Message
    bu hatayı alıyorum ama pc acılmıor yardımcı olurmusunuz

• Yapay Zekanın Yanıtı

BIOS POST Mesajlarını Görüntülemek İçin "DEL" veya "TAB" Tuşlarına Basın

Bilgisayarını başlattığında, ekranda genellikle "DEL to run SETUP, press TAB to display BIOS POST message" veya benzeri bir mesaj belirir. Bu mesaj, BIOS kurulumuna erişmek veya BIOS Power-On Self-Test (POST) mesajlarını görüntülemek için gereken tuşları gösterir.

• "DEL" tuşuna basarak: BIOS kurulumuna girebilirsin. Burada, sistem saatini ve tarihini ayarlama, önyükleme sırasını değiştirme ve diğer donanım ayarlarını yapılandırma gibi çeşitli BIOS ayarlarını değiştirebilirsin.
    • "TAB" tuşuna basarak: BIOS POST mesajlarını görüntüleyebilirsin. Bu mesajlar, sistemin önyükleme işlemi sırasında gerçekleştirdiği donanım testlerinin sonuçlarını içerir. Örneğin, POST mesajları bellek testi, sabit disk testi ve video kartı testi sonuçlarını gösterebilir.

Aşağıdaki tuş kombinasyonları da benzer işlevler için kullanılabilir:

• "Press F2 to run SETUP, press TAB to display BIOS POST message"
    • "DEL to run BIOS SETUP or F11 to run BOOT MENU"

"DEL to run setup ne demek" sorusunun cevabı, BIOS kurulumuna erişmek için kullanılan tuşa işaret eder.

Bilgisayarının BIOS ayarlarına erişmek veya POST mesajlarını görüntülemek istiyorsan, yukarıda belirtilen tuş kombinasyonlarına dikkat et. Bu bilgiler, donanım sorunlarını giderirken veya sistem ayarlarını değiştirirken faydalı olabilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • bu hata değildir normal bu mesajlar
    bilgisayar açılırken yeniden mi başlatıyor yoksa bu yazılar bekliyor mu ekranda?
  • DEL tuşuna basıp bios a gir... yada TAB tuşuna basıp bios mesajını görüntüleyin..

Sanırım bir hata var.. klavye takılı mı? Bu tür bir hataya benziyor. Sen Del diyip biosa gir.. Load optimize diyip kaydet çık bakalım yine uyarı verecek mi.
  • klavye takılı kalıyor hiçbir tus işlemiyor biosada qirmior ne yapmak qerek
  • bu yazılar kalıyor ekranda hiçbirşey yapamamıorum
  • Klavyeyi çıkarıp tekrar takmayı dene, pc açıkken. Işıklar yanacak mı.. (caps-num-scr)

Yanarsa tekrar reset atıp dene.
  • pc acılırken klavye tusları yanıp sönüyor
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • biosa qirdim en sonunda burda ne yapmak qerek
  • load optimized... de kaydet çık. işe yarayacaktır.
  • load optimized nasıl yapıcam
  • bios a girdiginde sag üstte exit var oraya gir load defaults yap sonra exit setup yap.
  • Degerli ustalarim ayni hata bendende var.Pc yi normal actigimda bu yazi press DEL to run setup, press TAB to display BIOS post Message geliyor ve donuk kaliyor hic bir tastatur tusuda islemiyor.Reset yaptigimda normal windows aciliyor.Denedigim yöntemler.Formati denedim olmuyor.Bios pilini cikartip biosu resetledim olmuyor.Bios dan load optimize yaptim olmuyor. Yardimci olursaniz sevinirim tesekkürler saygilar
  • quote:

Orijinalden alıntı: yalnizprens72

Degerli ustalarim ayni hata bendende var.Pc yi normal actigimda bu yazi press DEL to run setup, press TAB to display BIOS post Message geliyor ve donuk kaliyor hic bir tastatur tusuda islemiyor.Reset yaptigimda normal windows aciliyor.Denedigim yöntemler.Formati denedim olmuyor.Bios pilini cikartip biosu resetledim olmuyor.Bios dan load optimize yaptim olmuyor. Yardimci olursaniz sevinirim tesekkürler saygilar

bende de var ne yapmamız lazım
  • Arkadaşlar aynı sorun bende de oldu bugün.Bilgisayar açılır açılmaz deleteye basın ve BIOS'a girin.Sağ tarafta exıt kısmında load setup defaults ya da load defaults optimized gibi bir şey olcak ona basın ve kaydedip çıkın.Sonra açılıyor bilgisayar.
  • merhaba. dediğiniz işlemler yapıldıktan sonra;
    'Reboot and select proper Boot device or Isert Boot Media in selected boot device and press a key' bunu yazıyor. ve açılmıyor. Ne yapılması gerekiyor.
    yardımlarını bekliyoruz. teşekkürler.
  • arkadaşlar bu konu benimde başıma geldi sorun ramlarda ram ları çıkartıp takın sorun çözülecektir
    sorun devam ederse buradan iletişime geçebilirsinizhttp://bedirogluevdenevenakliyat.com/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muharremulaskin -- 16 Aralık 2015; 14:25:14 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.