Şimdi Ara

Premiere Rezalet Export Kalitesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
11.007
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Adobe Premire cs5 kullanıyorum. Export edilen görüntüler çamur gibi oluyor. Profesyonel amaca yönelik bir program ancak bu kadar rezalet export yapabilir(ya da ben yanlış yapıyorum). kıytırık movie maker bile daha düzgün export yapıyor. kaynak videolar oldukça kaliteli frapsla çekilen sıkıştırılmamış avi dosyaları. Mümkün olan en yüksek bitrateyi seçiyorum. yine de çamur gibi video atıyor önüme. Aynı şekilde kameradan alıp yaptığım videoda da ciddi derecede kayıp söz konusu.
    10000 kpbs wmv yapıyorum berbat(30 saniyesi 37mb).
    14000 kpbs h264 yapıyorum berbat(30 saniyesi 50 mb)
    yüksek bitrateli mpeg2 yapıyorum yine berbat. düşük yapıyorum yine berbat. ayarlarla oynamadan default yapıyorum yine berbat.

bu iş için yapılmamış after effect bile daha iyi export ediyor. aşağıda karşılaştırmalı resimlerini koydum. normalde ufak işler için movie maker kullanırdım ama o da son zamanlarda avi dosyası ekleyince çökmeye başladı. ayrıca 1 ay sonra önemli videolar düzenleyeceğim. orda da gerekli olacak premiere. bir sürü saçma sapan export seçeneği var hiç biri bir boka yaramıyor. Ben mi bişeyleri yanlış yapıyorum bilmiyorum. çok fazla şey denedim ama istediğim gibi cam gibi videolar alamadım.

• Evet o basit Movie Maker çıktı kalitesiyle her zaman benimde dikkatimi çekiyor! Bir kaç profesyonel özellik koysalar, ortalığı kasıp kavuracak..
    Adobe Premire konusu ise inanılmaz şaşırttı beni. Nasıl bu kadar bozuk oluyor? Kesin bir yerlerde teknik hata var..
    Premire'cilerden cevap bekliyoruz..
  • Çekilen videonun formatı/boyutu ne olacak?
    Sonuç görüntüler nerede yayınlanacak, ne amaçla kullanılacak?

Bu iki soruya cevap reca edeyim ona göre bir bakalım...
  • eğer video üzerinde herhangi bir düzenleme yapmadan sadece convert edeceksen TMPGENC programını tavsiye ederim. kullanımı kolay ve alanında kral bir programdır.

bu arada sistemin 64 bitmi? bildiğim kadarıyla premiere ve after effects cs5 64bit olacaktı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi whitestone58 -- 2 Kasım 2010; 20:44:55 >
  • Arkadaşlar Hobar demiş ki, düşük kalitede de, yüksek kalitede de çıktı berbat oluyor. Amacın ne olduğu farketmez ki? Ben başkalarından da duymuştum export sorunlarını, nasıl çözdüler, çözdülermi bilemiyorum ama..
  • ben de hep EDIUS'tan şikâyet etmişimdir.İçimi rahatlatacak bir export ayarı halâ bulabilmiş değilim.

Next YE Super Plus 2000 CIX serisi uydu alıcım var,DVD kalitesinde görüntü kayıdı yapıyor istediğimiz kanaldan.Sonra onu alıp EDIUS'a atıyorum ama çıktı olarak diyelim ki kayıt yaptığı ebat olan 4:3 ebatında bir çıktı istiyorum.Koyduğum ufak bir png logosu için (kanalın logosunu kapatmak için kendi logom) o kadar kaliteyi düşürüyor ki..

inanılmaz...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Karadeniz Otoyolu

Arkadaşlar Hobar demiş ki, düşük kalitede de, yüksek kalitede de çıktı berbat oluyor. Amacın ne olduğu farketmez ki? Ben başkalarından da duymuştum export sorunlarını, nasıl çözdüler, çözdülermi bilemiyorum ama..

O zaman Premiere berbat bir programdır diyelim kapansın mı mesele yani trilyon tane alternatif var... O zaman neden bana Vimeo üzerinden bunun exportunu nasıl bu kadar düşük MB da bu kadar kaliteli yaptın diye sorular geliyor? Aşağıdaki ayarı uygulayın bitsin iş mi diyelim belki Full HD bile çekmiyor arkadaş veya sonuç çıktıyı ne yapmak istiyor?... Çekerken hangi kodeği kullanıyor makine onu sordum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi babaluga -- 3 Kasım 2010; 12:22:14 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: MİY1988

ben de hep EDIUS'tan şikâyet etmişimdir.İçimi rahatlatacak bir export ayarı halâ bulabilmiş değilim.

Next YE Super Plus 2000 CIX serisi uydu alıcım var,DVD kalitesinde görüntü kayıdı yapıyor istediğimiz kanaldan.Sonra onu alıp EDIUS'a atıyorum ama çıktı olarak diyelim ki kayıt yaptığı ebat olan 4:3 ebatında bir çıktı istiyorum.Koyduğum ufak bir png logosu için (kanalın logosunu kapatmak için kendi logom) o kadar kaliteyi düşürüyor ki..

inanılmaz...

Çünkü tek bir export ayarı yok da ondan bulamadınız kendi export ayarınızı... Öte yandan o kayıt cihazının kalitesini de sorgulamak lazım nasıl bir sıkıştırma kullanıyor... Bir de 720x576 (DVD çöz.) bir görüntüyü yüksek pikselli monitörde yorumlamaya kalkarsan sana çok kötü gözükür sonuçlar... Ondandır nerede yayınlanacak diye sormalarım...
    Arkadaş bir projeye başlayacaz demiş, nedir bu yerel bir kanal mı? TRT HD mi, DVD mi, Blu-Ray mi, hepsi farkeder...

• quote:

Orijinalden alıntı: babaluga

quote:

Orijinalden alıntı: MİY1988

ben de hep EDIUS'tan şikâyet etmişimdir.İçimi rahatlatacak bir export ayarı halâ bulabilmiş değilim.

inanılmaz...

Çünkü tek bir export ayarı yok da ondan bulamadınız kendi export ayarınızı... Öte yandan o kayıt cihazının kalitesini de sorgulamak lazım nasıl bir sıkıştırma kullanıyor... Bir de 720x576 (DVD çöz.) bir görüntüyü yüksek pikselli monitörde yorumlamaya kalkarsan sana çok kötü gözükür sonuçlar... Ondandır nerede yayınlanacak diye sormalarım...
    Arkadaş bir projeye başlayacaz demiş, nedir bu yerel bir kanal mı? TRT HD mi, DVD mi, Blu-Ray mi, hepsi farkeder...

Evet abi çok sayıda export seçeneği var ancak ben hiçbirine girmek istemeyip direk kayıt kalitesinden ödün vermeden logoyu yerleştirmek istiyorum,ya da çektiğim kameranın ham görüntüsünden hiçbir taviz vermeden export istiyorum ama bu mümkün olmuyor.Receiver'in kayıt kalitesi şurada ben çektim :http://rapidshare.com/files/428046135/PVR.rar

Bak bu da bizim SONY HDR HDV 1000e ile mini dv'ye çektiğimiz,mini dv'den sağolsun MIND GAMES abimizin müthiş çabasıyla dijitale Full HD cam gibi görüntü olarak aktardığı ve EDIUS export seçenekleri arasında karar verememe + benim işbilmezliğim birleştiğinde ortaya çıkan rezalet export kalitesi :http://vimeo.com/11659317 çekimlerde,konuşmalarda,editingde bana ait ama 16:9 dışında hiçbir şey istediğim gibi olmadı.(gerçi 16:9'da değil ne yazık ki ama en azından kutu video değil,dikdörtgene yakın garip bir şekil. ) Logolar piksel piksel duruyor,ham görüntü ile vimeo'daki bu versiyon arasında dağlar kadar fark var.Hadi internete verme amaçlı olarak bu kalite kabul edilebilir ama en azından evde arkadaşlar ile izlemek istediğimizde bu çamur kalitesi kötü duruyor.

Bir export seçeneği öneriniz var mı ? Varsa emin olun benim açımdan çok şey olumlu anlamda değişecektir.Önerilerinizi sabırsızlıkla bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MİY1988 -- 3 Kasım 2010; 12:58:58 >

• Tamam bakıyorum dosyalarına vimeodaki filmi izlemiştim daha önce şimdi de baktım hiçbir orana oturmuyor aldığın render 16:9 değil 4:3 değil... Bir yerlerde hatan var... Bakacağım R apid dosyana... Bir de kayıt cihazının ve video kameranın kayıt formatı nedir... En merak ettiğim bu... Her ikisinden aldığın görüntüleri bilgisayarına attığında uzantıları ne görüyorsun... Mpeg mi, avi mi, mp4 mü ???????????
  • quote:

Tamam bakıyorum dosyalarına vimeodaki filmi izlemiştim daha önce şimdi de baktım hiçbir orana oturmuyor aldığın render 16:9 değil 4:3 değil... Bir yerlerde hatan var... Bakacağım R apid dosyana... Bir de kayıt cihazının ve video kameranın kayıt formatı nedir... En merak ettiğim bu... Her ikisinden aldığın görüntüleri bilgisayarına attığında uzantıları ne görüyorsun... Mpeg mi, avi mi, mp4 mü ???????????

Abi teşekkür ederim.

SONY kameranınki mts idi,
    Canon HF S10 ise m2ts formatında kayıt yapıyor.Direk alıp timeline'a atıyorum.export olayında ise öyle sınıfta kalıyorum işte.Boyutu bile yapamıyorm o derece kötüyüm bu export işinde.

1 ay sonra 4 GB RAM'li AMD x6 1075T 3.0 GHz 6 çekirdekli işlemcili , 6870HD ekran kartlı ve SAMSUNG LED 23" XL2370 monitörlü süper bir PC alıyorum,gelsin renderlar. :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MİY1988 -- 3 Kasım 2010; 17:23:06 >

• Sorunu çözdüm arkdaşlar. başta sahneyi seçerken DVPAL yerine (varsayılan seçili geliyor) DVCPRO50 seçince düzgün videolar alabildim sonunda. Ama ne alakası var anlamadım açıkçası. sonuçta belli çözünürlükte sahne seçiyoruz birinde dandik sonuç alırken neden diğerinde neden daha iyi anlamadım. üstelik varsayılan olarak seçili gelen seçenek bu.
    ayrıca birsürü saçma sapan seçenek var. bunların ne farkı var anlamadım.
    ayrıca şunu söyleyim. koyduğum resimlerde moviemaker ın görüntüsü daha keskin ve güzel duruyor ama hareketli görüntüde after efect ve premiere nin sonradan aldığım videolarında görüntü daha yumuşak görünüyor. bu durum koyduğum resimlerde gösterge üstündeki rakamlarda belli oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hobar -- 3 Kasım 2010; 20:51:25 >

• bu programı kullanırken bu export işinden ben de cok magdurdum. işim düştüğünde bu ayarları bir de ben deneyecegim. bakalm
  • @MİY1988;

PVR nin kayıt formatı olan .ts uzantısını zaten PR CS5 tanımıyor... Hal böyle iken convert yapılma zorunluluğu kalitenin yine bir çıkmaza girmesine sebep olur... Kullandığınız sistemde hardware uyumsuzluğu var... Önerebileceğim tek şey Convert programında (her ne ise bu program) çünkü Adobe Media Encoder da tanımıyor .ts i "Uncompressed Avi" yapmak olacaktır... O da uzun süreli convertte devasa dosya boyutu demektir, sisteminizi kilitler...
  • export kalitesi programdan kaynaklanmaz arkadaslar, genellikle kullandıgımız sistemden cihazlardan kaynaklanır. Bahsettiginiz edius, sony vegas, premiere gibi programlar televizyon kanallarında kullanılan programlardır ve kaliteleri dediginzi gibi olsaydı kimse ortaya cıkan goruntuden dolayı tv izlemezdi :)
  • quote:

@MİY1988;

PVR nin kayıt formatı olan .ts uzantısını zaten PR CS5 tanımıyor... Hal böyle iken convert yapılma zorunluluğu kalitenin yine bir çıkmaza girmesine sebep olur... Kullandığınız sistemde hardware uyumsuzluğu var... Önerebileceğim tek şey Convert programında (her ne ise bu program) çünkü Adobe Media Encoder da tanımıyor .ts i "Uncompressed Avi" yapmak olacaktır... O da uzun süreli convertte devasa dosya boyutu demektir, sisteminizi kilitler...

abi ben zaten sadece .ts formatı için söylemedim,dikkat edersen m2ts formatı ile de edius'ta verim alamadığımı,export seçeneklerinden hep yanlış olanı seçtiğimi yazdım..

yani receiverdan kayıt yapıp kurgulama olayı ufacık bir misaldı sadece..asıl derdim m2ts formatı ile 16:9 ebatlı,ve kalitesini bozmadan export alamayışım.. :)

ayrıca üstte bahsettiğim sistem elime geçince bu olayı daha çok dert edeceğim,hem renderi hızlı yap hem de istediğin ebat ve görüntü kalitesi olmasın,ister istemez can sıkacak...umarım çözüm bulurum..

• Şu m2ts dosyalarından birini r a pide atar mısın ben bir deneyeyim...
  • quote:

Şu m2ts dosyalarından birini r a pide atar mısın ben bir deneyeyim...

tabi abi :

http://rapidshare.com/files/429099326/00015.MTS
  • yüklediğin videoya baktım. premiere cs5 doğrudan aldı videoyu. eğer sende tanımıyorsa update yap. sahne olarak avchd seçtim ve 1280*720 10000 kbps wmv olarak export ettim. yaklaşık 60mb oldu. görüntü de gayet tatmin edici geldi bana. ayrıca kameranın sağa sola harektelerindeki yatay çizgiler yok oldu. yalnız ses olarak ac3 wmv de yok. ayrıca nedense h264 blue-ray diyince export edilen video çalışmadı. max render quality işaretlersem kalite biraz daha artıyor ama süre 10 katına çıkıyor önemli işler için aceleniz yoksa kullanılabilir. render süresi de 3.6da çalışan phenom x4 ile 1 dk civarında. bu arada ts uzantılı dosyada kamera oynarken yatay çizgiler media player classicde oluyor. windows media playerda sorun yok. yüklediğim videonun akıcılığı seninki kadar iyi değil

http://rapidshare.com/files/429182644/Sequence_01.wmv

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hobar -- 6 Kasım 2010; 11:32:38 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Hobar

yüklediğin videoya baktım. premiere cs5 doğrudan aldı videoyu. eğer sende tanımıyorsa update yap. sahne olarak avchd seçtim ve 1280*720 10000 kbps wmv olarak export ettim. yaklaşık 60mb oldu. görüntü de gayet tatmin edici geldi bana. ayrıca kameranın sağa sola harektelerindeki yatay çizgiler yok oldu. yalnız ses olarak ac3 wmv de yok. ayrıca nedense h264 blue-ray diyince export edilen video çalışmadı. max render quality işaretlersem kalite biraz daha artıyor ama süre 10 katına çıkıyor önemli işler için aceleniz yoksa kullanılabilir. render süresi de 3.6da çalışan phenom x4 ile 1 dk civarında. bu arada ts uzantılı dosyada kamera oynarken yatay çizgiler media player classicde oluyor. windows media playerda sorun yok. yüklediğim videonun akıcılığı seninki kadar iyi değil

http://****.com/files/429182644/Sequence_01.wmv

dostum öncelikle ilgin için teşekkür ederim ve face profil fotoğrafı bomba ehuhebi gün bana da öğretsene

asıl olaya geçecek olursak,benim derdim EDIUS ile..premiere'e geri dönmek istemiyorum,basit ve rahat olmasına çok basit,export olayı da EDIUS kadar karışık değil ama sarmıyor açıkçası..EDIUS ve önümüzdeki aylarda Vegas ile devam etmek istiyorum..taaaa ki kısmet olurda AVID,Final Cut yüzü görene dek..

video media player classicte de çizgi çizgi olmuyor bende çünkü codecler tam yüklü ve aslında dosyayı asıl açan player KM Player..splash lite'da açıyor ama en kralı KM Player ve core avc codec seti...

sağa sola hareketlerde o iğrenç ses müstakbel tripoduma ait..çizgiler ise codecleri yükleyince kayboluyor...

ayrıca üstte m2ts demişim özür dilerim..mts bu...m2ts ise sony 1000e hd nin mini dv kasete çektikten sonra digitale aktarımından sonra ortaya çıkan format idi..

ya ben 8-10 ay önce amerikan Pastası filmini indirmiştim,avi formatlı filmdi..abi ben bu filmi kestim biçtim üstüne yazı ekledim ve nasıl yaptım bilmiyorum ama film kalitesini %1 bile BOZMADAN aynı kalitede export almıştım edius'ta... :((((( ondan sonra hiç alamadım..hayatımda ilk ve son oldu...

bu olayı da öyle yapmak istedim,türlü türlü export yolları denedim yok abi olmadı yapamadım..

oysa ki amerikan pastasını export edince o hani film başında çıkan yönetmen isimleri filan gibi yazıların kalitesi kesinlikle düşmemişti..aynı indirdiğim rip kalitesinde export almıştım...

kalitesi düşük,berbat ötesi bir versiyon daha yaptım (o gün ne olmuştu bana bilmiyorum ama istediğim şekilde export etmeyi başarıyordum) ve onu facebook'a attım,buyurun bakın :

http://www.facebook.com/video/video.php?v=233690643264

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MİY1988 -- 6 Kasım 2010; 12:40:57 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.