Şimdi Ara

Premiere Rezalet Export Kalitesi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
11.007
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Ben de aynı dosyayı AME (Adobe Media Encoder) ile denedim...
    .wmv uzantılı 1920x1080i 29,97fps yaptım 50MB tuttu...
    Bana göre bu sıkıştırma için sorunsuz...

Ama arkadaşımızın amacı dosya boyutu değil sanırım, kalite ise o zaman,
    .mp4 uzantılı ve H.264 öneririm... Render süresi wmv ye nazaran daha kısa, kalitesi orjinalinin aynısı...Ama dosya boyutu 193MB. (bu video için konuşuyorum hep)

İşte hep bahsettiğim konu burada ortaya çıkıyor... Ne amaçla kullanılacak?
    Ben de bu sorunlarla hep karşılaşıyorum. Belli bir kalitenin üzerinde müşterimin makinesinin gücü yetmiyor, oynatamıyor bozuk bu dosya koca şirkette kimse açamadı diyor.. Ben sunumlarıma kendi LCD TV mi götürüyorum USB den video oynatabilen LCD TV... Orada oynatıyorum müşterimin ağzı açık kalıyor, sonra aynısını dandik laptop unda da görmek istiyor... Olmaz olamaz ama gel de anlat müşteriye ...
    Daha DVD yi oynatamayan adam var ben yurtdışında müşterime gösterecem nasıl oynamaz bu burada diyor... Çok VCD yapıp verdiğim olmuştur adamlara... Dert bu iş dert hele ticari yapıyorsan...

Son sözüm şudur... Eğer kalite istiyorsan H.264 kodeğini 1920x1080 için kullanacaksın arkadaş...

Sırayla Orjinal, wmv ve H.264 Sağ klik yapıp resme bak deyin...

Premiere Rezalet Export Kalitesi

Editler imla ve ilave görüntüler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi babaluga -- 6 Kasım 2010; 15:48:55 >

• tamamdır abi son noktayı koymuşsun..h264 codeci ile 1920x1080 ebatınad mp4 formatında alırım bundan sonra..ben hep avi mpeg hedefiyle exportluyordum ama görüntü demek bu yüzden çamura dönüyordu..benim için boyut önemli değil..kalite olsun yeter..ticaret yapmıyorum..zevkine klipler,filmler çekiyoruz,facebook'a vimeo'ya ekliyoruz..hadi facebook'u salladım,vimeo'ya ne koyarsam koyayım çok özenli olmasını istiyorum nitekim orası youtube değil..sanatçıların mekanı bana göre ! her önüme gelen şeyi ekleyemem o sitenin belli bi kalite standardı var..düşürmek istemem bunu :)

okulda bi hocamız vardı düğün kurgusu yapan bi şirkette çalışıyordu o da bu işin ticaretinde müşteri ne isterse onu yapmak gerektiğini söylüyordu,çünkü herkese codecleri,boyutun büyüdükçe görüntünün çamurlaşacağını ve daha türlü türlü teknik detayı anlatamıyorsun..ha bi de örneğin adam sünnet videosunun başında bugs bunny'nin olmasını istiyor,ona kalkıp bi de tweety'i de ekleyelim desen bunun sonu olmazmış,isteklerin sonu gelmezmiş :) o açıdan adam ne istiyorsa nokta atışı olarak sadece onu yapmak gerekir diye tenbihlerde bulunuyordu bize:) hak vermedim değil :)

• Abi ben de MXF yaptım senin videoyu! 326 mb tuttu.. Profile 422. Bit rate 50 (CBR) - HQ
    50 saniye gibiydi, 10 dakkaya yakın tuttu render etmesi.

Burada bir arkadaş "export kalitesi programdan kaynaklanmaz arkadaslar, genellikle kullandıgımız sistemden cihazlardan kaynaklanır" demiş.
    Bunu ilk kez duydum.
    Codec ler için OK. Doğrudur. Dandik olanı var kalite olanı var.
    Ama mesela 2 GB ram'lık bir PC nin vediği sonuçla 8 GB ram'ı olan bir PC'nin verdiği sonuç hakkaten farklı mı olabilmekte??
    Buna kafam takıldı biraz!!!
  • Oğul abi selâmlar. 326 MB tutan videodan bir kareyi paylaşır mısın acaba ? Görüntüyü nasıl / hangi oranda değiştirdiğini veya aynı oranda koruduğunu merak ettimde.

Bu arada 2 GB RAM ile 8 GB RAM'in verdiği malzeme kesinlikle fark etmiyor "bence" ..görüntüyü bozan veya düzelten ram değil ki..ram sadece işlemciye katkı olarak render hızını düşürür..daha hızlı render imkanı verir...

ben de ileriki günlerde 6 çekirdek işlemcili bir pc toplayacağım...laptoptan tek artısı render hızı olacak ve timelineda görüntü akar iken kasmayacak..

bu arada bu iş için ekran kartıda en önemli faktör...benim ekran kartı 6870 hd modeli olacak..bomba bir model...

• Selamlar!
    Bakalım başarabilecek miyim resim eklemeyi?

Orijinali, videodan indirdiğim, 1920 x 1080 di ama DH beğenmedi çok büyük dedi. Ben de 900 x 506 yaptım.
    Eğer gerekirse 1920 x 1080 olarak da uygun bir adrese gönderebilirim.

Aslında Vegas'la 2K'yı seçersem, proje başlangıcı olarak, 2048 x 1152
    eğer 4K yı seçersem 4096 x 2304 sabit görüntüler elde edebiliyorum videodan.

• quote:

Orijinalden alıntı: MIND GAMES

Selamlar!
    Bakalım başarabilecek miyim resim eklemeyi?

Orijinali, videodan indirdiğim, 1920 x 1080 di ama DH beğenmedi çok büyük dedi. Ben de 900 x 506 yaptım.
    Eğer gerekirse 1920 x 1080 olarak da uygun bir adrese gönderebilirim.

Aslında Vegas'la 2K'yı seçersem, proje başlangıcı olarak, 2048 x 1152
    eğer 4K yı seçersem 4096 x 2304 sabit görüntüler elde edebiliyorum videodan.

abi sana zahmet olacak ama,

bahsettiğin orijinal kareyi (yani exporttan sonraki) 2K veya 4K farketmez,

www.imageshack.us sitesine girerek browse dedikten sonra bahsi geçen kareyi çağırıp upload edip,çıkacak linki buraya upload edersen çok makbule geçecek..DH'nin upload sistemi için bu tür dosyalar büyük geliyor :) basit resimler için tasarlanmış bir forum eklentisi buradaki..imageshack.us ise boyut farketmez,istenen dosyayı depolayıp paylaşabileceğimiz kullanışlı bir araç site..

Ha bu arada senin exportun sonucunda çıkan malzemenin renkleri,babaluga abinin exportunun sonucunda çıkan malzemenin renklerine oranla daha doygun geldi..

acaba ekran kartı dışında render için özel bir kart mı kullandın ? bizim okulda matrox vardı eski püskü bir şey idi ama exporta bayağı yardımcı oluyordu...

• http://img638.imageshack.us/img638/6947/image1rl.jpg

Sayende burayı da öğrenmiş oldum!

Benim ekran kartı için ATI RADEON diyor.
    Benim bildiğim Vegas ekran kartıyla pek ilgilenmiyor.(du). Vegas 10 çıkana kadar. Sadece RAM önemliydi. Bir de rmp falan tabi.
    Vegas 10'da sadece NVIDIA kartlarda geçerli, AVCHD'leri render ederken bir kolaylık sağlamaya başladı. CPU acceleration falan.

Renklerle falan hiç oynamadım. Aslında bi "convolution kernel" le sharp hale getireyim diyorum, bakalım nasıl olacak??
  • Oğul abi ricamı kırmadığın için teşekkür ederim :) görüntü gerçekten iyiymiş,aslında insan illaki tam ekran netlik olsun diye ısrar etmemeli..arkadaş çevresi ile pc'de izleyecek ise,ortalama 23" lik bir monitörün %60'ı kadar alanda görüntülecek bir netlik bile iyi sonuçlar verecektir..önemli olan büyüttükçe bunun bozulmaması..ki bunun ne monitörün cinsi ile ne de ekran kartı ile alakası var..nasıl exportlanmış ise öyle izliyoruz..hiçbir DVD formatında kodlanmış .avi dosyası en kral OLED ekranda bile daha net olmaz..o açıdan doğru kodlamayı amaçlıyordum,sanırım ki h264 codecini ve 1920x1080 boyutlarını kullanarak artık rahat exportlar alabileceğim,MB alan cinsinden boyut hiç önemli değil..yeterki kalite bozulmasın..benim de işime yarayacak olan bu nokta..

şimdi abi gelelim sana söylediğim asıl şeye..hani üstte

acaba ekran kartı dışında render için özel bir kart mı kullandın ? bizim okulda matrox vardı eski püskü bir şey idi ama exporta bayağı yardımcı oluyordu...

şeklinde bir şey yazmıştım ya hani..
    asıl demek istediğim ati,nvidia,sapphire veya powercolor marka "kasanın içindeki" "ekran kartları" değildi...
    (ki zaten matrox marka ekran kartı yok,görüntü işleme kardı var,ki bunun orijinal adını unuttum ne yazık ki..o açıdan anlam karmaşası oldu..) bu açıdan özür dilerim..

demek istediğim şey ; aşağıdaki tipte profesyonele yakın kartlardı...
    http://www.hepsiburada.com/liste/dijital-video-isleme/department.aspx?CategoryId=589

bu tip kartlar bayağı yararlı ama stüdyo ortamında kullanılanlar çok yararlı..bunlar ev tipi..amatör işler için ideal..bence olmasa da olur (!?)
    stüdyo da sende biliyorsun ki bir ucunu mini dv'nin arkasındaki jacklara bir ucunu da vtr'ye hatta bir ucunu da kameraya takıp görüntüyü pc'ye aktarıyorduk..CAPTURE ediyorduk..
    hem capture'de hem exportta bayağı işe yarıyordu bu kartlar..sanki hızlandırıyordu işlemi..

http://www.matrox.com/en/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MİY1988 -- 6 Kasım 2010; 21:34:12 >

• Girdik export ayarı ile ilgili bilgi vardır diye herkes işkembeden sallamış, yok cihazınla alakalı yok hangi ekran kartı. Arkadaşlar sorunu olup da bakan kişilerin işine yarayacak şeyler paylaşsak?
  • Yanlış anlaşılmasın ama sanırım burdaki herkes amatör veya yarı amatör olarak ilgileniyor bu işle. Kullandığınız program orjinal mi yoksa değil mi? Son updateleri yaptınız mı? Sekans açarken kayıta uygun mu açıyorsunuz?

Yazılanların hepsini okudum. Lcd ile dandik bir bilgisayar arasında bile o kadar fark olmaz, siz bir yerlerde bir şeyleri yanlış yapıyorsunuzdur. Radyo Tv Sinema mezunuyum, 7 senedir kurgucu olarak sektördeyim ve işlerimin %90'nını Premiere ile yapıyorum. Bir çok büyük prodüksiyon, ulusal kanallar, dijital platformlar ve haber ajanslarında çalıştım. HD ve SD olarak binlerce video kurguladım ve export aldım en ufak kalite sorunu ile karşılaşmadım. Bunları Premiere'i övmek için yazmıyorum, aynı şekilde Edius, Vegas, Avid ve Final Cut'ta da alabilirsiniz. Bir de aman profesyonel yapmaya çalışıyorsanız movie maker falan demeyin kimseye.

Çözüme gelince de projeleri görmeden bir şey diyemem o yüzden direk bilgi yazamıyorum ama şunu söyleyim Avatar gibi görselin dibine vurmuş bir film bile Premiere+After Effects ile kurgulandı, demek ki problem sizdeymiş. 3d teknolojileri gibi en ufak hatayı bile kabul etmeyecek videolar kurguluyorlar adamlar bu program ile.

• Konuyu açalı çok oldu ama yeni versiyonlarda problem yaşamıyorum.
  • MİY1988 M kullanıcısına yanıt
    ediusun hangi sürümünü kullanıyorsunuz da kötü export alıyorsunuz ? ben edius 6 kullanıyorum ve 4:3 çıkışlarım mpeg 2 vbr avr 10000000 bit max 15000000 bit upper filed alıyorum bir dene istersen
  • quote:

Orijinalden alıntı: people66

ediusun hangi sürümünü kullanıyorsunuz da kötü export alıyorsunuz ? ben edius 6 kullanıyorum ve 4:3 çıkışlarım mpeg 2 vbr avr 10000000 bit max 15000000 bit upper filed alıyorum bir dene istersen

Edius 5 idi o şikayeti yazdığımda. Sizin yolu da deneyeyim, teşekkür ederim.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
    avchd videoların exportunda hafif bir kırılma oluyor ham görüntü gibi net değil avchd videoların exportu ile ilgili bir fikrin var mı?
  • quote:

avchd videoların exportunda hafif bir kırılma oluyor ham görüntü gibi net değil avchd videoların exportu ile ilgili bir fikrin var mı?

Ne yazık ki kardeşim, dün de ofiste arkadaş ile avchd videoların uğraştırdığından söz ediyorduk ve bir daha o formatta video çeken kamera almamaya çalışacağız. Smartphone ile çekilen avi'yi mov'u semi pro bir cameradan çıkan avchd'ye tercih ederim. Mini dv kasetlerden de capture sırasında hd görüntü almada sıkıntı yaşamıştım ama kurcalamıyorum artık o ayrıntıları, şu an paramı after effects'ten kazanıyorum.

eyw sağol mini dv hala kaldımı :)
  • quote:

eyw sağol mini dv hala kaldımı :)

Sony HVR HD 1000 e ile mini dv kaseti kullanmıştım en son :) capture kablosunu bulamayınca vtrden capture edip yollamıştı MIND GAMES abimiz. :)

senin gene iyi imiş eski çalıştığım şirkette panasonic md 10000 kullanıyorlardı ( halada kullanıyorlar ) beterin beteri var betacam kaset basıp yayın vtr si gönderdiğimiz günler geliyor aklıma...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

senin gene iyi imiş eski çalıştığım şirkette panasonic md 10000 kullanıyorlardı ( halada kullanıyorlar ) beterin beteri var betacam kaset basıp yayın vtr si gönderdiğimiz günler geliyor aklıma...

Şu an neredesin dostum? Dilersen nickimi google'dan aratıp sosyal mecralardan da devam edebiliriz. :)

• Bende amatör olarak video düzenleme ile oynuyorum çıktılarım çok kötü oluyordu adobe premiere 2014 kullanıyorum açarken sahne seçmek zorunlu değil böyle olunca da sahnesiz adobe açıyorum sonra soldan videomu seçiyorum daha sonra videoyu sahneye sürüklüyorum adobe kaynak videoya uygun sahne seçeneği seçerek sahne yanı timeline oluşuyor bu sorunu bu şekilde aştım.

Export olayıda Timeline seçili ile export yaptığımda Basic Video Settings alanında Match Source butona basıyorum kaynak ile çıktı ayarı aynı oluyor sonra Bitrate Settings alanında Mbps 8 - 10 aşağı kalite çok düşük olur.

Birde videonunuz değerlerini öğrenmek için MediaInfo programı kullanmak gerekir.

Bu şekilde istediğim kalitede video çıktısını alabiliyorum.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.