Şimdi Ara

Premier PHT-37500 125w RMS 5.1 *İNCELEME*

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
0
Favori
15.555
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar, yeni set almadan önce premier lerin incelemesini yapacağımı söylemiştim ve sözümde durmak için pek ayrıntılı olmayan ama bu seti düşündürebilecek bi inceleme yaptım.

    SUBWOOFER
     Premier PHT-37500 125w RMS 5.1 *İNCELEME*

     Premier PHT-37500 125w RMS 5.1 *İNCELEME*

    Subwoofer dan başlamak istiyorum. 50w rms. gücünde düşük ve orta seste ideal yüksek seste 5 para etmez bir sub. Sürücüsü 6.5" yani derin bass lar üretebiliyor ancak yüksek seste aşırı derecede diss e giriyor. 35-70hz arası mükemmel derecede bass lar elde edilebilir ancak 35 in aşağısında pörtleme seslerini duyabiliyorsunuz. Sub oyunlarda ve filmlerde çok iyi bir deneyim sunabiliyor. Özellikle filmlerin aksiyon sahnelerinde çok başarılı, oyunlarda ise en çok silah sesleri oldukça gerçekcilik kazanıyor ve yine başarılı bir sonuç elde edebiliyor, müziklere gelecek olursak sub bazı zamanlarda tabiri caizse kulaklarınıza tecavüz edebiliyor Gerçekten yüksek seste içinizi hoplatıyor ama gürültüyle hiç bir berraklık yok, orta seslerde ise fena değil 6.5" lik driver ı sayesinde derin ve etkili bass lar verebiliyor. Önde bulunan hava portu pekde görevini yerine getiremiyor gibi. Dışarıdan bakınca oldukça büyük z5500 ün portundan daha geniş ancak içe doğru daralıyor ve nerdeyse 150ytl lik creative in setlerinde hava portlarıyla aynı boyuta ulaşıyor. yüksek seslerde port dan çok fazla hava sesi geliyor ve havayı içe çektiği için bazen çok rahatsız edici olabiliyor.

    UYDULAR
     Premier PHT-37500 125w RMS 5.1 *İNCELEME*

     Premier PHT-37500 125w RMS 5.1 *İNCELEME*

     Premier PHT-37500 125w RMS 5.1 *İNCELEME*

    Midler ise bu setin can alıcı noktası. Yüksek seslerde en ufak bir bozulmaya uğramıyor(frontlar hariç) ve sesi oldukça berrak verebiliyor. Surround ve center da 2 tane 3.5" lik driver bulunurken frontlarda birer tane bulunuyor. Ayrıca surround ve center daki tweeter varken frontlarda yok. Zaten frontlar da yazdığı gibi 20w değil 10w surroundlardada bir sürücü 10w ikisi birlikte 20w yapıyor(bu değerler peak power değerleri normalde 15w rms gücündeler). 5w lık oldukça kaliteli tweeter lar işini çok iyi yapıyor ve mid lerle çok iyi uyum sağlıyor. Midler oyunlarda ve filmlerde sub gibi başarılı ancak müziklere gelince onlarda kendini bırakıyor. Bazı noktalarda seste çatlamalar, diss ler meydana geliyor.Özelliklede yüksek frekanslarda çok fazla ses yutması kulak tırmalayıcı tiz ler meydana gelebiliyor. Buda bu setin multimedia değilde ev sinema hoparlörü olduğunu tamamen doğruluyor. Ne kadarda tweeter bulunsun müziklerde bu set ben yokum diyor Center filmlerde vermesi gereken vocal sesleri üstadları gibi yapıyor ve güçlü sesler çıkartabiliyor. Frontlara ise başarılı diyemeyeceğim çünkü diğerlerinden güçsüz ve kalitesiz bir sese sahip, filmlerdede olması gereken kadar iyi değil malesef.

    VFD DISPLAY & KONTROL PANELİ
     Premier PHT-37500 125w RMS 5.1 *İNCELEME*

    Sistemin belkide en sevdiğim yeri vfd ekranı. Ses seviyesini, ses modunu ve hangi hoparlörün hangi ses seviyeinde olduğunu gösteriyor. Kontrol panelinde de ayarları yapabiliyorsunuz.

    KUMANDA
     Premier PHT-37500 125w RMS 5.1 *İNCELEME*

    Sistemin kumadası bir kumandanın yapması gereken herşeyi yapabiliyor ve kontrol panelinden ayarlanamayan frontlar kumandadan ayarlanabiliyor. Sadece görüntü olarak biraz basit o kadar.

    ARKA PANEL
     Premier PHT-37500 125w RMS 5.1 *İNCELEME*

    Sistem analog bağlantı tipine sahip olduğu için arkada panel oldukça sade az sayıda giriş çıkış var. Alttaki renkli yuvalara hoparlör bağlantıları yapılıyorken üstteki 2ch inputtan bağlantı yapıldığında 5 uyduda aktif oluyor ancak stereo ses elde edilebiliyor. Dolby/DTS Decoderini devreye sokmak için 5ch inputdan bağlantı yapmak gerekli. Son olarak giriş ve çıkışlar biraz kalitesiz yani kablolarla işiniz fazla ise pek dayanmayacaktır.

    ANFİ
     Premier PHT-37500 125w RMS 5.1 *İNCELEME*

    Sistemin diğer kalitesiz parçası anfi. Açıkcası bu set için bu anfinin yetersiz olduğunu düşünüyorum ve bu anfi için biraz abartılı bir soğutucu kullanılmış. Yetersiz olduğu kanısına nerden vardığımı sorarsanız uydular bağlı değilken sub daki o yüksek seste meydana gelen dissler bariz bir şekilde azalıyor ve daha tok basslar elde edilebiliyor.Aynı zamanda ömrüde çok kısa center çıkışı bozuldu bile frontlara paralel yapıpta kullanmak zorunda kalıyorum. Boş bir zamanımda sadece sub u farklı bir anfiye bağlayıp denicem.

    MALZEME
     Premier PHT-37500 125w RMS 5.1 *İNCELEME*

    Premier bu setin kabinlerini ve diğer malzemelerini kime yaptırmış bilmiyorum ama gerçekten kusursuz bir işçilik ve son derece sağlam ürünlerden yapılmış. Genel olarak mdf kullanılmış ve görünümü salon için çok şık. Özellikle sub daki derin ve etkili bassların o kabin sayesinde geldiğinden eminim. Uydularında malzemeleri oldukça güzel.

    SON SÖZ VE PUANLAMA
     Premier PHT-37500 125w RMS 5.1 *İNCELEME*

    Premier in bu seti hazırlerken düşüncesi bir ev sinema hoparlörü yapmakmış ki harbiden öyle yapmışlar. Multimedya olarak pekde iç açıcı sonuçlar veremiyor. Ne kadarda oyunalrda başarılı olsa müziklerde vasat seviyede. Yanlız şunu üsteliyorum sistemi ne kadarda müzik yönünden yerin dibine soksamda elinizde 170-180ytl var ise x540 yerine bu seti almanızı öneririm. Ne olursa olsun en azından bişey almadan önce bir yerlerde dinleyin.


    puanlama:
    film:10/9 filmler için biçilmiş kaftan fiyatına göre işini çok çok iyi yapıyor.
    oyun:10/7.5 rakibi olan bir çok seti oyunlarda alt edebilir.
    müzik:10/5 tek kelime ile vasat.

    sistemin teknik özellikleri:
    #subwoofer:50w rms 62w peak power
    #surround ve center:15w rms 20w peak power +5w tweeter
    #frontlar:15w rms 20wpeak power desede 10wpeak power gücünde kaç w rms dir bilmiyorum?
    # 20...20000 Hz frekans cevabı
    # % 0.05 toplam harmonik distorsiyonu
    # 98 W güç tüketimi

    Son olarak sadece söylediğim için bu incelemeyi yaptım yoksa gecenin 1inden 3.30 una kadar bununla uğraşmazdım Dilim döndüğünce bişeyler anlatmaya çalıştım umarım ufak da olsa bi yararı olur elimden geldiğince bol resim kullandım. Yarın yeni seti hayırlısıyla aldığımda incelememi yaparım.


     Premier PHT-37500 125w RMS 5.1 *İNCELEME*



    RESİMLER SİLİNMİŞ GEREKİRSE TEKRAR EKLERİM..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DcD-Semih -- 16 Şubat 2009; 20:45:34 >







  • Ya dostum. Bişi sorucam sakın bana diklemesine uzun olanları surround olarak kullandım deme..Ben surround olarak sanki bunlardan bahsediyorsun gibi bir izlenime kapıldım..
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Sympatique

    Ya dostum. Bişi sorucam sakın bana diklemesine uzun olanları surround olarak kullandım deme..Ben surround olarak sanki bunlardan bahsediyorsun gibi bir izlenime kapıldım..



    onlardan bahsediyordum zatende surround hopalörleri onlar niye onalrı kullanmıyimki?
  • İyi de surround hoparlörler onlar değil ki. Küçük ve üzerinde tiz olmayanlar surround hoparlör..

    Birde bu şekilde müzik performanslarını test etmeyi dene bakalım belki düşüncelerin ve yorumların değişir.. Hiç bir sette surround hoparlörler front'lardan daha güçlü olmaz..Ya eşittir ya da çevre sesleri versin yeter mantığı ile daha güçsüzdür..
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Sympatique

    İyi de surround hoparlörler onlar değil ki. Küçük ve üzerinde tiz olmayanlar surround hoparlör..

    Birde bu şekilde müzik performanslarını test etmeyi dene bakalım belki düşüncelerin ve yorumların değişir.. Hiç bir sette surround hoparlörler front'lardan daha güçlü olmaz..Ya eşittir ya da çevre sesleri versin yeter mantığı ile daha güçsüzdür..



    ya aslında bende sürekli öyle düşünüyodum bu adamlar ne diye frontları böyle güçsüz yapmış. ancak şöyle bişey var sonuçta sistemi şuanda stereo olarak kullanıyorum ve iki kanal arasında değişim yapsamda bi değişiklik olmicak anfiden çıkan güç, ve diğer herşey aynı zaten. bu arada incelemeyi nasıl buldun?




  • Güzel olmuş ellerine sağlık. Ama dediğim gibi hoparlörleri yanlış kullanmışsın. Dolayısı ile de aldığın ses verimli olmamış. Front hoparlörlerin yerine surround hoparlörleri bağlarsan bir çok noktada sistem eksik kalır bu da performansını düşürür. Sen dediğim gibi hoparlörleri değiştirip tekrar bir test yap ve yorumlarını gözden geçir. Aslında set müzik konusunda da başarılıdır ama hoparlörler yanlış kullanıldığı için sana başarısız gibi gelmiş olabilir. Bu şekilde yaparsan daha doğru bir inceleme olmuş olur.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Sympatique

    Güzel olmuş ellerine sağlık. Ama dediğim gibi hoparlörleri yanlış kullanmışsın. Dolayısı ile de aldığın ses verimli olmamış. Front hoparlörlerin yerine surround hoparlörleri bağlarsan bir çok noktada sistem eksik kalır bu da performansını düşürür. Sen dediğim gibi hoparlörleri değiştirip tekrar bir test yap ve yorumlarını gözden geçir. Aslında set müzik konusunda da başarılıdır ama hoparlörler yanlış kullanıldığı için sana başarısız gibi gelmiş olabilir. Bu şekilde yaparsan daha doğru bir inceleme olmuş olur.



    en yakın zamanda gözden geçirip tekrar düzenlerim incelemeyi ama ben hala müzik konusunda iyi olacağını sanmıyorum zaten müziklerde uydular çokda fazla problem çıkarmıyolar sub un girdiği diss ler işi bitiriyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DcD-Semih -- 20 Aralık 2008; 4:22:27 >




  • Yüksek ses seviyelerinde bunun gibi bir çok sistem bozulmaya uğrar. Bu normal . Önemli olan düşük ve orta seviyelerde müziği ne derece detaylı ve net olarak kullanıcıya dinletebildiğidir.. Sen buna dikkat et.. Ben eminim ki hoparlörler düzgün kullanıldığında müzik konusunda da beklenileni verecek bir sistem..Sonuçta sen bu zamana kadar neredeyse sadece mid sesleri veren hoparlörler ile müzik dinlemişsin. İşin içine tweter girdiği zaman iş değişir..

    Edit ; Hatta bu şekilde film ve oyun performansı bile farkedecektir..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sympatique -- 20 Aralık 2008; 4:26:24 >
  • bu arada internette biraz araştırdım ve kullanma kılavuzuna iyice baktım surround ları 2 driver lı olanlar olarak belirtilmiş zaten özellik açıklamalarındada surround tabirine onlar uyuyordu. Bence premier logi creative gibi teknoloji devi olmadığı için bunu fazla düşünmemiş ve öylesine bir set yapmış.



    ekleme: Ayrıca dediğim gibi setle çok uğraştım zaten onu ona bunu şuna çok bağladım anfideki çıkışlar tamamiyle aynı. Yani stereo(2 kanal) kullanımda front ve surround ların sol veya sağ hoparlörlerine aynı sinyalleri iletiliyor ben yanlış da başlamış olsam farkeden bişey yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DcD-Semih -- 20 Aralık 2008; 4:29:40 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: DoMinicSS

    bu arada internette biraz araştırdım ve kullanma kılavuzuna iyice baktım surround ları 2 driver lı olanlar olarak belirtilmiş zaten özellik açıklamalarındada surround tabirine onlar uyuyordu. Bence premier logi creative gibi teknoloji devi olmadığı için bunu fazla düşünmemiş ve öylesine bir set yapmış


    Sen beni dinle o tweter'lı hoparlörleri front olarak küçükleri de surround olarak bağla.. Sesin olumlu yönde farkettiğini sende göreceksin
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Sympatique


    quote:

    Orjinalden alıntı: DoMinicSS

    bu arada internette biraz araştırdım ve kullanma kılavuzuna iyice baktım surround ları 2 driver lı olanlar olarak belirtilmiş zaten özellik açıklamalarındada surround tabirine onlar uyuyordu. Bence premier logi creative gibi teknoloji devi olmadığı için bunu fazla düşünmemiş ve öylesine bir set yapmış


    Sen beni dinle o tweter'lı hoparlörleri front olarak küçükleri de surround olarak bağla.. Sesin olumlu yönde farkettiğini sende göreceksin




    ekleme: Ayrıca dediğim gibi setle çok uğraştım zaten onu ona bunu şuna çok bağladım anfideki çıkışlar tamamiyle aynı. Yani stereo(2 kanal) kullanımda front ve surround ların sol veya sağ hoparlörlerine aynı sinyalleri iletiliyor ben yanlış da başlamış olsam farkeden bişey yok.


    peki hocam dediğin gibi yapayım yinede bu saatte sesi açamıyacağım için bırakıyorum yarın yazarım buraya



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DcD-Semih -- 20 Aralık 2008; 4:31:38 >




  • Aynı sinyal iletiliyor olabilir ama hoparlörler farklı.Birinde çift mid sürücü ve tweter var diğerinde yok. Eminim ki yarın haklı olduğumu göreceksin.. Bende yatıyorum zaten . Yarın bakarım devamına ..
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Sympatique

    Aynı sinyal iletiliyor olabilir ama hoparlörler farklı.Birinde çift mid sürücü ve tweter var diğerinde yok. Eminim ki yarın haklı olduğumu göreceksin.. Bende yatıyorum zaten . Yarın bakarım devamına ..



    peki umarım dediğin gibi olur. bide şu konuda ne düşünüyorsun yarın alıcam linkteki setihttp://forum.donanimhaber.com/m_28532364/tm.htm

    düzeltme:zaten konuya yorum yapmışsın özür dilerim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DcD-Semih -- 20 Aralık 2008; 4:42:38 >




  • arkadaşım setin kablo uzunlukları nasıl uydular arasında farklılık gösteriyor mu
  • quote:

    Orjinalden alıntı: -THIEF-

    arkadaşım setin kablo uzunlukları nasıl uydular arasında farklılık gösteriyor mu



    frontlar 3m center 3.5m surround lar 8m
  • Güzel sade bir inceleme olmuş emeğine sağlık sanırım çoğu çin malı bu dizaynı kullanıyor çünkü bunun kawaii olanını kullanmıştım uzun bir süre bu tür setlerin en sevdiğim yanı kumanda ve kontrol paneli kalite olarak her ne kadar philips , logitech vs.. setler kadar olmasada verdiğiniz parayı hakkediyor çünkü kullanılan malzeme ve işçilik şaşırtıcı derecede muazzam sırf kabin yapısı ve görüntüsü için dahii bu para verilebilir bence ses konusunda pek içaçıcı olmasada idare eder senin dediğin gibi filmde performansı artıyor çünkü filmlerdeki patlama sahnelerinde pek diss duyamazsın surroundlar bunu engeller müzikte ise surround yapay bir gölgeleme sunamadığı için dissi duymaman kaçınılmaz zaten setin amacı film surround bi set kimse müzik açısından pek birşey beklemesin




  • quote:

    Orjinalden alıntı: _DIESEL_

    Güzel sade bir inceleme olmuş emeğine sağlık sanırım çoğu çin malı bu dizaynı kullanıyor çünkü bunun kawaii olanını kullanmıştım uzun bir süre bu tür setlerin en sevdiğim yanı kumanda ve kontrol paneli kalite olarak her ne kadar philips , logitech vs.. setler kadar olmasada verdiğiniz parayı hakkediyor çünkü kullanılan malzeme ve işçilik şaşırtıcı derecede muazzam sırf kabin yapısı ve görüntüsü için dahii bu para verilebilir bence ses konusunda pek içaçıcı olmasada idare eder senin dediğin gibi filmde performansı artıyor çünkü filmlerdeki patlama sahnelerinde pek diss duyamazsın surroundlar bunu engeller müzikte ise surround yapay bir gölgeleme sunamadığı için dissi duymaman kaçınılmaz zaten setin amacı film surround bi set kimse müzik açısından pek birşey beklemesin



    öncelikle teşekkür eerim,evet işçilik ve malzeme kalitesi gerçekten şaşırtıcı düzeyde. kabinde daha önce hiç görmediğim bi yapı kullanılmış. setin ev sinema hoparlörü olduğu tipinden bile belli zaten salon için dizayn edilmiş müziklerde gerçekten hiçde iyi değil.




  • Set woofer olarak iyi fakat tiz mid sesler iyi değil teneke tarzı bir tiz.Fiyatına göre güzel set ama uydular pek iyi değil.Hayırlı olsun sen beğendi isen sorun yok demektir.Güzel günlerde kullanman dileğimle.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nighteen -- 20 Aralık 2008; 15:11:56 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: nighteen

    Set woofer olarak iyi fakat tiz mid sesler iyi değil teneke tarzı bir tiz.Fiyatına göre güzel set ama uydular pek iyi değil.Hayırlı olsun sen beğendi isen sorun yok demektir.Güzel günlerde kullanman dileğimle.



    bunu yeni almadım 4 senedir kullanıyorum zaten yeni bir set almadan bunun incelemesini yapıcam dedim sadece ve sözümde durmak istedim. Bu arada bugün yeni seti alamadım yağmur var otobüsle getireceğim için hiç bulaşmadım yarın halledicem inşallah.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DcD-Semih -- 20 Aralık 2008; 15:29:33 >
  • Hoparlörleri değiştirip sistemin performansını yeniden test ettin mi ? Sonucu merak ediyorum da
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.