Şimdi Ara

Powershell'de çalışan kod system('powershell komut') ile çalıştırınca hata veriyor. [Çözüldü.]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
235
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Powershell ile dosya indirmeyi başardım fakat bunu c++'a system() fonksiyonuna uyarladığımda hata veriyor.

(Hata veren compiler değil.)

Direk powershell kodunu CMD'ye yapıştırdım :
    %systemroot%\system32\WindowsPowerShell\v1.0\powershell.exe (New-Object System.Net.WebClient).DownloadFile("url","$env:systemroot\\windowtest.exe")

cmd'den bu üstteki kodu başlatınca çalışmıyor. Bu neden olabilir ? (powershell'den başlatınca sorunsuz çalışıyor.)

C++ Uyarlanışı :

const char* powershell = "(New-Object System.Net.WebClient).DownloadFile("url","$env:systemroot\\windowtest.exe")";
    system(powershell);

Bu üstteki kodu farklı bir şekilde powershell ile çalıştırmanın bir yolu var mıdır ?

ShellExecute() gibi ?? (shellexecute ile çalıştıramadım)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-8F0924900 -- 10 Mayıs 2020; 22:19:9 >

• Ofstream ile dosya oluşturup dosyaya kodu yazdım ve oradan çalıştırdım.

const string download_command = "command";

ofstream file("path.ps1");
    file << download_command;
    file.close();

system("powershell path.ps1")
  • (New-Object System.Net.WebClient).DownloadFile("url","$env:systemroot\\windowtest.exe")

kodu CMD.exe'de neden çalışmıyor diye soruyorsan, o CMD.exe'nin komut setleri arasında yer almayan, PS'e özel bir kod o yüzden calışmaz. PS .NET framework'teki şeyleri kullanan geniş bir sistem. CMD.exe ise basit bir shell + terminal

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Onu biliyorum zaten cmd'den şu şekilde çalıştırmaya çalışıyordum :

system("%systemroot%\\system32\\WindowsPowerShell\\v1.0\\powershell.exe komut")

başta powershell.exe'nin konumunu belirtip 2.'ye argüman giriyordum.

yani kısaca c programlarındaki argv gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-8F0924900 -- 10 Mayıs 2020; 22:54:11 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.