Şimdi Ara

Powerline Adaptör Hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
498
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Evimde TTnet VDSL kullanıyorum. Daire içine tek kablo çekmişler(cat5). Onu da çocuk odasına çıkarmışlar.
    Şu anda modem çoçuk odasında çalışıyor. Çocuğumun yatağının yanında çalışmasını istemediğim için arayışa girdim.

Powerline adaptör fikri geldi aklıma. Onu uygulamayı düşünüyorum ama farklı bir şema ile.

Modemin çocuk odasında çalışmasını istemediğim için, Powerline adaptörü modemden sonra değil de önce kullanmak istiyorum.

Yani çocuk odasındaki fiber internet kablosunu (cat5) powerline adaptöre bağlayacağım. Onu çocuk odasında prize takacağım.
    Diğer cihazı da salonda prize takıp kablo ile VDLS modeme takacağım.

TPlink müşteri desteği ile görüştüm olmaz dediler ama tatmin olmadım. Bu şekilde kullanılabilir mi?

Dışarıdan gelen ttnet kablo ==>Powerline Adaptör 1 ==>Powerline Adatör 2 ==> VDSL Modem

Bu şemayı kullanmayı düşünüyorum.

• Olmaz kullanamazsınız o dışardan gelen cat5 kablo ilk olarak modeme bağlanmak zorunda .

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bence olur.
    Yalniz sizin kafanızı biraz daha bulandırayım: Powerline evdeki tüm elektrik tesisatını antene çevirdiği için bu konuda da tartışmalar var.
    Bende yıllar önce bu konuya takılıp Fritzbox modeme geçmiştim. İstediğiniz saatte wifi aç-kapa, sinyal gücü azaltma vb özellikleri var. Powerline konusunda da fritz ürünleri iyidir. Elimde fazla fritzbox var :D isterseniz yardımcı olurum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de tplink powerline kullanıyorum ama senaryo sizden farklı
    Merakla bekliyorum, testi yapacak olursanız sonucunu yazarsınız.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Merhabalar,

Powerline adaptörlerimiz bahsetmiş olduğunuz işlemler için uygun değildir.

Saygılarımızla,

TP-Link Türkiye
  • TP-Link Türkiye kullanıcısına yanıt
    Peki fiber de durum nasıl olur
    Gpondan gelen cat5 -> Powerline 1 -> Powerline 2 -> Fiber router
  • mozturkgss M kullanıcısına yanıt
    Merhabalar,

Bahsetmiş olduğunuz topolojiyi kullanabilirsiniz.

İlk mesajınızda bahsetmiş olduğunuz işlemi kulanabilmeniz için evinize gelen internet kablosunun RJ45 türünde olması gerekmektedir. RJ11 türünde bir kablo geliyorsa bu işlemi uygulayamazsınız.

Saygılarımızla,

TP-Link Türkiye
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Wifi adaptör tavsiyesi
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • telekomdan gelen hatta VDSL modem sinyali var. karşısına doğrudan VDSL sinyali alabilen modem koymanız gerekiyor. Powerlien ise modemden ethernet teknoloji ile aldığı bilgiyi çevirip elektrik hattından diğer taraftaki powerlien adaptöre gönderip orada tekrar ethernet kablosuz sinyale dönüştürülür alıcılara verilir.

powerlien işi pis bir iş. öncelikle evinizde birden fazla faz varsa ve prizler ayrı fazlarda ise çalışmaz da. ben de öyle bir durum oldu. eve üç faz giriyormuş şaka gibi. ayni faza denk getirmek istediğin yere konuçlandırmka da ayrı bir dert.

Yapmanız gereken bir tesisatçıyı çağırın, evinizin durumuna göre kontrol edin ve elektrik hat klavuzu yoksa, ki sanki yok gibi hat çekmişler diyorsun. ilgili merkezi yere yeni kablo çekin. duvarı ince kırıp döşüyorlar. sıvıyı boyuyorsun. her zaman lazım. bir kere yaparsınız. hatta cat 6 çektirin binanızın girişinden ileride fiber de Ikulalnabilirisniz.

• riske girmedim. Daire girişindeki buattan salona tesisatın içinden cat 5 kablo çektim. Modemi bu sayede salona taşıdım. 5 gündür kullanıyorum sorun yok.

sizin cevabınıza istinaden cat6 / cat5 farkı takıldı kafama. Daire girişindeki buata kadar cat6 ile geliyor. Ben Buattan itibaren 13 m cat5 ekledim.

Başka bir sitede 100 m ye kadar cat5 de sorun olmaz ama 100 mden sonra cat 6 daha iyi olur diyorlar.

İnternet paketim 25 mbps, acaba teorik olarak performans düşüşü söz konusu olur mu?
  • ahmetbulut115 A kullanıcısına yanıt
    Ben de ayrı fazlarda çalışıyor. Çalışabileceği de kullanım kılavuzunda yazıyor.

Başka çözümler varsa kullanmamak lazım, ama iş de görüyor : D

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • power line ethernetten interneti alı kablosuz olarak çocuk odasından uzak yerden dağıtabilir... modemin wifi kapatılabilir...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.