bir kac gün önce yeni bir anakart - ASRock Z77 Extreme 4 yeni bir islemci - intel i5 3570k ve yeni bir kasa - Corsair Carbide 500R PSU: Corsair TX750 V2 aldim.
Önceki gün ve dün, sadece ANAKART+CPU+KASA birbirine bagli olacak sekilde calistirmistim ve BIOS'dayken power tusuna bastigimda (normal olarak) bilgisayar kapaniyor, reset tusuna bastigimda da reset atiyordu.
Bugün yeni bir SSD aldim (Samsung 830) ve Windows yüklemek istedim sistemi kurup bilgisayari kullanmaya baslamak icin. DVD-ROM'um IDE oldugundan ve anakartimda IDE girisi olmadigindan bir IDE>SATA regülatörü aldim fakat bu regülatörün elektrik kablolarindan 2si yerinden cikti ve el yordamiyla taktim ama cok gevseklerdi ve pin disleri oynuyordu. Öyle ki PSU'nun 4 soketini takmak ugrastirdi.
DVD-ROM ve SSD'yi taktiktan sonra bilgisayari calistirdim, DVD-ROM'un isigi yandi fakat anakart BIOS'unda anakartin DVD-ROM'u görmedigini anladim.
Daha sonra BIOS'tayken bilgisayari kapatmak icin POWER tusuna bastim ve ekran dondu ve PC kapandi. Fakat o donuk halde POWER tusuna basili tuttugumda bilgisayar kapaniyor. Reset tusuna bastigimda da ayni sorun oluyor. Büyük fedakirlik ve hevesle aldigim yeni sistemimi kurarken böyle büyük bir hayal kirikligina ugradim.
Sorun ne olabilir? DVD-ROM'un elektirik baglantisi kisa devre yapmis ve bu anakarta zarar mi vermistir? Yoksa PSU mu zarar görmüstür? Yoksa kasa mi zarar görmüstür? :/ Yardimci olursaniz cok sevinirim.
Bence kısadevre yaparak anakarta zarar vermişindir ama bir bilgisayarcıya gösterirsen çok daha iyi olur
Şase yapsaydı kablolar psu çalışmayı durdururdu.
Kablolar molexten çıkıp anakartın herhangi bir lehim noktasına kapasitöre temas ettiyse anakartınız zarar görmüştür.
Clear cmos yapın ya da pili çıkartıp biosu sıfırlamayı deneyin.
+ olarak f paneli sök tak olmadı power reseti ters bağla öyle dene