power users nedir.........? ne işe yarar.............? birde nasıl yapılır.........?
Tam bilmiyorum ama admin gibi bişey galiba.Yani buda bir xp kullanıcı statüsü.
power user bir default group dur hak olarak baya bi özelligi olan bı gruptur ve admin kullanıcısı na ytakınlagından bilinir :))))
aslında normal user'dan pek bir farkı yok, kuzenime hesap açmıştım, bozmasın diye ona kullanıcı hesabı verdim ama oyun kuramıyordu, biraz karıştırdım admin'le user arasında power user'ı buldum, bizimkini power user yaptım ama nafile aynı user gibiydi. en son admin vermek zorunda kalmıştım.
Power Users Admin ile Users arasında yetkilere sahip kullanıcı grubudur.
Power Users ile registry'e yazan programları install edemezsiniz, ancak pek çok küçük ve orta ölçekli programı da sorunsuz yükleyebilirsiniz.
Diğer hakları konusunda çok fazla bilgim yok ama en azından users grubunun görüntülemeye bile yetkisi olmadığı pek çok şeyi görüntüleyebilir ancak değiştiremeyebilir. Bu yetkiler de group policy'de tanımlanır. (Zaten isterseniz Users grubunu da manyak yetkileri olan bir grup haline getirebilirsiniz)
WinXP'nin Denetim Masası'ndaki kullanıcı hesapları ayarlarından Power Users ataması yapamazsınız ancak Start->Run'da control userpasswords2 yazarak erişeceğiniz ekranda istediğiniz kullanıcıyı Power User yapabilirsiniz.