Şimdi Ara

power supply' ın sağlam olduğunu nasıl anlarım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
6.791
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • PC' nin güç düğmesine basdıktan 2sn sonra PC tekrar kendini başlattığı ve yeniden başladığınsa windows yüklemesinin tam başında kendiliğinden restart ettiği için kasada şase olduğunu düşünerek tüm sistemleri dışarı çıkarıp bir uzay sistemi kurdum ama değişen olmadı. daha sonra anakart ve güç kaynağında statik elektrik olup/olmadığını anlamak için kontrol kalemiyle anakart ve güç kaynağını kontrol ettim. güç kablosu çekili durumdayken power supplyın yan tarafındaki açıklığa kontrol kalemiyle dokunduğumda küçük bir kıvılcım geldi. tekrar güç kablosunu taktığımda pc' yi çalıştıramadım. güç kaynağının sağlam olup olmadığını nasıl anlayabilirim? FSB Epsilon 600watt kullanıyorum ve garantisi devam ediyor.
    teşekkürler...

• Topraklama hattınızda sorun yoksa üzerinizdeki statik elektriği sisteme aktarmış olabilirsiniz (bu en son ve en kötü ihtimal). Bir musluğun metal kısmını ya da prizdeki topraklamayı çıplak elle on sn. kadar tutup bırakın. Sonra güç kaynağının fişi çekili iken resimdeki gibi yeşil ile (yanındaki) siyahı bir ataç vb. ile temas ettirin ve fişini takın. Açılmıyorsa bozulmuş demektir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Hidiv

Topraklama hattınızda sorun yoksa üzerinizdeki statik elektriği sisteme aktarmış olabilirsiniz (bu en son ve en kötü ihtimal). Bir musluğun metal kısmını ya da prizdeki topraklamayı çıplak elle on sn. kadar tutup bırakın. Sonra güç kaynağının fişi çekili iken resimdeki gibi yeşil ile (yanındaki) siyahı bir ataç vb. ile temas ettirin ve fişini takın. Açılmıyorsa bozulmuş demektir.

İlginç bir up olacak ama mecburum..

Peki güç kaynağını kısa devre yaptırdığımızda çalışıyorsa ama anakart a bağlıyken çalışmıyorsa sorun nerdedir ?

550 watt güç kaynağım benim sistemimi kaldırmıyor mu ?

yoksa anakartta mı bir arıza var ?

• Bendeki sorun uzatma kablosu voltaj ayarlaması yaptığı için oluşuyordu. Eski model voltaj ayarlaması yapmayan bir uzatma kablosu takınca sorun düzeldi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam anakartta sorun vardır muhtemelen. Cmos reset yapmayı, olmazsa anakarta (Ram, Cpu, Cd - Hdd) ve Psu'ya bağlı bütün bileşenleri sökerek deneyelim, sonuç alamazsak çalışan bir sistemdeki Psu ile deneyelim. @Senceru
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hidiv

Hocam anakartta sorun vardır muhtemelen. Cmos reset yapmayı, olmazsa anakarta (Ram, Cpu, Cd - Hdd) ve Psu'ya bağlı bütün bileşenleri sökerek deneyelim, sonuç alamazsak çalışan bir sistemdeki Psu ile deneyelim. @Senceru

Cevap için teşekkürler hocam akşam ilk işim hepsini denemek.

Sizide böyle alalım , hep beraber çözebiliriz inşallah sorunu..

http://forum.donanimhaber.com/m_99174062/f_//tm.htm#99189466

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.