Şimdi Ara

Power Supply Hakkında Teknik bilgi yardımı Lütfen.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
969
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
    Bundan Kısa süre önce anakartımı garantiye gönderdim. Gigabyte UD4 x99 Anakart
    İlk önce sorunu anlatayım.
    Anakart'a elektirik gelmiyordu. Power Supply Kontrol ettim çalışıyordu.
    daha sonra clr_CMOS yaptım. anakart çalıştı. Akşam bilgisayarı kapattığımda
    Sabah kalktığımda tekrar açmaya çalıştım açılmadı. Daha sonra tekrar Power Supply kontrol ettim.
    Yine çalışıyor. Daha sonra birşey farkettim.
    Power Supply
    Ana 24 pin'de Kırmızılar +5v vermesi gereken yerde +4.8v veriyor.
    Turuncu Kablolar doğru şekilde +3.3v veriyor.
    Anlamadığım sebepten dolayı Sarı kablo +12v vermesi gereken yerde nadir olarak +11.8v çıkıyor. Daha sonra +11v düşüyor.
    CPU 8 pin giriştede Sarı kablo nadir olarak +11.8v çıkıyor. Daha sonra +11v düşüyor.
    Anakarta zarar veren sizce bumudur ? Sorun buysa sorunu nasıl çözerim lütfen yardım edin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Juxs -- 4 Ağustos 2017; 8:28:51 >

Asus Prime X570 Pro // AMD Ryzen7 5800X3D // Arctic LF III 360 White // PowerColor RX9070XT RedDevil // 32GB(8GBx4) Cruical Ballistix White RGB (3733CL15) // 960GB Sandisk Ultra3D SSD // 2TB Team MP33 NVMe // 1TB Team T-Force Vulkan // 4TB Seagate Backup+ HUB // MSI MAG401QR // Asus TUF GT502 // Asus ROG Strix 850G // Asus ROG Strix Scope II 96 // Logitech G604 // Logitech G440 // Creative Sound BlasterX G6 // Edifier X600
  • Merhaba,

Servise bu sorunlarla mı gitti ? Yoksa servisten ''sorun yok'' olarak gelip, ondan sonra mı sorunlar baş gösterdi ?

Başka ortamda sistemi deneme şansınız oldu mu ? Mevcut konumdaki prizde veya tamamen elektrik tesisatında sıkıntı olabilir . PSU'da sıkıntı olması da yüksek ihtimal.

Genelleme yapmak doğru olmasa da; program değerlerinde de bazen sıkıntılar olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi REDSTONE -- 4 Ağustos 2017; 12:5:14 >

|♦|7/24/365 STABLE|♦|
    |♦|RS incelemeleri ve paylaşımları|♦|
    |♦|ROG STRIX RTX 3090 O24G GUNDAM|♦|
  • Anakart'ı muhtemelen başka bir PSU ile deneyemediniz. Anakartla ilgili de henüz size dönüş yapmadılar herhalde.

Bu kadar yüksek voltaj farklılığı normal değil. 12V vermesi gereken çıkış 11V vermemeli. belki 11.95V deseydiniz o zaman şüpheli olabilirdi. Bu kadar farklı voltajları anakart, regüle edemeyeceğini düşünüp açmıyor olabilir. Bence PSU'de sorun. Değiştirirseniz düzeleceğini düşünüyorum. Hatta anakartınız da bir şey yok diye dönebilir.

Bence güç kaynağını başka bir anakartla test etmenin yöntemini bulun.
    Neydi markası ve kaç yıllık bir güç kaynağı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iakten -- 4 Ağustos 2017; 23:25:47 >
    Asus Tuf Gaming Z490 // 10850k@4.9GHz-1.23v // EVGA gtx 1080 FTW2 // Corsair H110i GT // Thermaltake CoreX31 // Samsung 950 PRO // Corsair HX1000 // Ballistics 4x8GB 4000@CL17 // Lenovo L24q-20 // EDIFIER Studio R1280T // Logitech G502 Proteus Core // Logitech G105
  • REDSTONE kullanıcısına yanıt
    Şimdi hocam anakart bu olaylardan sonra gönderdim garantiye daha gelmedi hala garantide

Olay şu ki program ile ölçmedim cihazla ölçtüm. anakart ilk clr cmos yaptığımda çalıştı sonra kapattım bir daha açılmadı clr cmos yaptım tekrar çalışmadı

normalde elektirik gelmesi gerekirdi en azından ethernet girişindeki ışıklar yanmsı gerekirdi. onlar bile yanmadı bende garantiye gönderdim sonra güç kaynaığının girişlerini ölçtüm satılar 11.8v i oluyor 11 e düşüyordu kırmızılar 4.8 4.7 arası gidip geliyordu. turuncu sabitti.

servis mırın kırın yapmasın diye kapandı açılmıyor olarak gönderdim. anakartı başka bir güç kaynağında denedim
    Anakarttan bütün elektiriğide kestim başka bir yerde de denedim. başka bir prizde de denedim sonuç yine aynıydı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Juxs -- 5 Ağustos 2017; 15:38:3 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: Juxs

Şimdi hocam anakart bu olaylardan sonra gönderdim garantiye daha gelmedi hala garantide

Olay şu ki program ile ölçmedim cihazla ölçtüm. anakart ilk clr cmos yaptığımda çalıştı sonra kapattım bir daha açılmadı clr cmos yaptım tekrar çalışmadı

normalde elektirik gelmesi gerekirdi en azından ethernet girişindeki ışıklar yanmsı gerekirdi. onlar bile yanmadı bende garantiye gönderdim sonra güç kaynaığının girişlerini ölçtüm satılar 11.8v i oluyor 11 e düşüyordu kırmızılar 4.8 4.7 arası gidip geliyordu. turuncu sabitti.

servis mırın kırın yapmasın diye kapandı açılmıyor olarak gönderdim. anakartı başka bir güç kaynağında denedim
    Anakarttan bütün elektiriğide kestim başka bir yerde de denedim. başka bir prizde de denedim sonuç yine aynıydı

Sorunun nedeni belli o zaman. Anakartta sıkıntı olduğu ortada.

Bahsettiklerinize göre servisten olumsuz yanıt gelmemesi lazım. Gelmesi halinde veya henüz servisteyken; bu açıklamaları onlara da yapın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi REDSTONE -- 5 Ağustos 2017; 19:22:56 >

|♦|7/24/365 STABLE|♦|
    |♦|RS incelemeleri ve paylaşımları|♦|
    |♦|ROG STRIX RTX 3090 O24G GUNDAM|♦|

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Anladım Hocam Aerocool KCAS 750 watt dı Değiştirdim Başka bir Güç kaynağı aldım Anakart gelsin bakacağız. bakalım

Thermaltake Toughpower GRAND RGB 750Watt aldım +80 Plus Gold

bu arada Kasam bu custom kendim yaptım.

Şimdi Thermaltake ToughPower Grand RGB 750watt +80 Plus Gold aldım bakalım anakart geldiğinde birde böyle deniyeceğim.

Bahsettiğiniz sorunlar genelde 5VSB kanalıyla ilgili olur. Oradan ölçüm yapmanız daha iyi olur. Hatta bilgisayar kapalıykende oradan ölçüm yapabilirsiniz. Sürekli voltaj gönderilir oraya. Ama sonunda sizin yapacağınız bir şey yok güç kaynağı değişecek.

çünkü ekran kartında da durduk yere yeni olmasına rahmen (Başka ekran kartıda denedik)
    Arada GlobalWatt man ayarları bir sorunla karşılaştı ve varsayılan ayarlar geri yüklendi diyerek.
    Ekran gidip geliyordu. Ekran kartını başka kasada denedik 3 gün boyunca böyle bir sorun ile karşılaşmadı GPU Stress Testinde benim düşüncem büyük ihtimal +12v Çıkışların dengesiz olmasından ötürü olabilir düşüncesindeyim.
    Düşük Volt veriyor ve aniden yükselince yada aniden düşünce ekran kartına reset attıyor. gibi bir düşünceye sahip oldum.
    Anakart hala garantide geldiğinde şu yeni aldığım canavarı deneyeceğim

750 watt Thermaltake Toucnh power RPG 80 Plus Gold daha faydalı ve daha kaliteli olduğunu düşünüyorum.

Sistem kararlılığı bence daha iyi bir konumda olacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Juxs -- 10 Ağustos 2017; 14:46:24 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.