Bildirim
power supply amper ölçme

Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü,
2 Mobil

Giriş
-
12VDC çıkışına seri bir şekilde ampermetre bağlamanız şart. Ancak , anlık yüksek akımları ölçmeniz bir multimetre ile zor.
Şayet peak/hold özelliği varsa max. anlık akımı ölçebilirsiniz.
-
Güç kaynağının girişine de bir güç ölçer koyarak toplam harcanan güce bakabilirsiniz. 12V çıkışından normal sınırlarda akım çekseniz bile toplam gücü aşarsanız yine sorun olabilir...
Güç ölçer derken şuna benzer bir şey kastediyorum:
http://www.google.com.tr/imgres?imgurl=http://www.testveolcualetleri.com/admin/uplfiles/b_87463006.jpg&imgrefurl=http://www.testveolcualetleri.com/u-p9030_guc_metre_(enerji_olcer)-2191.html&h=870&w=550&sz=31&tbnid=Y2wurEpS67HtIM:&tbnh=90&tbnw=57&zoom=1&usg=__GUXEAHZQ1O8iFu9lXMqTWipEhrE=&docid=-BJDdaQSSw5VeM&hl=tr&sa=X&ei=f7sQUdKzEKy20QXX1YHwDA&ved=0CE0Q9QEwAg&dur=223
-
quote:
Orijinalden alıntı: untayk
12VDC çıkışına seri bir şekilde ampermetre bağlamanız şart. Ancak , anlık yüksek akımları ölçmeniz bir multimetre ile zor.
Şayet peak/hold özelliği varsa max. anlık akımı ölçebilirsiniz.
nasıl bağlayacağım peki ölçü aletini seri olarak ?
yada çıkış uçlarından ölçme imkanı varmı ? -
-
quote:
http://www.eproje.com/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=1994
http://320volt.com/en-basitinden-temel-elektronik-baslangic/
http://www.elektrikforum.com/vb/showthread.php?3686-evde-amper-%F6l%E7%FCm%FC
http://forum.donanimhaber.com/m_11682269/tm.htm
http://img261.imageshack.us/img261/3761/17lm.jpg
kardeş bunları bende biliyorumda power supply yi açmadan nasıl ölçebileceğim konusunda sormuştum
-
quote:
Orijinalden alıntı: boşyok
Güç kaynağını açmadan ölçebilirsiniz. Bir çoklayıcı kabloyu kesip arasına ampermetre koyacaksınız. 12 voltu istiyorsanız sarı kabloya 5 voltu ölçecekseniz kırmızı kabloya bağlayacaksınız. Hangisinin harcadığı akımı ölçmek istiyorsanız ona takıp ölçeceksiniz. Daha kolayı var dc pens ampermetre bulacaksınız hangi rengin akımını öçmek istiyorsanız bir araya getirip pens ampermetre ile ölçeceksiniz. Bilgisayarın çektiği toplam akımı ölçecekseniz bir vatmetre ya da pens ampermetre kullanabilirsiniz şebekeden çektiği akımı bulursunuz. Çıkıştaki akımların ne olduğunu bilmek istiyorsanız ilk yöntemler mecburi.
Size cevap verenlere azarlar gibi cevap verirseniz bir daha yardım edecekler size karşı dikkatli olur haberiniz olsun. Untayk yardım sever ve araştırmacı birisidir. Sizin için bu kadar araştırmış bilseniz bile bir teşekkür ve arkasından açmadan nasıl ölçebilirim deseydiniz daha güzel olurdu.
Selamlar.
yazımın neresi azarlar gibi acaba "lan ben bunları zaten biliyorum " veya "bunları bilmeyenin neişi var burda" gibi cümleler kurmadım yanlış okumayın lütfen
tamam teşekkür ederim untayk ve siz çok yardımcı oldu.ama dediğim gibi kimseye artistlik veya azarlamak gibi bir şeyim yok.sadece birde açmadan nasıl olacağı konusunda sordum untayk a
-
quote:
Orijinalden alıntı: wert95
merhaba bilgisayardaki güç kaynağının o anda kaç amper kullandığını nasıl ölçebilirim. mesela 12volt çıkışını kullanacağım ama sistemin kaç amper çektiğini ölçmem gerek ki ona göre bir şeyler yapayım.fazla akım çekipte sisteme zarar vermeyelim durduk yere
DC Pensampermetren varsa kolay ölçersin aksi tadirde çok uğraşman gerekir. -
quote:
quote:
Güç kaynağını açmadan ölçebilirsiniz. Bir çoklayıcı kabloyu kesip arasına ampermetre koyacaksınız. 12 voltu istiyorsanız sarı kabloya 5 voltu ölçecekseniz kırmızı kabloya bağlayacaksınız. Hangisinin harcadığı akımı ölçmek istiyorsanız ona takıp ölçeceksiniz. Daha kolayı var dc pens ampermetre bulacaksınız hangi rengin akımını öçmek istiyorsanız bir araya getirip pens ampermetre ile ölçeceksiniz. Bilgisayarın çektiği toplam akımı ölçecekseniz bir vatmetre ya da pens ampermetre kullanabilirsiniz şebekeden çektiği akımı bulursunuz. Çıkıştaki akımların ne olduğunu bilmek istiyorsanız ilk yöntemler mecburi.
Size cevap verenlere azarlar gibi cevap verirseniz bir daha yardım edecekler size karşı dikkatli olur haberiniz olsun. Untayk yardım sever ve araştırmacı birisidir. Sizin için bu kadar araştırmış bilseniz bile bir teşekkür ve arkasından açmadan nasıl ölçebilirim deseydiniz daha güzel olurdu.
Selamlar.
yazımın neresi azarlar gibi acaba "lan ben bunları zaten biliyorum " veya "bunları bilmeyenin neişi var burda" gibi cümleler kurmadım yanlış okumayın lütfen
tamam teşekkür ederim untayk ve siz çok yardımcı oldu.ama dediğim gibi kimseye artistlik veya azarlamak gibi bir şeyim yok.sadece birde açmadan nasıl olacağı konusunda sordum untayk a
Yazarken en çok dikkat ettiğim konulardan biridir bu. Maalesef yazı ile buna benzer yanlış anlamalar olabiliyor.
Ben pek alınacak bir şey görmedim yazılanda ama anlaşılan boşyok kardeşimiz öyle görmemiş. Hep birlikte iyi tarafından bakalım isterseniz
Konu ile ilgili de : bence ya pens ampermetre ya da benim söylediğim gibi dışarıdan wattmetre kullanın.
Kolay gelsin.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Teknomani.com
quote:
quote:
Selamlar.
Yazarken en çok dikkat ettiğim konulardan biridir bu. Maalesef yazı ile buna benzer yanlış anlamalar olabiliyor.
Ben pek alınacak bir şey görmedim yazılanda ama anlaşılan boşyok kardeşimiz öyle görmemiş. Hep birlikte iyi tarafından bakalım isterseniz
Konu ile ilgili de : bence ya pens ampermetre ya da benim söylediğim gibi dışarıdan wattmetre kullanın.
Kolay gelsin.
Sanırım ayrı ayrı ölçmek istiyor. Wattmetre kullanırsa sadece giriş gücünü ölçebilir. Saygılar.
-
"Sanırım ayrı ayrı ölçmek istiyor. Wattmetre kullanırsa sadece giriş gücünü ölçebilir. Saygılar."quote:
Orijinalden alıntı: Kerosenquote:
quote:
quote:
Selamlar.
Kolay gelsin.
Sanırım ayrı ayrı ölçmek istiyor. Wattmetre kullanırsa sadece giriş gücünü ölçebilir. Saygılar.
Alıntıları Göster
Orjinal soruda sistemin çektiği akım demişti arkadaş, o açıdan
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Teknomani.com -- 6 Şubat 2013; 16:00:25 >
-
herkese çok teşekkür ederim pensampermetre yolu gözüküyor bana -
Bir çözümünüz daha var :
psu dan çıkan tüm sarı kabloları kesin. Ardından , psu tarafındaki sarı kabloların tümünü birbirine bağlayın , sonra soketler tarafındaki sarı kabloların tümünü birleştirin. Elinizde 12VDC nin üzerinden geçmesi gereken 2uç oluşmuş olur. Bu araya ampermetrenizi bağlayın ve sistemi çalıştırın.
-
quote:
Bir çözümünüz daha var :
psu dan çıkan tüm sarı kabloları kesin. Ardından , psu tarafındaki sarı kabloların tümünü birbirine bağlayın , sonra soketler tarafındaki sarı kabloların tümünü birleştirin. Elinizde 12VDC nin üzerinden geçmesi gereken 2uç oluşmuş olur. Bu araya ampermetrenizi bağlayın ve sistemi çalıştırın.
mantıklı teşekkürler
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wert95 -- 7 Şubat 2013; 0:02:06 > -
quote:
"Sanırım ayrı ayrı ölçmek istiyor. Wattmetre kullanırsa sadece giriş gücünü ölçebilir. Saygılar."
Orjinal soruda sistemin çektiği akım demişti arkadaş, o açıdan
Ben ayrı ayrı ölçmek istediğini düşünmüşüm. Saygılarımla.
-
Sistem harcaması dediği için bu yöntemi önerdim ( tabiki sadece 12VDC için diye de belirtildiğinden ) . Aksi halde her bir sarı kabloya bir ampermetre bağlanması gerekirdi sizin öngörünüz gibi. Saygılar.
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X